X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba trzeba porządnego kopa w d.. mam schizy że przez te ataki astmy coś się stało maluchowi:(

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bHCG ze szpitala (11.10.16r, godz.11.30) - 2 255,00
    bHCG z dnia wczorajszego (20.10.16r, godz. 16.30 - 32 200,43

Przyrost bhcg według kalkulatora Belly W NORMIE!!! (i to nie najniższej :D )

Jutro powtórka! Boże przywróciłeś mi nadzieję! Dzięki Ci i CHWAŁA!!!

aaandzia, ZakreconaŻona, Corcula, bita_smietana, Jagah, ojejku, Morwa, Arwi, ktosiowa, vitae13, Demsik, Kjopa3, mitonia, Impresja, Camille87 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa na pewno pojawi się serduszko ;* ja mam wizytę niby w 7 tyg więc mam nadzieje, że coś tam będzie bo też pewnie będę się stresować...

wczoraj miałam wyniki mojej bhcg, ale nie zrobionej po 48h od poprzednich

10dpo- 11,8 mlu/ml
    12dpo- 61,8 mlu/ml
    17dpo- 811,6 mlu/ml i progesteron 27,63 ng/ml

Nie wiem czy te przyrosty są okej....nie spodziewałam się aż tak dużych jak patrzyłam u innych to zazwyczaj się podawajają...nie wiem może schizuję za bardzo

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa piękna beta <3 musi być dobrze!

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png

Wysłany: 21 października 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrzuć sobie w kalkulator tu na Belly https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html wartości bety i wszystko Ci pięknie policzy

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia piękny przyrost!! Pamiętaj ze druga i 3 betę zrobiłaś po 5 dniach wiec miało prawo tyle urosnąć. Groszek pięknie się rozwija.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ze martwila byś się o słaby przyrost ale o za duży?? ;) chciałabym taka betę kiedyś w końcu mieć... I najgorsze co robić to porównanie bet do bet innych !! Nie rób tego bo sama się nakrecasz i stresujesz. Włącz LwD i będzie napewno wszystko dobrze! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 06:36

ZakreconaŻona, aaandzia, bita_smietana, Arwi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole witam się z rana ;) u mnie od wczoraj non stop leje....
    No i mamy dziś 1 dpo więcej ale nadal za malo na testowanie między 7 a 9 dpo. Musze jeszcze trochę poczekać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 06:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona Ty tu cichaczem nie polubiaj wiadomości tylko sikaj i pokaż pozytywnego testa :D

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Rozumiem ze martwilam byś się o słaby przyrost ale o za duży?? ;) chciałabym taka betę kiedyś w końcu mieć... I najgorsze co robić to porównanie bet do bet innych !! Nie rób tego bo sama się nakrecac i stresujesz. Włącz LwD i będzie napewno wszystko dobrze! <3
    Dobrze gada polać Jej!
    A tak już całkiem na serio to dzień doberek :) w końcu piąteczek (chociaż dziś jak się obudziłam to dałabym 100ziko, ze dzisiaj sobota ;) ) Laski nie ma co sie spinać betą jak tak pięknie rośnie bo Wasz stres w głowach generuje stres w Waszych macicach, a tego chyba nie chcecie co? Cieszcie się faktem bycia w ciąży zanim zaczniecie rzygać dalej niż widzicie ;)
    Miłego dnia! Ahoj!

Ed. Madzia w dalszym ciągu nie mam testa na stanie ;) postaram sie poprawic na jutro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 06:41

StyczniowaNadzieja, Madziulla, aaandzia lubią tę wiadomość

• aaandzia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już tak mam jak się wkręcę w jakiś temat to przepadam za dużo analizuję i się stresuję;D dzięki dziewczyny za kolejną dawkę LWD! ;*

Dzisiaj z mężem jedziemy do moich rodziców nie wiem jak mam się opanować żeby nic nie powiedzieć, jak ja ciągle myslę o tym, że jestem w ciąży;D nawet jak przez telefon z nimi rozmawiam to sobie myślę, że ja już wiem, a wy jeszcze nie i że będą przeszczęśliwi bo jako jedyni w mojej rodzinie nie są jeszcze dziadkami;D i tak jestem dumna, że ani razu się nie dopytywali kiedy dziecko....za to będą mieli niespodziankę. a u Was już rodzice wiedzą? ;)

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla i ZakreconaŻona sikajcie ładnie na testy;D już nie robię bety bo na serio tylko się stresuję, jesto dobrze i tego się trzymam ;) dzięki za kopa w dupę <3

Madziulla lubi tę wiadomość

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png

Wysłany: 21 października 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko się wydało jak trafiłam do szpitala bo trzeba było dla małego opieke organizowac.Poza rodzicami i teściami wie jeszcze brat męża i bratowa. Moje rodzeństwo jeszcze w nieswiadomości chociaż brat sie chyba domyśla, ale siostra małolata (gorące 15) nie pokojarzyła szpitala z niczym i uwierzyła w bajkę którą sprzedała jej moja mama. aaaaaa i mąż wypaplał koleżance naszej bo akurat mieliśmy sie widzieć a ja do szpitala trafiłam.... w sumie to juz mi wszystko jedno i nie bawie sie w ukrywanie przynajmiej wśród najbliższych. A w sobote mamy wesele znajomych i maż z synem sami pójdą to też będzie mnóstwo pytań...

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnnie tylko przyjaciółka wie bo spała u nas i mąż robił drinki a ja dostałam sok i ona już wiedziała;D ja chciałam poczekać do pierwszego usg, ale nie dam rady;p

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png

Wysłany: 21 października 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciązy rodzice wiedzieli jak tylko przyrost bety był prawidłowy. Niestety Tesciowa okazała sie paplą ale dostała za swoje i teraz dzielnie się trzyma :D

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    bHCG ze szpitala (11.10.16r, godz.11.30) - 2 255,00
    bHCG z dnia wczorajszego (20.10.16r, godz. 16.30 - 32 200,43

Przyrost bhcg według kalkulatora Belly W NORMIE!!! (i to nie najniższej :D )

Jutro powtórka! Boże przywróciłeś mi nadzieję! Dzięki Ci i CHWAŁA!!!
    Styczniiowa, ale bądź gotowa na to, ze ta beta teraz nie przyrasta już tak jak na początku, a kalkulator tego nie ogarnia :) trzymam nadal kciuki <3

• aaandzia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wyobrażam sobie powiedzieć teściowej....w sumie nawet mi nie zależy bo nie mamy dobrego kontaktu......dobrze, że mieszka 500km i widzimy się max 2 razy w roku;) ja miałam dobre chęci na początku, ale ona miała to gdzieś więc przestałam się starać jej nigdy nic nie pasowało także dowie się jak mąż będzie chciał, a jemu też się nie spieszy bo sam wie jaka ona jest;) przed ślubem to był horror a co dopiero jak dziecko będzie...wolę nie myśleć;D zazdroszczę kobiet które mają wspaniałe i dobre teściowe;)

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja dopiero teraz zauważyłam Twoja betę!! Ciesze się bardzo!!

Wysłany: 21 października 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Styczniiowa, ale bądź gotowa na to, ze ta beta teraz nie przyrasta już tak jak na początku, a kalkulator tego nie ogarnia :) trzymam nadal kciuki <3

Tak wiem wiem. Ważne zeby był teraz przyrost. Tamte wartości tez nie sa az tak miarodajne bo różne laboratoria (ale że przyrost duzy to myśle ze ok) ale teraz powtórze w tym samym co robiłam wczoraj i jak będzie przyrost to spokojnie leże na dupce i czekam na serducho (może być i dwa, chociaz nie wiem jakbym to ogarneła ;) )

ktosiowa lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 21 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja na swoją Teściową nie narzekam (to znaczy narzekam ale w sumie to są drobnostki bardziej wynikające w różnicach wyniesionych z domu itp.). Moja Teściowa to na prawde bardzo dobra kobieta i żyjemy w dobrych relacjach, chętnie tez pomaga ale wie ze nie moze się narzucać no i nauczyła się np. że jak chce np dać coś do zjedzenia wnukowi to pyta czy może itp.

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ