X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, trzymam kciuki za piękny przyrost! :) i za 2 szczęścia! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa przy takiej wartosco bety po prostu musi byc dobrze!

Andzia pieknie betka rosnie!

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja teściowa jak do nas pierwszy raz przyjechała to narzekała że mamy staw przy bloku i na pewno z niego smierdzi jak jest upał;D na to że mieszkanie za małe, że za duże miasto i wszędzie trzeba autpbusami, mój mąż pierwszy raz wtedy ją przywrócił do porządku. Ja nigdy jej nic złego nie zrobiłam, zawsze pomagam jak jestem u nich i mimo wszystko jestem miła, ale np miesiąc przed ślubem ja się cieszyłam a ona do mnie z tekstem że jeszcze miesiąc i mój wtedy przyszły mąz może ,,uciec''? hehe teraz to jest śmieszn wtedy nie było';p
    ale koniec o teściowych tutaj cuda się dzieje i kropki rosną;D <3

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmietana, przeszło?
    Byłam wczoraj wieczorem w szpitalu, u mojego lekarza. Zrobiliśmy usg, sprawdzilismy, że wszystko z dziedzicem jest w porządku, powiedział także, że może mi podać płeć dziecka na 50% :D więc ten tego, nadal nic nie wiem ;)
    Mniej optymistyczne jest to, że chyba mamy przyczynę moich bóli, a mianowicie moje łożysko, póki c, jest przodujące. Na razie nie zagraża i dajemy mu czas jakieś 6 tygodni na podniesienie się i odsłonięcie ujścia szyjki, jak się nie podniesie to zdaje się, że czeka mnie leżenie od 20 tygodnia... No ale póki co to śmigam, wsuwam magnez, i mam nadzieję, ze skurcze nieprędko powrócą.
    Pianistka, a Ty kiedy na jakąś wizytę idziesz?

• Demsik Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie rosnie beta i styczniowej i aandzi.brawo wy!!!
    Zakrecona dzisiaj kupujesz patyka i jutro z ranca sikasz!!!;)
    Ojejku obys nie musiala lezec a lozysko sie podnioslo.

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny pięknych przyrostow:)

• kate55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa nadzieja, trzymam kciuki! Beta ładnie rośnie :) U nas też były przecież jazdy z tymi wczesnymi usg... Także trzymaj się dzielnie! Na pewno jest dobrze <3

Andzia, LWD ! :) Beta rośnie i to najważniejsze!

Żona, trzymam kciuki <3

Ojejku super, że z dziedzicem wszystko ok :) <3

Ja detektora nie rozważam, na pewno by mnie to niepotrzebnie stresowało. Jestem dobrej myśli i zachowuję duży LWD, co samą mnie dziwi :)

Wczoraj byłam pierwszy raz w ciąży na basenie! Planowałam chodzić od dawna, ale albo przeziębienie, albo infekcja, albo "nie chce mi się" :D Było super, pływałam prawie jak przed ciążą. Nie męczyło mnie to praktycznie w ogóle... aż poszłam do szatni i nagle tak mnie opuściły siły, że nie mogłam ustać :o przez 10 minut musiałam sobie posiedzieć... Ale mimo to chyba będę chodzić dalej, po prostu na spokojniej z pływaniem :) Samopoczucie świetne po takiej dawce ruchu.

Demsik, ZakreconaŻona, Corcula, bita_smietana lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulgocze, "jezdzi" cos mi caly czas w brzuchu od rana. wkurzajace to...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, u nas na lutowkach było kilka dziewczyn z łożyskiem przodującym. Wszystkim sie podniosło do ok 30 tc i nie miały nakazanego bezwzględnego leżenia a jedynie oszczędny tryb życia :)
    Czytałam gdzieś ze nie powinno sie na tak wczesnym etapie w ogole oceniać położenia łożyska bo w wielu przypadkach jest ono przodujące a po miesiacu juz sie podnosi.. także jestem dobrej myśli :)

A ja w poniedziałek ide na samo usg

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko, my szukamy przyczyny moich intensywnych bóli, jedyne co teraz widzimy to ucisk łożyska na szyjkę. Mam nadzieję że podniesie szybciej niż w 30tc :)

• Corcula Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku czyli to byl jednak bol szyjki?
    Mi sie kojarzylo, ze przodujace lozysko bylo powodem do niepokoju dopiero pod koniec ciazy. Bedzie git!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 14:01

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez przodujące łożysko mozna plamić, jest tez wskazaniem do cc jesli sie nie podniesie... ale nie słyszałam zeby był odczuwalny bol przy tym.
    Ale tak na logikę to faktycznie jesli napiera na szyjkę...
    napewno sie podniesie, bedzie git

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :D
    Przyszłam się pochwalić ,że już widzę :) odebrałam okulary !!! W grupie na Facebooku wrzuciłam jak wyglądają na mojej gębie , tu wrzucę same okulary ;)

http://iv.pl/images/39673245797991214340_thumb.jpg

Aaaa no i mam już odłożone pół kwoty na in vitro :D także działam ,działam i jestem coraz bliżej celu :D także tego.... za jakiś czas wracam do gry :p

P.s podglądam was cały czas ... jak tylko mam czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 15:18

ZakreconaŻona, Madziulla, bita_smietana, kate55, Kjopa3, pepsunieczka, Jagah, Camille87, Demsik, Corcula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa idziesz jak burza :) trzymam kciuki, żeby udało się jak najszybciej rozpocząć procedurę <3
    a okulary petarda :) szczęśliwi Ci co mają fb aby zoabczyc oksy w akcji :) świat w HD dużo lepiej wygląda co? ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Morwa idziesz jak burza :) trzymam kciuki, żeby udało się jak najszybciej rozpocząć procedurę <3
    a okulary petarda :) szczęśliwi Ci co mają fb aby zoabczyc oksy w akcji :) świat w HD dużo lepiej wygląda co? ;)
    Zawsze możesz dołączyć do grupy :D jest nas tam kilka babek z tego wątku :) grupa jest tajna ,więc najpierw ,któraś z nas musiałaby Cię mieć w znajomych na Facebooku aby Cię do niej dodać :) pisz w tej sprawie do mnie na privie jakbyś się zdecydowała :)

A co do okularów to ja jestem krótkowidzem , tak więc np jak jechałam kiedyś autobusem, to nie byłam w stanie powiedzieć ,czy babka siedząca po drugiej stronie autobusu jest stara ,czy też młoda. Głupio musiałam wyglądać przyglądając się jej ;) teraz nie musiałabym zgadywać , bo w okularach widzę super. Najgorsze jest to ,że niektórzy ludzie wyglądają gorzej jak patrze na nich w okularach niż jak patrzyłam bez :p

Dagn_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona zakładaj fb :) dajesz na LwD na facebooku ;)
    Testuje w pon jak coś ;) ale mocno z przymrużeniem oka bo będzie między 10 a 12 dpo.

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super Ci w tych okularach ;)

Morwa lubi tę wiadomość

• mitonia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Pianistko, my szukamy przyczyny moich intensywnych bóli, jedyne co teraz widzimy to ucisk łożyska na szyjkę. Mam nadzieję że podniesie szybciej niż w 30tc :)
    Kochana spokojnie, ja jestem żywym przykładem, że się podnosi. Na prenatalnych w 13 tc gin zauważył, że kosmówka jest centralnie na ujściu szyjki, cała ją zakrywa i nakazał jak najwięcej leżeć, bo jedynie grawitacja może ją pociągnąć razem z rosnącą macicą. Ruszyło się coś w 19tc, lekko dotykała szyjki, a teraz na wizycie w 24 tc już ok. 6cm od szyjki. Więc trochę poleż codziennie, nie dźwigaj i coś ruszy na pewno :)

ojejku lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie zgrabnie się z fb ewakuuowalam i nie zamierzam tam wracać ;) użyje wyobraźni ;P u mnie nici z jutrzejszego testowania. Stelaż wątpi w powodzenie misji więc i ja zwatpilam jak stał się cud bo będę go weryfikować w poniedziałek w labie. Jest mi cholernie smutno bo teraz kiedy wygląda na to, że jednak coś może być na rzeczy to On nawet nie chce o tym słuchać. Ot tak się Wam musiałam pozalic :(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Morwa super Ci w tych okularach ;)
    Czy ja wiem ... jak je przymierzałam i byłam wtedy ślepa to wyglądałam lepiej :p ale ważne , że mężowi się podobam :D

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ