X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jemu powiedziałam ze z przyjemnością wrócę do niego bo on jako jedyny z kilku moich ginekologów próbował coś robić i chyba miło mu się zrobiło ;)

bita_smietana, ojejku lubią tę wiadomość

• mitonia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nawiązaliście więź lekarz-pacjent, a to trzeba umieć, szczególnie przez stronę, która ma obrać dobrą ścieżkę do diagnozy :)

Madziulla, bita_smietana lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • emaj Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:11

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Madziulla fajny lekarz...obyś szybko do niego wróciła ;)

Demsik jak po wizycie?

Śmietana! Mamy takie same plany na wieczór!

piona!

200.gif

u mnie w gratisie pies nie wytrzymal az wroce z pracy i juz po otwarciu drzwi wiedzialam - jakup czeka na kaflach :D

ale juz sytuacja ogarnieta :D pije kawke i do roboty!!

200.gif

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 28 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano wlasnie! gdzie jest demsik????????????????????????????????????????

200w.gif

madziulla bardzo fajny ginekolog :) trzymaj go i nie puszczaj :) a juz niedlugo bedzie prowadzil twoja ciaze :)

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla powodzenia ! Obyś nie miała długiej rozłąki z doktorkiem :-)

Witam nową koleżankę. Życzę żebyś szybko dołączyła do brzuchatych :-D

Co do macierzynskiego itp to u mnie wygląda to tak, że aktualnie skończyła mi się umowa o pracę na zastępstwo i obecnie jestem pod ZUSem. Potem mam roczny rodzicirlski placony przez MOPS. Jak się skończy to muszę szukać nowej pracy, bo tam gdzie pracowałam były średnie warunki (chociaż rewelacyjna osoba z którą bezpośrednio pracowałam). Jak mnie zmusi sytuacja to wrócę bo mam taką opcje, aczkolwiek jest ona ostateczna. Chcę spędzić z dzieckiem jak najwięcej czasu, nawet do 3 roku życia jeśli finanse nam pozwolą. Planujemy też od razu drugą ciążę więc zobaczymy co i jak. Ja na szczęście mam mamę która krótko po porodzie przechodzi na emeryturę i dodatkowo mieszkamy razem, więc zawsze mam dodatkową pomoc. A jak się ułoży to się okaże, wiem że chce korzystać na maksa z czasu spędzonego z dzieckiem :-) ta kwestia jest indywidualna, ja mam takie podejście, ktoś może mieć inne i ja to szanuję :-) każda matka wie co dobre dla dziecka. Ja sama mam w rodzinie 2 przypadki, że kobiety szybko wróciły do pracy po porodzie, chociaż fakt faktem było to przy drugim dziecku.

Wróciliśmy z wyprawy. Chyba zdecydujemy sie na wózek Tako Junama, o taki:
    http://tako.net.pl/pl/wielofunkcyjne/256-chess.html#/28-fotelik_carlo-nie/31-baza_isofix-nie/33-parasol-nie/42-kolor-zolty/50-rekawiczki-nie/52-spiworek_uniwersalny-nie

A fotelik chyba z Cybex z baza isofix :-) ogólnie jestem zadowolona z wycieczki, zdobycz dzisiejsza to szumis i poduszka do karmienia :-D

emaj lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wszystko gra i buczy ;D

emaj, Paolala, bita_smietana, Arwi, ktosiowa, Kjopa3, Camille87, She86, marzusiax, Morwa, ojejku lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Madziulla, klinika to nie jest zlo, ja chcialam isc po kilku miesiacach staranbo tam sa super specjalisci ale u nas dopiero po dwoch latach mozna isc, na twoim miejscu pozlabym tam jak najszybciej, po co tracic czas:)
    )

to ja pisałam że dla mnie klinika to zło:P ale nie pod kątem tego że nie należy tam iść, bo oczywiście należy, sama poszłam;) tylko mam wrażenie że kliniki nastawiają się głównie na iui i invitro a nie diagnozowanie i ewentualne prowadzenie trudnych ciąży, niestety sama musiałam lekarzowi wiele rzeczy sugerować a nie o to chodzi! mam nadzieje, że mialam pecha i trafilam poprostu do nieodpowiedniej kliniki;)

Madziulla super pozeganie z lekarzem;) i oby bylo tak jak Ojejku pisze ze szybciutko wrocisz do niego zacionrzona:* jak moge doradzic to zrobcie przed wizyta w klinice wymazy chlamydia, ureaplazma i mykoplazma, to musiscie miec do iui a na to najdluzej sie czeka, jak to bedziecie miec to szybciej iui bedzie:*

Smietana kciuki za jutrzejsza wizyte:*

Co do zwolnienia w ciazy i platnosci 80% to ja sie nei zgadzam:P prawdopodobnie bede musiala isc na L4 od razu jak zajde;) no i z dziedziciem chcialabym jak najdluzej byc w domu, tyle ze jestem pracoholikiem wiec roznie moze byc!

She widzialam bridget jones, tez polecam, kupa smiechu;)

ja przed chwilą wrocilam od Mamusi, aleee pojadlam racuszkow polanych czekoladą :D i bede wygladac tak jak bede tyle jesc:

giphy.gif[img][/img]

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...

Wysłany: 28 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula dzisiaj mialas wizyte? kurde nic nie wiedzialam!!! wstaaaaw fotke!!!

nadal siusiak? :D

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Ooo ksiazki tez poczytam! Mi kumpela polecila jakas zaklinaczke dzieci i ogolnie wszystkie ksiazki Tracy Hogg :D

Odradzam zdecydowanie. Tez w ciazy mi kumpela polecala. Masakra. Nie na moje nerwy takie metody tresowania malenstwa. Za to polecam Agnieszka Stein "Dziecko z bliska". Ogolnie jest jest Juul - mozna tez poczytac na dziecisawazne.pl.

Corcula, bita_smietana, Camille87 lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget nowa jest SUPER! Naprawde mozna pasc ze smiechu. Nie wiem czy to nie najlepsza czesc tak naprawde. Polecam idzcie :)

Arwi lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 grudnia kierunek klinika!!

Arwi, Corcula, emaj, bita_smietana, starająca się15, marzusiax, Morwa, ojejku lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to L4 ciążowe płatne 80%? Ja mam płatne 100% D: Przynajmniej teraz, bo potem urlop macierzyński to u mnie będzie dobra wola pracodawcy, więc raczej liczę, że rok macierzyńskiego to mnie czeka na zasiłku :) Ale kto wie, może dyrektor o mnie zapomni i kierowniczka mi załatwi urlop :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    12 grudnia kierunek klinika!!

giphy.gif[img][/img]

• Paolala Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja to L4 ciążowe płatne 80%? Ja mam płatne 100% D: Przynajmniej teraz, bo potem urlop macierzyński to u mnie będzie dobra wola pracodawcy, więc raczej liczę, że rok macierzyńskiego to mnie czeka na zasiłku :) Ale kto wie, może dyrektor o mnie zapomni i kierowniczka mi załatwi urlop :D

to byla tylko propozycja zmian w rzadzie jednej z dziewczyn;)

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:

To tylko moja propozycja.. ot takie blablabla...
    L4 ciążowe jest płatne 100%
    Paolala wrote:
    Co do zwolnienia w ciazy i platnosci 80% to ja sie nei zgadzam:P prawdopodobnie bede musiala isc na L4 od razu jak zajde;) no i z dziedziciem chcialabym jak najdluzej byc w domu, tyle ze jestem pracoholikiem wiec roznie moze byc!

Jakbyś miała ciązowe 80% przez 9 miesięcy i 100% macierzyńskiego przez rok, to byś wyszła lepiej niż obecny system, chociaż wg mnie obecny jest całkiem dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 20:28

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:11

Impresja lubi tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozecie mi zinterpretowac czy nadaje sie do zaciazenia ;)
    Zrobilam dzis (21 dc) badania i sa wyniki.
    Prolaktyna - 14,97 ng/ml
    Progesteron - 6,37ng/ml
    tsh 1,2 mIU/l
    ft3 4,74 pmol/l
    ft4 11,60 pmol/l

Myslicie, ze jest ok?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Odradzam zdecydowanie. Tez w ciazy mi kumpela polecala. Masakra. Nie na moje nerwy takie metody tresowania malenstwa. Za to polecam Agnieszka Stein "Dziecko z bliska". Ogolnie jest jest Juul - mozna tez poczytac na dziecisawazne.pl.

Mam ta ksiazke :-) polecam batdzo! Tracy Hogg to treserka, nie wiem jakim cudem stalam sie wsrod matek autorytetem :/ rodzicielstwo bliskosci jako filozofia w calosci do mnie nie przemawia, ale wiele punktow jest bardzo mądrych!! Jestem w polowie czytania "Dziecka z bliska" i całkiem inaczej spojrzalam no mojego synka :-) warto poczytac!

zFolwarku lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Bridget nowa jest SUPER! Naprawde mozna pasc ze smiechu. Nie wiem czy to nie najlepsza czesc tak naprawde. Polecam idzcie :)

Chyba najlepsza jeśli chodzi o film. Książkę pierwszą i drugą część (no może bardziej pierwszą) tak się czytało, że żal było po każdej przeczytanej strony - że coraz bliżej końca :D

zFolwarku lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ