Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czyli nawiązaliście więź lekarz-pacjent, a to trzeba umieć, szczególnie przez stronę, która ma obrać dobrą ścieżkę do diagnozy
Madziulla, bita_smietana lubią tę wiadomość
-
emaj wrote:Madziulla fajny lekarz...obyś szybko do niego wróciła
Demsik jak po wizycie?
Śmietana! Mamy takie same plany na wieczór!
piona!
u mnie w gratisie pies nie wytrzymal az wroce z pracy i juz po otwarciu drzwi wiedzialam - jakup czeka na kaflach
ale juz sytuacja ogarnietapije kawke i do roboty!!
-
Madziulla powodzenia ! Obyś nie miała długiej rozłąki z doktorkiem
Witam nową koleżankę. Życzę żebyś szybko dołączyła do brzuchatych
Co do macierzynskiego itp to u mnie wygląda to tak, że aktualnie skończyła mi się umowa o pracę na zastępstwo i obecnie jestem pod ZUSem. Potem mam roczny rodzicirlski placony przez MOPS. Jak się skończy to muszę szukać nowej pracy, bo tam gdzie pracowałam były średnie warunki (chociaż rewelacyjna osoba z którą bezpośrednio pracowałam). Jak mnie zmusi sytuacja to wrócę bo mam taką opcje, aczkolwiek jest ona ostateczna. Chcę spędzić z dzieckiem jak najwięcej czasu, nawet do 3 roku życia jeśli finanse nam pozwolą. Planujemy też od razu drugą ciążę więc zobaczymy co i jak. Ja na szczęście mam mamę która krótko po porodzie przechodzi na emeryturę i dodatkowo mieszkamy razem, więc zawsze mam dodatkową pomoc. A jak się ułoży to się okaże, wiem że chce korzystać na maksa z czasu spędzonego z dzieckiemta kwestia jest indywidualna, ja mam takie podejście, ktoś może mieć inne i ja to szanuję
każda matka wie co dobre dla dziecka. Ja sama mam w rodzinie 2 przypadki, że kobiety szybko wróciły do pracy po porodzie, chociaż fakt faktem było to przy drugim dziecku.
Wróciliśmy z wyprawy. Chyba zdecydujemy sie na wózek Tako Junama, o taki:
http://tako.net.pl/pl/wielofunkcyjne/256-chess.html#/28-fotelik_carlo-nie/31-baza_isofix-nie/33-parasol-nie/42-kolor-zolty/50-rekawiczki-nie/52-spiworek_uniwersalny-nie
A fotelik chyba z Cybex z baza isofixogólnie jestem zadowolona z wycieczki, zdobycz dzisiejsza to szumis i poduszka do karmienia
emaj lubi tę wiadomość
-
bita_smietana wrote:Madziulla, klinika to nie jest zlo, ja chcialam isc po kilku miesiacach staranbo tam sa super specjalisci ale u nas dopiero po dwoch latach mozna isc, na twoim miejscu pozlabym tam jak najszybciej, po co tracic czas:)
)
to ja pisałam że dla mnie klinika to zło:P ale nie pod kątem tego że nie należy tam iść, bo oczywiście należy, sama poszłam;) tylko mam wrażenie że kliniki nastawiają się głównie na iui i invitro a nie diagnozowanie i ewentualne prowadzenie trudnych ciąży, niestety sama musiałam lekarzowi wiele rzeczy sugerować a nie o to chodzi! mam nadzieje, że mialam pecha i trafilam poprostu do nieodpowiedniej kliniki;)
Madziulla super pozeganie z lekarzem;) i oby bylo tak jak Ojejku pisze ze szybciutko wrocisz do niego zacionrzona:* jak moge doradzic to zrobcie przed wizyta w klinice wymazy chlamydia, ureaplazma i mykoplazma, to musiscie miec do iui a na to najdluzej sie czeka, jak to bedziecie miec to szybciej iui bedzie:*
Smietana kciuki za jutrzejsza wizyte:*
Co do zwolnienia w ciazy i platnosci 80% to ja sie nei zgadzam:P prawdopodobnie bede musiala isc na L4 od razu jak zajde;) no i z dziedziciem chcialabym jak najdluzej byc w domu, tyle ze jestem pracoholikiem wiec roznie moze byc!
She widzialam bridget jones, tez polecam, kupa smiechu;)
ja przed chwilą wrocilam od Mamusi, aleee pojadlam racuszkow polanych czekoladąi bede wygladac tak jak bede tyle jesc:
[img][/img]
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
bita_smietana wrote:Ooo ksiazki tez poczytam! Mi kumpela polecila jakas zaklinaczke dzieci i ogolnie wszystkie ksiazki Tracy Hogg
Odradzam zdecydowanie. Tez w ciazy mi kumpela polecala. Masakra. Nie na moje nerwy takie metody tresowania malenstwa. Za to polecam Agnieszka Stein "Dziecko z bliska". Ogolnie jest jest Juul - mozna tez poczytac na dziecisawazne.pl.Corcula, bita_smietana, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja to L4 ciążowe płatne 80%? Ja mam płatne 100%
Przynajmniej teraz, bo potem urlop macierzyński to u mnie będzie dobra wola pracodawcy, więc raczej liczę, że rok macierzyńskiego to mnie czeka na zasiłku
Ale kto wie, może dyrektor o mnie zapomni i kierowniczka mi załatwi urlop
-
Qasha wrote:Ja to L4 ciążowe płatne 80%? Ja mam płatne 100%
Przynajmniej teraz, bo potem urlop macierzyński to u mnie będzie dobra wola pracodawcy, więc raczej liczę, że rok macierzyńskiego to mnie czeka na zasiłku
to byla tylko propozycja zmian w rzadzie jednej z dziewczyn;)Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Qasha wrote:Ja to L4 ciążowe płatne 80%? Ja mam płatne 100%
To tylko moja propozycja.. ot takie blablabla...
L4 ciążowe jest płatne 100%
Paolala wrote:Co do zwolnienia w ciazy i platnosci 80% to ja sie nei zgadzam:P prawdopodobnie bede musiala isc na L4 od razu jak zajde;) no i z dziedziciem chcialabym jak najdluzej byc w domu, tyle ze jestem pracoholikiem wiec roznie moze byc!
Jakbyś miała ciązowe 80% przez 9 miesięcy i 100% macierzyńskiego przez rok, to byś wyszła lepiej niż obecny system, chociaż wg mnie obecny jest całkiem dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 20:28
-
nick nieaktualnyzFolwarku wrote:Odradzam zdecydowanie. Tez w ciazy mi kumpela polecala. Masakra. Nie na moje nerwy takie metody tresowania malenstwa. Za to polecam Agnieszka Stein "Dziecko z bliska". Ogolnie jest jest Juul - mozna tez poczytac na dziecisawazne.pl.
Mam ta ksiazkepolecam batdzo! Tracy Hogg to treserka, nie wiem jakim cudem stalam sie wsrod matek autorytetem
rodzicielstwo bliskosci jako filozofia w calosci do mnie nie przemawia, ale wiele punktow jest bardzo mądrych!! Jestem w polowie czytania "Dziecka z bliska" i całkiem inaczej spojrzalam no mojego synka
warto poczytac!
zFolwarku lubi tę wiadomość
-
zFolwarku wrote:Bridget nowa jest SUPER! Naprawde mozna pasc ze smiechu. Nie wiem czy to nie najlepsza czesc tak naprawde. Polecam idzcie
Chyba najlepsza jeśli chodzi o film. Książkę pierwszą i drugą część (no może bardziej pierwszą) tak się czytało, że żal było po każdej przeczytanej strony - że coraz bliżej końcazFolwarku lubi tę wiadomość
Natalia27.03.2016