X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Camille dzięki :) Już jestem dużo spokojniejsza niz po zobaczeniu wyników, poza tym dziś mdłosci dały popalić a to chyba najlepszy dowód ze Ktosiek ma sie dobrze :)

Oj miałam tak samo, są mdłości to znak że jest dobrze :D chociaż ja na wielkie mdłości nie narzekałam, miałam dosłownie parę epizodów. Za to teraz w niedziele chyba wszytko nadrobiłam, bo złapałam wirusa i wszystko co zjadłam i wypiłam zwracałam, aż wylądowałam u lekarza, na szczęście kroplówka mnie podreparowała i już wczoraj było ok.

Więc StyczniowaNadziejo obyś miała mdłości i nie martwiła się o maluszka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 21:04

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja- wow, imponujacy wynik egzaminu, gratulacje ;)
    W temacie plecow i planu porodu to moze nie wszystko przesadzone. Jestes na polowce ciazy i moze z pomoca fizjoterapeuty udaloby sie przejsc przez naturalny porod. Styczniowa udzielila calkiem konkretnych info, z kolei ja bedac na Twoim miejscu - po prostu balabym sie znieczulenia w kregoslup przy takich problemach.

StyczniowaNadzieja- dobry wyklad od fizjo, nie jest zly ;) W temacie otulaczy to glownie stosowalam podczas snu, bo to wyciszalo dziecko i znacznie zmniejszylo odruch moro. Im dziecko starsze i wieksza aktywnosc tym szybciej odchodzi sie od ciasnych kokonow, ale to wynika raczej z obserwacji matka-dziecko :) Wiadome jest, ze wszystkiego trzeba uzywac z umiarem. Spiworki niemowlece to tez swietna sprawa, ale Nam ciagle dziecko spadalo/uciekalo na sam dol, i nie pomagalo podwijanie spiworka :D W pozniejszym okresie sprawdzilo sie idealnie, mielismy taka opcje z odpinanymi rekawkami :)

Starajaca sie- fiu, fiu - tez masz niezly bagaz doswiadczen, a LwD tutaj uzupelniamy na biezaco ;) Pierwsze takie pewniejsze ruchy poczulam chyba w 18tc, nie czulam zadnego bulgotania, tylko kopniaka i z dnia na dzien fale na brzuchu byly coraz wieksze ;)

Camille- dotykalam tego rogala w formie litery C, i wydawal mi sie twardy. A te z luska orkiszowa sa sypkie, mozna je dowolnie ukladac, no i zapach tego orkiszu po prostu uwielbiam, mnie uspokaja. Rozek mam ponad 4 lata i wciaz pachnie tak intensywnie :)

starająca się15, Camille87 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja Gratuluję pięknie zdanego egzaminu :-) Co do pleców współczuję :-/

Starająca się witam :-)

Jutro wizyta ciekawe czy będzie USG i poznam płeć :-P

A tak poza tym to już zapomniałam co miałam napisać. Skleroza się pogłębia.

bita_smietana, starająca się15 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej też macie czasem dość swoich chłopów?:(

• Arwi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:

Czasem? Ja mam mojego dość średnio co drugi dzień :D

Camille87 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Czasem? Ja mam mojego dość średnio co drugi dzień :D
    A zdarza Ci się przez niego płakać?:(

• Demsik Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Jasne,ostatnio to nawet caly czas!!!wlasbie wrócił z drugiej zmiany nawet nie wszedl zobaczyc czy spie czy co.rozsiadl sie na dole z piwkiem(słyszałam jak otwiera)i zrobil sobie frytki.zasmrodzil k...a caly dom na noc.no great!

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:33

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki! Ja mojego też kocham nad życie,ale mam wrażenie że on mnie dużo mniej:( Nawet się ze mną nie pogodził przed pójściem spać. Nie rusza go mój płacz ani to że nie wolno mi się denerwować. Czasem mam wrażenie że go już nie obchodze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) czasem się wkurzam na mojego ale nie jest to jakoś częste i nie jakiś tak bardzo ze mam go dość czy coś.
    Ostatnio wkurzyłam się jak powiedział coś o klinice juz nie pamiętam jak to było dokładnie ale chodziło coś o to ze trzeba się dobrze nad klinika zastanowić czy pójście grudniu to dobry moment bo święta sylwestra i wydatki. Wkurzylam się okropnie bo sory ale mam w dupie święta i sylwka. Rodzice i siostra wyjeżdżają na święta wiec rodzina będzie okrojona a sylwka można zrobić pijama party z polsatem. Dałam mu do zrozumienia ze jeśli do listopada nie ujrzeć 2 kresek idę do kliniki 2 tys to jeszcze nie majątek patrząc na to ile się wydalo do tej pory na leczenie.teraz siedzi cicho i wcoraj poprosił o w miarę możliwości dokładny spis wydatków i badań jaki nas może czekać w klinice. Wow sukces :D No niestety faceta trzeba sobie wychować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 06:56

Arwi, Demsik, Morwa lubią tę wiadomość

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah - Nie chciałam robić wykładów czy cos...o wielu rzeczach poza srodowiskiem fizjo po prostu się nie mówi, no i troche zboczenie zawodowe, nie odbierajcie tego zle...

Ania - ja myśle ze w każdym związku są i lepsze i gorsze dni, faceci wkurzają nas, a my ich, a jeszcze gdy kobieta jest w ciazy to ho ho!!! A później jak pojawia się maleństwo to też zawsze się znajdzie jakis pretekst do kłótni bo dochodzi zmęczenie i niewyspanie... spokojnie wszystko będzie dobrze, mężczyźni troche inaczej od kobiet patrzą na świat, ale mozna się dogadac :)

Witam się z rana tak w ogóle :D
    Udało sie zjeść 2 kromki z pomidorem ale mdłości to już w nocy mnie męczyły, nie mam na nic ochoty, a jeść moge tylko owoce, jogurty i wafle ryżowe inne rzeczy jem na siłę...

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla masz taki spis badań? Po pracy mogę poszukać mojego, ale nawet na stronie diagnostyki nie ma cen wiec cieżko dokładnie oszacować, w klinice nie róbcie bo droższe o około 20-30% czasami. Razem z kariotypami i moimi wymazami w kierunkuchlamydii pccr i innym ureoplazmom, zapłaciliśmy właśnie około 2tys.
    Potem po poronieniu doszły jeszcze mutacje mthfr+leiden i profil antyfosfolipidowy (nadkrzepliwość) - kolejny tysiak. Ale uważam, ze o mthfr warto wiedzieć i nie wiem czemu nie kazali robić od razu - a może nie chcieli nas wystraszyć kosmicznymi kosztami samej diagnostyki...

Demsik ja prawie zawsze dzwonię po lekarzach, bo nigdy nie pamiętam terminów wizyt ;)

Wczoraj na woomby się napaliłam, wiaderko Impry do kąpieli tez super, i mało miejsca zajmuje czyli w sam raz dla naszego metrażu ;) No i za wiaderkiem nie patrzyłam mocno (około 90zł chyba nowe kosztuje) ale woomby cena powaliła (160-180 nówka sztuka) ale na allegro jest trochę używanych i chyba tak zrobię :)

Demsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku nie mam właśnie. Nie robiłam takiego spisu. Ale jeśli będę robić badania to napewno porównamy sobie ceny bo domyślam się ze w klinika wyższe. Jak dostane listę od lekarza to pójdę do diagnostyki i dowiem się o ceny i porównam sobie. A spis z cenami Darkowi zrobię z cen z kliniki. Uprzedze go ze są zawyżone.to nawet i lepiej. Wiem ze zawsze coś może wyjść więcej. Więcej badań więcej wizyt. Ale kilka osób podało mi ceny 2000 - 2500 i tak się narazie wstępnie nastawiam.

Ojejku nie wiem co tam może być oprócz tych bardzo podstawowych badań wiec jak byś miała taką listę była byk wdzięczna.

PS nie wiem czy zrobiłam gdzieś błędy czy nie. Jak tak to sory ale pisze szybko stojąc w meeega korku

• Demsik Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio czesto placze i mam wrazenie ze go to nie rusza tak jak u ciebie ania.jestes w ciazy?fajnie.musisz lezec?fajnie.ale dom duzy sam sie nie posprzata.samo sie nie wypierze,nie wyprasuje itd dziecko samo sie soba nie zajmie a on tylko o sobie mam wrazenie-ze sie zle czuje ze musi sie drzemnac ze to ze tamto.wkurza mnie strasznie ostatnio.nie czyje sie w zadnym razie ani kobieta ani zona tak jestem niedowartosciowana ostatnio.
    Witam was w 13tc;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, kup skarpete xxl albo rajstopy i upchaj tam ojejka - jak woombie a taniej wyjdzie ;)

Polecam sie na przyszlosc B-)

Ps. Nadzieja pisz, pisz jak najwiecej! Ja aktualnie sie zastanawiam jak wychowam dziecko skoro nic na ich temat nie wiem, oprocz tego ze trzeba duzo milosci, duzo pampersow i cyckow :D z checia sie dowiem co i jak!
    Zreszta kazde info od kazdej z was jest dla mnie bardzo cenne! I najciekawsze pomysly notuje sobie :)

Milego dnia dziewczyny! :)

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 26 października 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ymmm jak facetowi przeszkadza brudny dom to niech znajdzie lepsza prace i zaplaci za sprzataczke! Ewentualnie wraca do mamusi - tam obiadki pod nosek i wyprasowane majtusie ;)

Demsik lubi tę wiadomość

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku u nas tez nie duzy metraż i od 2 miesiąca życia małego kąpiemy w brodziku od prysznica (mamy głęboki, jak wymienialiśmy kabinę na nową to specjalnie taki montowaliśmy żeby można było kąpać dzieci - wtedy to były tylko plany). Pierwsze 2 miesiące wanienka z IKEA :) A o Tych wiaderkach słyszała, ale cena powala i nie wiem jak w praktyce się sprawdza, nie znam nikogo kto by używał.

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 26 października 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik a powinnas sie wlasnie czuc mega dowartosciowana!!!! W twoim brzuchu jest nowa istota! Nowy czlowiek! To juz wystarczajacy cud! Tyle sie staraliscie i stalo sie :) Masz lezec? Lez! Nie placz bo maskary szkoda ;) tule Ciebie, Anie i Quashe i cala reszte marnujacych maskary! :)

a jak kuchnia ksieciuniowi zacznie smierdziec to sam posprzataha, sorry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 07:56

Demsik lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam, ze wanienka z IKEA jest naj :) a tania :) a na youtubie dzieci kapia tez w zlewie :D

ojejku lubi tę wiadomość

• Krucha Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    A ja miałam cala noc erotyczne sny :)
    Takie rzeczy mi sie śniły, których nigdy nie robiłam :D

Demsik lubi tę wiadomość

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ