Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagah jak odpalę skaner to ci podeślę. Myślę pójść na odświeżenie, ale raczej będę prosić o indywidualne zajęcia.
Nie pisałam Wam. Nie wiedziałam, że "moim przypadkiem" można się zarazić drogą kropelkową. Byłam na patologii ciąży na kontroli, i zagadywała do mnie laska, 34tc. Weszła na ktg, potem poproszono mnie. Silą rzeczy słyszała jak rozmawiałam z położną. Jak usłyszała, że straciłam dziecko w 38tc to na 2 metry się nie zbliżyła na korytarzu. Spacerowała, a jak dochodziła do miejsca gdzie ja siedziałam, to zawracała. Kurtyna kabumc!
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
marzusia- wrzucilabym smieszny gif, na zasadzie WTF?!?! ale tutaj potrzebny bylby dobry strzal z patelni na otrzezwienie, bo nie wiem, czy wymiana mozgu wchodzi w gre. Ludzie sa naprawde chorzy i nie maja wyczucia, zadnej empatii, ale takim osob tez czasem warto utrzec nosa, wiec jakbys zyczyla np. powodzenia na porodowce to chyba ucieklaby z KTG razem z podpietymi kablami
Na moim fejsbusiu, nowe ciaze sie pojawiaja, zdjecia z USG 6-9-11 tygodnia, a moj Orzeszek wciaz w ukryciu, Swiat jeszcze zdazy sie nacieszyc tym dzieckiem
ojejku- jak mozesz, to napisz jak jakosciowo oceniasz te ciuszki ze Smyka, dzieki
PS.
Wciagnelam dzisiaj cztery kanapki ze sklepowym pasztetem, coz. Wciaz mam pragnienie na coca cole, popijam z lodem i potrafie puszke oproznic jednym haustem. Oj, tyle chemii, zla mamusia. A wypadaloby sie pozegnac, bo planuje dzisiaj zjesc zupke chinka to niewiadomo, czy nadmiar substacji ze slynnym E - mnie nie zabije!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:51
marzusiax, Corcula lubią tę wiadomość
-
starająca się15 wrote:marzusiax, w którym tygodniu najlepiej myśleć o szkole rodzenia?
No właśnie to różnie bywa z tymi wózkami. Jedna pani w sklepie mi doradziła, żeby patrzeć na tą siatkę z tyłu, żeby była duża i przewiewna bo urodzę w okresie wiosenno - letnim i ważne żeby dziecko tam miało nie za ciepło. Wiem, że wózki Adamex mają mega duże moskitiery, w Tako np. są średnie. Ktoś też mówił, żeby patrzeć na rozmiar gondoli, żeby była jak największa, żeby dziecko trochę w niej pojeździło. Na razie na oku mam taki wózek:
http://www.sklep-tosia.eu/aktualnosci-i-nowosci/baby-design-lupo-comfort-w-kolorze-new-steal_a478.html
Zobaczymy co mi w piątek zaproponują
Starająca się15 w szkole rodzenia do której chodziałam, mozna było chodzić od 24tc i ja tak zaczełam, od 29-35 tc lezałam czesciowo w szpitalu, częściowo w domu wiec kontynuowałam szkołę rodzenia od 36tc. W sumie mało co pamiętałam z początków szkoły rodzenia najwięcej zostało tych informacji z końcówki ciąży
Wózek mam 2w1 mutsy evo, ale jest średni, siedzisko spacerówki jest dość małe a stelaż po złożeniu jest spory. Chciałabym kupić nową na wiosnę. Znajoma ma spacerówkę z babyhome, sama sobie chwali a mi bardzo się spodobała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:57
Natalia27.03.2016
-
Jagah wrote:marzusia- wrzucilabym smieszny gif, na zasadzie WTF?!?! ale tutaj potrzebny bylby dobry strzal z patelni na otrzezwienie, bo nie wiem, czy wymiana mozgu wchodzi w gre. Ludzie sa naprawde chorzy i nie maja wyczucia, zadnej empatii, ale takim osob tez czasem warto utrzec nosa, wiec jakbys zyczyla np. powodzenia na porodowce to chyba ucieklaby z KTG razem z podpietymi kablami
Na moim fejsbusiu, nowe ciaze sie pojawiaja, zdjecia z USG 6-9-11 tygodnia, a moj Orzeszek wciaz w ukryciu, Swiat jeszcze zdazy sie nacieszyc tym dzieckiem
ojejku- jak mozesz, to napisz jak jakosciowo oceniasz te ciuszki ze Smyka, dzieki
PS.
Wciagnelam dzisiaj cztery kanapki ze sklepowym pasztetem, coz. Wciaz mam pragnienie na coca cole, popijam z lodem i potrafie puszke oproznic jednym haustem. Oj, tyle chemii, zla mamusia. A wypadaloby sie pozegnac, bo planuje dzisiaj zjesc zupke chinka to niewiadomo, czy nadmiar substacji ze slynnym E - mnie nie zabije!
Eee ja tam też popijałam cole light w ciążyto takie moje małe uzależnienie
Także też jestem złą matką. Serio raz widziałam w tv, że jakaś babka porównywała picie coli i jedzenie niezdrowego jedzenia na równi z paleniem i piciem alkoholu!!
Kurde no wiadomo, że każda stara się w miarę zdrowo odżywiać, ale będąc w ciąży to az trudno odmówić sobie zachcianek
Co do fb to ja jestem bierna, oglądam co znajomi wrzucają, polajkuje i czasem skomentuje, ale sama nicNatalia27.03.2016
-
Marzusia ja gleboko wierzę, ze nie to ona miala na mysli alw cholera ja wie.
Ja np w drugiej ciazy mialam taka sytuacje, ze czekalam na kgt w szpitalu i przyszla para. Z kontekstu ich rozmowy zrozumialam, ze przyszla na lyzeczkowanie bo ciaza obumarla. Ja siedzialam happy z duzym brzuchem 2tyg przed terminem i jak widzialam jak zerka na moj brzuch to zapadlabym sie pod ziemie, zeby nie robic jej jeszcze wiekszej przykrosci. Moze z ta laska bylo jakos podobnie...? -
Corcula wrote:Marzusia ja gleboko wierzę, ze nie to ona miala na mysli alw cholera ja wie.
Ja np w drugiej ciazy mialam taka sytuacje, ze czekalam na kgt w szpitalu i przyszla para. Z kontekstu ich rozmowy zrozumialam, ze przyszla na lyzeczkowanie bo ciaza obumarla. Ja siedzialam happy z duzym brzuchem 2tyg przed terminem i jak widzialam jak zerka na moj brzuch to zapadlabym sie pod ziemie, zeby nie robic jej jeszcze wiekszej przykrosci. Moze z ta laska bylo jakos podobnie...?
Tez mi to przeszło przez myśl, że może było jej głupio i nie chciała Ci robić przykrości ciążą i chciała się jakoś szybko ewakuować..Natalia27.03.2016
-
Ale wiadomo rózni są ludzie, pełno na świecie egoistów.. Ja nigdy nie zapomnę jak moja kolezanka z pracy przezywała, że jej synowa leży na patologii w pokoju z dziewczyną która poroniła. I ta moja koleżanka żałowała swojej synowej!! że biedna się stresuje tą sytuacją, a nie ta dziewczyną!!! Tak mnie to zbulwersowało, że nie mogę o tym zapomnieć, sama nawet nic jej na to nie odpwiedziałam wtedy, tak mmnie wgieło, że słowa nie mogłam z siebie wydusićNatalia
27.03.2016
-
She86 wrote:Tez mi to przeszło przez myśl, że może było jej głupio i nie chciała Ci robić przykrości ciążą i chciała się jakoś szybko ewakuować..
Dla mnie pierwszym bezpiecznym odczuciem był powrót z dzieckiem ze szpitala. Usiadlam wtedy na fotelu z Mala na rękach i rozplakalam się, bylam szczęśliwa ze porod poszedł lekko i gladko, bez szwanku dla mnie i córki; ona zdrowa, ładna, spokojna. Dopiero w domu poczułam zejście emocji i stan bezpieczeństwa
Tylko raz w poczekalni u ginekologa byłam świadkiem ostrej wymiany zdań na temat karmienia piersią. Od tamtej pory bardzo ostrożnie wypowiadam się w otoczeniu brzuchatek -
Marzusia- smutno mi, że tak się poczułaś
Wiecie, że to moja pierwsza ciąża. Znam Wasze historie, piszecie o swoich lękach i nadziejach. Ode mnie macie szacunek i wsparcie razy milionNiesprawiedliwości matki natury nie zrozumiem nigdy. Mi w życiu wiele rzeczy udało się zwykłym fartem, nie tylko dobre chwile są za mną, ale ciągle uczę się pokory i tego że życie trzeba przyjmować ze spokojem. Na co dzień spotykam kobietę, która ma problem z zajściem w ciążę i targają mną różne emocje, ale bardzo nie chciałabym jej sprawić przykrości swoim stanem. Pewnie plotki jej już doniosły, że jestem w ciąży, mi trudno jest z nią rozmawiać. Naprawdę nie mam złych intencji, z całego serca życzę jej dzieciątka!
Ojejku- moja koleżanka ma Jerzyka, coś cudownego!!!!U nas chwilę też był na tapecie, ale znowu obecność Jerzego w bliskiej rodzinie pokrzyżowała nam plany
Edit: u mnie zachcianki ciążowe na pełnych obrotach. Wypatrzyłam w sklepie ciasteczka regionalne (takie taniochy, smak mojego dzieciństwa;), a zaraz po nich z wielkim smakiem wyżarłam śmietanę ze śledzia wyciagając ją z pudełka chlebemTo jest jazda bez trzymanki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 17:40
ojejku, Ania-nowa, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia-nowa wrote:Za tydzień idę do gin, ciekawe czy pozwoli już odstawić luteine.
ed. Jagah, ciuszki ze smyka są prześliczne, ale jak już kupiłam to słyszałam słabe opinie, że popraniu się szmatki robią, wszyscy doradzają second handy jednakw tesco f&f mają fajne i ponoć dobre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:02
Jagah lubi tę wiadomość
-
A do kiedy się powinno brać lutkę? Jak pytałam ostatnio do kiedy mam brać to ginka powiedziała, że na razie nie dostawiać
Chciałabym już odstawić, bo strasznie mnie podraznia
edit ja dla Krzyśka skompletowałam całą wyprawkę na 1 rok w lumpeksach. Jakość jest super, a płaciłam po 50gr/1zł za sztukę. Markowe też znalazłamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:21
ojejku lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAnia-nowa wrote:Ojejku będzie dobrze! Chociaż Tobie tak piszę a sama pewnie będę mieć stracha jak przyjdzie do odstawienia. A jaką masz dawke?
Wiem, że dawka zaporowa
Marzu ja czytałam ze właśnie do 18 tygodnia dziewczyny biorą wiec ja na spokojnie jeszcze calkiem nie odstawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:33