X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa! Moja Ty producentko jaj! <3 zbieraj sie i rob tego invitra :) czekam na to z niecierpliwością :)

Do mnie mama zadzwoniła z ciążowym alertem, żebym przypadkiem firan nie wieszała :D ja szybko, w sumie bez zastanowienia powiedziałam, ze powiesiłam wiosną i dalej wiszą wiec nie ma obaw :D cholera ale jaja, zapomniałam o tym ze firanki sie pierze, pewnie mama wymyśliła sobie ze tak jak cale miasteczko, bede mylą okna na święta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:38

bita_smietana, pepsunieczka lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mylam okna raz w miesiacu a teraz mam celibat i juz patrzec na nie nie moge...eh...

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Ja mylam okna raz w miesiacu a teraz mam celibat i juz patrzec na nie nie moge...eh...
    Umyjemy razem za pól roku ok? Umówimy się i umyjemy razem :D ja "jakoś" wytrzymam :)

Demsik, Impresja lubią tę wiadomość

• Corcula Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam detektor!! I jestem mega szczesliwa z jego posiadania. Troche musze sie nagimnastykowac zeby znalezc serducho ale warto ojjj warto :)

Morwa moze Twoja macica i jajniki poczuly, ze to juz nie zarty i trzeba brac sie ostro do roboty :D. Trzymam kciuki za grudzień bardzo bardzo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:58

kate55 lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:11

Impresja lubi tę wiadomość

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula ile zaplacilas za detektor? nie wiem po ile takie cuda chodza :D

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Corcula ile zaplacilas za detektor? nie wiem po ile takie cuda chodza :D

250zl i warto bylo ;D

bita_smietana lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczyłam zęba u kuzyna dentysty i podał mi jakieś delikatniejsze znieczulenie dla ciężarnych i osób z jakimiś dolegliwościami

Żonko <3

Morwa, ale poszalały twoje jajka ! Super :) trening czyni mistrza!

A ja właśnie lenię się na kanapie z okropnym bólem głowy :( W dodatku dziś i wczoraj czułam pojedyncze skurcze macicy, zaczęłam się oczywiście martwić. Na szczęście w poniedziałek wizyta.

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate przy takich skurczach magnez nie zaszkodzi a moze pomóc plus do tego ewentualnie no-spa. I można tego chyba na prawde spore dawki brać bo ja od ponad tygodnia biore 3x1 no-spa i 3x2 asmag...

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Umyjemy razem za pól roku ok? Umówimy się i umyjemy razem :D ja "jakoś" wytrzymam :)

Jeezuuu, dziewczyny! Moja Mama zrobiła mi nalot i umyła wszystkie okna. Powiedziała, że mam najbrudniejsze ze wszystkich sąsiadów i nie może przez to spać :D (wcale nie były takie brudne, dla mnie były całkiem czyste :D )dodatkowo koleżanki z pracy powiedziały jej, że ciężarna nie może myć okien, bo dziecko owija się pepowiną :D a oddychać to w ciąży można? :D :D :D

kate55, Camille87 lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wg mojej wiedzy nie powinno brac sie nospy w ciazy. Cos sie zmienilo w tym temacie?

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Jeezuuu, dziewczyny! Moja Mama zrobiła mi nalot i umyła wszystkie okna. Powiedziała, że mam najbrudniejsze ze wszystkich sąsiadów i nie może przez to spać :D (wcale nie były takie brudne, dla mnie były całkiem czyste :D )dodatkowo koleżanki z pracy powiedziały jej, że ciężarna nie może myć okien, bo dziecko owija się pepowiną :D a oddychać to w ciąży można? :D :D :D
    Karolczyk, Ty tez jesteś z Wrocławia, jakby Twojej mamie tak napomknąc, ze u mnie tez okna brudne...? A ja w cionszy? :D

Corcula, mi nospę kazał brać lekarz, w przypadku bólu, a na co dzień sporo magnezu (kupiłam slow-mag i łykam 3 razy dziennie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 20:28

Karolczyk lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Nie ma sprawy tylko do tego czasu to ja przez swoje juz chyba nic nie zobacze;)koleżanka obiecala ze mi umyje,nie musze sie prosic tesciowej czy mamy bo i tak bym sie nie doczekala...
    Z tego co wiem to nospe mozna.
    Morwa trzy jaja?szacun!!!moze odstaw na jakis czas te suple co bralas i zobaczysz co bedzie;)cionsza!;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo cos mi sie kojarzy, ze nospa ma wplyw na napiecie miesniowe dziecka ale nigdy nie zbralam i nigdy sie nie interesowalam za mocno ;D

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Dziewczyny wg mojej wiedzy nie powinno brac sie nospy w ciazy. Cos sie zmienilo w tym temacie?

Ja mam zaleconą no-spę 2x1 codziennie i tak ją biorę. Wolę to niż wieczny ból i skurcze, a wiem że moja gin by mi jej nie przepisała, gdyby była jakaś bardzo niebezpieczna :) Bardziej niebezpieczne są na pewno moje skurcze.

toska_88 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co wiem, to sporo ciężarnych zażywa nospę, teraz znajoma leży w szpitalu i dostaje ją w kroplowce.

Ja wolę nic nie brać bez porozumienia z lekarzem, także poczekam do poniedziałku. Nawet paracetamol wzięłam max 2 razy w ciąży.

Karolczyk, cud mamunia ! U mnie okna straszą, ale mąż chyba umyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 21:53

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja mam zaleconą no-spę 2x1 codziennie i tak ją biorę. Wolę to niż wieczny ból i skurcze, a wiem że moja gin by mi jej nie przepisała, gdyby była jakaś bardzo niebezpieczna :) Bardziej niebezpieczne są na pewno moje skurcze.

Z zalozenia wszystko co lekarz uwaza, ze nalezy brac to nalezy i juz.

Bardziej chodzi mi o samodzielne branie bez uzgodnienia z lekarzem. Jak bylam w poprzednich ciazach to byla wrecz moga na nospe :D. I potem zaczelo sie dopiero mowic, ze branie jej w niekontrolowany sposob moze wyrządzic wiecej szkody niz pozytku.
    Ja mam jazde na wszystkie otc pewnie dlatego, ze moj maz pracuje w firmie farmaceutycznej i wierzcie mi, ze nikt od nich nie wzialby niczego co nie podlega rejestracji czyli np suplementow ;D. Wiedza, gdzie i jak produkowane sa one i ze nie podlegaja zadnego nadzorowi. I ta wiedza nie napawa optymizmem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 22:00

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, trzy jaja???? Wow!

Lorka lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Morwa powiem Ci tak: słuchaj tymbarka a prawde Ci powie! Toż to złota myśl jest, Ty tą kasiore co na in vitro zbierasz to jeszcze na co innego wydasz bo Ci in vitro nie będzie potrzebne. Trzymaj sie w następnym cyklu tego co i teraz (zero leków, zero suplementow) to może Ci się czworaczki uda :)
    Mam zakaz starań naturalnie , bo z jakiś przyczyn mam predyspozycje do ciąży pozamacicznej i nie jest to niedrożność jajowodów. Jestem po dwóch ciążach pozamacicznych, nie mam lewego jajowodu po jednej z ciąż. Drugi cudem uratowali ,więc nie będę jednak ryzykować i wybiorę in vitro. Gdyby ten drugi jajowód mi wycieli to na cud nie mogłabym nawet liczyć, więc teraz podchodzę do tego tak jakby tego jedynego jajowodu też nie miała.

• Corcula Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa a in vitro to duzy wydatek? Nie jest jakos dofinansowane?

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ