X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przywyklam, ale miałam dwa razy Ibisza, pomógł globulki natamtcyna. A od paru tygodni spokój. Tak samo do heparyny przywykłam :) a początki byly kiepskie ;)
    Aktualnie odstawiam medrol i też bardzo powoli, na razie mam połowę dawki
    Mety na razie nie odstawiam ale tez mam połowę tego co wczesniej ;)

Ania wszystko najlepiej odstawiać stopniowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:41

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za info, dopytam jeszcze co i jak na wizycie. A tak zmieniając temat, stosujecie kremy przeciw rozstepom? Jak tak to jakie?

• kate55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) Witam się po pracy. Zaczynamy dzis 19 tc (chociaż na usg maluch już niby jest w połowie 19 tc :D )

Współczuję Demsik i Ania kłótni z facetami :( Mój też mnie czasem irytuje, z resztą w każdym związku są jakieś kłótnie. Gorzej, gdyby w ogóle nie było :D

Ania ja się smaruję na zmianę olejem kokosowym, oliwką Babydream i balsamem Evree (balsamem zazwyczaj rano, bo nie mam czasu czekać, aż się wchłonie oliwka)

Qasha, nie wkurzaj się o te zaręczyny! Serio, chciałabyś, żeby się zaręczał tylko dlatego, że się obraziłaś? :D Niech to wypłynie z jego serca, jak nie teraz, to później. Tylko niepotrzebnie obiecywał, skoro teraz ma jakieś inne plany.

Ojejku, super, Jerzyk to bardzo fajne imię!

My planujemy chyba zwykłą wanienkę z Ikea. A te wiaderka jaką mają przewagę nad wanienkami?

A co do otulaczy - ponoć super sprawa. Ale ja chyba zainwestuję w zwykłe otulacze (duże pieluszki muślinowe) bo ten woombie (dobrze piszę?) strasznie drogi!

Aha, jeszcze miałam napisać, co gin powiedział na temat tych moich skurczy. Na razie mam brać magnez, a gdyby nie przeszło, to luteinę. Ale ogólnie kazał się nie martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 20:13

Ania-nowa, Corcula lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam od luteiny 2x1 (dawki 100mg). Potem na początku były plamienia, więc lekarz zwiększył dawkę do 2x2 (też 100). I tak w sumie brałam chyba do 14 tc. Niczego innego nie brałam, dupek na mnie źle działał, a też ze względów genetycznych muszę ograniczać hormonalną terapię zastępczą. Obecnie mam 2 tabletki lutki na noc, lekarz mówił coś o odstawieniu po 20tc, ale na razie mam brać, a kolejna wizyta w 22tc. W sumie mogę brać lutkę do końca, ale wkurza mnie już to podrażnianie, co chwilę coś się przyplątuje :/ ale dla maluszka wszystko zniosę :)

Ja właśnie zjadłam pyszne gołąbki, z własnym sosikiem - i co, dzięki zgadze połowa poszła z nurtem wody... Na szczęście na razie zgaga dokucza mi wieczorami, idę po mleko :D Moja babcia w ogóle powiedziała, że mam sobie coś kupić na apetyt, bo widzi, że go straciłam. Powiedziałam kobiecinie, że odzyskam go chyba dopiero w marcu :D

A tak w ogóle to miłego wieczorku moje drogie, my się dzisiaj z M relaksujemy przy filmie, M przy whisky a ja przy mleku :D

A jutro proszę o trzymanie kciuków za prenatalne, dawka LWD też mile widziana ;)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca trzymam kciuki!

starająca się15 lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Qasha, nie wkurzaj się o te zaręczyny! Serio, chciałabyś, żeby się zaręczał tylko dlatego, że się obraziłaś? :D Niech to wypłynie z jego serca, jak nie teraz, to później. Tylko niepotrzebnie obiecywał, skoro teraz ma jakieś inne plany.

Ano niepotrzebnie, ale co zrobić :) Powkurzać się trochę mogę, jeśli dzięki temu się zepnie i napisze pracę magisterską to chyba warto :)

A właśnie, patrzcie brzucha :D Ale rośnie, nie? :)

dcb61607587f3d2cm.jpg

kate55, Camille87, Corcula, Impresja, ktosiowa, Morwa lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny brzuszek <3

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha brzusio cudny, ale ja się pytam gdzie ty masz reszte ciała...poślady, biodra, boczki itepe?! Dobrze kobieto żeś jest w ciązy to przynajmiej brzuch masz jaki trzeba bo takto by Cie wcale chyba nie było!!!

Aaaaaa i wrzucanie takich zdjęć powinno być karalne!!! Przecież to jest narażanie innych na utrate zdrowia (psychicznego), no można sie załamać swoim wyglądem...

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Qasha brzusio cudny, ale ja się pytam gdzie ty masz reszte ciała...poślady, biodra, boczki itepe?! Dobrze kobieto żeś jest w ciązy to przynajmiej brzuch masz jaki trzeba bo takto by Cie wcale chyba nie było!!!

Aaaaaa i wrzucanie takich zdjęć powinno być karalne!!! Przecież to jest narażanie innych na utrate zdrowia (psychicznego), no można sie załamać swoim wyglądem...

Haha, nóg ma szczęście nie widać :D Wiesz, ostatnio pupsko mi trochę zmalało, bo mam na prawdę duże, tak samo jak biodra - szerokie. Ale ja tam lubie takie kobiece kształty, po mamie odziedziczyłam <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha piękny brzuszek, ja mam mniejszy buu..hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 20:46

• Jagah Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - na brzuch, uda i pośladki stosuje Palmers, a piersi to wymiennie oliwka w żelu albo olejek migdałowy. Jak zacznę 5 miesiąc to przerzucam się na Elancyl.

Qasha- brzuszek masz uroczy :) taka mała piłeczka, chyba Kubuś.

Starajaca & bita smietana - powodzenia jutro na wizytach, czas na świeżą dostawę foteczek ;)

ojejku, Corcula, starająca się15 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiam ze Stelażem na temat imion... ale na każde ma jakieś durnowate opowieści, przykład ;)
    Jurek Jurek kiełbasa i Sznurek
    Igor z rodziny Adamsów - Igorze tup tup (nie wiem o co cho)
    Mikołaj - miała babcia Mikołajka pociągała go za jajka...

Ale jestem bliska przeforsowania Mikołaja :) i Jurka chyba też :P

Corcula lubi tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku - a propozycje Stelaża, jakiś konkret? :) Spróbuj mówić do brzucha Zenek, no skoro Jerzy i Mikołajek odpada to trzeba wybrać imię na serio ;) Hihi, weź go z zaskoczenia i żartem ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Ojejku - a propozycje Stelaża, jakiś konkret? :) Spróbuj mówić do brzucha Zenek, no skoro Jerzy i Mikołajek odpada to trzeba wybrać imię na serio ;) Hihi, weź go z zaskoczenia i żartem ;)
    Stelaż mówi Wawrzyniec
    NO WAY :D

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie jakieś opinie o kremie ziaja mamma mia? Poki co go uzywam.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku - śmiało mogłabym tutaj wypisać mocną dwudziestke imion męskich, ale wiem, że każda kobieta musi odnaleźć swoje wymarzone i wiem też, że Stelaż w końcu się ugnie do Twoich propozycji :) Chyba, że pójdzie sam do urzędu i zajerestruje Wawrzynca, to będzie zonk ;)

A wybieracie drugie imię dla dziecka? U nas córka ma Zofia Małgorzata :) Pytam, bo różne są tradycje w rodzinie.

Ania- kosmetyki z ziaji sa ogólnie dość dobre, jak brzuszek podrosnie to możesz dołożyć do pielęgnacji jakiś olejek. Najważniejsze, żeby skóra nie swedziala i byla nawilżona, bo kwestia rozstepow to raczej leży w genetyce ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam jak jagah palmers i jestem zadowolona.w pierwszej ciazy tez go stosowalam tyle ze siostra mi go z zagranicy wtedy slala.a teraz smieje sie ze po 6latach u nas tak go reklamuja;)
    Quasha super ten brzusio.
    Ja dzus swojemu powiedzialam ze mam wrazenie ze on sie wcale nie cieszy itd.powiedzial ze bue jest taki wylewny jak ja i nie ymie sie tak zachowac jak ja sobie wymarzylam eh trzeba przywyknac bo zfiksuje...jutro lece na tsh i ft4.prosze o kciukasy:)
    Tesciowa umyla mu dzus WSZYSTKIE okna:):):)

Arwi lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek to mikolaj(bo chcielismy) florian(po zmarlym mlodo dziadku-mial 36lat)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, u nas też tradycja na 2 imiona. Demsik, chyba nasi mężczyźni mają podobne charaktery, też mam wrażenie nieraz że mój nie czuje takiej radości jak ja z powodu dziecka.. Trzymam kciuki za badania:*

Demsik lubi tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie tylko jedno imię :) I ja i mąż też mamy tylko po jednym i jesteśmy zadowoleni z tego :D

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ