X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate masz kopa w tyłek ode mnie!!! Jaki najgorszy scenariusz?! Ty jeszcze go będziesz zachecać do wyjścia po terminie.

Rozumiem Wasze nerwy, bo ja idąc na wyrok miałam brzuch jak kamień. Teraz z całych sił staram się myśleć pozytywnie. Kaloryfera nie miałam ale te mięśnie muszą się na nowo rozciągnąć. Jesteście pod lekarską kontrolą i będzie dobrze.

Ale mnie mój stelarz mnie wystraszył w nocy. Prawie zawału dostałam. Myślałam, że złodziej majstruje przy oknie, a to on okno otwierał

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pewno urodzicie w terminie piękne zdrowe maluszki!! innego scenariusza nie przewiduje!!! <3

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Marzu odjazdowo:)
    Melduje ze u mnie w brzuszku gosci corunia;););)
    Gratulacje :*:* <3

Demsik lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, DZIEŃ 1
    ... ja chyba jajo zniosę do przyszłego piątku. Kochane podrzućcie jakieś sposoby na nie myślenie. Bo tak: pić nie mogę, palić nie mogę, seksu nie mogę... co tu robić?!
    Ojejku, Kate co do twardnienia macicy ja miałam takie epizody w poprzedniej ciąży, tez się bałam to rozumiem, ale trzymam kciuki, żeby to tylko straszaki u was były.

Wczoraj z moim m. poszliśmy wieczorkiem na zakupy, i kupiliśmy małemu już prezent na mikołaja, tor wyścigowy z wyścigówkami na pilota... tzn. nie wiem czy małemu, bo m. przy kasie skomentował:" Fajnie mieć synka mona SOBIE takie zabawki kupować"???...Będę się miał czym bawić na święta... biedne dziecko:-P chyba ja muszę kupić coś stosownego do wieku 3 lat:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży z prezentami to normalka ;D. A synek na pewno bedzie szczesliwy jak nie z powodu prezentu to z powodu wspolnek zabawy prezentem z tata :D

Abby ciesze sie, ze czujesz sie lepiej. Kazda z nas tutaj wie co znaczy czekac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 11:51

Imię_Róży, _Hope_, Arwi, Demsik lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula masz rację, dziadek (mój tata) jest taki sam, kupują dziecku samochód terenowy sterowany, potem się dziwią, że nie szanuje zabawek, bo synka najczęściej interesują bebechy, a nie czy zrobi dryfta na posadzce w przedpokoju:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka kupiła dziecku na roczek auto za 800zł, takie co dziecko wsiada do środka. Bo to było audi i ma radio z mp3..

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax no na szczęście u mnie nie ma aż takich pomysłów:-) bo to już przegięcie... ja tam wolę puzzle, książeczki, ciastolinę itp.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, musimy zluzować dupy razem z Ojejku :) Musi być dobrze :)

Właśnie słyszałam takie opinie, że synek jest super wymówką dla taty przy kupowaniu gadżetów typu drony, sterowane auta itp :D

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Szwagierka kupiła dziecku na roczek auto za 800zł, takie co dziecko wsiada do środka. Bo to było audi i ma radio z mp3..
    To ja jestem wyrodna bo na roczek kupiłam soniczna szczoteczkę do zębów :D i tak dostała tysiąc zabawek od innych ;)

ojejku lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    To ja jestem wyrodna bo na roczek kupiłam soniczna szczoteczkę do zębów :D i tak dostała tysiąc zabawek od innych ;)
    Nie ''wyrodna'' a ''rozsądna'' :-)

Arwi, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czy wiecie ale uczucie twardnienia macicy często powoduje dziecko :) jak kopie gdzieś w macice to uczucie jest bardzo podobne do stawiania się macicy.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    A nie wiem czy wiecie ale uczucie twardnienia macicy często powoduje dziecko :) jak kopie gdzieś w macice to uczucie jest bardzo podobne do stawiania się macicy.
    Też mi to doktorek mówił, nawet nie tyle, że uczucie jest podobne, co wręcz dziecko pobudza ruchami macicę do skurczu. U mnie podczas tego skurczu wyraźnie czuję mega twardy cały brzuch i jakby trochę inny kształt, bardziej kulisty.

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Też mi to doktorek mówił, nawet nie tyle, że uczucie jest podobne, co wręcz dziecko pobudza ruchami macicę do skurczu. U mnie podczas tego skurczu wyraźnie czuję mega twardy cały brzuch i jakby trochę inny kształt, bardziej kulisty.
    Mój kazał mi się kłaść na plecach. Chwilę odpocząć i dłonie symetrycznie ułożyć na dnie macicy. I jak równo idą do góry i równo opadają to niestety skurcze i jeśli po nospie i mg nie przechodzi to na ip sprawdzić szyjkę. Jak któraś ręką schodzi czy podnosi się inaczej to dziecko.

ojejku lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:

Mi gin powiedziała, że od końca 4 miesiąca to mogą się też już powoli pojawiać skurcze... tu wstaw długą fachową nazwę + to maluch może boksować.
    Mi się taki brzuch twardy robi jak dużo siedzę. Przy chodzeniu i leżeniu jest lepiej :)
    Ale metoda z patrzeniem jak się ręce podnoszą mi się podoba, w razie czego może mnie uspokoi.

Jedno mnie martwi... Już drugi trymestr, a ja jeszcze nie miałam badanej szyjki pod względem długości. Tzn tylko przy badaniu wziernikiem, ale nie miałam za pomocą usg dopochwowego, ani u mojej gin, ani w szpitalu. Mam nadzieję, że za 3-4tyg. na połówkowym mi zrobią. No i w sumie chyba poproszę moją gin, żeby mi na następnej wizycie sprawdziła.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Mój kazał mi się kłaść na plecach. Chwilę odpocząć i dłonie symetrycznie ułożyć na dnie macicy. I jak równo idą do góry i równo opadają to niestety skurcze i jeśli po nospie i mg nie przechodzi to na ip sprawdzić szyjkę. Jak któraś ręką schodzi czy podnosi się inaczej to dziecko.

Wypróbowałam i u mnie nie działa. Moje dłonie unoszą się i opadają bardzo szybko i równo - idealnie w rytm mojego tętna :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Wypróbowałam i u mnie nie działa. Moje dłonie unoszą się i opadają bardzo szybko i równo - idealnie w rytm mojego tętna :D
    To bardzo dobrze :) znaczy ze oddychasz :)

Arwi lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu gratucje synka i Demsik córki;)

ciekawe jak to sie czuje twardnienie macicy:P hehe ja póki co pracuje nad twardnieniem i rzeżbieniem miesni brzucha:P

normalnie komediodramat, koleżanka rodziła pare dni temu w szpitalu w Krakowie, miała dwa skierowania na cesarskie cięcie, w tym jedno od lekarza z tego szpitala, akcja porodowa zaczela sie ok 2 tygodnie przed planowanym terminem cesarki i co koleżanka wieczorem przyjeżdża do szpitala a lekarz na dyzurze każe jej rodzic naturalnie!!! dziewczyna meczyla sie do 3 w nocy, po czym tetno małej zaczęło gwałtownie spadać i wtedy zdecydowali sie na cesarke, na szczescie wszystko dobrze sie skończyło i dziewczyny są już w domu całe i zdrowe...

edit: Abby udalo Ci sie dostac do lekarza? ciesze sie ze masz pozytywne nastawienie:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:52

marzusiax, Demsik lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • emaj Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:14

Demsik lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola dostałam się. Po 19 mają mi sprowadzić procha do apteki :) dziękuję za pomoc :)

ojejku lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ