X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula - dokladnie, nie mozna igrac z przeczuciami przyszlej matki, nie? ;) Lekarz na USG pokazal buleczke, i zaznaczyl, ze sprawa nie jest przesadzona, to ze nie widac jeszcze siusiaka nie znaczy, ze nie bedzie go w finale :D

Corcula, bita_smietana lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah pięknie <3 Najważniejsze,że wszystko ok. a soda i przyszła matka mylić się nie mogą ;-) Zdrówka dla córy.

Ojejku kciuki za wyniki <3 Chodzisz jeszcze do lux medu? Czy jednak zrezygnowałaś?

Camille zdrówka dla synka oby obyło się bez antybiotyku. Mój już dawno nie był tak jak teraz co chwilę zakatarzony albo pokasłuje. Najgorsza pogoda teraz.

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to te słynne hormony, czy moja chora psychika, ale co najmniej kilka razy w tygodniu nadal budzę się z nadzieją ze to nie był tylko sen, budzę się z ręką na coraz wiekszym brzuchu i marzę o tym aby to była prawda.... Daleko mi jeszcze czy juz się pakować do doktora od głowy?
    Czy może mi Któraś powiedzieć, że to choć trochę normalne? ;)

Camille87, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku jak najbardziej normalne.wkoncu ty jestes inna jak my wszystkie;) daj znac jak beda wyniki
    Jagah superowo,dziedzic jak sie patrzy:)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Nie wiem czy to te słynne hormony, czy moja chora psychika, ale co najmniej kilka razy w tygodniu nadal budzę się z nadzieją ze to nie był tylko sen, budzę się z ręką na coraz wiekszym brzuchu i marzę o tym aby to była prawda.... Daleko mi jeszcze czy juz się pakować do doktora od głowy?
    Czy może mi Któraś powiedzieć, że to choć trochę normalne? ;)

Jako psycholozka autorytatywnie stwierdzam, ze jest to normalne! Nazywa sie to radosc :))). A raczej niedowierzanie w swoje szczescie ;D. Zalecam sluchanie serducha 50x dziennie albo podłączenie do ktg ze sluchawkami 24h/doba. Naciesz sie i uwierz :)

Prawdziwa jazda nienormalnosci zacznie sie po porodzie, takze teraz ciesz sie i plaw sie w tych aktualnych nienormalnosciach ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 23:41

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, mialam dzwonic na infolinie do zusu i pytac jak wyliczaja ten zasilek ale w sumie i tak do koca listopada pravowac nie zamierzam a skoro wg was to srednia z zarobkow z tytulu o prace to sie uspokoilam :)

Ojejku trzymam kciuki za wyniki nifty bo umknelo mi to!
    Kjopa teraz jest sezon chorobowy dzieviaki wszystkie zakatorzone albo kaszla dlatego moje l4 teraz jest takze tym spowodowane chcialabym wyleczyc go porzadnie, chcialabym moc z nim wychodzic na spacery a poki chodzi do zlobka to choroba goni chorobe :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym zaczelam dzis 15 tydzien, czas leci jak szalony! :D

Demsik, Jagah, kate55 lubią tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie w pracy;) nadrobię Was popołudniu po pracy... na szybko widzę piękne maleństwo Jagah:) gratulacje! Miłego dnia!!!

Jagah lubi tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się z wami i Dziedzicami witam:

1. ojejku, trzymam kciuki za wyniki nifty (czy jak to tam się pisze)
    2. jagah, najważniejsze, że z Dziedzicem/Dziedziczką wszystko na miejscu nic za mało, nic za dużo. Zdrowia dla rodziny.
    3. camille - średnia tylko z tego co wypracowałaś w pracy
    4. a u mnie: OF zabrało mi ovu (jak żyć? ;-), tak na prawdę, to w d mam w tym cyklu ovu, bo sexu jak na lekarstwo i był tylko w 11 dc, więc i tak cykl w plecy)
    5. powinnam zapisać się dzisiaj do kliniki (zdobyłam nowe skierowania od lekarza pierwszego kontaktu), ale nie wiem czy uda mi się w pracy taki czas, żeby nikt nie słyszał :/)

Jagah, Camille87 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, Camille- a może postawcie bańki? Wiem, że to staromodne, ale są najbardziej skuteczne i organizmu szybko wraca do zdrowia :)

Ojejku- kciuki za wyniki nifty :) A poranne pobudki z ręką na brzuchu to zdrowy odruch, to takie czułe dzień dobry z bobasem, wiesz na zasadzie jak dotkne i poczuje brzuch to znaczy, że to dzieje się naprawdę :)

Ktosiowa- telefon do ręki, dokumenty w kieszeni i wyjdź na korytarz, swego czasu to mnie ratowaly rozmowy z ubikacji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 08:40

Corcula lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah ja sama to na pewno nie postawię bo nie umiem :-/ Kiedyś mu robiłam kurację ze szczepionki do picia-już nie pamiętam jak się nazywała ale pomogło na bardzo długo.

Ktosiowa u mnie w pracy to wszyscy uciekają dzwonić do kuchni lub szatni ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah- gratuluję małej istotki :-) Matczyne przeczucia mają wielką moc! Mi nikt nie wierzył, że rośnie chłopak, póki co prenatalne potwierdziły. Może dzisiaj lekarka pokusi się o zerknięcie miedzy nogi ;-)

Dobrego tygodnia dziewczyny! :-)

Jagah, ojejku lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    jagah sliczne malenstwo <3

Jagah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dola i w dupie mam testowanie...pewnie znowu jak co miesiac sie nie udalo. tyle w temacie...sory za dolowanie na watku

• Jagah Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula - to nie testuj, poczekaj na rozwój akcji a pewnego dnia się mile rozczarujesz i zaskoczysz <3 Bądź dobrej myśli i nie podcinaj samej sobie skrzydeł. Skocz po owoce i dobrą porcję lodów, głowa do góry :*

Kjopa - też nie potrafię stawiać baniek i bardzo żałuję. Moja koleżanka nauczyła się z filmików na YouTube, i do dzisiaj cała trójka dzieci niekiedy ma problem z katarem, ale antybiotyki poszły w niepamięć, dzieci mniej chorują.

Arwi, Kjopa3 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski... Gacie na dupę, karta ciąży do ręki i jedziem na prenatalne.
    Szczam w gacie z nerwów. Marcin całą noc kaszlał (przyjechał wieczorem chłop marnotrawny, nawet rajd odpuścił, wow), a on kaszle z nerwów zawsze.
    A, zapomniałam, że tapeta na ryj, żeby jakoś wyglądać. Obym niczego nie zapomniała! Badanie o 12:30 ale trzeba się ogarnąć i dojechać.

Bożena na wszelki wypadek ogolona, kończyny również.

Kuba prezentuj wdzięki, nie trzymaj matki w niepewności! :D

Corcula, bita_smietana, Kjopa3, Karolczyk, Camille87 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    ja mam dola i w dupie mam testowanie...pewnie znowu jak co miesiac sie nie udalo. tyle w temacie...sory za dolowanie na watku
    Madziulka, kiedys musi się udać, ale nie można się co miesiąc zadręczać, trzymam kciuki mimo wszystko, i za Ciebie i za Paolalę, bo widzę, że nastroje do testowania macie podobne...

Kjopa - byłam ostatnio w luxmedzie, wizyty mam co 4 tygodnie, dzień wcześniej byłam w szpitalu u swojego lekarza, gdzie lekarz zmierzył szyjkę, sprawdził czy jest zamknięta, posprawdzał dzidziusia, zaobserwował łożysko póki co przodujące - do obserwacji... w luxmedzie mam te wizyty co miesiąc, pan doktor (jeden z lepszych w luxie we Wro) po wywiadzie, zważeniu, zmierzeniu ciśnienia, zabrał mnie na 15 sekundowe usg, serce bije i nic poza tym nie wiem z wizyty, planowo kolejną wizytę mam u nic za miesiąc... mam nadzieję, że nikt tak na serio nie prowadzi u nich ciąży...

ed. Quasha kciuki zaciśnięte !! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 09:59

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słychać i z ubikacji i z aneksu kuchennego, szatni brak.

Ale jutro będę w innym dziale i to sama, więc jutro zrobię akcję (na rękę mi L4 koleżanki :D).

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha - czekamy na podjaranie sie nowa foteczka, mocne kciuki ;)

Cos czuje, ze to bedzie dobry tydzien, wiecie, przyplyw nowych info, swiezych foteczek, taka dobra fala pozytywow wzmacniajaca LwD ;)

Corcula - sorry, ze po czasie, Ty chyba pisalas rowniez o monitorze oddechu, tak? Mialas ten gadzet przy pozostalej dwojce dzieci? Sprawdzil sie, alarmowal? W pierwszej ciazy to w ogole nie myslalam o takich sprzetach, serio, ale tez nigdy w pozniejszym czasie nie mialam zadnej zlej przygody, aby w ogole pomyslec o takim wynalazku.. Teraz jedyne co chce kupic to chyba kamerke, zeby miec podglad np. z kuchni do lozeczka w sypialni :)

bita_smietana lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulko <3 Uszy do góry <3 W końcu musi się udać!

Qasha - trzymam mocno kciuki! Sama mega schizowałam przed tym usg.

My też dziś mamy wizytę. Na szczęście dzięki pojedynczym ruchom, które wieczorami udaje mi się wyczuć, nie mam już czarnych myśli :D Także jestem dużo spokojniejsza, nie mam sraki ze strachu jak ostatnio :D
    Trzymajcie kciuki za poznanie płci!

Arwi, Jagah, ktosiowa, bita_smietana, Karolczyk, Demsik, emaj lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ