Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Hopeless wrote:O rany bardzo Ci dziękuję! Jutro spróbuję się dostać do rodzinnego i wydebie od niego receptę to już bym jutro wzięła. Ale jak mnie spuści na drzewo to się odezwę na prv ok?
Dziękuję!!!Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykate55 wrote:Szyjka w porządku, nie ma żadnych niepokojących objawów. Także te skurcze to widocznie moja uroda, macica się przygotowuje do porodu - tak mówił doktorek. A że jestem chudzielec, to dobrze ją czuję
Przyjmuję te wytłumaczenia, bo już nie mam ochoty się stresować tymi twardnieniami.
Moja szyjka też w porządku, twarda, zamknięta, chyba 3,5cm. A ja w niedzielę u lekarza byłam bo od środy-czwartku ta macica była wg mnie twardsza. Oczywiście 2h przed wizytą już była rozluźnionaTak czy inaczej, ciagle sprawdzam czy jest twarda, no i jest, szczególnie na dole w okolicy pęcherza, czasem aż pod pępek, a czasem nie. Osiwieję zanim urodzę.
Lekarz mi jeździł pod samym pępkiem usg, pytam - czy mi wątrobę sprawdza przy okazji, a on na mnie i mówi, ze nogę syna mi łapie bo mierzy ! Wyobrażacie sobie? Noga syna pod pępkiem samym, a ja nie czuję ruchów (no chyba, ze nażrę się śliwek i popije kefirem, to wtedy czuję)
Właśnie, znacie jakieś farby które można w cionszy stosować? Takie do samodzielnej aplikacji, najlepiej to w piance, bo mi najłatwiej idzie
Marzu, ogromne gratkiSeba będzie bossski
Demsik, gratuluję córeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 22:20
marzusiax, Demsik lubią tę wiadomość
-
ojejku wrote:Czyli nie jestem jedyna, która świruje, bo twierdzi, że macicę ma twardą
Właśnie, znacie jakieś farby które można w cionszy stosować? Takie do samodzielnej aplikacji, najlepiej to w piance, bo mi najłatwiej idzie
Demsik, gratuluję córeczki
Mówi się, że w 2 ciąży szybciej czuć ruchy. Ja teraz poczułam raptem tydzień temu. Wczas jak nie wiem
A co do farb to na tym etapie bym nie wymyślała. Zwykła farba i otwarte okno spoko dadzą radę. Jak już chcesz coś super to są farby do kupienia tylko w aptekach ale nie pamiętam nazwyojejku, Blondik lubią tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madziulla wzajemnie :*
Demsik no super, ze cora! Parka, jak u mnir
Kate to bedzie Leon zawodowiec! Z taka masa
A ja dzisiaj zaczynam 19tydzien! Pamietam jak ma suwaczku Kate widzialam 18 tydzien i ktorys dzien. Wydawalo mi sie to takie odlegleDemsik, ojejku, bita_smietana, kate55, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Marzusia ja teraz ruchy poczulam w 16 tygodniu.w pierwszej ciazy w 21.
Milego fdnia kochane.ja wstaje i jade zawiezc chorobowe do pracy.
Madziulla zycze ci z calego serduszka bys zobaczyla upragnione kreseczki.bardzo mocno zaciskam kciuki.
Ja tez mam czasami twardy brzuszek ale jak odpoczne jest ok.szyjka jak mi sie skracala w pierwszej ciazy to nie mialam zadnych objawow.musiaam sie oszczedzac w 8 miesiacu i bralam luteine.wiec moj gin juz wyczulony na szyjke.a jeszcze ja jestem wczesniak.dzis dzwonie umowic sie na polowkowe.a wczoraj moja niunia tak szalala ze lekarz nie mogl jej zmierzyc.co chcial fotke to ona fiku miku.zdazyl zmierzyc kosc udowa i idealnie do tygodnia ciazy.ktosiowa lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Marzusia gratuluje fifolka!!!!!!
Demsik gratuluje coruni!!!!!!! bedziesz miala parke! czadowo!
kate - masz pol kilo dziedzica w sobieale ekstra
bedzie duzy sliczny synus
Madziulla - kciukaski!!!! :* :* :*Demsik, Madziulla, marzusiax lubią tę wiadomość
-
Ojejku, bliska mi osoba straciła dziecko w ten sposób i mam trochę czarnych myśli
Ale z drugiej strony to są rzadkie przypadki, a nasze stresy też nie są za dobre dla dziecka, więc staram się wyluzować. Poza tym ta macica twardnieje raz na jakiś czas i to jest naturalne, po prostu jedna kobieta bardziej to czuje, a inna nawet nie zauważy.
Poza tym, Leon zaraz będzie ważył 600g, a z tego co się orientuję, to w razie najgorszego scenariusza takie maluchy już można ratować
Wczoraj doktorek naprawdę mnie uspokoił w tej kwestii, tydzień temu byłam konsultacyjnie u innego i też mówił, że nie mam się czym martwić. Także luzuję dupę i tyle
A co do farb, to ja się farbuję tak jak zawsze u fryzjera. Z tym, że raz na 2-2.5 miesiąca
Madziulka, trzymam kciuki za jutro!
Corcula, już 18 tydzień! Zaraz półmetek u Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:11
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykate55 wrote:Ojejku, bliska mi osoba straciła dziecko w ten sposób i mam trochę czarnych myśli
Ale z drugiej strony to są rzadkie przypadki, a nasze stresy też nie są za dobre dla dziecka, więc staram się wyluzować. Poza tym ta macica twardnieje raz na jakiś czas i to jest naturalne, po prostu jedna kobieta bardziej to czuje, a inna nawet nie zauważy.
Poza tym, Leon zaraz będzie ważył 600g, a z tego co się orientuję, to w razie najgorszego scenariusza takie maluchy już można ratować
Wczoraj doktorek naprawdę mnie uspokoił w tej kwestii, tydzień temu byłam konsultacyjnie u innego i też mówił, że nie mam się czym martwić. Także luzuję dupę i tyle
-
Co do twardnienia macicy to tez mi sie zdarza. Wspolczuje Wam takich przezyc w najbliższym oticzeniu
Ja uspokojam sie tym, ze moja szyjka nie zechciala sie skrocic nawet w 41tc wiec licze, ze w trzeciej ciazy tez bedzie trzymala fason.
-
Demsiku gratuluję!
A ja odzylam. Dzięki Wam a w szegolnosci Paoliprzedziekuje
Corcula, ojejku, Demsik, Paolala lubią tę wiadomość