X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Nie nie zgrabnie się z fb ewakuuowalam i nie zamierzam tam wracać ;) użyje wyobraźni ;P u mnie nici z jutrzejszego testowania. Stelaż wątpi w powodzenie misji więc i ja zwatpilam jak stał się cud bo będę go weryfikować w poniedziałek w labie. Jest mi cholernie smutno bo teraz kiedy wygląda na to, że jednak coś może być na rzeczy to On nawet nie chce o tym słuchać. Ot tak się Wam musiałam pozalic :(
    Może ma gorszy dzień? Może boi się rozczarowania i woli się za wczasu nie nakręcać? Jak jest dziedzic to na bank się ucieszy :) głowa do góry :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno się nie chce nakręcać zwłaszcza, że po cb jak zniknęła w terminie @ to powiedział że jak się uda następnym razem to wszystkim powiemy w 12 tc. Jak minie największe zagrożenie. Więc mam obawę czy uwierzy w rosnącą bete jeśli taka w ogóle będzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona jestem pewna że Morwa ma rację! Będzie dobrze i każdy ma prawo na chwile zwątpienia i wiem ze jak wam się uda to mąż będzie w 7 niebie!

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    No na pewno się nie chce nakręcać zwłaszcza, że po cb jak zniknęła w terminie @ to powiedział że jak się uda następnym razem to wszystkim powiemy w 12 tc. Jak minie największe zagrożenie. Więc mam obawę czy uwierzy w rosnącą bete jeśli taka w ogóle będzie :(
    Nie będziecie jedyni ,którzy tak "późno" pochwalą się ciążą, po przejściach to normalne. A druga sprawa to faceci to wzrokowcy, więc uwierzą dopiero jak zobaczą. Jednym wystarczy zobaczyć test- taki mega pozytywny, innym dziecko na usg z bijącym serduszkiem , a jeszcze inni aby uwierzyć muszą wziąć dziecko na ręce :p

Corcula lubi tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, Styczniowa piekne przyrosty, gratulacje, Styczniowa dziedzic na pewno na kolejnym usg sie pokaze:*
    ZakreconaZona mam nadzieje ze za chwilkę bedziesz mogla stelazowi zakomunikowac cudowną nowinę;)
    Morwa idziesz jak burza, super;) jak dla mnie to okulary idealnie dopasowane!

ehh nie mam sily wiecej nic pisac, śpie na stojąco, wczorajszy nerw wypompowal calą moją energie! a przede mna weekend w pracy...

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • emaj Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:11

Demsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj dokładnie to zależy kto co lubi. ;)

To moje samopoczucie doprowadzi mnie do szału.. cały czas kluje i ciągnie mnie w dole brzucha i to bulgotanie...heh

• Arwi Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, co za okropny dzień dzisiaj... Nie dość, ze humor mam tragiczny, to jeszcze... ułamał mi się ząb. Żuję sobie tofinka, a nagle czuję coś twardego... Patrzę, a to ząb/plomba.

NIE MAM POŁOWY SZÓSTKI. A do tego fragment tego zęba, co został jest taki pomarańczowo-brązowy, taka 2mm kropka... Czyli chyba jakaś próchnica :/
    Nigdy w życiu nie leczyłam zębów bez znieczulenia. Nawet małe dziurki zawsze ze znieczuleniem. Po prostu strasznie odczuwam ból przy borowaniu i nie jestem w stanie. Większych dziur nie jestem w stanie leczyć bez podwójnej dawki znieczulenia.
    Jezu, jak ja przeżyję wizytę u dentysty?
    No urwał nać :|

Demsik lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • emaj Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Styczniowa, Andzia ja rowniez gratuluje pieknych przyrostow bety :-) trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwoj zdarzen :D

My powiedzielismy tesciom o ciazy w ta niedziele ;) uvieszyli się (lu mojemu zdziwieniu :P) a w miedzyczasie dzwonil szwagier i tez sie dowiedzial wiec mysle ze cala rodzina wie :P moj tata przyjedzie do nas za jakies dwa tygodnie to wtedy mu powiemy. Brat i bratowa ostatnio nie dzwonia, nie maja czasu wiec sie nie narzucam - nie wiedza.

Quasha ale w ciazy chyba mozna znieczulenie, tylko ze wlasnie w 2 trymestrze. Ono jest miejscowe ja w pierwszej ciazy poszalm do dentysty na samym poczatku to mi tylko kamien zdjela i powiedziala zebym w 2 trym przyszla bo mozna znieczulenie :) obym sie nie mylila! Ja akurat mialam kanalowe bez znieczulenia wiec daje rade :D

A u mnie pojawila sie zgaga :-( mdlosci zostaly, nie wymiotuje ale ta zgaga jest nie do zniesienia :-( co pomaga?? Mleko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam wczoraj, poza ukruszoną 7 nie miałam nic inengo do roboty. Spokojnie przeżyjesz.
    A wyszłam przeszczęśliwa, ze wszystkie zęby zdrowe :)

• Demsik Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem z zebami,cale zycie siedzialam na fotelu i siedziec bede,taka juz uroda.slabe jak diabli.jadlam bulke kiedys to pol jedynki mi sie skruszylo takze tego..
    Quasha spokojnie nie boli,idz w 2 trymestrze.sa lagodniejsze znieczulenia dla ciezarnych skoro nie umiesz inaczej.ja w pierwszej ciazy mialam usuwany zab wiec spokojnie.niektore sytuacje sa konieczne.a jak twoje wyniki bo albo przeoczylam albo nie pisalas?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Ja tez mam problem z zebami,cale zycie siedzialam na fotelu i siedziec bede,taka juz uroda.slabe jak diabli.jadlam bulke kiedys to pol jedynki mi sie skruszylo takze tego..
    Quasha spokojnie nie boli,idz w 2 trymestrze.sa lagodniejsze znieczulenia dla ciezarnych skoro nie umiesz inaczej.ja w pierwszej ciazy mialam usuwany zab wiec spokojnie.niektore sytuacje sa konieczne.a jak twoje wyniki bo albo przeoczylam albo nie pisalas?

Jeszcze nie ma wyników. Robiłam na NFZ, więc trochę poczekam. Podstawowe jak morfologia i mocz będą w poniedziałek po 11 :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u rodzinnego, dostałam jakiś spray na gardlo i tabletki do ssania. Oskrzela na szczęście mam czyste. Niestety leki nie bardzo pomagają.. podejrzewam że przyczyną mojego samopoczucia są zwierzaki domowe:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No heeeej...
    Wpadam z wieścią, że 1:0 dla Stelaża i jego wczorajszego przeczucia. Czuję oddech @ na karku. Cykle rozregulowały się po cb fantastycznie. Idę znów szukać wewnętrznego spokoju i LwD bo kolejny raz grunt wysuwa mi się spod nóg. Tyle czasu minęło od momentu kiedy podjęliśmy decyzję o dziecku a ja w dalszym ciągu nie mogę godnie znieść porażki w każdym kolejnym miesiącu.

Staraczki ściskam Was i życzę Wam, abyście ujrzały niedługo grubaśne II na teście. I żeby nigdy Was duch walki nie opuścił <3
    Ciężaróweczki ściskam Was i życzę, aby ciąże nie dawały Wam popalić za mocno, bez krwiaków, łożysk nie tam gdzie trzeba, a i aby ciążowe niedogodności były do zniesienia. A ja wpadnę za jakiś czas oglądać Wasze suwaczki na 38tc czekając na wieści jak po kolei zaczynacie się rozpakowywać <3

Trzymajcie za mnie kciuki.
    <3

Demsik, Corcula, pepsunieczka, Kjopa3, Camille87, kate55, Impresja, marzusiax lubią tę wiadomość

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki dzięki za wiare w mojego Ktośka :) Dziś znów lece na bete tak koło 10 to wyniki pewnie po południu i wszystko będzie jasne mam nadzieje :)

Ehhh z tymi zębami... Ja już rok się zbieram i zebrać się nie mogę do dentysty :/

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ładuj akumulatory, pierś do przodu i zasuwaj po to co Ci się należy! Los pewnie jeszcze sie nie poorientował ze ma Ci dziedzica zesłać ale jak sie kapnie to bliźniaki murowane!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakreconazona szczescie prztjdzie nawet nie bedziesz wiedziec kiedy;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żono ! wracaj do nas w cionszy jak najszybciej <3
    a ja witam się tradycyjnie z weekendowym bólem głowy, jak zwykle nic nie pomaga.
    Chciałam wyjść do galerii na jakies babskie zakupy, ale mój bank ma przerwę techniczną i nie wiem ile mam wolnej gotówki, więc siedzę, może głowa przejdzie a wraz z tym ochota na zakupy ;)

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona tule <3

Qasha - fuck! biedna ty! moj dentysta mowil, ze on wogole nie tyka ciezarnych - a jezeli trzeba cos zrobic to dopiero w drugim/trzecim trymestrze (moja psiapsiola miala dziure robiona bez znieczulenia w trzecim trymestrze - dala rade :D )

Ojejku - wiesz, ze mi pomogly dwie szklanki wody i taki lek niby acard co mi gin przepisal, doszlo do tego ze nawet chodzic nie moglam bo moje kroki byly za glosne :/ Pamietasz ile fiolek krwi tobie pobrali do nifty? robilabym przed praca a po ok. 4 fiolkach mam zawroty glowy :D jedna, dwie przezyje

w czwartek wizyta, jezus maria, powoli zaczynam wariowac, gadam do brzucha i sie pytam: "dzidziu pasozyciku jestes?" :/ :/ :/

dzisiaj prenatalne ma Jagah :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 10:38

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ