X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Haha wybaczam! :D :D wiesz w u mnie nie lepiej, kobieta ma 2-3 miesiace macierzynskiego i to tyle :/ a przeciez takie 3-miesieczne to jeszcze okruszek kurde :/
    Śmietana, ja Ci oddam moje pół roku bo ja chyba po pól roku do roboty wrócę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 11:43

bita_smietana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z folwarku witaj ;)

zFolwarku lubi tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She,
    Bridgett mieszka w Wielkiej Brytanii :D.

(wiem, jestem wstrętna, ale musiałam ;()

Edycja:
    a co do naszych warunków... też bym się zastanawiała (no dobra, cały czas się biję z myślami [pójdę do czubków! bo przecież ciąży brak, a rozkminka na całego]) czy brać 6 msc czy rok urlopu, te 80% wynagrodzenia to jednak ból... Uważam cały czas (i nie wiem, w końcu chyba napiszę do ministerstwa), że wg mnie powinni zmienić wysokość zasiłków w PL:
    1. chorobowe dla ciężarnej 80% (czyli tyle co każde)
    2. macierzyński przez rok 100%.
    I moje 2 argumenty na to:
    1. będąc na chorobowym jest was jeszcze dwójka, a na macierzyńskim już jednak trójka (proszę zwiększyć odpowiednio o ilość dzieci w rodzinie) (tak wiem, wyprawka też kosztuje)
    2. myślę, że zmniejszyłaby się ilość ciążowych zwolnień (nie bijcie!! ale są zwolnienia bo jestem w ciąży i mi się należy. Sama znam dziewczynę, która całą ciążę była na L4 i w tym czasie zwiedziła 3/4 Polski: Kraków, Wrocław, Mazury... a mieszka w Warszawie, więc do Warszawy do lekarza wracała z tych Mazur itp... osobiście uważam, że jak mogła jeździć i zwiedzać, to mogła i pracować)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 11:57

ojejku lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Booooze, 2-3 msc i co? Dziecko do zlobka?
    To nieporozumienie jakies. Przez pierwsze lata zycia glowny opiekun (np matka) i dziecko tworza miedzy soba wiez/styl przywiazania. Jest ich kilka typow. To jaki typ wypracujemy z naszym dzieckiem bedzie procentowalo w przyszlosci. Wiekszosc z nas wytworzy taki styl przywiazania jaki mialo z wlasnymi rodzicami. Style przywiazania rzutuja na przyszlosc naszego dziecka.
    Matka ma stety/niestety potężny wplyw na swoje dziecko. Wczesniej nie zdawalam sobie z tego sprawy ale juz jako studentka pracowalam przy badaniach tej tematyki.
    Takze warto poswiecic swoja uwage i jej jakosc zwlaszcza przez pierwsze 2-3 lata zycia. Potem oczywiscie tez, ale to w tym okresie dzieje sie najwięcej istotnych rzeczy :)

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj z folwarku,rozgosc sie:)
    Ja jestem w drodze do gina:)

zFolwarku, Corcula lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • She86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa (nie jesteś wstrętna :D) wiedziałam, że Bridget jest z Wielkiej Brytani, ale nie pamietałam czy czasem akcja nie toczy się w USA, a zasugerowałam sie tym bo wiem że własnie u USA nie ma takiej opieki jak u nas, macierzyńskiego itd :)

Ja biorąć 80% macierzynskiego dostaje ok 300 zł mniej niz pracując, a dojazd do pracy też koszuje. Nowe ciuchy itd ;) Poza tym nie miałabym opcji żłobka państwowego, m.in dlatego że: 1 - nie ma miejsc(chyba że minimum rok wcześmiej złoży się podanie), 2 - w pierwszej kolejności są matki samotne i rodziny z 3 czy 2 dzieci. Żłobek prywatny kosztuje 400 zł plus wyżywienie, wiec drożej. Opiekunka bardzo dużo kosztuje i ciężko znaleźć zaufaną osobę. Mama nie zyje. Teściowa z wygody nie chce się zająć moją córką. Jednak dla mnie głównym argumentem była możliwość bycia z dzieckiem dłużej.

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula - tak, mnostwo u mnie mam, ktore oddaja dwumiesieczniaki bo nie moga juz wytrzymac ;) mamy tez u mnie urlop wychowawczy - albo rok na pol etatu pracujesz albo pol roku siedzisz z dzieckiem i potem caly etat :) ja niestety nie otrzymam tego urlopu bo za malo pracuje w tej firmie :D

kazda mama jest inna ale kazda chce dla dziecka jak najlepiej, nie oceniam innych mam ale ja osobiscie (na chwile obecna) planuje powrot na pol etatu jak dzidzia skonczy 6-miesiecy :) zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :) dlatego mam zamiar sie wykazac na chwile obecna w pracy, zebym mogla negocjowac z szefem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 12:24

Corcula lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Corcula - tak, mnostwo u mnie mam, ktore oddaja dwumiesieczniaki bo nie moga juz wytrzymac ;) mamy tez u mnie urlop wychowawczy - albo rok na pol etatu pracujesz albo pol roku siedzisz z dzieckiem i potem caly etat :) ja niestety nie otrzymam tego urlopu bo za malo pracuje w tej firmie :D

kazda mama jest inna ale kazda chce dla dziecka jak najlepiej, nie oceniam innych mam ale ja osobiscie (na chwile obecna) planuje powrot na pol etatu jak dzidzia skonczy 6-miesiecy :) zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :)

Powiem Ci, że na pół etatu mogłabym pracować, z racji tego że wyszłabym do ludzi, tylko kto w tym czasie zająłby się dzieckiem :(

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Booooze, 2-3 msc i co? Dziecko do zlobka?
    To nieporozumienie jakies. Przez pierwsze lata zycia glowny opiekun (np matka) i dziecko tworza miedzy soba wiez/styl przywiazania. Jest ich kilka typow. To jaki typ wypracujemy z naszym dzieckiem bedzie procentowalo w przyszlosci. Wiekszosc z nas wytworzy taki styl przywiazania jaki mialo z wlasnymi rodzicami. Style przywiazania rzutuja na przyszlosc naszego dziecka.
    Matka ma stety/niestety potężny wplyw na swoje dziecko. Wczesniej nie zdawalam sobie z tego sprawy ale juz jako studentka pracowalam przy badaniach tej tematyki.
    Takze warto poswiecic swoja uwage i jej jakosc zwlaszcza przez pierwsze 2-3 lata zycia. Potem oczywiscie tez, ale to w tym okresie dzieje sie najwięcej istotnych rzeczy :)

Dokladnie tak. Zgadzam sie z Toba w 100000000%. Dlatego poki co jestem z Corka w domu (ma 1,5 roku) i szczerze nie zaluje ani dnia, nie czuje bym cokolwiek tracila - wrecz przeciwnie wiem, ze zyskuje teraz i w przyszlosci tez. Czas z dzieckiem NIGDY nie wroci, nawiazanie wiezi, o ktorej piszesz to pierwsze 3 lata. Rodzina, dzieci sa najwazniejsze w zyciu. A silnie zbudowana relacja procentuje w przyszlosci. Moja Mama byla ze mna prawie 4 lata w domu i "zyje" ;) Wrocila do zawodu i pracuje sobie do dzis-choc juz na emeryturze. Choc wiem tez ze sytuacje sa rozne i czasami mama musi isc do pracy i to jest (moim zdaniem) bardzo smutne i dla niej i dla dziecka :(

She86, Corcula lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa tak inseminacja tam gdzie byłaś zobaczymy co i jak wcześniejsze były w klinice! Madziulla zrób dokładny wywiad odnośnie kliniki i lekarza do którego idziesz, ja niestety na klinice bardzo się zawiodłam, i jak dla mnie przynajmniej ta klinika w której byłam owszem sprawdza się jeśli chodZi o zrobienie iui ale na diagnozowaniu i leczeniu niestety nie, traktują pacjentki schematami;(

Madziulla lubi tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Ktosiowa tak inseminacja tam gdzie byłaś zobaczymy co i jak wcześniejsze były w klinice! Madziulla zrób dokładny wywiad odnośnie kliniki i lekarza do którego idziesz, ja niestety na klinice bardzo się zawiodłam, i jak dla mnie przynajmniej ta klinika w której byłam owszem sprawdza się jeśli chodZi o zrobienie iui ale na diagnozowaniu i leczeniu niestety nie, traktują pacjentki schematami;(

Paolala, to 3mam mocno kciuki!!!!
    Ciekawe kiedy uda mi się tam wrócić...
    Edycja: a ja się tam urodziłam i 5/6 życia mieszkałam z widokiem na kliniki... ehhhhhhhhhhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 12:29

Paolala lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png

Wysłany: 28 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I laski tak tylko napisze co moj tato zawsze mowi: "jeden lubi chleb ze smalcem a drugi z nutella i ogorkami" :D zeby zaraz nie bylo wytykania, ze ta jest lepsza bo siedzi z dzieckiem albo ta bo pracuje :D kazda z nas kocha swojego malucha ! I kazda z nas bedzie ekstra mama!

Ja wlasnie zjadlam z dzidziu pizze na spole :D i wracam do roboty a o 16 weeeeeeekeeeeeendooooooosssss B-) w planach na dzisiejszy wieczor mycie kibli i prysznicow :D i skarpetki sie nam z mezem skonczyly :D a jemu za daleko do pralki chyba i sie boi, ze sie zgubi po drodze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 12:31

emaj, Paolala lubią tę wiadomość

• Corcula Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, zdecydowanie kazda rodzina rzadzi sie wlasnymi prawami.

bita_smietana lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula, możesz polecić jakieś książki na temat tego, jak stworzyć z dzieckiem dobrą więź?
    Zamówiłam sobie "Macierzyństwo non fiction" aby łatwiej było mi przejść tę rewolucję, oraz "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i "Smart love " ale widziałam też "Rodzicielstwo bliskości" ale tego akurat nie zamówiłam ;)

bita_smietana, Corcula lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ksiazki tez poczytam! Mi kumpela polecila jakas zaklinaczke dzieci i ogolnie wszystkie ksiazki Tracy Hogg :D

• Arwi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję siedzieć z dzieckiem całe macierzyńskie, a później jak da rade to tak z pół roczku, może rok, aż będzie mogło iść do przedszkola. Chciałabym uniknąć żłobka. Nie mamy samochodu, więc mogłabym odprowadzać tylko do najbliższego lub jakiegoś w okolicy, a tam ceny za 9-10h opieki dziennie to 900-1200zł :| Państwowego w pobliżu nas nie ma.
    Na dziadków nie możemy liczyć niestety.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tracy Hogg znam i zdecydowanie odradzam. Mam kilka ksiazek i artykulow głównie naukowych, zaraz Wam cos podesle.
    Rodzicielstwa bliskosci nie czytalam ale polecilabym za sam tytul :)

Edit: przejrzalam i wszystkie sa typowo od drugiej strony czyli psychologa. Ale polecam wszystko co jest o rodzicielstwie bliskosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 15:56

ojejku, bita_smietana, zFolwarku, Camille87 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina. Naszczescie nie zatrzymywał mnie i nie namawiał żebym próbowała dalej naturalnie zajść do grudnia tak jak miało być pierwotnie. Powiedział ze słuszna decyzja. Zanim pójdę na pierwsza wizyte do klinikI mam zbadać tsh, ft4 i prolaktyne. mam wziąść wyniki nasienia męża i moje hsg. No i życzy powodzenia i powiedział ze milowy było jakby nóg prowadzić moja ciążę ;)

emaj, bita_smietana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulko, jak ja sie z ginekologiem żegnałam w takiej samej sytuacji, powiedzieliśmy sobie "do zobaczenia w ciąży:)" <3 :D no i tak się też stało bardzo szybko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:57

Corcula, Paolala, Arwi, bita_smietana, Morwa lubią tę wiadomość

• mitonia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka, trzymam kciuki za szybki powrót do swojego doktorka :D

Powodzonka na wizytach :)

OMG, rozpoczęłam 3ci trymestr !!! 8-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 17:07

Jagah, bita_smietana, Corcula, Arwi, Kjopa3, Morwa, ojejku lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ