X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • emaj Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:11

Camille87, Madziulla lubią tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was choruje na astmę? Pytam, bo niestety zaczęły mi się duszności i nie wiem co mogę zażywać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Czy któraś z Was choruje na astmę? Pytam, bo niestety zaczęły mi się duszności i nie wiem co mogę zażywać.
    ja akurat astmy nie mam, ale musisz spytać lekarza, czy leki które masz normalnie ze sterydem możesz w ciąży. Ja na legalu lecę na sterydzie cały czas - wiec może mozesz?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam astmę , biorę wziewnie glikokortykosteroidy, dokładnie biorę to :

249ab-29320_215x215.jpg

Konsultowałam nie raz z lekarzem i w ciąży też będę na tym jechać ,bo to działa miejscowo, a lepsze leki o działaniu miejscowym niż niedotlenienie matki ;)

Edit: biorę to codziennie , bo moją astmę wywołują kurzu roztocza, które są niestety wszędzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 22:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszzz Dziewczyny, przecież dzisiaj jest impreza pożegnalna mojego pierwszego trymestru !!
    giphy.gif

giphy.gif

uchlejcie się do woli, która może to winem, która nie może to sokiem, ja idę smażyć frytki, będziemy jeść z majonezem bleeee :D
    giphy.gif

Morwa, Arwi, Ania-nowa, pepsunieczka, emaj, Corcula, Impresja, Jagah, ktosiowa, bita_smietana, Kjopa3, Demsik, kate55, Blondik, Camille87, Paolala lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku , No wiesz co !? Nie mam wina , nie przygotowałam się :( jak żyć ?

A tak na serio serio to jaram się jak głupia nawet o suchym pysku :D

tumblr_static_tumblr_mivxz5fcex1s0agiqo1_500_large.gif

ojejku, pepsunieczka, bita_smietana, Demsik, Blondik lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu, a ja dzisiaj cały dzień mam ochotę na frytki z majonezem D:

ojejku lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że można ventolin i tym się póki co ratuje. Przed ciążą zazywalam asaris, ale nie wiem czy dalej mogę. Problem w tym, że do alergologa idę dopiero 16 listopada:(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Czytałam że można ventolin i tym się póki co ratuje. Przed ciążą zazywalam asaris, ale nie wiem czy dalej mogę. Problem w tym, że do alergologa idę dopiero 16 listopada:(
    Musisz aż tyle czekać ? Masakracja, ja idę sobie o każdej porze (w godzinach przyjęć) i mnie przyjmuje , bez żadnej wcześniejszej rejestracji i czekania. To jedyny lekarz , na jakiego trafiłam, który tak sprawnie działa.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonię i zapytam

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta...jeeeeeeeeeeeee...
    Piłam herbatę,ale nie taka okazja,piwko z sokiem malinowym musowo ide zrobić....

Ps.Potrzebuje sexu...

Arwi lubi tę wiadomość

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Zadzwonię i zapytam
    Ania z tego co czytam to jest podobnie jak w moim przypadku z tym Twoim lekiem, więc jak jest konieczność (stan astmy się zaostrza) to ja bym się ratowała właśnie tym asarisem, a tamten drugi brała jak astma "aż tak nie dokucza", ale ja się na tym niestety nie znam ,więc koniecznie skonsultuj swój przypadek z lekarzem. Bo każda z nas jest inna i każdej z nas astma jest w innym zaawansowanowaniu i z innych przyczyn nas dotyka .

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Ps.Potrzebuje sexu...
    Ja też :( a nie mogę jeszcze :(

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja też :( a nie mogę jeszcze :(

...ja też i dlatego chyba bardziej mi się chceeeee...

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku to nasza wspolna impra w takim razie!!! Doloze do frytek ketchup i ruszamy w tango.

ojejku, bita_smietana, kate55 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ania z tego co czytam to jest podobnie jak w moim przypadku z tym Twoim lekiem, więc jak jest konieczność (stan astmy się zaostrza) to ja bym się ratowała właśnie tym asarisem, a tamten drugi brała jak astma "aż tak nie dokucza", ale ja się na tym niestety nie znam ,więc koniecznie skonsultuj swój przypadek z lekarzem. Bo każda z nas jest inna i każdej z nas astma jest w innym zaawansowanowaniu i z innych przyczyn nas dotyka .
    Na astmę choruję od dziecka. Przez kilka lat miałam spokój, nie bralam w ogóle leków. Jakiś czas temu mi wróciło, ale przestałam zażywać, gdy dowiedziałam się o ciąży. Z tego co wiem to ventolin jest lekiem doraznym, właśnie przy zaostrzeniu objawów. Tylko niestety trzeba go stosować co mniej więcej 4 godziny.

• Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam napad paniki. Boję się jednocześnie że jestem w ciąży i że w niej nie jestem. Jutro z samego rana robię test. Chociaż nie wiem czy chce hehhee. Kurcze też tak macie? Strach i panika nie wiadomo o co.

ktosiowa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Dziewczyny mam napad paniki. Boję się jednocześnie że jestem w ciąży i że w niej nie jestem. Jutro z samego rana robię test. Chociaż nie wiem czy chce hehhee. Kurcze też tak macie? Strach i panika nie wiadomo o co.

Witaj w klubie :). To zupelnie normalne. Takze LWD. Zawsze w takiej sytuacji polecam cofniecie sie w czasie. Skoro wcześniej tyle dni/tygodni, pod wplywem roznych nastrojow chcialas dzidzie to jest to przemyslana decyzja :). Zaufaj sobie.

Magdziunia12, Arwi lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula dziekuje

Corcula lubi tę wiadomość

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżeeeeeem dobryyyyy :)

Seksualne niebezpieczne mam nadzieje, ze okres posuchy minie Wam w miare bezbolesnie i doczekacie sie swoich pytongow ;)

Ojejku i Corcula witajcie w 2 trymestrze :) <3 oby był tym najlepszym (tak mówią ;) )

Ja dostałam znak "z góry", że czas najwyższy przejść na dietę - cukierasek mordoklejek pozbawił mnie połowy zęba :O czas wrócić do randek z dentystką. Także jestem tym dobrym przykładem, że cukierki w nadmiarze szkodzą ;)

Miłego dnia :)

Corcula, Kjopa3, pepsunieczka lubią tę wiadomość

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ