X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Morwa, a jak się czujesz po laparoskopii? Szybko doszłaś do siebie?
    Laparoskopia to pikuś w porównaniu do laparotomii , a porównanie niestety mam. Także szybko stanęłam na nogi, po 11 dniach pozbyłam się sama szwów, a teraz już jestem zagojona ;) także tak, bardzo szybko doszłam do siebie. Psychicznie też było łatwiej mając tu was a w szpitalu trzy zajebiste babki , które przez całe 3 dni poprawiły mi humor ;)

Edit : wysłałam wam brzuchol frankensztaina jak wyglądał po operacji, jak byłam jeszcze w szpitalu :p następnym razem napompuję go wodami płodowymi i dziedzicem a nie gazem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 11:50

• Arwi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Laparoskopia to pikuś w porównaniu do laparotomii , a porównanie niestety mam. Także szybko stanęłam na nogi, po 11 dniach pozbyłam się sama szwów, a teraz już jestem zagojona ;) także tak, bardzo szybko doszłam do siebie. Psychicznie też było łatwiej mając tu was a w szpitalu trzy zajebiste babki , które przez całe 3 dni poprawiły mi humor ;)

Chciałabym mieć tyle siły co ty <3 Nie znam drugiej tak pozytywnej kobitki :)

toska_88 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Ja drugi trymestr zaczelam wczoraj :D

Morwa, ktosiowa, Demsik, Arwi, ZakreconaŻona, pepsunieczka lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Chciałabym mieć tyle siły co ty <3 Nie znam drugiej tak pozytywnej kobitki :)
    Ja wolałabym nie mieć tej siły a mieć więcej szczęścia , no ale cóż zawalczę poprzez in vitro o moje szczęście :)

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe czasy, że medycyna ma takie możliwości :) Szczęściu trzeba czasami pomóc, a słyszałam, że tej pomocy lubią wychodzić bliźniaki (i więcej...;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Edit : wysłałam wam brzuchol frankensztaina jak wyglądał po operacji, jak byłam jeszcze w szpitalu :p następnym razem napompuję go wodami płodowymi i dziedzicem a nie gazem ;)
    No to super! Ja miałam laparotomię i przez tydzień praktycznie nie byłam w stanie chodzić, wyglądałam jak Qwazi modo :D Dlatego jak tym razem miałam 'niby cp', to się ucieszyłam na myśl o laparoskopii, ale byłam ciekawa, czy rzeczywiście jest dużo lepiej.
    I już żadnego bólu nie czujesz? Ja przez 3 miechy przy nagłym ruchu czułam to cięcie :/

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Wspaniałe czasy, że medycyna ma takie możliwości :) Szczęściu trzeba czasami pomóc, a słyszałam, że tej pomocy lubią wychodzić bliźniaki (i więcej...;)
    Przyjmę każda ilość , ale będę się starać o transfer 2 zarodków :p podpłacę doktorów jak będzie trzeba :p haha

Karolczyk, pepsunieczka, bita_smietana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja wolałabym nie mieć tej siły a mieć więcej szczęścia , no ale cóż zawalczę poprzez in vitro o moje szczęście :)
    Dokładnie tak.
    Ja na przykład chciałabym przechodzić przez ciążę beztrosko, jak moja kuzynka - ma tp dwa dni przede mną, nie ma pojęcia że cokolwiek złego może się wydarzyć, nie ma złych doświadczeń, ja mam za to całe mnóstwo i żyję z wizyty na wizytę...

• Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam pre-test mąż widzi cień na nim. Ma 25mlu/ml myślicie żeby zrobić 10mlu/ml? DOS jutro?

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, Ojejku gratuluję wejścia w 2 trymestr. Idziecie jak burza :)
    Kate zazdroszczę kopniaczków. Tez już bardzo bym chciała poczuć. Co gorsza wmówiłam sobie w 16tc na bank poczuję, bo przecież jestem po cc. Wiem wiem błąd, ale "za tym" tęsknię bardzo
    applause.gif
    Wczoraj oglądałam film na Polsacie, i totalnie wpadłam. Tak mi się film spodobał, że do północy szukałam książki. A dziś zamiast pracować dalej szukałam, i wiecie co znalazłam? 5 tom zmierzchu!! Nie mogę się doczekać, aż się dorwę do tego ebooka. Ja nie cierpię czytać książek, ale jak już wpadnę to aż mnie trzęsie, żeby był już wieczór, żebym mogła siąść do książki :) "Dziewczynę z pociągu" też mam w planach pochłonąć :) Czytałyście może "igrzyska śmierci"? 1część filmu była genialna, ale reszta już kaszana. Nie wiem czy marna reżysteria czy serio książki są kiepskie?
    giphy.gif
    i oczywiście ziemniak za przydługi post :)
    tumblr_m88k4huUuv1qkk1neo1_500.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:17

ojejku lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Robiłam pre-test mąż widzi cień na nim. Ma 25mlu/ml myślicie żeby zrobić 10mlu/ml? DOS jutro?

A wrzuć foto :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • kate55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Lepiej na betę leć i nie będzie wątpliwości! Trzymam kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:20

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Demsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym robila jednak 25 bo z tego co dziewczyny pisały te 10 sa do d...ja bylam zadowolona z bobo testu a maz sprawdzal od razu czy po jakins czasie,bo pozniej robi sie odbarwienie

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu, ja się właśnie w ogóle nie nastawiałam na te ruchy, bo to moja pierwsza ciąża na tym etapie. Miałam w głowie założone, że do 22 tc powinnam coś poczuć :D Ale tak jak mówię, bez dotyku dłonią w ogóle nic nie czuję w środku.
    Trzymam kciuki, żebyś szybko poczuła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:20

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Ja bym polecała facelle. Niby chodziły pogłoski, że on pozytywny wychodzi nawet pod wodą, ale u mnie jak nie było ciąży to mi nie dawał żadnych wątpliwości.

Morwa, pepsunieczka, ktosiowa, Arwi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Ja bym polecała facelle. Niby chodziły pogłoski, że on pozytywny wychodzi nawet pod wodą, ale u mnie jak nie było ciąży to mi nie dawał żadnych wątpliwości.

nie tylko nie facelle....mi wyszedl falszywie dodatni....podobno super sa zolte testy z rossmana

najpewniejszym testem jest beta..tyle w temacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:21

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Trzymam kciuki, żebyś zaraz poczuła ruchy :)
    Ja tam czuję ostre ruchy jak sobie pojem jabłek, ale dziecko to to nie jest :D

Madziulla, kate55, ojejku, pepsunieczka, Kjopa3, Arwi, bita_smietana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Ja tam czuję ostre ruchy jak sobie pojem jabłek, ale dziecko to to nie jest :D

ja to mam bez ciazy hahaha :D

marzusiax, bita_smietana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    u mnie facelle też nigdy nie kłamało - fakt potrafiły wykryć ciążę wieczór przed poranną beta wynoszącą 15, wiec zakładam, że wieczorem była max rzędu 10, ale kreska zawsze ewidentnie była albo jej nie było.

ed. używałam zawsze tych paskowych, nie strumieniowych (tzn kupowałam te tańsze ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:29

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paskowe facelle są super , też mam dobre doświadczenia co do nich , nigdy mnie nie zawiodły. Jak była ciąża to była druga kreska, jak nie było to nie było :)

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ