X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przywyklam, ale miałam dwa razy Ibisza, pomógł globulki natamtcyna. A od paru tygodni spokój. Tak samo do heparyny przywykłam :) a początki byly kiepskie ;)
    Aktualnie odstawiam medrol i też bardzo powoli, na razie mam połowę dawki
    Mety na razie nie odstawiam ale tez mam połowę tego co wczesniej ;)

Ania wszystko najlepiej odstawiać stopniowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:41

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za info, dopytam jeszcze co i jak na wizycie. A tak zmieniając temat, stosujecie kremy przeciw rozstepom? Jak tak to jakie?

• kate55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) Witam się po pracy. Zaczynamy dzis 19 tc (chociaż na usg maluch już niby jest w połowie 19 tc :D )

Współczuję Demsik i Ania kłótni z facetami :( Mój też mnie czasem irytuje, z resztą w każdym związku są jakieś kłótnie. Gorzej, gdyby w ogóle nie było :D

Ania ja się smaruję na zmianę olejem kokosowym, oliwką Babydream i balsamem Evree (balsamem zazwyczaj rano, bo nie mam czasu czekać, aż się wchłonie oliwka)

Qasha, nie wkurzaj się o te zaręczyny! Serio, chciałabyś, żeby się zaręczał tylko dlatego, że się obraziłaś? :D Niech to wypłynie z jego serca, jak nie teraz, to później. Tylko niepotrzebnie obiecywał, skoro teraz ma jakieś inne plany.

Ojejku, super, Jerzyk to bardzo fajne imię!

My planujemy chyba zwykłą wanienkę z Ikea. A te wiaderka jaką mają przewagę nad wanienkami?

A co do otulaczy - ponoć super sprawa. Ale ja chyba zainwestuję w zwykłe otulacze (duże pieluszki muślinowe) bo ten woombie (dobrze piszę?) strasznie drogi!

Aha, jeszcze miałam napisać, co gin powiedział na temat tych moich skurczy. Na razie mam brać magnez, a gdyby nie przeszło, to luteinę. Ale ogólnie kazał się nie martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 20:13

Ania-nowa, Corcula lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam od luteiny 2x1 (dawki 100mg). Potem na początku były plamienia, więc lekarz zwiększył dawkę do 2x2 (też 100). I tak w sumie brałam chyba do 14 tc. Niczego innego nie brałam, dupek na mnie źle działał, a też ze względów genetycznych muszę ograniczać hormonalną terapię zastępczą. Obecnie mam 2 tabletki lutki na noc, lekarz mówił coś o odstawieniu po 20tc, ale na razie mam brać, a kolejna wizyta w 22tc. W sumie mogę brać lutkę do końca, ale wkurza mnie już to podrażnianie, co chwilę coś się przyplątuje :/ ale dla maluszka wszystko zniosę :)

Ja właśnie zjadłam pyszne gołąbki, z własnym sosikiem - i co, dzięki zgadze połowa poszła z nurtem wody... Na szczęście na razie zgaga dokucza mi wieczorami, idę po mleko :D Moja babcia w ogóle powiedziała, że mam sobie coś kupić na apetyt, bo widzi, że go straciłam. Powiedziałam kobiecinie, że odzyskam go chyba dopiero w marcu :D

A tak w ogóle to miłego wieczorku moje drogie, my się dzisiaj z M relaksujemy przy filmie, M przy whisky a ja przy mleku :D

A jutro proszę o trzymanie kciuków za prenatalne, dawka LWD też mile widziana ;)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca trzymam kciuki!

starająca się15 lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Qasha, nie wkurzaj się o te zaręczyny! Serio, chciałabyś, żeby się zaręczał tylko dlatego, że się obraziłaś? :D Niech to wypłynie z jego serca, jak nie teraz, to później. Tylko niepotrzebnie obiecywał, skoro teraz ma jakieś inne plany.

Ano niepotrzebnie, ale co zrobić :) Powkurzać się trochę mogę, jeśli dzięki temu się zepnie i napisze pracę magisterską to chyba warto :)

A właśnie, patrzcie brzucha :D Ale rośnie, nie? :)

dcb61607587f3d2cm.jpg

kate55, Camille87, Corcula, Impresja, ktosiowa, Morwa lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny brzuszek <3

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha brzusio cudny, ale ja się pytam gdzie ty masz reszte ciała...poślady, biodra, boczki itepe?! Dobrze kobieto żeś jest w ciązy to przynajmiej brzuch masz jaki trzeba bo takto by Cie wcale chyba nie było!!!

Aaaaaa i wrzucanie takich zdjęć powinno być karalne!!! Przecież to jest narażanie innych na utrate zdrowia (psychicznego), no można sie załamać swoim wyglądem...

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Qasha brzusio cudny, ale ja się pytam gdzie ty masz reszte ciała...poślady, biodra, boczki itepe?! Dobrze kobieto żeś jest w ciązy to przynajmiej brzuch masz jaki trzeba bo takto by Cie wcale chyba nie było!!!

Aaaaaa i wrzucanie takich zdjęć powinno być karalne!!! Przecież to jest narażanie innych na utrate zdrowia (psychicznego), no można sie załamać swoim wyglądem...

Haha, nóg ma szczęście nie widać :D Wiesz, ostatnio pupsko mi trochę zmalało, bo mam na prawdę duże, tak samo jak biodra - szerokie. Ale ja tam lubie takie kobiece kształty, po mamie odziedziczyłam <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha piękny brzuszek, ja mam mniejszy buu..hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 20:46

• Jagah Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - na brzuch, uda i pośladki stosuje Palmers, a piersi to wymiennie oliwka w żelu albo olejek migdałowy. Jak zacznę 5 miesiąc to przerzucam się na Elancyl.

Qasha- brzuszek masz uroczy :) taka mała piłeczka, chyba Kubuś.

Starajaca & bita smietana - powodzenia jutro na wizytach, czas na świeżą dostawę foteczek ;)

ojejku, Corcula, starająca się15 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiam ze Stelażem na temat imion... ale na każde ma jakieś durnowate opowieści, przykład ;)
    Jurek Jurek kiełbasa i Sznurek
    Igor z rodziny Adamsów - Igorze tup tup (nie wiem o co cho)
    Mikołaj - miała babcia Mikołajka pociągała go za jajka...

Ale jestem bliska przeforsowania Mikołaja :) i Jurka chyba też :P

Corcula lubi tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku - a propozycje Stelaża, jakiś konkret? :) Spróbuj mówić do brzucha Zenek, no skoro Jerzy i Mikołajek odpada to trzeba wybrać imię na serio ;) Hihi, weź go z zaskoczenia i żartem ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Ojejku - a propozycje Stelaża, jakiś konkret? :) Spróbuj mówić do brzucha Zenek, no skoro Jerzy i Mikołajek odpada to trzeba wybrać imię na serio ;) Hihi, weź go z zaskoczenia i żartem ;)
    Stelaż mówi Wawrzyniec
    NO WAY :D

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie jakieś opinie o kremie ziaja mamma mia? Poki co go uzywam.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku - śmiało mogłabym tutaj wypisać mocną dwudziestke imion męskich, ale wiem, że każda kobieta musi odnaleźć swoje wymarzone i wiem też, że Stelaż w końcu się ugnie do Twoich propozycji :) Chyba, że pójdzie sam do urzędu i zajerestruje Wawrzynca, to będzie zonk ;)

A wybieracie drugie imię dla dziecka? U nas córka ma Zofia Małgorzata :) Pytam, bo różne są tradycje w rodzinie.

Ania- kosmetyki z ziaji sa ogólnie dość dobre, jak brzuszek podrosnie to możesz dołożyć do pielęgnacji jakiś olejek. Najważniejsze, żeby skóra nie swedziala i byla nawilżona, bo kwestia rozstepow to raczej leży w genetyce ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam jak jagah palmers i jestem zadowolona.w pierwszej ciazy tez go stosowalam tyle ze siostra mi go z zagranicy wtedy slala.a teraz smieje sie ze po 6latach u nas tak go reklamuja;)
    Quasha super ten brzusio.
    Ja dzus swojemu powiedzialam ze mam wrazenie ze on sie wcale nie cieszy itd.powiedzial ze bue jest taki wylewny jak ja i nie ymie sie tak zachowac jak ja sobie wymarzylam eh trzeba przywyknac bo zfiksuje...jutro lece na tsh i ft4.prosze o kciukasy:)
    Tesciowa umyla mu dzus WSZYSTKIE okna:):):)

Arwi lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek to mikolaj(bo chcielismy) florian(po zmarlym mlodo dziadku-mial 36lat)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, u nas też tradycja na 2 imiona. Demsik, chyba nasi mężczyźni mają podobne charaktery, też mam wrażenie nieraz że mój nie czuje takiej radości jak ja z powodu dziecka.. Trzymam kciuki za badania:*

Demsik lubi tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie tylko jedno imię :) I ja i mąż też mamy tylko po jednym i jesteśmy zadowoleni z tego :D

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ