Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojejku super wiadomość!!!
Jagah brzusio uroczy, ale ja nie wiem jak Ty tam tego swojego dziedzica upychasz... u mnie spożywcza więcej zajmuje a z dziecicem w 12tc to pewnie juz bede miała spory bamber
AAAAA ja jeszcze do ten no-spy wróce bo małą burze rozpętałam i zamilkłam. O wpływie na napięcie mięśniowe u dziecka słyszałam ale myśle że to głównie w późniejszym etapie (często no-spa jest brana w ostatnim trymestrze gdy męczą skurcze przepowiadające itp.) Ja biorą 3x1 na zlecenie lekarza i będe się tego trzymać i pamiętam ze w pierwszej ciązy też lekarz kazałn mi mieć no-spę i magnez zawsze w apteczce zeby w sytuacjach spinania brzucha/ skurczy brać i leżeć i szczególnie na wyjazdach bo jak stwierdził oni i tak niewiele więcej moga zrobić no chyba ze szpital.
A co do tego napięcia mm w razie czego damy rade, toz to i matka i ojciec fizjoterapeuci więc Ktosiek będzie wyćwiczony w razie czego (wierze ze nie będzie potrzeby).
Jutro powtarzam oststni raz juz chyba beteAle juz teraz mam LwD wiem ze będzie ok.
Qasha czekam na fotki i wiadomość czy Oleńka czy Kubuś!!!
Maadziulla olej to i nie testuj jak coś jest na rzeczy (tego zycze) to we końcu i bez testu się poorientujeszJagah lubi tę wiadomość
-
Aaaaaa mój pierworodny ma rok!!! Jak to szybko zleciało... Rok temu o 8:40 przyszedł na swiat przez cc Szczepan Jan ważąc 4330g i mierząc 59cm
Wczoraj był torcik i imprezka dla rodzinki
No musiałam się pochwalić
Ania-nowa, Jagah, ojejku, Demsik, bita_smietana, Arwi, mitonia, Morwa, Paolala, emaj, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
StyczniowaNadzieja wrote:Aaaaaa mój pierworodny ma rok!!! Jak to szybko zleciało... Rok temu o 8:40 przyszedł na swiat przez cc Szczepan Jan ważąc 4330g i mierząc 59cm
Wczoraj był torcik i imprezka dla rodzinki
No musiałam się pochwalić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzwoniłam przed chwila do kliniki Gameta do której bym chciała pójść w grudniu. jak tylko dostane @ to zapisuje się tam na wizytę mimo iż jeszcze jeden cykl przede mną bo Pani w rejestracji powiedziała ze już terminy są na 10 grudnia. więc nie ma co czekać tylko się zapisywać. Jak zaciążę w listopadzie to się najwyżej odwoła.
Corcula, ojejku, bita_smietana, Arwi, Morwa, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Madziulla wrote:Dziewczyny dzwoniłam przed chwila do kliniki Gameta do której bym chciała pójść w grudniu. jak tylko dostane @ to zapisuje się tam na wizytę mimo iż jeszcze jeden cykl przede mną bo Pani w rejestracji powiedziała ze już terminy są na 10 grudnia. więc nie ma co czekać tylko się zapisywać. Jak zaciążę w listopadzie to się najwyżej odwoła.
Madziulla lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Madziulla - widzisz, i to jest dobry patent, i dobry plan dzialania
Nie przejmuj sie, ze nie wychodzi tylko idz do przodu i szukaj dalszych rozwiazan. Zycze Ci, zebys musiala zwolnic termin dla innej pacjentki, of kors z powodu swojej ciazuni
Do mnie dzisiaj dzwonili z ubezpieczalni, i wpisza mnie od 15.03.2017 na wczesniejsze macierzynskie, a tymczasem mam sie odezwac, gdy moj stan zdrowia ulegnie poprawie i bede wyrazala chec do pracyAHA, dobra, zadzwonie do nich jak urodze
Madziulla, Demsik, bita_smietana lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Nawet nie staram sie nadrobić bo nie dam tady :p
Miałam mega giga hiper kur.wa bejbi bluesa... Ale juz jest lepiej
Na przeprosiny pokaże Wam moje niewyczrpalne źródło miłości
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cd343cccb4e.jpgbita_smietana, Jagah, Madziulla, Ania-nowa, ojejku, Corcula, Arwi, Dagn_, Karolczyk, mitonia, kate55, ktosiowa, Camille87, Morwa, pepsunieczka, Paolala, Demsik, emaj, marzusiax, Kjopa3, Impresja, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aleala wrote:Cześć!
Nawet nie staram sie nadrobić bo nie dam tady :p
Miałam mega giga hiper kur.wa bejbi bluesa... Ale juz jest lepiej
Na przeprosiny pokaże Wam moje niewyczrpalne źródło miłości
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cd343cccb4e.jpgktosiowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ala piękna! Co do nastrojow poporodowych to rozumiem Cie kochana doskonale!
Po pierwszym porodzie trwalo to jakis tydzien- dwa. Wstydzilam sie tego, ze chce mi sie wyc. W koncu marzylam o byciu mama. Ale hormony robia sieczke. Po drugim porodzie wiedzialam co mnie czeka i wylam bez skrepowania 3 dni. Uprzedzilam meza, ze tak bedzie i poprosilam o wyrozumial9sc na moje wszelkie stany. I to, ze nie kisilam tego w sobie bardzo pomoglo.
Przytulam Cie mocno. -
Dzidziusiowi wielkościowo bliżej do teminu OM niż owu, więc zmieniamy liczenie na wg OM. Tak więc dziś nie 11t6d tylko 12t4d
Zmienił mi się też termin porodu na 4 maja
Kość nosowa - jest!
Nt - 1,5!
Przepływy wporzo
Dwie rączki - są!
Dwie stópki - sa!
Żołądek - jest!
Pęcherz - jest!
Dwie nerki - obecne!
Serduszko - 168 u/min!
Czekamy na wyniki papp-a, ale na razie wszystko wygląda tak:
Skorygowane ryzyko wad genetycznych:
Ryzyko trisomii 21 - 1:4987
Ryzyko trisomii 18 - 1:7226
Ryzyko trisomii 13 - <1:20000
Oczywiście po wynikach krwi może się zmienić, więc czekamy
Wg belly wszystkie wymiary malucha są poniżej 5 centyla (oprocz CRL), ale na wynikach, które dostałam wszystkie oprócz obwodu główki są pomiędzy 5 a 95 centylem. Maluch spał i nie dało się go dobudzić (sen po mamie haha). Na szczęście ułożył się tak, że spokojnie dał się pomierzyć. Pani dr powiedziała, że wszystko wygląda bardzo w porządku, więc ja się nie przejmuję
Dostałam 12 (!) zdjęć, ale wstawiam tylko jedno, bo za dużo z tym wszystkim zachodu
Nie wiem tylko, co oznacza to:
Badanie Dopplerowskie
Przewód Żylny (DV)
Fala A dodatni
PIV 1,03
Nie mam pojęcia, co to jest to PIVNic o tym pani dr nie mówiła, dopiero na wynikach to dostałam. Ale jak się zapytała, czy wszystko wygląda dobrze to powiedziała, że tak
Jagah, aleala, Ania-nowa, Madziulla, ojejku, ktosiowa, Camille87, Morwa, Demsik, emaj, marzusiax, Kjopa3, Impresja lubią tę wiadomość
-
Tata zakochany bez pamięci, smieje sie ze tyle radosci w oczach mial ostatnio jak pierwszy raz zobaczyl moje cycki xd xd teraz epicentrum calego wszechswiata jest w naszej córce
Poród byl dlugi... Ale to dlatego ze o godz 10 rano na 6cm rozwarcia szyjka przestala sie dalej centralizowac i rozwierac, a skurczy bylo coraz wiecej i coraz silniejsze byly... O 21:30 padla decyzja o cc ale polozna mowi ze jeszcze ostatni raz mnie zbada dla pewnosci no i pada komunikat ze niestety dalej 6cm nic sie nie zmienilo.. Kaze mi zdjac medalik i kolczyki oraz zaczac sie po malu szykowac.. A ja tu nagle krzyk na caly szpital " kurw.a parte" ona zaglada a tam glowka w kanale w biegu sie ubierała w fartuch i rekawice bo mała wyskoczyła na 3 partym
Gocha jest typowym niemowlakiem wisi przy cycku ile sie dabywają dni jak dzisiaj że jest aniołeczkiem a bywają też takie że diobeł ciągle sie drze i właściwie nie wiadomo o co jej chodzi xd
Ogolnie jak juz ogarnelam bejbi blusa to mimo braku snu jestem mega szczeliwą mamąJagah, Corcula, Ania-nowa, Arwi, mitonia, ojejku, ktosiowa, Morwa, pepsunieczka, Paolala, Demsik, emaj, marzusiax, Kjopa3, Impresja, She86 lubią tę wiadomość
-
Qasha - gratulacje
widze ze mialas konkretne badanie, to dobrze. Najwazniejsze, ze dziecko zdrowe i rosnie jak szalone
Ala - to mialas niezla akcje na porodowce, dlatego wazne jest, zeby szczesliwie donosic, i jeszcze bezproblemowo urodzicA Gosia to pewnie ma swoje humory, musi kobietka zaznaczyc teren i pokazac kto teraz rzadzi
Fajnie, pozdrawiam serdecznie cala trojke
-
nick nieaktualny