X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik gratuluję córeczki !!

Demsik lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    O rany bardzo Ci dziękuję! Jutro spróbuję się dostać do rodzinnego i wydebie od niego receptę to już bym jutro wzięła. Ale jak mnie spuści na drzewo to się odezwę na prv ok?
    Dziękuję!!!
    Ok no problemo:)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik!!! gratulacje coreczki

Demsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Szyjka w porządku, nie ma żadnych niepokojących objawów. Także te skurcze to widocznie moja uroda, macica się przygotowuje do porodu - tak mówił doktorek. A że jestem chudzielec, to dobrze ją czuję :P Przyjmuję te wytłumaczenia, bo już nie mam ochoty się stresować tymi twardnieniami.
    Czyli nie jestem jedyna, która świruje, bo twierdzi, że macicę ma twardą?
    Moja szyjka też w porządku, twarda, zamknięta, chyba 3,5cm. A ja w niedzielę u lekarza byłam bo od środy-czwartku ta macica była wg mnie twardsza. Oczywiście 2h przed wizytą już była rozluźniona ;) Tak czy inaczej, ciagle sprawdzam czy jest twarda, no i jest, szczególnie na dole w okolicy pęcherza, czasem aż pod pępek, a czasem nie. Osiwieję zanim urodzę.
    Lekarz mi jeździł pod samym pępkiem usg, pytam - czy mi wątrobę sprawdza przy okazji, a on na mnie i mówi, ze nogę syna mi łapie bo mierzy ! Wyobrażacie sobie? Noga syna pod pępkiem samym, a ja nie czuję ruchów (no chyba, ze nażrę się śliwek i popije kefirem, to wtedy czuję :P )

Właśnie, znacie jakieś farby które można w cionszy stosować? Takie do samodzielnej aplikacji, najlepiej to w piance, bo mi najłatwiej idzie ;)

Marzu, ogromne gratki :) Seba będzie bossski <3
    Demsik, gratuluję córeczki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 22:20

marzusiax, Demsik lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Czyli nie jestem jedyna, która świruje, bo twierdzi, że macicę ma twardą

Właśnie, znacie jakieś farby które można w cionszy stosować? Takie do samodzielnej aplikacji, najlepiej to w piance, bo mi najłatwiej idzie
    Demsik, gratuluję córeczki <3
    Brzuch troche musi być twardy, ale jak mięknie podczas leżenia to jest ok. Tak z tego co czytam to skracająca szyjka mało kiedy daje o sobie znać. Nie ma co wkręcać sobie złych scenariuszy, bo oszalejemy.

Mówi się, że w 2 ciąży szybciej czuć ruchy. Ja teraz poczułam raptem tydzień temu. Wczas jak nie wiem :-)

A co do farb to na tym etapie bym nie wymyślała. Zwykła farba i otwarte okno spoko dadzą radę. Jak już chcesz coś super to są farby do kupienia tylko w aptekach ale nie pamiętam nazwy :(

ojejku, Blondik lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Marzu odjazdowo:)
    Melduje ze u mnie w brzuszku gosci corunia;););)
    Gratulacje:)

Demsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny miłego dnia!! <3

ojejku, kate88:), Demsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Hejka dziewczyny miłego dnia!! <3
    Madziulka, wzajemnie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się myśleć czy jutro będzie załamka czy mega radość...

• Corcula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wzajemnie :*
    Demsik no super, ze cora! Parka, jak u mnir :)
    Kate to bedzie Leon zawodowiec! Z taka masa :D

A ja dzisiaj zaczynam 19tydzien! Pamietam jak ma suwaczku Kate widzialam 18 tydzien i ktorys dzien. Wydawalo mi sie to takie odlegle :)

Demsik, ojejku, bita_smietana, kate55, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia ja teraz ruchy poczulam w 16 tygodniu.w pierwszej ciazy w 21.
    Milego fdnia kochane.ja wstaje i jade zawiezc chorobowe do pracy.
    Madziulla zycze ci z calego serduszka bys zobaczyla upragnione kreseczki.bardzo mocno zaciskam kciuki.
    Ja tez mam czasami twardy brzuszek ale jak odpoczne jest ok.szyjka jak mi sie skracala w pierwszej ciazy to nie mialam zadnych objawow.musiaam sie oszczedzac w 8 miesiacu i bralam luteine.wiec moj gin juz wyczulony na szyjke.a jeszcze ja jestem wczesniak.dzis dzwonie umowic sie na polowkowe.a wczoraj moja niunia tak szalala ze lekarz nie mogl jej zmierzyc.co chcial fotke to ona fiku miku.zdazyl zmierzyc kosc udowa i idealnie do tygodnia ciazy.

ktosiowa lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula kiedy masz polowkowe;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia gratuluje fifolka!!!!!! <3

Demsik gratuluje coruni!!!!!!! bedziesz miala parke! czadowo! <3

kate - masz pol kilo dziedzica w sobie :D ale ekstra :D bedzie duzy sliczny synus <3

Madziulla - kciukaski!!!! :* :* :*

Demsik, Madziulla, marzusiax lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, bliska mi osoba straciła dziecko w ten sposób i mam trochę czarnych myśli :/ Ale z drugiej strony to są rzadkie przypadki, a nasze stresy też nie są za dobre dla dziecka, więc staram się wyluzować. Poza tym ta macica twardnieje raz na jakiś czas i to jest naturalne, po prostu jedna kobieta bardziej to czuje, a inna nawet nie zauważy.
    Poza tym, Leon zaraz będzie ważył 600g, a z tego co się orientuję, to w razie najgorszego scenariusza takie maluchy już można ratować :)

Wczoraj doktorek naprawdę mnie uspokoił w tej kwestii, tydzień temu byłam konsultacyjnie u innego i też mówił, że nie mam się czym martwić. Także luzuję dupę i tyle ;)

A co do farb, to ja się farbuję tak jak zawsze u fryzjera. Z tym, że raz na 2-2.5 miesiąca ;)

Madziulka, trzymam kciuki za jutro!

Corcula, już 18 tydzień <3 ! Zaraz półmetek u Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:11

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak mi od wczoraj niedobrze cały czas....niby nie mam apetytu ale jak cos zjem to jest lepiej ale za 10 min znowu to samo....heh nerwy robia swoje...

• Corcula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka tule i trzymam kciuki.

Na polowkowe ide 7 grudnia. Ciekawe czy to nadal facet :D

ojejku, bita_smietana lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Madziulka tule i trzymam kciuki.

Na polowkowe ide 7 grudnia. Ciekawe czy to nadal facet :D

szybko zleci do 7 grudnia. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Ojejku, bliska mi osoba straciła dziecko w ten sposób i mam trochę czarnych myśli :/ Ale z drugiej strony to są rzadkie przypadki, a nasze stresy też nie są za dobre dla dziecka, więc staram się wyluzować. Poza tym ta macica twardnieje raz na jakiś czas i to jest naturalne, po prostu jedna kobieta bardziej to czuje, a inna nawet nie zauważy.
    Poza tym, Leon zaraz będzie ważył 600g, a z tego co się orientuję, to w razie najgorszego scenariusza takie maluchy już można ratować :)

Wczoraj doktorek naprawdę mnie uspokoił w tej kwestii, tydzień temu byłam konsultacyjnie u innego i też mówił, że nie mam się czym martwić. Także luzuję dupę i tyle ;)
    Kate ja wiem o czym mówisz, moją siostrę w 20w0d wieźli na porodówkę, bo dostała regularnych skurczy, właśnie poprzedzonych twardnieniem brzucha we wcześniejszych tygodniach... Ja wiem czym to grozi, ale też muszę jakoś wyluzować w tym temacie, bo to wcale nie muszą być te same właśnie objawy, a ja osiwieję jak się nie uspokoję. Jestem u lekarza co 2 tygodnie, jakby cokolwiek się działo to zawsze mogę zadzwonić, nic więcej nie zrobię. Mnie lekarz tez uspokaja, ale kazał wrócić do 3x100 luteiny, biorę tez no-spę, chociaż nie jestem przekonana co do tego, ze ona jest całkowicie bezpieczna w ciąży. Wybieramy jednak mniejsze zło likwidując skurcze...

• Corcula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardnienia macicy to tez mi sie zdarza. Wspolczuje Wam takich przezyc w najbliższym oticzeniu :(
    Ja uspokojam sie tym, ze moja szyjka nie zechciala sie skrocic nawet w 41tc wiec licze, ze w trzeciej ciazy tez bedzie trzymala fason :).

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsiku gratuluję!

A ja odzylam. Dzięki Wam a w szegolnosci Paoli :) przedziekuje :)

Corcula, ojejku, Demsik, Paolala lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ