X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie i ja popieram to co napisała marzusia... detektor nic nie zmieni...

jedynie różnica taka, że jak ty czułaś niepokój to poszłaś do ośrodka i ktoś Cię zbadał...
    A jak ja co któryś dzień krwawiłam to nikt mi USG nie zrobił i tylko usłyszałam, że "tego" to się nie opłaca ratować...
    więc detektora używałam żeby po prostu sprawdzić, czy serduszko jeszcze bije.

a tak jak piszesz, dziewczynie dziecko się udusiło w 8 miesiącu. na lutówkach '16 była dziewczyna która urodziła ok 24 tyg martwą córkę owiniętą pępowiną... temu nie zapobiegnie ani detektor ani nawet 10 detektorów. Ani lekarz, ani USG, ani mama... takie rzeczy się dzieją i na nie nie mamy wpływu. Detektor po prostu może się przydać u osób, które czują potrzebę upewnienia się czy wszystko gra (a tak naprawdę jedynie sprawdzić czy dziecko żyje) a nie mają możliwości innego sprawdzenia.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo coś jak Styczniowa po wizycie? Żadnych wieści nie widziałam.

• Demsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dawała jeszcze znać

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma serduszka, poza pecherzykiem jest jeszcze "cos" w macicy, nie wiadomo czy krwiak czy drugi pecherzyk. Czekam na wyniki bety, za 48h powtórka a za 2 tygodnie kolejna wizyta. Trzeba czekać jak sytuacja się rozwinie.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, daj znac jak beta, Impra pisala chyba, ze uslyszala serduszko w 8-mym tygodniu :)

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Nie ma serduszka, poza pecherzykiem jest jeszcze "cos" w macicy, nie wiadomo czy krwiak czy drugi pecherzyk. Czekam na wyniki bety, za 48h powtórka a za 2 tygodnie kolejna wizyta. Trzeba czekać jak sytuacja się rozwinie.

Spokojnie, 6t2d może jeszcze tak być :) Gadałam z moją gin (i tak dzwoniłam, żeby spytać czy da mi jedno zaświadczenie) i powiedziała, że trzeba wykonać betę na pewno i cierpliwie czekać do 7-8 tygodnia. Możesz też skonsultować się u kogoś z lepszym sprzętem :)
    Głowa do góry, będzie dobrze :* Mi na pierwszej wizycie powiedzieli, ze pozamaciczna, bo w macicy nic nie ma, a okazało się, że po prostu wcześnie było, co potwierdziła moja gin :*
    Może ktosiek się później zagnieździł i dlatego jest mniejszy? Jest tyle możliwych opcji :D Ale będzie ok, zobaczysz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 18:15

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wierze ze wszystko będzie dobrze!! Daj znać jak beta!

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dalej męczę się z kaszlem, jutro idę do lekarza, lepiej tego nie lekceważyć. Boję się o dziecko..:( Styczniowa nadzieja trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 18:16

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

glowa mi doslownie peka, nigdy wczesniej nie mialam takich boli, nigdy nie mialam migreny, zawsze bylam zdrowa i szczesliwa jak sarenka

giphy.gif

a od dzisiaj to glowa mnie tak za przeproszeniem napierd*la, ze nawet stukanie w klawiature jest za glosne :/ kot sie myje jakies 4 metry ode mnie a mam wrazenie, ez siedzi pod krzeslem... :D pije wode bo podobno pomaga, czy cos oprocz strzelenia sobie w leb moze pomoc? a jezeli to migrena to ile moze ten stan trwac?

szybko robie sobie tosta z tunczykiem i pomidorkiem i ide spac, pieprze takie siedzenie gdy glowa lupie

to byl ostatni post smietany z narzekaniami! :D reszta bedzie z luzem w dupie ale narazie mnie glowa lupie :D

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, trzymam kciuki (a moze będą bliźniaki?).

Ps a ja czekam w poczekalni do pani doktor... oczywiście prywatnie, mam nadzieje, ze coś razem wymyślimy żebym dostała sie do innego lekarza na NFZ.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa daj kropkowi jeszcze troche czasu juz niedlugo uslyszysz serduszko <3

Ania zdrowka zdrowka teraz taki sezon grypotworczy, trzeba przetrwac i o siebie mocniej dbac <3

Madzia a kiedy Ty testujesz? Poczekac na Ciebie? ;)

Bita duzo duzo wody i warto unikac jedzenia migrenotworczego. Ciemne ciche miejsce i oklady chlodzace na czolo powinny pomoc.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, zaciskam kciuki! A ile jesteś po owulacji? To jest jeszcze wczesnie, wystarczy ciut słabszy sprzęt i mozna serduszka nie dostrzec. Czekam na wyniki bety, bedzie dobrze :)

Arwi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa jestem z Tobą <3 Będzie dobrze.

Marzusia ta dziewczyna pisała dwa dni temu i dzień wcześniej wieczorem w 16tc urodziła a serduszko przestało bić prawdopodobnie około tydzień wcześniej.Ona w piątek trafiła do szpitala bo miała zapalenie żył w nodze chyba a w poniedziałek zrobili USG i serduszko nie biło :-(

Ojejku ja szukam przy samym spojeniu łonowym i czasem ledwo słyszę a za sekundę już nie bo ucieka. Jeszcze ma tyle miejsca,że uchwycić to wyzwanie :-)

Śmietana współczuję bólu głowy :-(

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zawsparcie. Według owulacji jest to 6t2d ciazy. Mój gin już dawno narzekał na sprzet i w ciązy z synkiem na te dokładniejsze usg kierował mni do kolegów po fachu lub kazał przyjść doo siebie do szpitala bo tamma lepszy....

Na razie czekam. Beta moze jeszcze dziś albo jutro rano...

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wszystkie opinie odnosnie detektora.
    Jak widac po podpisie jest to moja 3 ciąża wiec wiem czego po sobie sie spodziewać :).
    Takie same dyskusje mozemy prowadzic nt monitorow oddechu, ktory wg mnie jest absolutnie niezbednym wyposazeniem.
    Detektor na pewno kupię poniewaz nawet w pozniejszych okresach ciazy zdarza sie, ze dziecko jest mniej aktywne i ciezko zachecic je do ruchu. Pamietam, ze bardzo mnie to stresowalo.
    Co do strat mimo posiadania detektora to omawianie tego na zasadzie bezsensownosci zakupu jest nietrafione. Taka tragedia moze dotyczyc kazdej kobiety i posiadanie detektora tego nie zmieni. Detektor wplynie na pewno na czas naszej reakcji na zaistniala sytuacje.

Styczniowa u mnie tez bylo lekkie opoznienie wg om wiec glowa do gory! Będzie git :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 20:10

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Madzia a kiedy Ty testujesz? Poczekac na Ciebie? ;)

Ja mam w planie wtorek środa testować ale czy tyle wytrzymam nie wiem. Ty testuj w sobotę jak planujesz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ja mam w planie wtorek środa testować ale czy tyle wytrzymam nie wiem. Ty testuj w sobotę jak planujesz ;)
    No wlasnie sie waham trochu z tym testowaniem, obawa przed rozczarowaniem jest przeogromna wiec na razie czekam. Jeszcze kilka cykli temu sikalabym od 10dpo ;) a za mna juz 14 ;)

Corcula, Arwi, Madziulla, Demsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypiam na siedząco....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:36

ojejku, Corcula, Arwi, Demsik, Ania-nowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie,nam krwiak nie straszny;)nie damy sie krwiakom,o nie!!!
    Styczniowa czekaj cuerpliqie,serduszko sie pojawi a moze nawet dwa?;);)
    Zakrecona ty testujesz w sobotę,madziulla w srode jak nie wystartuje wczesniej czyli razem cztery kreski:)no i pasuje;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ