Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Nie ma sprawy tylko do tego czasu to ja przez swoje juz chyba nic nie zobacze;)koleżanka obiecala ze mi umyje,nie musze sie prosic tesciowej czy mamy bo i tak bym sie nie doczekala...
    Z tego co wiem to nospe mozna.
    Morwa trzy jaja?szacun!!!moze odstaw na jakis czas te suple co bralas i zobaczysz co bedzie;)cionsza!;)
    Obawiam się ,że to właśnie clo zadziałało na mnie z opóźnieniem na opóźniony organizm ;) tyle się tego nałykałam ,że będę promieniować teraz przez pół roku ;)
    a to ,że odpoczywam od metforminy w tym cyklu działa tylko na moja niekorzyść, bo takie zbombardowane jaja przez insulinę były by i tak kijowej jakości ;) no ale niedługo wracam do mety ,bo jak nie wrócę to obawiam się ,że wróci ból betonowych gaci..

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Morwa a in vitro to duzy wydatek? Nie jest jakos dofinansowane?
    Nie jest od kiedy do władzy doszły PiSi*ry, a koszt spory , ale to zależy od kliniki. Ja zamierzam odłożyć 10 tysi , a potem się zobaczy. Mam nadzieję ,że kolejną kasę jaką będę odkładać będzie kasą na wyprawę dla dziecka ;)
    Niektóre miasta finansują in vitro -taka akcja "wewnętrzna", ale nie moje miasto. Dojeżdżać na monitoring ileś tam kilometrów mija się dla mnie z celem. Byłoby bardzo przytłaczające i uciążliwe, a później na punkcję i transfer... na samą myśl mnie skręca. Za dużo najeżdżę się w pracy ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Bo cos mi sie kojarzy, ze nospa ma wplyw na napiecie miesniowe dziecka ale nigdy nie zbralam i nigdy sie nie interesowalam za mocno ;D

Też się tym zainteresowałam jakiś czas temu. Nie widziałam żadnych publikacji medycznych. Tylko na forach ewentualnie. Znalazłam coś takiego:
    http://f.kafeteria.pl/temat/f10/prawda-o-nospie-w-ciazy-p_4152802

Chodzi głównie o to że jeśli u ciężarnej występują skurcze to no-spa jest wskazana. Lekarze przepisują ją jak witaminki zresztą jak duphaston. No więc niby może właśnie powodować słabsze napięcie mięśniowe i w tym linku dziewczyna pisze na co warto zwrócić uwagę gdy maluch już się urodzi żeby szybko zacząć leczenie.

Morwa pięknie,trzy jajka !!!

Styczniowa,Andzia super bety <3

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku- śmiem podejrzewać, że długo mojej mamusi nie trzeba byłoby namawiać :D :D :D Szkoda, że jestem żywym dowodem na to, jak daleko pada jabłko od jabłoni. Do porządku i zorganizowania mojej rodzicielki dzielą mnie lata świetlne! No cóż.. ponoć dzieci upodabniają się do dziadków, więc jak bąbel będzie taki porządnicki to macie jak w banku- przekonam go, że LwD był towarem tak bezcennym, że teraz musi się odwdzięczyć kumpelkom z fioletowej strony ;)

Mam jutro wizytę, a właściwie to dwie! Rano dentysta-sadysta (już mi wstyd), a popołudniu ginekolog. Ciągle pracuję, ale mąż mnie spacyfikował i poszliśmy na kompromis, że od początku grudnia idę na zwolnienie (cwaniak, kurde! Chce mieć święta odpicowane i żarełko wymyślne porobione;)

Dziewczyny, a jak to jest z tą witaminą A w ciąży? Ja śnię o pasztecie i mogłabym litrami pić sok marchewkowy. Odmawiam sobie, ale jadłabym, oj jadłabym ;)

bita_smietana, ktosiowa lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk nie mozesz sie suplementowac wit A. Nie przyszloby mi do glowy nie jesc pasztetu i nie pic soku marchewkowego takze pij i jedz na zdrowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 09:47

Karolczyk, kate55 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu super! Marzy mi się pasztet prochowicki, ostatni raz hyba jadłam go na kolonii nad morzem :D :D :D
    Zapomniałam się zapytać o te jedzenie na ostatniej wizycie. Za to, doktorka powiedziała mi, że spokojnie można jeść camembert i brie firmy Turek. Z tą listeriozą ponoć jest tak, że jedzenie codziennie jednego sera z niepasteryzowanego mleka może wywołać kłopoty. Także, jak ktoś lubi ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przy niedzieli ;)

Demsik lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam zakaz starań naturalnie , bo z jakiś przyczyn mam predyspozycje do ciąży pozamacicznej i nie jest to niedrożność jajowodów. Jestem po dwóch ciążach pozamacicznych, nie mam lewego jajowodu po jednej z ciąż. Drugi cudem uratowali ,więc nie będę jednak ryzykować i wybiorę in vitro. Gdyby ten drugi jajowód mi wycieli to na cud nie mogłabym nawet liczyć, więc teraz podchodzę do tego tak jakby tego jedynego jajowodu też nie miała.

Hmm, a nie jest to tak, że z niewiadomych przyczyn właśnie z in vitro jest więcej pozamacicznych niż z naturalnych ciąż? Kurde, czytałam ostatnio artykuł jakiegoś lekarza na ten temat i nie umiem go odnaleźć... Jak znajdę to wkleję.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do prawdziwego, swojskiego pasztetu dodaje się podroby m.in. wątrobę, a to potężne źródło witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, a z drugiej strony ''zużyty filter''... Więc pewnie dlatego jest niewskazany. Ale marchewka? Ile tej marchewki trzeba by było zjeść aby przedawkować witaminy?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk ja tez jem pasztet i nie tylko ja,vo ktoras tez sie zajadala tylko nie pamietam czy tu czy na majowkach.spokojnie rób kanapki i wcinaj, smakowa!!!
    Ja wczoraj wieczorem zrobilam sobie hybrydki u kopytek dolnych i gornych,dzis wstalam ubralam sie pomalowalam nawet perfumu uzylam i leze i pachne.moze to poprawi moje samopoczucie.
    Ja juz odliczam dni do wizyty puatkowej ale przede mna quasha ma prenatalne i ktos jeszcze?
    Ja przy klopotach z cp chyba tez zdecydowalabym sie na in vitro bo jajo juz nie wedruje itd.a co jesli zdazylaby sie u niej kolejna naturalna ale pozamaciczna to juz chyba jajowod bylby do wycięcia?morwa wlasnie co radza lekarze?in vitro tylko?
    Milej niedzieli kochane

Karolczyk lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ochota na pasztet przeszła po tym jak cały tydzień go wcinałam :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wcinam koktajl z avokado,banana,soku z pomarańczy i mleka sojowego mmmm pyyyycha

Demsik, ojejku, Arwi lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ja właśnie wcinam koktajl z avokado,banana,soku z pomarańczy i mleka sojowego mmmm pyyyycha
    Takiej to dobrze;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Ja juz odliczam dni do wizyty puatkowej ale przede mna quasha ma prenatalne i ktos jeszcze?
    Ja przy klopotach z cp chyba tez zdecydowalabym sie na in vitro bo jajo juz nie wedruje itd.a co jesli zdazylaby sie u niej kolejna naturalna ale pozamaciczna to juz chyba jajowod bylby do wycięcia?morwa wlasnie co radza lekarze?in vitro tylko?
    Milej niedzieli kochane
    Ja idę w poniedziałek :)

Jak nam powiedzieli w szpitalu, że ta ciąża jest pozamaciczna (już druga), to już byłam zdecydowana na in vitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 11:45

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Hmm, a nie jest to tak, że z niewiadomych przyczyn właśnie z in vitro jest więcej pozamacicznych niż z naturalnych ciąż? Kurde, czytałam ostatnio artykuł jakiegoś lekarza na ten temat i nie umiem go odnaleźć... Jak znajdę to wkleję.

Nie, bo podczas in vitro zaplodniona komroka jajowa umieszczana jest w mavivy i albo sie zagniezdzi albo nie, do gory juz nie powedruje :)

P.s. ja rowniez sie witam w niedziele. Ovzywisvie leniwie bez checi do czegokolwiek. Ale wczoraj podjelam decyzje ze na najblizszej wizycie 3.11 biore l4 i nie wracam do pracy! Czyli jeszcze tydzien :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Nie, bo podczas in vitro zaplodniona komroka jajowa umieszczana jest w mavivy i albo sie zagniezdzi albo nie, do gory juz nie powedruje :)

P.s. ja rowniez sie witam w niedziele. Ovzywisvie leniwie bez checi do czegokolwiek. Ale wczoraj podjelam decyzje ze na najblizszej wizycie 3.11 biore l4 i nie wracam do pracy! Czyli jeszcze tydzien :D
    niestety zdarza się, ze wędruje, ostatnio na ovu na wątku ivf dziewczyna miała taką sytuację, pomimo użycia embrioglue.
    Ale u Morwy przecież już ustaliłyśmy, że 1 procedura kończy się bliźniakami ;) <3

Arwi, Demsik, bita_smietana, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

No właśnie w tamtym artykule było napisane, że pardoksalnie właśnie nie wiadomo czemu te komórki przemieszczają się do jajowodów m. in.
    Ale tak jak mówię, była to dla mnie dziwna i zaskakująca informacja :D Szkoda, ze nie mogę znaleźć tego artykułu to byście mi powiedziały, co na jego temat sądzicie :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa zachodzi z blizniakami i to juz pewne ;D. Dodam tylko, ze bedzie to chlopak i dziewucha.
    A ja znowu swoje: kocham moj detektor!!!! ❤. Boze, jakie to super moc nie odliczac do wizyty i nie stresowac sie ;D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 14:20

Morwa, kate55, Camille87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    niestety zdarza się, ze wędruje, ostatnio na ovu na wątku ivf dziewczyna miała taką sytuację, pomimo użycia embrioglue.
    Ale u Morwy przecież już ustaliłyśmy, że 1 procedura kończy się bliźniakami ;) <3

Taak? O kurcze to nie slyszalam o takich sytuacjach a o in vitro (wydawalo mi sie) wiem duzo bo moi bliscy znajomi podchodzili kilkakrotnie.
    Zatem ja takze trzymam sie wersji z blizniakami u Morwy ;-)

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Morwa zachodzi z blizniakami i to juz pewne ;D. Dodam tylko, ze bedzie to chlopak i dziewucha.
    A ja znowu swoje: kocham moj detektor!!!! ❤. Boze, jakie to super moc nie odliczac do wizyty i nie stresowac sie ;D.
    Ja mojego trochę nie lubię, ale dziś się przeprosiliśmy, w końcu od wizyty minęły całe 3 dni :D zatem odnalazłam moje najpiękniejsze 147bpm <3 <3 <3 na chwilę, bo na chwile, ale było :)
    ale mój detektor i tak jest gupi jak ten pan, i w cserduszka nie umi
    giphy.gif

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ