Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
zFolwarku nie przejmowalabym się progesteronem a bardziej tarczycą. Ft4 i ft3 są w opłakanym stanie
tu masz jak wygląda wysycenie obu hormonów
FT4 -> 0.89%[ wynik 11.6, norma (11.5 - 22.7)]
FT3 -> 41.33% [ wynik 4.74, norma (3.5 - 6.5)]
Ft3 jeszcze ujdzie ale ft4 jest masakryczne niskie.
Leczysz tarczyce ? Jak nie to powinnaś zgłosić się do endo , jak tak to powinni zwiększyć Ci dawki leków.
Edit: jak nigdy nie robiłaś anty tpo i anty tg to zrobiłabym oba badania aby wykluczyć bądź potwierdzić autoimmunologiczne zapalenie tarczycy - Hashimoto.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 11:40
-
Morwa wrote:zFolwarku nie przejmowalabym się progesteronem a bardziej tarczycą. Ft4 i ft3 są w opłakanym stanie
tu masz jak wygląda wysycenie obu hormonów
FT4 -> 0.89%[ wynik 11.6, norma (11.5 - 22.7)]
FT3 -> 41.33% [ wynik 4.74, norma (3.5 - 6.5)]
Ft3 jeszcze ujdzie ale ft4 jest masakryczne niskie.
Leczysz tarczyce ? Jak nie to powinnaś zgłosić się do endo , jak tak to powinni zwiększyć Ci dawki leków.
Edit: jak nigdy nie robiłaś anty tpo i anty tg to zrobiłabym oba badania aby wykluczyć bądź potwierdzić autoimmunologiczne zapalenie tarczycy - Hashimoto.
Nie lecze sie w ogole. Nigdy sie nie leczylam. Myslalam, ze jak wynik w normie to jest ok.
-
zFolwarku wrote:Nie lecze sie w ogole. Nigdy sie nie leczylam. Myslalam, ze jak wynik w normie to jest ok.
u wielu kobiet problemy z tarczycą widoczne są po ciąży , więc warto sprawdzić te przeciwciała anty tpo i anty tg. Na fundusz tego nie zrobisz , każde z badań kosztuje około 30 zł. Jak wykluczysz Hashimoto to będziesz mogła łykać do woli jod aby ruszyło ft4, jak masz Hashimoto to będziesz potrzebowała leków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 11:58
-
Morwa wrote:Ja mam zawsze wyniki w normie a mam Hashimoto
u wielu kobiet problemy z tarczycą widoczne są po ciąży , więc warto sprawdzić te przeciwciała anty tpo i anty tg. Na fundusz tego nie zrobisz , każde z badań kosztuje około 30 zł. Jak wykluczysz Hashimoto to będziesz mogła łykać do woli jod aby ruszyło ft4, jak masz Hashimoto to będziesz potrzebowała leków.
Aaaa ech.. no wlasnie tak to jest z wynikami. Zapisalam do endo. Szczerze mowiac to nigdy nie robilam ft3 i ft4. Przed ciaza z Corka mialam takie samo tsh jak teraz tj. 1,2 i lekarz nawet nie kazal mi robic ft3 i ft4 wiec to olalam. Teraz tez mi nie kazal a sama sobie zrobilam ot tak. Ciezko wiec mi powiedziec czy cokolwiek sie zmienilo czy nie po porodzie zatem
-
hej dziewczyny
ja juz po prenatalnych; przedstawiam moje dzidziu - 7,1 cm - wiercilo sie jak diabel tasmanski wiec mysle, ze latwiej trafic 6 w lotka niz zobaczyc czy tam cos miedzy nogami dynda
ma wszystko cacy a energii za 12 osob, uparte i wredne za mamusia (ciagle sie obkreca - zeby zrobic na zlosc lekarzowi i zeby mu przeszkodzic sie zmierzyc)
martwi mnie jedna rzecz, nt 2,5
lekarz widzial moja mine na fotelu, bo mojej kolezance wyszlo 1,4, i zaczal mowic, ze dopiero powyzej 3 zwieksza sie ryzyko i wogole, i ze wynik w normie i mam sie nie denerwowac ale ja robie nifty a do tego czasu bede czekac na wyniki i nie bede wchodzic na forum, najchetniej zaszylabym sie pod dywan
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e4d191cc083.jpg
a, oprocz tego za duzo przytylam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 13:00
Jagah, Kjopa3, ojejku, emaj, Demsik, Camille87, zFolwarku, Impresja, Madziulla, pepsunieczka, She86 lubią tę wiadomość
-
zFolwarku wrote:Aaaa ech.. no wlasnie tak to jest z wynikami. Zapisalam do endo. Szczerze mowiac to nigdy nie robilam ft3 i ft4. Przed ciaza z Corka mialam takie samo tsh jak teraz tj. 1,2 i lekarz nawet nie kazal mi robic ft3 i ft4 wiec to olalam. Teraz tez mi nie kazal a sama sobie zrobilam ot tak. Ciezko wiec mi powiedziec czy cokolwiek sie zmienilo czy nie po porodzie zatem
Paolala lubi tę wiadomość
-
Bita-śmietana pod jaki dywan!!! Dzidzia śliczna,pięknie się prezentuje. Lekarz powiedział,że ok. ,proszę nie nakręcaj się mocno. Niektóre dziewczyny miały takie tabelki z NT jakie może być w zależności właśnie od wielkości malucha. Zrób badania i czekaj grzecznie na wynik
Będzie wszystko super
Z Folwarku też tak myślę ale że psycholog to poleca to dla mnie trochę dziwne. Mi się podobał sposób żeby łóżko odsuwać coraz dalej i dziecko się powoli przyzwyczaja.
A w Gdańsku niespodzianka:
http://zdrowie.trojmiasto.pl/Gdansk-planuje-dofinansowanie-in-vitro-n106921.html
Witam w 16tc.Demsik, bita_smietana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŚmietanko moja
Nie przejmuj sie nr, sprawdź najpierw jak to wygląda w siatce centylowej, bo im dziecko starsze tym nt jest większe. Nie mogę na telefonie znalezc siatek centylowych, ale błagam Cie nie świruj, Twoja córka jest w pełni zdrowiutkabita_smietana, She86 lubią tę wiadomość
-
Emaj taka mobilna pierwszy dzien:)cieszylam sie ze po znicze podjade i wogole a mecze sie od rana z biegunka.jak nie urok to .... doslownie:)
Bita wspaniala dziecina.skoro lekarz mowi ze wszystko w porządku to nie ma sensu sie nakrecac nie potrzebnie.glowa do gory.masz sliczna zdrowa corcie:)bita_smietana lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Emaj piękny prog! Może do naszej doktorki w cionrzuni już pójdziesz;) Śmietana Twoja córka jest piękna i zdrowiusienka!!! A nifty to tylko potwierdza:*
bita_smietana lubi tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
nick nieaktualnySmietana!
u mnie nt wyszlo 2,7 ale gin nie wspomnial slowem ze cos nie tak. Usg mialam w podobnym terminie vo Ty, dzidzia wg usg 13+1 i pocieszam sie tym ze byla duza i staf taki wynik. Nie dopuszczam mysli ze z dzidzia jest cos nie tak, tym bardziej ze wszystkie narzady, mozg, kregoslup i przede wszystkim serce byly prawidłowo rozwiniete. Musi byc dobrze i tyle
bita_smietana, Paolala lubią tę wiadomość
-
dziekuje wam dziewczyny
Camille - no wlasnie moj grubcio wg usg tez ma 13t1d, jedna taka kolezanka mnie dzisiaj nastraszyla....ale przeczytalam juz caly internet i posty mamaginekolog i jestem dobrej mysliCamille87, Paolala lubią tę wiadomość
-
Śmietanko, nie bój żaby, też miałam prenatalne w 13 tygodniu, mała miała już wtedy CRL:69mm, a NT=2,6. Trzepło mnie też durnymi myślami, siedziało trochę z tyłu głowy, ale na połówkowym wyszło wszystko oczywiście ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 18:04
bita_smietana, Camille87 lubią tę wiadomość