X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah jak odpalę skaner to ci podeślę. Myślę pójść na odświeżenie, ale raczej będę prosić o indywidualne zajęcia.

Nie pisałam Wam. Nie wiedziałam, że "moim przypadkiem" można się zarazić drogą kropelkową. Byłam na patologii ciąży na kontroli, i zagadywała do mnie laska, 34tc. Weszła na ktg, potem poproszono mnie. Silą rzeczy słyszała jak rozmawiałam z położną. Jak usłyszała, że straciłam dziecko w 38tc to na 2 metry się nie zbliżyła na korytarzu. Spacerowała, a jak dochodziła do miejsca gdzie ja siedziałam, to zawracała. Kurtyna kabumc!

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusia- wrzucilabym smieszny gif, na zasadzie WTF?!?! ale tutaj potrzebny bylby dobry strzal z patelni na otrzezwienie, bo nie wiem, czy wymiana mozgu wchodzi w gre. Ludzie sa naprawde chorzy i nie maja wyczucia, zadnej empatii, ale takim osob tez czasem warto utrzec nosa, wiec jakbys zyczyla np. powodzenia na porodowce to chyba ucieklaby z KTG razem z podpietymi kablami ;)

Na moim fejsbusiu, nowe ciaze sie pojawiaja, zdjecia z USG 6-9-11 tygodnia, a moj Orzeszek wciaz w ukryciu, Swiat jeszcze zdazy sie nacieszyc tym dzieckiem :)

ojejku- jak mozesz, to napisz jak jakosciowo oceniasz te ciuszki ze Smyka, dzieki :)

PS.
    Wciagnelam dzisiaj cztery kanapki ze sklepowym pasztetem, coz. Wciaz mam pragnienie na coca cole, popijam z lodem i potrafie puszke oproznic jednym haustem. Oj, tyle chemii, zla mamusia. A wypadaloby sie pozegnac, bo planuje dzisiaj zjesc zupke chinka to niewiadomo, czy nadmiar substacji ze slynnym E - mnie nie zabije! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:51

marzusiax, Corcula lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    marzusiax, w którym tygodniu najlepiej myśleć o szkole rodzenia?

No właśnie to różnie bywa z tymi wózkami. Jedna pani w sklepie mi doradziła, żeby patrzeć na tą siatkę z tyłu, żeby była duża i przewiewna bo urodzę w okresie wiosenno - letnim i ważne żeby dziecko tam miało nie za ciepło. Wiem, że wózki Adamex mają mega duże moskitiery, w Tako np. są średnie. Ktoś też mówił, żeby patrzeć na rozmiar gondoli, żeby była jak największa, żeby dziecko trochę w niej pojeździło. Na razie na oku mam taki wózek:

http://www.sklep-tosia.eu/aktualnosci-i-nowosci/baby-design-lupo-comfort-w-kolorze-new-steal_a478.html

Zobaczymy co mi w piątek zaproponują :D

Starająca się15 w szkole rodzenia do której chodziałam, mozna było chodzić od 24tc i ja tak zaczełam, od 29-35 tc lezałam czesciowo w szpitalu, częściowo w domu wiec kontynuowałam szkołę rodzenia od 36tc. W sumie mało co pamiętałam z początków szkoły rodzenia najwięcej zostało tych informacji z końcówki ciąży

Wózek mam 2w1 mutsy evo, ale jest średni, siedzisko spacerówki jest dość małe a stelaż po złożeniu jest spory. Chciałabym kupić nową na wiosnę. Znajoma ma spacerówkę z babyhome, sama sobie chwali a mi bardzo się spodobała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:57

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Demsik Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax sa jednak ludzie i taborety!!!

She86 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • She86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    marzusia- wrzucilabym smieszny gif, na zasadzie WTF?!?! ale tutaj potrzebny bylby dobry strzal z patelni na otrzezwienie, bo nie wiem, czy wymiana mozgu wchodzi w gre. Ludzie sa naprawde chorzy i nie maja wyczucia, zadnej empatii, ale takim osob tez czasem warto utrzec nosa, wiec jakbys zyczyla np. powodzenia na porodowce to chyba ucieklaby z KTG razem z podpietymi kablami ;)

Na moim fejsbusiu, nowe ciaze sie pojawiaja, zdjecia z USG 6-9-11 tygodnia, a moj Orzeszek wciaz w ukryciu, Swiat jeszcze zdazy sie nacieszyc tym dzieckiem :)

ojejku- jak mozesz, to napisz jak jakosciowo oceniasz te ciuszki ze Smyka, dzieki :)

PS.
    Wciagnelam dzisiaj cztery kanapki ze sklepowym pasztetem, coz. Wciaz mam pragnienie na coca cole, popijam z lodem i potrafie puszke oproznic jednym haustem. Oj, tyle chemii, zla mamusia. A wypadaloby sie pozegnac, bo planuje dzisiaj zjesc zupke chinka to niewiadomo, czy nadmiar substacji ze slynnym E - mnie nie zabije! ;)

Eee ja tam też popijałam cole light w ciąży ;) to takie moje małe uzależnienie ;) Także też jestem złą matką. Serio raz widziałam w tv, że jakaś babka porównywała picie coli i jedzenie niezdrowego jedzenia na równi z paleniem i piciem alkoholu!! :D Kurde no wiadomo, że każda stara się w miarę zdrowo odżywiać, ale będąc w ciąży to az trudno odmówić sobie zachcianek :)

Co do fb to ja jestem bierna, oglądam co znajomi wrzucają, polajkuje i czasem skomentuje, ale sama nic ;)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Corcula Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia ja gleboko wierzę, ze nie to ona miala na mysli alw cholera ja wie.
    Ja np w drugiej ciazy mialam taka sytuacje, ze czekalam na kgt w szpitalu i przyszla para. Z kontekstu ich rozmowy zrozumialam, ze przyszla na lyzeczkowanie bo ciaza obumarla. Ja siedzialam happy z duzym brzuchem 2tyg przed terminem i jak widzialam jak zerka na moj brzuch to zapadlabym sie pod ziemie, zeby nie robic jej jeszcze wiekszej przykrosci. Moze z ta laska bylo jakos podobnie...?

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Marzusia ja gleboko wierzę, ze nie to ona miala na mysli alw cholera ja wie.
    Ja np w drugiej ciazy mialam taka sytuacje, ze czekalam na kgt w szpitalu i przyszla para. Z kontekstu ich rozmowy zrozumialam, ze przyszla na lyzeczkowanie bo ciaza obumarla. Ja siedzialam happy z duzym brzuchem 2tyg przed terminem i jak widzialam jak zerka na moj brzuch to zapadlabym sie pod ziemie, zeby nie robic jej jeszcze wiekszej przykrosci. Moze z ta laska bylo jakos podobnie...?

Tez mi to przeszło przez myśl, że może było jej głupio i nie chciała Ci robić przykrości ciążą i chciała się jakoś szybko ewakuować.. :(

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiadomo rózni są ludzie, pełno na świecie egoistów.. Ja nigdy nie zapomnę jak moja kolezanka z pracy przezywała, że jej synowa leży na patologii w pokoju z dziewczyną która poroniła. I ta moja koleżanka żałowała swojej synowej!! że biedna się stresuje tą sytuacją, a nie ta dziewczyną!!! Tak mnie to zbulwersowało, że nie mogę o tym zapomnieć, sama nawet nic jej na to nie odpwiedziałam wtedy, tak mmnie wgieło, że słowa nie mogłam z siebie wydusić

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie u alergologa. Oczywiście dostałam ochrzan za odstawienie leków. Powiedziała co mam brać i kolejna wizyta za 2tyg. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Camille87 lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Tez mi to przeszło przez myśl, że może było jej głupio i nie chciała Ci robić przykrości ciążą i chciała się jakoś szybko ewakuować.. :(
    To nie to. Tam przychodzą tylko i wyłącznie ciężarne, i to z problemami. Wyczytałam ukradkiem z zeszytu, że to jej 4 ciąża, a poród pierwszy, mimo to współczucia w jej wzroku nie było. Raczej przerażenie, że żaden etap nie jest "bezpieczny".

• Corcula Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażenie takim wnioskiem to w sumie rozumiem.
    Przykro mi, ze tak sie poczulas :(

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie pierwszym bezpiecznym odczuciem był powrót z dzieckiem ze szpitala. Usiadlam wtedy na fotelu z Mala na rękach i rozplakalam się, bylam szczęśliwa ze porod poszedł lekko i gladko, bez szwanku dla mnie i córki; ona zdrowa, ładna, spokojna. Dopiero w domu poczułam zejście emocji i stan bezpieczeństwa :)

Tylko raz w poczekalni u ginekologa byłam świadkiem ostrej wymiany zdań na temat karmienia piersią. Od tamtej pory bardzo ostrożnie wypowiadam się w otoczeniu brzuchatek :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia- smutno mi, że tak się poczułaś:(

Wiecie, że to moja pierwsza ciąża. Znam Wasze historie, piszecie o swoich lękach i nadziejach. Ode mnie macie szacunek i wsparcie razy milion <3 Niesprawiedliwości matki natury nie zrozumiem nigdy. Mi w życiu wiele rzeczy udało się zwykłym fartem, nie tylko dobre chwile są za mną, ale ciągle uczę się pokory i tego że życie trzeba przyjmować ze spokojem. Na co dzień spotykam kobietę, która ma problem z zajściem w ciążę i targają mną różne emocje, ale bardzo nie chciałabym jej sprawić przykrości swoim stanem. Pewnie plotki jej już doniosły, że jestem w ciąży, mi trudno jest z nią rozmawiać. Naprawdę nie mam złych intencji, z całego serca życzę jej dzieciątka!

Ojejku- moja koleżanka ma Jerzyka, coś cudownego!!!! :) :) :) U nas chwilę też był na tapecie, ale znowu obecność Jerzego w bliskiej rodzinie pokrzyżowała nam plany ;)

Edit: u mnie zachcianki ciążowe na pełnych obrotach. Wypatrzyłam w sklepie ciasteczka regionalne (takie taniochy, smak mojego dzieciństwa;), a zaraz po nich z wielkim smakiem wyżarłam śmietanę ze śledzia wyciagając ją z pudełka chlebem :D To jest jazda bez trzymanki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 17:40

ojejku, Ania-nowa, Camille87 lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień idę do gin, ciekawe czy pozwoli już odstawić luteine.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Za tydzień idę do gin, ciekawe czy pozwoli już odstawić luteine.
    ja już powoli odstawiam,ale mam pierta... ;)

ed. Jagah, ciuszki ze smyka są prześliczne, ale jak już kupiłam to słyszałam słabe opinie, że popraniu się szmatki robią, wszyscy doradzają second handy jednak :) w tesco f&f mają fajne i ponoć dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:02

Jagah lubi tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku będzie dobrze! Chociaż Tobie tak piszę a sama pewnie będę mieć stracha jak przyjdzie do odstawienia. A jaką masz dawke?

ojejku lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do kiedy się powinno brać lutkę? Jak pytałam ostatnio do kiedy mam brać to ginka powiedziała, że na razie nie dostawiać :/ Chciałabym już odstawić, bo strasznie mnie podraznia

edit ja dla Krzyśka skompletowałam całą wyprawkę na 1 rok w lumpeksach. Jakość jest super, a płaciłam po 50gr/1zł za sztukę. Markowe też znalazłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:21

ojejku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Ojejku będzie dobrze! Chociaż Tobie tak piszę a sama pewnie będę mieć stracha jak przyjdzie do odstawienia. A jaką masz dawke?
    Mam 3x100 luteiny ale aktualnie juz 150 mam na dobę, oraz 3dupki, których na razie mam nie odstawiać.
    Wiem, że dawka zaporowa ;)
    Marzu ja czytałam ze właśnie do 18 tygodnia dziewczyny biorą wiec ja na spokojnie jeszcze calkiem nie odstawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:33

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu ja różne zdania slyszalam, że do 16 tyg, 20 a czasem nawet dłużej. Mnie też luteina niestety podraznia i denerwuje mnie to, że cały czas wyplywa.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 100 2×1 i dupka tak samo, ale mi się kończy, 2 tabletki zostały. A luteine trzeba odstawiać stopniowo?

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ