Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Impresja wrote:Malutko ziemniaków to by może i przeszło. W sumie, jak tak patrzę, to kasza manna ma ciut niższy IG, ale nie mam pod ręką. Kluski lane lubię, ale to mąka i jajko. W ogóle wszystkie trzy wersje kiedyś tam jadłam i były smaczne.
A ktoś próbował takich eksperymentów jak rosół z komosą ryżową?
Pewnie skończę na kubku czystego bulionu
próbowałam pomidorową z komosą, bleee nie dobre, ale kiedys do rosolu dodalam troche ryzu i ziemniaka i bylo ok;)
Ojejku ja Ci caly czas wróze syna od samego poczatku;)
Madziulla to weekend jest Wasz:D
edit: probowałam zupy tez z amarantusem ale tez mi nie podeszlo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 19:29
Impresja, ojejku lubią tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Impresja wrote:Macie jakieś smaczne pomysły na to, z czym zjeść rosół, zamiast makaronu?
Staram się przepchnąć jakieś mięso i liczę, że gotowana wołowina z rosołu mi podejdzie. Wędliny do kanapek notorycznie rano wyciągam z lodówki, po czym... chowam spowrotem
Pisałam to ja, Impresja, rasowy mięsożercaDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
emaj wrote:Impra a makaron razowy?
Qasha, Corcula gratuluję! Piękni synowie, a Ty Corcula już się zacznij martwić żeby jakieś latawice nie przyplątały się do Twojego chojnie obdarzonego syna
Kjopa fajnie, że zalatwila sobie usg w pl:)
Moja psiapsióła rodzi:) robią ja w ciula, bo choć chciała z całych sił rodzic SN, córa ułożyła się posladkowo i zapadła decyzja o cc. Przyjechała do szpitala, a doktorek stwierdził, że jest specem od takich porodów i nie widzi przeciwskazan:/ teraz się boję o niąstrasznie ja to męczy psychicznie:(
Demsik
hormony ok
-
Emaj ?
To chyba do Jagih miało być?
Kurde nie da rady uciec do innego szpitala jeszcze?
Powiem Ci że moja kuzynka 5 lat temu urodziła pośladkowo bo lekarze uznali,że to nie jest wskazanie do CC tym bardziej,że to jej druga ciąża!!!! Wrrrrrrrrr. Ona cała,zero szwa ale dziecko? Szkoda mówić,naprawdę Ci lekarze są nienormalni. Mała miała cały bok zdarty aż do krwi,zapuchnięty przez takie przeciskanie a do tego potem ogrom lekarzy. Po takim porodzie dziecko musi być pod opieką neurologa i innych specjalistów coś jak wcześniak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 20:39
emaj lubi tę wiadomość
-
Ojejku- brak objawów to chłopak? Tak mówisz? U mnie była cała gama objawów, kurde, łatwiej mówić czego nie było, bo było prawie wszystko, a siusiak rośnie
Co mi z ludowych przesądów się sprawdziło to, że przy chłopaku kompletny odrzut od słodyczy i chwała wszystkiemu!ojejku lubi tę wiadomość
-
o matko Emaj mam nadzieje ze z porodem psiapsióły wszystko pojdzie ok, kurde przeciez ulozenie posladkowe to jest b.mocne wskazanie do cc, w Krakowie rodzi?Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Karolczyk wrote:Ojejku- brak objawów to chłopak? Tak mówisz? U mnie była cała gama objawów, kurde, łatwiej mówić czego nie było, bo było prawie wszystko, a siusiak rośnie
Co mi z ludowych przesądów się sprawdziło to, że przy chłopaku kompletny odrzut od słodyczy i chwała wszystkiemu!ojejku lubi tę wiadomość
Demsik
hormony ok
-
nick nieaktualnyQuasha gratulacje!!!!! Piekny dzidzius :-*
Corcula gratuluje synka, pisiorek pokazny
A ja dzis powiedziałam szefowej o ciazystresowalam sie tak ze az sie poryczalam! Ale szefowa super zareagowala uspokajala i zapewnila ze postara sie w ciagu dwoch tygodni kogos znalezc za mnie
jeden stres mniej bp naprawde ta rozmowa dzis w nocy mi sie snila!!
Impresja, ojejku, Arwi, Kjopa3, Corcula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmaj a moze lekarz chce podjac probe obrocenia dziecka? Moj synek tez byl ulozony posladkowo i od razu byla rozmowa o cc ale w ostatnim tygodniu sie obrocil na szczescie. W razie czego niech przyjaciolka nie godzi sie na ten porod przeciez nie musi!
-
Camille to super, ze w pracy sie poukładało.
Obrot zewnetrzny (przez lekarza) z posladkowego jest chyba malo mozliwy i zdecydowanie malo bezpieczny. Moj synek w 41tc jako 4,5 kg kloc ulozyl sie poprzecznie. Juz jechalam na cc a tu glowa w dol. Byl duzy ale ja tez mialam sporo wod plodowych wiec mial warunki do takich obrotow.
Ale ostatecznie i tak mialam cc.
Teraz cc mam juz na szczescie zapewnione bo to 3cie. W drugiej ciazy rodzilam w medicover zeby miec pewna cesarke. I nie chodzilo o moj bol i wysilek a wlasnie o dobro dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 00:13
-
nick nieaktualny
-
Demsik wrote:Karolczyk to cie zmartwie bo ja w ciazy z synem pochlanialam slodycze.jestem inna?
Demsik, możesz jedynie być wyjątkowaNatomiast kontynuując przesądy, chyba przy chłopaku powinnam pięknie wyglądać, a tu niestety! Worek na twarz i nie wyłaź babo z domu
Demsik lubi tę wiadomość
-
Impresja wrote:Corcula, a córcia też była taka duża?
Miałaś jakieś problemy z glukozą/insuliną stwierdzone?
Emaj, jak się sytuacja rozwinęła?
Mam nadzieję, że lekarz zmiękł
Syn wazyl po urodzeniu w 42tc 4,5kg a corka w 38tc 3,8kg.
Zadnych problemow z glukoza i insulina stwierdzinych nie mialam, co nie znaczy, ze ich nie bylo
bita_smietana lubi tę wiadomość