X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bita_smietana, ojejku, Jagah, Demsik, Kjopa3, Arwi, mitonia, pepsunieczka lubią tę wiadomość

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Zdany już. Wynik 120/122 B)

Impra ty geniuszu!!! :)

Ed. pijemy? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 18:30

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bita_smietana lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra do porodu jeszcze trochę czasu masz ale nie wiem czy w twojej sytuacji chciałabym znieczulenie. Wbijanie się igłą w tak już nauszony kręgosłup? Ja bym się skonsultowała z ortopedą. Ciocia po 3cc, a co za tym idzie 3wkłuciach ma narośl na kręgosłupie, która ją boli, a nigdy z tym problemu nie było.

Impresja lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:38

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny - mogę dołączyć ? :)

Jagah, Morwa, Corcula, Kjopa3, Camille87 lubią tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy zaciazona staraczke ;) Puk, puk - wiadomo już kto mieszka w brzuszku? :)

Impresja- a jaką wizję porodu ma Twój lekarz, jeśli wie o problemach z plecami to nie padła propozycja CC?

starająca się15 lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png

Wysłany: 25 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Witamy zaciazona staraczke ;) Puk, puk - wiadomo już kto mieszka w brzuszku? :)

Dziękuję za powitanie ;) na ostatnim usg lekarz "coś" ujrzał między nogami, ale powiedział że nie jest pewny, więc zobaczymy w czwartek na drugich prenatalnych co się kryje w brzuszku ;) jak potwierdzą się wizje lekarza to będzie mały Witek :) i powiem Wam, że już jestem wyrodna matka bo mimo ogromnej radości, poczułam mały smutek, że to nie córka (Tosia) :P a to wszystko przez ludzi, bo każdy mi od pewnego czasu wmawiał, że wszystkie znaki na niebie wskazują na córkę. Ale już szybko doprowadziłam się do porządku, porządnie opieprzyłam moje wewnętrzne ja i bardzo się będę cieszyć z małego Witka :) ale zobaczymy w czwartek co się okaże.

W ogóle tak po krótce to za czasów starań (a trwały 3 lata - w sumie licząc tak na serio z porządnym lekarzem to trwały 9 miesięcy, zaskoczyło po drożności, potem była biochemiczna, nie zdążyłam zacząć żadnej stymulacji i niespodziewanie pojawił się wewnątrz ktosiek ;)) no więc bardzo lubiłam czytać wątek wiedźmowy. Ale z braku czasu nigdy jakoś nie mogłam nadrobić wpisów i się wbić... Teraz będąc na L4 i odnajdując ten wątek stwierdziłam, że nie ma na co czekać.

Fajnie, że ten wątek powstał, LWD jest mega potrzebny, mi na chwilę obecną potrzeba go w związku z wyborem wózka i mebli i w ogóle całej wyprawki bo już normalnie nie powiem czego dostaje :D chętnie przyjmę każdą radę od każdej z Was :)

ps. w wolnej chwili postaram się Was nadrobić, ale wybaczcie jeśli powtórzę jakiś temat, albo zadam pytanie na które już odpowiedziałyście, uniżę się w pokorze i będę szukać odpowiedzi na wcześniejszych stronach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:33

Jagah lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:39

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja a próbowałaś pozycje leżenia na plecach z kończynami dolnymi zgiętymi w biodrach i kolanach do 90st i opartymi o np. krzesło (nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam, podudzia mają leżeć na siedzisku krzesła...) Ta pozycja często pomaga ulżyć w bólu. Wszelkie ciepło również nie jest zalecane w ciąży na odcinek L-S, poza tym w przypadku kiedy mamy doczynienia ze stanem zapalnym (czyli np atak rwy) ciepło nie jest wskazane ponieważ zaostrza ten stan. Proponuję Ci przejść się do dobrego fizjoterapeuty który zajmuje sie terapią kręgosłupa i terapią powięziową (masz pewność ze ten ból u Ciebie spowodowany jest ze tak powiem "od kręgoałupa"?) Tylko pamiętaj jeśli sie wybierzesz to fizjoterapeuty w pierwszej kolejności zaznacz ze jesteś w ciazy i który to miesiąc!

Aaaaa i jeszcze uwaga do wyprawkowa. Jako fizjoterapeuta nie polecam ciasnego spowijania i tych wszystkich otulaczy (no może w pierwszym miesiacu ok). Dziecko powinno mieć pełną swobodę ruchów aby rozwijać sie motorycznie i również nie mozna mu krępować nóżek celem umozliwienia prawidłowego rozwoju stawów biodrowych, na nie w ogóle trzeba bardzo uważać np przy zmianie pieluszki, podnoszeniu iyp (polecam filmiki i ksiazkę Zawitkowskiego). Oczywiście jeśli to jedyny sposób na kolki to cóż wybieramy mniejsze zło... Ja do spania polecam bardzo śpiworki niemowlęc, są ciepłe, nie krępują ruchów i mamy pewność że dziecko sie nie rozfika w nocy i nie zmarznie, my korzystamy do tej pory :)

Sie rozpisałłam.....

Jagah lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 25 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi moje drogie kiedy zaczęłyście czuć ruchy maluszka? Ja od paru dni, zauważyłam że z każdym dniem coraz intensywnie czuje w dole brzucha takie bulgotanie. To jakieś pierwsze oznaki ruchów maluszka?

A i chętnie przyjmę rady na walkę z zołzą zgagą, też od paru dni mnie nie chce opuścić :(

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah ja mam rogala do spania ale wygiety w C i dla mnie lipa bo jak w nocy musialam wstac to sie wyplatac nie moglam, najlepsze sa te walki podluzne mozesz nim manewrowac dowoli :)

Witam nowe dziewczyny :-)
    Starajaca sie ja pierwsze ruchy (w piereszej ciazy) poczulam w 16t6d ale to bylo od razu takie pukanie :) nie czulam bulgotania ale tak tez wiele dziewczyn odczuwa pierwsze ruchy, mysle ze na dniach odvzujesz to intensywniej ;)

My mamy imie wybrane dla dziewczynki - Adrianna dla chlopca nie myslelismy :P ale juz przy synku byl problem wiec pewnie latwo nie będzie :)

Qasha super ze mdlosci ustapily mnie jesscze czasem mecza :( najwazniejsze ze juz nie haftuje :D

A ja sie dowiedzialam ze szefowa juz znalaxla kogos na moje miejsce ale ze musi zlozyc wypowiedzenie z obecnej pravy to trzeba na niego poczeka dwa tygodnie, jak mi przykro ze mnie juz bedzie :P choc szefowa mysli ze ja go bede przyuczav! No way :)

Wysłany: 25 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/ciekawostki-michalki,5/dziewczynka-ktora-urodzila-sie-dwa-razy,686359.html Wklejam bo ciekawe. Takie cuda!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa beta wg mnie rewelacyjna! Jestes na poczatku 7tyg i taka beta to nie pozostawia wątpliwości ze wszystko jest dobrze ;)

Wysłany: 25 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Witam nowe dziewczyny :-)
    Starajaca sie ja pierwsze ruchy (w piereszej ciazy) poczulam w 16t6d ale to bylo od razu takie pukanie :) nie czulam bulgotania ale tak tez wiele dziewczyn odczuwa pierwsze ruchy, mysle ze na dniach odvzujesz to intensywniej ;)

Już się tej intensywności nie mogę doczekać :) a najważniejsze żeby w czwartek było na badaniu wszystko ok, nie pogardzę odrobiną dawki LWD przed tym faktem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 20:29

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dzis panika w oczach:)))lekarz w piatek ale na ktora?????mozg mi ciaza zmiazdzyla.musialam dzwonic do gina zeby sprawdzil.ale wstyd!!!;););)
    Cos mnie dzis prawa stronie ciagnie ah znowu pewnie wszystko sie rozciaga.
    Impra ale ty "mondra" jestes;)))

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;

Wysłany: 25 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille dzięki :) Już jestem dużo spokojniejsza niz po zobaczeniu wyników, poza tym dziś mdłosci dały popalić a to chyba najlepszy dowód ze Ktosiek ma sie dobrze :)

Camille87 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Już się tej intensywności nie mogę doczekać :) a najważniejsze żeby w czwartek było na badaniu wszystko ok, nie pogardzę odrobiną dawki LWD przed tym faktem :D

Oooo tak ruchy dzidziusia to piekne uczucie :D a na usg napewno bedzie wszystko dobrze, ja ide dopiero w przyszly czwartek i specjalnie spokoj a to nie jestem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Camille dzięki :) Już jestem dużo spokojniejsza niz po zobaczeniu wyników, poza tym dziś mdłosci dały popalić a to chyba najlepszy dowód ze Ktosiek ma sie dobrze :)

To juz czas na mdlosci ;-) mnie one również dawaly pewnosc ze wszystko ok :D

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ