Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
StyczniowaNadzieja wrote:Camille dzięki
Już jestem dużo spokojniejsza niz po zobaczeniu wyników, poza tym dziś mdłosci dały popalić a to chyba najlepszy dowód ze Ktosiek ma sie dobrze
Oj miałam tak samo, są mdłości to znak że jest dobrzechociaż ja na wielkie mdłości nie narzekałam, miałam dosłownie parę epizodów. Za to teraz w niedziele chyba wszytko nadrobiłam, bo złapałam wirusa i wszystko co zjadłam i wypiłam zwracałam, aż wylądowałam u lekarza, na szczęście kroplówka mnie podreparowała i już wczoraj było ok.
Więc StyczniowaNadziejo obyś miała mdłości i nie martwiła się o maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 21:04
-
Impresja- wow, imponujacy wynik egzaminu, gratulacje
W temacie plecow i planu porodu to moze nie wszystko przesadzone. Jestes na polowce ciazy i moze z pomoca fizjoterapeuty udaloby sie przejsc przez naturalny porod. Styczniowa udzielila calkiem konkretnych info, z kolei ja bedac na Twoim miejscu - po prostu balabym sie znieczulenia w kregoslup przy takich problemach.
StyczniowaNadzieja- dobry wyklad od fizjo, nie jest zlyW temacie otulaczy to glownie stosowalam podczas snu, bo to wyciszalo dziecko i znacznie zmniejszylo odruch moro. Im dziecko starsze i wieksza aktywnosc tym szybciej odchodzi sie od ciasnych kokonow, ale to wynika raczej z obserwacji matka-dziecko
Wiadome jest, ze wszystkiego trzeba uzywac z umiarem. Spiworki niemowlece to tez swietna sprawa, ale Nam ciagle dziecko spadalo/uciekalo na sam dol, i nie pomagalo podwijanie spiworka
W pozniejszym okresie sprawdzilo sie idealnie, mielismy taka opcje z odpinanymi rekawkami
Starajaca sie- fiu, fiu - tez masz niezly bagaz doswiadczen, a LwD tutaj uzupelniamy na biezacoPierwsze takie pewniejsze ruchy poczulam chyba w 18tc, nie czulam zadnego bulgotania, tylko kopniaka i z dnia na dzien fale na brzuchu byly coraz wieksze
Camille- dotykalam tego rogala w formie litery C, i wydawal mi sie twardy. A te z luska orkiszowa sa sypkie, mozna je dowolnie ukladac, no i zapach tego orkiszu po prostu uwielbiam, mnie uspokaja. Rozek mam ponad 4 lata i wciaz pachnie tak intensywniestarająca się15, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Impresja Gratuluję pięknie zdanego egzaminu
Co do pleców współczuję
Starająca się witam
Jutro wizyta ciekawe czy będzie USG i poznam płeć
A tak poza tym to już zapomniałam co miałam napisać. Skleroza się pogłębia.bita_smietana, starająca się15 lubią tę wiadomość
-
Ania-nowa wrote:Ej też macie czasem dość swoich chłopów?Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
To trzymam kciuki! Ja mojego też kocham nad życie,ale mam wrażenie że on mnie dużo mniej:( Nawet się ze mną nie pogodził przed pójściem spać. Nie rusza go mój płacz ani to że nie wolno mi się denerwować. Czasem mam wrażenie że go już nie obchodze..
-
nick nieaktualnyHejka
czasem się wkurzam na mojego ale nie jest to jakoś częste i nie jakiś tak bardzo ze mam go dość czy coś.
Ostatnio wkurzyłam się jak powiedział coś o klinice juz nie pamiętam jak to było dokładnie ale chodziło coś o to ze trzeba się dobrze nad klinika zastanowić czy pójście grudniu to dobry moment bo święta sylwestra i wydatki. Wkurzylam się okropnie bo sory ale mam w dupie święta i sylwka. Rodzice i siostra wyjeżdżają na święta wiec rodzina będzie okrojona a sylwka można zrobić pijama party z polsatem. Dałam mu do zrozumienia ze jeśli do listopada nie ujrzeć 2 kresek idę do kliniki 2 tys to jeszcze nie majątek patrząc na to ile się wydalo do tej pory na leczenie.teraz siedzi cicho i wcoraj poprosił o w miarę możliwości dokładny spis wydatków i badań jaki nas może czekać w klinice. Wow sukcesNo niestety faceta trzeba sobie wychować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 06:56
Arwi, Demsik, Morwa lubią tę wiadomość
-
Jagah - Nie chciałam robić wykładów czy cos...o wielu rzeczach poza srodowiskiem fizjo po prostu się nie mówi, no i troche zboczenie zawodowe, nie odbierajcie tego zle...
Ania - ja myśle ze w każdym związku są i lepsze i gorsze dni, faceci wkurzają nas, a my ich, a jeszcze gdy kobieta jest w ciazy to ho ho!!! A później jak pojawia się maleństwo to też zawsze się znajdzie jakis pretekst do kłótni bo dochodzi zmęczenie i niewyspanie... spokojnie wszystko będzie dobrze, mężczyźni troche inaczej od kobiet patrzą na świat, ale mozna się dogadac
Witam się z rana tak w ogóle
Udało sie zjeść 2 kromki z pomidorem ale mdłości to już w nocy mnie męczyły, nie mam na nic ochoty, a jeść moge tylko owoce, jogurty i wafle ryżowe inne rzeczy jem na siłę... -
nick nieaktualnyMadziulla masz taki spis badań? Po pracy mogę poszukać mojego, ale nawet na stronie diagnostyki nie ma cen wiec cieżko dokładnie oszacować, w klinice nie róbcie bo droższe o około 20-30% czasami. Razem z kariotypami i moimi wymazami w kierunkuchlamydii pccr i innym ureoplazmom, zapłaciliśmy właśnie około 2tys.
Potem po poronieniu doszły jeszcze mutacje mthfr+leiden i profil antyfosfolipidowy (nadkrzepliwość) - kolejny tysiak. Ale uważam, ze o mthfr warto wiedzieć i nie wiem czemu nie kazali robić od razu - a może nie chcieli nas wystraszyć kosmicznymi kosztami samej diagnostyki...
Demsik ja prawie zawsze dzwonię po lekarzach, bo nigdy nie pamiętam terminów wizyt
Wczoraj na woomby się napaliłam, wiaderko Impry do kąpieli tez super, i mało miejsca zajmuje czyli w sam raz dla naszego metrażuNo i za wiaderkiem nie patrzyłam mocno (około 90zł chyba nowe kosztuje) ale woomby cena powaliła (160-180 nówka sztuka) ale na allegro jest trochę używanych i chyba tak zrobię
Demsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjejku nie mam właśnie. Nie robiłam takiego spisu. Ale jeśli będę robić badania to napewno porównamy sobie ceny bo domyślam się ze w klinika wyższe. Jak dostane listę od lekarza to pójdę do diagnostyki i dowiem się o ceny i porównam sobie. A spis z cenami Darkowi zrobię z cen z kliniki. Uprzedze go ze są zawyżone.to nawet i lepiej. Wiem ze zawsze coś może wyjść więcej. Więcej badań więcej wizyt. Ale kilka osób podało mi ceny 2000 - 2500 i tak się narazie wstępnie nastawiam.
Ojejku nie wiem co tam może być oprócz tych bardzo podstawowych badań wiec jak byś miała taką listę była byk wdzięczna.
PS nie wiem czy zrobiłam gdzieś błędy czy nie. Jak tak to sory ale pisze szybko stojąc w meeega korku -
Ja ostatnio czesto placze i mam wrazenie ze go to nie rusza tak jak u ciebie ania.jestes w ciazy?fajnie.musisz lezec?fajnie.ale dom duzy sam sie nie posprzata.samo sie nie wypierze,nie wyprasuje itd dziecko samo sie soba nie zajmie a on tylko o sobie mam wrazenie-ze sie zle czuje ze musi sie drzemnac ze to ze tamto.wkurza mnie strasznie ostatnio.nie czyje sie w zadnym razie ani kobieta ani zona tak jestem niedowartosciowana ostatnio.
Witam was w 13tc;)Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Ojejku, kup skarpete xxl albo rajstopy i upchaj tam ojejka - jak woombie a taniej wyjdzie
Polecam sie na przyszlosc
Ps. Nadzieja pisz, pisz jak najwiecej! Ja aktualnie sie zastanawiam jak wychowam dziecko skoro nic na ich temat nie wiem, oprocz tego ze trzeba duzo milosci, duzo pampersow i cyckowz checia sie dowiem co i jak!
Zreszta kazde info od kazdej z was jest dla mnie bardzo cenne! I najciekawsze pomysly notuje sobie
Milego dnia dziewczyny! -
ojejku u nas tez nie duzy metraż i od 2 miesiąca życia małego kąpiemy w brodziku od prysznica (mamy głęboki, jak wymienialiśmy kabinę na nową to specjalnie taki montowaliśmy żeby można było kąpać dzieci - wtedy to były tylko plany). Pierwsze 2 miesiące wanienka z IKEA
A o Tych wiaderkach słyszała, ale cena powala i nie wiem jak w praktyce się sprawdza, nie znam nikogo kto by używał.
-
Demsik a powinnas sie wlasnie czuc mega dowartosciowana!!!! W twoim brzuchu jest nowa istota! Nowy czlowiek! To juz wystarczajacy cud! Tyle sie staraliscie i stalo sie
Masz lezec? Lez! Nie placz bo maskary szkoda
tule Ciebie, Anie i Quashe i cala reszte marnujacych maskary!
a jak kuchnia ksieciuniowi zacznie smierdziec to sam posprzataha, sorryWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 07:56
Demsik lubi tę wiadomość