Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Camille87 wrote:Mam ta ksiazke
polecam batdzo! Tracy Hogg to treserka, nie wiem jakim cudem stalam sie wsrod matek autorytetem
rodzicielstwo bliskosci jako filozofia w calosci do mnie nie przemawia, ale wiele punktow jest bardzo mądrych!! Jestem w polowie czytania "Dziecka z bliska" i całkiem inaczej spojrzalam no mojego synka
warto poczytac!
Brzmi zachęcająco, ale przy dziecku ciężko czas wygospodarować na czytanie książkiW wolnej chwili jakoś wolę internet
Natalia27.03.2016
-
nick nieaktualnyShe86 wrote:Brzmi zachęcająco, ale przy dziecku ciężko czas wygospodarować na czytanie książki
W wolnej chwili jakoś wolę internet
Mam dwulatka w domu a mimo to udaje sieta ksiazka jeat mega wviagajaca i szybko sie ja czyta, ja poki co pracuje wiec raczej weekend i drzemka Kuby to jedyna okazja na czytanie ale warto
-
Dziewczynki moje dzidzia ma 6,5cm.wymiaey wszystkie dobre,serducho cudo;)jestem przeszczesliwa.poplakalam sie na usg:)))za chwile wkleje fotke
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ecd2bca878d.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 22:05
Kjopa3, Jagah, Madziulla, Ania-nowa, emaj, Corcula, Camille87, Morwa, Arwi, Impresja, She86, mitonia, Paolala, ktosiowa, zFolwarku, bita_smietana, Ania_84 lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualny
-
Demsik wrote:Dziewczynki moje dzidzia ma 6,5cm.wymiaey wszystkie dobre,serducho cudo;)jestem przeszczesliwa.poplakalam sie na usg:)))za chwile wkleje fotke
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ecd2bca878d.jpgDemsik lubi tę wiadomość
-
Madziulla wrote:Ze ja na to wcześniej nie wpadłam
Morwaaaaa!!! Rodzimy bliźniaki we wrześniu!! Hahaha
albo nie , trzymam Cię za język bo słowa uciekają
Robimy bliźniaki i we wrześniu poród
Madziulla wrote:12 grudnia kierunek klinika!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 23:06
-
ktosiowa wrote:Dziewczyny, zapiszcie mnei do swojego gangu!
ja stawiam jutro
zFolwarku wrote:Czesc Dziewczyny czy moge dolaczyc do LWD? Nie jestem jeszcze w ciazy ale co tam? Moge miec poki co urojana na rzecz tego watkuStaramy sie pare miesiecy o rodzenstwo dla Corki
ja też niedługo będę mamą , tak we Wrześniu przyszłego roku
a przyszłe i obecne mamy muszą trzymać się razem
Demsik wrote:Dziewczynki moje dzidzia ma 6,5cm.wymiaey wszystkie dobre,serducho cudo;)jestem przeszczesliwa.poplakalam sie na usg:)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 23:12
Demsik, zFolwarku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Demsik cuudnie
Madziulla to jeszcze jeden cykl przed kliniką? Trzymam kciuki żebyś szybciutko wróciła do swojego ginaMi polecali w Gdyni Śliwińskiego ale ja z Gdańska i się nie zdecydowałam. Jak pomyślałam o monitoringu owulacji żeby jechać taki kawał to nie było możliwości.
ZFolwarku witam
Co do Tracy Hogg to mi polecała psychologżeby dziecko samo zasypiało. Wolę inne metody
Demsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kobitki udanej sovoty.u mnie sloneczna i ruchliwa bo mieszkam przy samym cmentarzu.
Od gina wczoraj dostalam chyba z 9zdjec.wszystko bardzo dokladnie sprawdzal pokazywal.kazal zmniejszyc dawke do 2x1 i zamienic kwas na pregna wwitaminy.moge juz chodzic ale nie przesadzac i krwiak sie wchlonal wiec jestem mega szczesliwa:)
karolczyk czy ja moge sie usmiechnac o naklejki na swiezaki?:)tak skromnie pytam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 09:03
zFolwarku, Kjopa3, emaj, Impresja lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Demsik cudowne wieści:) gratulacje!!!:* ejjj Morwa Madziulla ja też chce do gangu bliźniaków!!!
jaram się bo wreszcie mam wolny weekend;]
Morwa, Demsik lubią tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Demsik- wspaniałe wieści! Oczywiście, że tak, ale mam złą wiadomość, bo mam tylko cztery naklejki
Reszta leżała spokojnie na parapecie, a mój mąż, jak nie sprząta i nie interesuje się parapatem w kuchni, wyrzucił te, które tam leżały
Także mam cztery, ale dzisiaj jedziemy na zakupy, więc może jeszcze kilka wpadnie. Wyślę bez problemu!
Demsik lubi tę wiadomość
-
emaj wrote:Musisz nam podać normy laboratoryjne. Druga sprawa - 21 dc, a wiesz który to mógł być dzień po owulacji? Pytam bo teoretycznie próg niski, ale podejrzewam, że to nie był 7 dpo więc pewnie rośnie.
Normy sa takie:
Prolaktyna - wynik 14,97 ng/ml
wart.ref: Kobiety nieciężarne: 2,8-29,2
wart.ref: Kobiety ciężarne: 9,7-208,5
wart.ref: Mężczyźni: 2.1 - 17.7 ng/ml
Progesteron - wynik 6,37ng/ml
w.ref: faza folikularna: 0.15-1.40 ng/ml
w.ref: faza lutealna: 3.34-25.56 ng/ml
w.ref: śr. f. lutealnej:4.44-28.03 ng/ml
w.ref: menopauza: do 0.73 ng/ml
w.ref: mężczyźni: 0.28-1.22 ng/ml
Ciąża I trymestr: 11.22-90.00 ng/ml
Ciąża II trymestr: 25.55-89.40 ng/ml
Ciąża III trymestr: 48.40-422.50 ng/ml
tsh wynik 1,2 mIU/l
wart. ref.: 0.38 - 5.33 mIU/l
ft3 wynik 4,74 pmol/l
wart. ref.>21 lat: 3.5 - 6.5 pmol/l
ft4 wybik 11,60 pmol/l
wart.ref. >21 lat: 11.5 - 22.7 pmol/l
Wczoraj sie prawie poryczalam przez ten progesteronTo bylo badanie w 21 dc, owu byla no moze jakies 5-6 dni wczesniej - nie wiem bo nie sprawdzalam w tym cyklu i moge na oko powiedziec tylko.
-
Kjopa3 wrote:Demsik cuudnie
Madziulla to jeszcze jeden cykl przed kliniką? Trzymam kciuki żebyś szybciutko wróciła do swojego ginaMi polecali w Gdyni Śliwińskiego ale ja z Gdańska i się nie zdecydowałam. Jak pomyślałam o monitoringu owulacji żeby jechać taki kawał to nie było możliwości.
ZFolwarku witam
Co do Tracy Hogg to mi polecała psychologżeby dziecko samo zasypiało. Wolę inne metody
Samo zasnie ta metoda. Wyplacze sie, zrozumie, ze rodzice maja gdzies jego potrzeby i nikt mu nie pomoze to ze zmeczenia i rozczarowania zasnie. Potem chodza matki i sie chwala jak to kladzie dziecko, nie placze i samo zasypia. Kwestia co kto woli. Ja wole relacje, w ktorej moja Corka bedzie wiedziala od poczatku, ze jestem by reagowac na jej potrzeby a nie je ignorowac i tak pozostanie - w jej doroslym zyciu mam nadzieje, ze bedzie wiedziala, ze moze przyjsc do mamy i sie wyplakac i nie zostanie odepchnieta by sama sobie radzic bo mamusia chce miec spokoj i bez rykow... Ja mam prawie 1,5 roczna Corke i poki co zasypia ze mna lub z moim Mezem i szczerze poczekamy az sama powie: "ja siama dzis", nic nam sie nie stanie. Po latach bede wspominac te przytulaski i lulanie ze wzruszeniem. A Tracy moze sobie w d... wsadzic swoje metody tresowania!Kjopa3, Dagn_ lubią tę wiadomość