X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha dobijać Cie nikt tu nie bedzie jedynie kopa mozesz dostac pozytywnego oczywiscie :P

Popatrz weszlas na 6 pietro, wiesz jaka to korzysc dla posladów:D

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Na studiach laboratoria miałam na 6 piętrze i zapieprzałam na nogach bo boję windy. Ot taka fobia. Ale jaka kondycja była jak trzeba było z 3 razy na dzień wyskoczyć :) A teraz? 4 piętro i mam zadyszkę :P

aaandzia Z tą betą to kwestia indywidualna. Ja miałam $ujowy przyrost a jakoś ciąża rośnie. Nie ma co się denerwować, bo to tylko szkodzi.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzzuuuu tez boje sie windy;D i gdzie tylko moge zasuwam na piechote;)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa Nadzieja powodzenia na wizycie :-)

Ja mieszkałam na 8 piętrze i kilka razy dziennie latałam na piechotę. Teraz to na 3 sapie jak mops :-P

Sikajcie dziewczynki,sikajcie. Trzymam kciuki za pozytywy :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta. Wczoraj zrobiłam betę wynik 1.2. Ciąży brak okresu brak a wyniki tarczycy idealne wyjątkowo. Co mi zatrzymało @? Gdzie się podziała?

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewoje

Czy ktoras z Was ma moze detektir tetna? Ten taki bardziej profesjonalny/medyczny.
    Ciekawa jestem Waszych opinii.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upiekłam wczoraj chleb,przepis pierwszy z brzegu,w smaku pycha tyle ze sie kruszy...buuu

Pogoda do bani,pokłóciłam się z mężem,nastrój przez to mam depresyjny.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Dziewoje

Czy ktoras z Was ma moze detektir tetna? Ten taki bardziej profesjonalny/medyczny.

Ja kilka dni temu kupiłam angelsound używany. Odebrałam go i okazuje się,że kupiony pod koniec sierpnia tego roku a dzidzia miała już z miesiąc. Ja się zdecydowałam bo na kwietniówkach dziewczyna urodziła córcię w 16tc bo przestało bić serduszko. Już tyle dziewczyn musiało przez to przejść :-( Wiem,że detektor nie uratuje mi malucha bo jak serduszko przestanie bić to nikt nie sprawi,że zacznie bić ale zawsze w razie "w" to można sobie sprawdzić. Trzy razy słuchałam i czasem chwilę mi to zajęło zanim znalazłam i się zastanawiałam czy to nie moje ale raczej nie da się tego pomylić. Nawet pod koniec ciąży czasem kobiety świrują bo maluch mniej się rusza itp. więc posłuży na parę miesięcy.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale mnie zaczął lewy jajnik bolec...

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula taki https://angelsounds.pl/ iz tej strony właśnie babka zamawiała.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Qasha dobijać Cie nikt tu nie bedzie jedynie kopa mozesz dostac pozytywnego oczywiscie :P

Moje pośladki to CZUJĄ :|

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Cześć dziewczęta. Wczoraj zrobiłam betę wynik 1.2. Ciąży brak okresu brak a wyniki tarczycy idealne wyjątkowo. Co mi zatrzymało @? Gdzie się podziała?

Była jakiś czas temu dziewczyna, która zrobiła betę, była powyżej 1, następną wyższa i potem wyższa i wyszła ciążunia :D
    To nie byłaś czasem ty ojejku? Z takim mega bladziochem na teście, ktorego ja za cholerę nie umiałam zobaczyć? :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Była jakiś czas temu dziewczyna, która zrobiła betę, była powyżej 1, następną wyższa i potem wyższa i wyszła ciążunia :D
    To nie byłaś czasem ty ojejku? Z takim mega bladziochem na teście, ktorego ja za cholerę nie umiałam zobaczyć? :D

tez pamietam taki przypadek. ale nie iem czy mowimy o tym samym czy jakis inny

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    mam bignerwa!

Madziulla musimy cwiczyc cierpliwosc;)

Zakreconazona a Ty juz 14dpo to moglabys siknac:P

a ja dzisiaj wygladam tak:

giphy.gif[img][/img]
    Nie kusze losu czekam do soboty ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Dziewoje

Ja mam i że tak powiem, ch.ja słyszę :D
    Sonoline C ;)
    Ale dziewczyny sobie chwalą, ja z moim tyłozgięciem chyba musze zaczekać jeszcez z pół roku zanim usłyszę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    tez pamietam taki przypadek. ale nie iem czy mowimy o tym samym czy jakis inny
    a nie, to nie ja, moja pierwsza chabeta była około 15, we wcześniejszych też koło 15-30 były pierwsze bety. Ale słyszy się o takich przypadkach czasem :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula, ja miałam w ciąży z córką sonoline c1. i w sumie w 9-10 tc udawało się złapać serce. Ratowało mi to psychikę gdy po krwawieniu na IP mnie zbywano bez badania, usg... więc sama sprawdzałam, czy mała jeszcze tam jest...
    Używałam go w zasadzie do momentu gdy poczułam ruchy. naprawdę polecam

Corcula lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku tez mam tylozgiecie tylko macica przy trzeciej ciazy juz inaczej funkcjonuje. Bez problemu jestem w stanie wyczuc dno macicy (czyli górę ;D) wiec licze, ze i serducho jakos wytropie.
    Pianistka wielkie dzieki za opinie. O to mi chodzilo :) :*

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie to wiesz co, ja uważam, że to zależy od osoby czy powinna mieć detektor ;)
    Bo jeśli ktoś kupi, nie uda się znaleźć tętna i pobiegnie na IP zapłakana po 10 sekundach próby, to lepiej odpuścić..
    to nie jest specjalistyczny sprzęt a my nie jesteśmy lekarzami (chyba).
    Czasem jest tak, ze dziecko się odkręci, gdzieś zwieje... mi się 2 razy nie udało znaleźć tętna, ale wtedy pochodziłam, poskakałam i próba kolejna... także trzeba to też traktować z Luzem w Dupie ;)
    bo znam osoby które straszliwie szalały przez fakt posiadania detektora, 15 razy dziennie sprawdzały czy dziecko nie umarło, a jak tętno skoczyło o 5 jednostek to panika...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora może i ja się wypowiem. Na aniołkowych mamach była dziewczyna, która miała detektor i urodziła martwe dziecko w 8miesiacu. Jak czuła regularne ruchy przestała go używać a i tak mała się udusiła w nocy. Nie piszę tego aby straszyć. Absolutnie! To urządzenie poprostu nic nie zmieni. A może tylko zaszkodzić kiedy dojdzie stres, panika, że nie słychać mimo, że jest ok. Ja miałam kupować ale położne mnie namówiły, że jak mam schizę mam przyjść do ośrodka i one bez kolejki mnie zbadają. Byłam w poniedziałek i miała problem utrafić bo co chwilkę uciekało a jest 15tc. To jak położna z dobrym sprzętem ma problem znaleść? A w 16-18tc pojawią się ruchy i detektor będzie zbędny.

A ta dziewczyna na kwietniówkach? To okropne co się stało, ale u niej dziecko umarło w 13 tc z tego co pamiętam.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ