Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Paolala wrote:Popatrz weszlas na 6 pietro, wiesz jaka to korzysc dla posladów:D
A teraz? 4 piętro i mam zadyszkę
aaandzia Z tą betą to kwestia indywidualna. Ja miałam $ujowy przyrost a jakoś ciąża rośnie. Nie ma co się denerwować, bo to tylko szkodzi.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Styczniowa Nadzieja powodzenia na wizycie
Ja mieszkałam na 8 piętrze i kilka razy dziennie latałam na piechotę. Teraz to na 3 sapie jak mops
Sikajcie dziewczynki,sikajcie. Trzymam kciuki za pozytywy -
Corcula wrote:Dziewoje
Czy ktoras z Was ma moze detektir tetna? Ten taki bardziej profesjonalny/medyczny.
Ciekawa jestem Waszych opinii.
Ja kilka dni temu kupiłam angelsound używany. Odebrałam go i okazuje się,że kupiony pod koniec sierpnia tego roku a dzidzia miała już z miesiąc. Ja się zdecydowałam bo na kwietniówkach dziewczyna urodziła córcię w 16tc bo przestało bić serduszko. Już tyle dziewczyn musiało przez to przejśćWiem,że detektor nie uratuje mi malucha bo jak serduszko przestanie bić to nikt nie sprawi,że zacznie bić ale zawsze w razie "w" to można sobie sprawdzić. Trzy razy słuchałam i czasem chwilę mi to zajęło zanim znalazłam i się zastanawiałam czy to nie moje ale raczej nie da się tego pomylić. Nawet pod koniec ciąży czasem kobiety świrują bo maluch mniej się rusza itp. więc posłuży na parę miesięcy.
-
nick nieaktualny
-
Magdziunia12 wrote:Cześć dziewczęta. Wczoraj zrobiłam betę wynik 1.2. Ciąży brak okresu brak a wyniki tarczycy idealne wyjątkowo. Co mi zatrzymało @? Gdzie się podziała?
Była jakiś czas temu dziewczyna, która zrobiła betę, była powyżej 1, następną wyższa i potem wyższa i wyszła ciążunia
To nie byłaś czasem ty ojejku? Z takim mega bladziochem na teście, ktorego ja za cholerę nie umiałam zobaczyć?
-
nick nieaktualnyQasha wrote:Była jakiś czas temu dziewczyna, która zrobiła betę, była powyżej 1, następną wyższa i potem wyższa i wyszła ciążunia
To nie byłaś czasem ty ojejku? Z takim mega bladziochem na teście, ktorego ja za cholerę nie umiałam zobaczyć?
tez pamietam taki przypadek. ale nie iem czy mowimy o tym samym czy jakis inny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCorcula wrote:Dziewoje
Czy ktoras z Was ma moze detektir tetna? Ten taki bardziej profesjonalny/medyczny.
Ciekawa jestem Waszych opinii.
Sonoline C
Ale dziewczyny sobie chwalą, ja z moim tyłozgięciem chyba musze zaczekać jeszcez z pół roku zanim usłyszę -
nick nieaktualnyMadziulla wrote:tez pamietam taki przypadek. ale nie iem czy mowimy o tym samym czy jakis inny
-
Corcula, ja miałam w ciąży z córką sonoline c1. i w sumie w 9-10 tc udawało się złapać serce. Ratowało mi to psychikę gdy po krwawieniu na IP mnie zbywano bez badania, usg... więc sama sprawdzałam, czy mała jeszcze tam jest...
Używałam go w zasadzie do momentu gdy poczułam ruchy. naprawdę polecamCorcula lubi tę wiadomość
-
Ojejku tez mam tylozgiecie tylko macica przy trzeciej ciazy juz inaczej funkcjonuje. Bez problemu jestem w stanie wyczuc dno macicy (czyli górę
) wiec licze, ze i serducho jakos wytropie.
Pianistka wielkie dzieki za opinie. O to mi chodzilo:*
-
ogólnie to wiesz co, ja uważam, że to zależy od osoby czy powinna mieć detektor
Bo jeśli ktoś kupi, nie uda się znaleźć tętna i pobiegnie na IP zapłakana po 10 sekundach próby, to lepiej odpuścić..
to nie jest specjalistyczny sprzęt a my nie jesteśmy lekarzami (chyba).
Czasem jest tak, ze dziecko się odkręci, gdzieś zwieje... mi się 2 razy nie udało znaleźć tętna, ale wtedy pochodziłam, poskakałam i próba kolejna... także trzeba to też traktować z Luzem w Dupie
bo znam osoby które straszliwie szalały przez fakt posiadania detektora, 15 razy dziennie sprawdzały czy dziecko nie umarło, a jak tętno skoczyło o 5 jednostek to panika... -
Co do detektora może i ja się wypowiem. Na aniołkowych mamach była dziewczyna, która miała detektor i urodziła martwe dziecko w 8miesiacu. Jak czuła regularne ruchy przestała go używać a i tak mała się udusiła w nocy. Nie piszę tego aby straszyć. Absolutnie! To urządzenie poprostu nic nie zmieni. A może tylko zaszkodzić kiedy dojdzie stres, panika, że nie słychać mimo, że jest ok. Ja miałam kupować ale położne mnie namówiły, że jak mam schizę mam przyjść do ośrodka i one bez kolejki mnie zbadają. Byłam w poniedziałek i miała problem utrafić bo co chwilkę uciekało a jest 15tc. To jak położna z dobrym sprzętem ma problem znaleść? A w 16-18tc pojawią się ruchy i detektor będzie zbędny.
A ta dziewczyna na kwietniówkach? To okropne co się stało, ale u niej dziecko umarło w 13 tc z tego co pamiętam.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...