X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jemu powiedziałam ze z przyjemnością wrócę do niego bo on jako jedyny z kilku moich ginekologów próbował coś robić i chyba miło mu się zrobiło ;)

bita_smietana, ojejku lubią tę wiadomość

• mitonia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nawiązaliście więź lekarz-pacjent, a to trzeba umieć, szczególnie przez stronę, która ma obrać dobrą ścieżkę do diagnozy :)

Madziulla, bita_smietana lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • emaj Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:11

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Madziulla fajny lekarz...obyś szybko do niego wróciła ;)

Demsik jak po wizycie?

Śmietana! Mamy takie same plany na wieczór!

piona!

200.gif

u mnie w gratisie pies nie wytrzymal az wroce z pracy i juz po otwarciu drzwi wiedzialam - jakup czeka na kaflach :D

ale juz sytuacja ogarnieta :D pije kawke i do roboty!!

200.gif

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 28 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano wlasnie! gdzie jest demsik????????????????????????????????????????

200w.gif

madziulla bardzo fajny ginekolog :) trzymaj go i nie puszczaj :) a juz niedlugo bedzie prowadzil twoja ciaze :)

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla powodzenia ! Obyś nie miała długiej rozłąki z doktorkiem :-)

Witam nową koleżankę. Życzę żebyś szybko dołączyła do brzuchatych :-D

Co do macierzynskiego itp to u mnie wygląda to tak, że aktualnie skończyła mi się umowa o pracę na zastępstwo i obecnie jestem pod ZUSem. Potem mam roczny rodzicirlski placony przez MOPS. Jak się skończy to muszę szukać nowej pracy, bo tam gdzie pracowałam były średnie warunki (chociaż rewelacyjna osoba z którą bezpośrednio pracowałam). Jak mnie zmusi sytuacja to wrócę bo mam taką opcje, aczkolwiek jest ona ostateczna. Chcę spędzić z dzieckiem jak najwięcej czasu, nawet do 3 roku życia jeśli finanse nam pozwolą. Planujemy też od razu drugą ciążę więc zobaczymy co i jak. Ja na szczęście mam mamę która krótko po porodzie przechodzi na emeryturę i dodatkowo mieszkamy razem, więc zawsze mam dodatkową pomoc. A jak się ułoży to się okaże, wiem że chce korzystać na maksa z czasu spędzonego z dzieckiem :-) ta kwestia jest indywidualna, ja mam takie podejście, ktoś może mieć inne i ja to szanuję :-) każda matka wie co dobre dla dziecka. Ja sama mam w rodzinie 2 przypadki, że kobiety szybko wróciły do pracy po porodzie, chociaż fakt faktem było to przy drugim dziecku.

Wróciliśmy z wyprawy. Chyba zdecydujemy sie na wózek Tako Junama, o taki:
    http://tako.net.pl/pl/wielofunkcyjne/256-chess.html#/28-fotelik_carlo-nie/31-baza_isofix-nie/33-parasol-nie/42-kolor-zolty/50-rekawiczki-nie/52-spiworek_uniwersalny-nie

A fotelik chyba z Cybex z baza isofix :-) ogólnie jestem zadowolona z wycieczki, zdobycz dzisiejsza to szumis i poduszka do karmienia :-D

emaj lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wszystko gra i buczy ;D

emaj, Paolala, bita_smietana, Arwi, ktosiowa, Kjopa3, Camille87, She86, marzusiax, Morwa, ojejku lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Madziulla, klinika to nie jest zlo, ja chcialam isc po kilku miesiacach staranbo tam sa super specjalisci ale u nas dopiero po dwoch latach mozna isc, na twoim miejscu pozlabym tam jak najszybciej, po co tracic czas:)
    )

to ja pisałam że dla mnie klinika to zło:P ale nie pod kątem tego że nie należy tam iść, bo oczywiście należy, sama poszłam;) tylko mam wrażenie że kliniki nastawiają się głównie na iui i invitro a nie diagnozowanie i ewentualne prowadzenie trudnych ciąży, niestety sama musiałam lekarzowi wiele rzeczy sugerować a nie o to chodzi! mam nadzieje, że mialam pecha i trafilam poprostu do nieodpowiedniej kliniki;)

Madziulla super pozeganie z lekarzem;) i oby bylo tak jak Ojejku pisze ze szybciutko wrocisz do niego zacionrzona:* jak moge doradzic to zrobcie przed wizyta w klinice wymazy chlamydia, ureaplazma i mykoplazma, to musiscie miec do iui a na to najdluzej sie czeka, jak to bedziecie miec to szybciej iui bedzie:*

Smietana kciuki za jutrzejsza wizyte:*

Co do zwolnienia w ciazy i platnosci 80% to ja sie nei zgadzam:P prawdopodobnie bede musiala isc na L4 od razu jak zajde;) no i z dziedziciem chcialabym jak najdluzej byc w domu, tyle ze jestem pracoholikiem wiec roznie moze byc!

She widzialam bridget jones, tez polecam, kupa smiechu;)

ja przed chwilą wrocilam od Mamusi, aleee pojadlam racuszkow polanych czekoladą :D i bede wygladac tak jak bede tyle jesc:

giphy.gif[img][/img]

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...

Wysłany: 28 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula dzisiaj mialas wizyte? kurde nic nie wiedzialam!!! wstaaaaw fotke!!!

nadal siusiak? :D

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Ooo ksiazki tez poczytam! Mi kumpela polecila jakas zaklinaczke dzieci i ogolnie wszystkie ksiazki Tracy Hogg :D

Odradzam zdecydowanie. Tez w ciazy mi kumpela polecala. Masakra. Nie na moje nerwy takie metody tresowania malenstwa. Za to polecam Agnieszka Stein "Dziecko z bliska". Ogolnie jest jest Juul - mozna tez poczytac na dziecisawazne.pl.

Corcula, bita_smietana, Camille87 lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget nowa jest SUPER! Naprawde mozna pasc ze smiechu. Nie wiem czy to nie najlepsza czesc tak naprawde. Polecam idzcie :)

Arwi lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 grudnia kierunek klinika!!

Arwi, Corcula, emaj, bita_smietana, starająca się15, marzusiax, Morwa, ojejku lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to L4 ciążowe płatne 80%? Ja mam płatne 100% D: Przynajmniej teraz, bo potem urlop macierzyński to u mnie będzie dobra wola pracodawcy, więc raczej liczę, że rok macierzyńskiego to mnie czeka na zasiłku :) Ale kto wie, może dyrektor o mnie zapomni i kierowniczka mi załatwi urlop :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    12 grudnia kierunek klinika!!

giphy.gif[img][/img]

• Paolala Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja to L4 ciążowe płatne 80%? Ja mam płatne 100% D: Przynajmniej teraz, bo potem urlop macierzyński to u mnie będzie dobra wola pracodawcy, więc raczej liczę, że rok macierzyńskiego to mnie czeka na zasiłku :) Ale kto wie, może dyrektor o mnie zapomni i kierowniczka mi załatwi urlop :D

to byla tylko propozycja zmian w rzadzie jednej z dziewczyn;)

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:

To tylko moja propozycja.. ot takie blablabla...
    L4 ciążowe jest płatne 100%
    Paolala wrote:
    Co do zwolnienia w ciazy i platnosci 80% to ja sie nei zgadzam:P prawdopodobnie bede musiala isc na L4 od razu jak zajde;) no i z dziedziciem chcialabym jak najdluzej byc w domu, tyle ze jestem pracoholikiem wiec roznie moze byc!

Jakbyś miała ciązowe 80% przez 9 miesięcy i 100% macierzyńskiego przez rok, to byś wyszła lepiej niż obecny system, chociaż wg mnie obecny jest całkiem dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 20:28

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:11

Impresja lubi tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozecie mi zinterpretowac czy nadaje sie do zaciazenia ;)
    Zrobilam dzis (21 dc) badania i sa wyniki.
    Prolaktyna - 14,97 ng/ml
    Progesteron - 6,37ng/ml
    tsh 1,2 mIU/l
    ft3 4,74 pmol/l
    ft4 11,60 pmol/l

Myslicie, ze jest ok?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Odradzam zdecydowanie. Tez w ciazy mi kumpela polecala. Masakra. Nie na moje nerwy takie metody tresowania malenstwa. Za to polecam Agnieszka Stein "Dziecko z bliska". Ogolnie jest jest Juul - mozna tez poczytac na dziecisawazne.pl.

Mam ta ksiazke :-) polecam batdzo! Tracy Hogg to treserka, nie wiem jakim cudem stalam sie wsrod matek autorytetem :/ rodzicielstwo bliskosci jako filozofia w calosci do mnie nie przemawia, ale wiele punktow jest bardzo mądrych!! Jestem w polowie czytania "Dziecka z bliska" i całkiem inaczej spojrzalam no mojego synka :-) warto poczytac!

zFolwarku lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Bridget nowa jest SUPER! Naprawde mozna pasc ze smiechu. Nie wiem czy to nie najlepsza czesc tak naprawde. Polecam idzcie :)

Chyba najlepsza jeśli chodzi o film. Książkę pierwszą i drugą część (no może bardziej pierwszą) tak się czytało, że żal było po każdej przeczytanej strony - że coraz bliżej końca :D

zFolwarku lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ