Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate masz kopa w tyłek ode mnie!!! Jaki najgorszy scenariusz?! Ty jeszcze go będziesz zachecać do wyjścia po terminie.
Rozumiem Wasze nerwy, bo ja idąc na wyrok miałam brzuch jak kamień. Teraz z całych sił staram się myśleć pozytywnie. Kaloryfera nie miałam ale te mięśnie muszą się na nowo rozciągnąć. Jesteście pod lekarską kontrolą i będzie dobrze.
Ale mnie mój stelarz mnie wystraszył w nocy. Prawie zawału dostałam. Myślałam, że złodziej majstruje przy oknie, a to on okno otwierał
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
Witam, DZIEŃ 1
... ja chyba jajo zniosę do przyszłego piątku. Kochane podrzućcie jakieś sposoby na nie myślenie. Bo tak: pić nie mogę, palić nie mogę, seksu nie mogę... co tu robić?!
Ojejku, Kate co do twardnienia macicy ja miałam takie epizody w poprzedniej ciąży, tez się bałam to rozumiem, ale trzymam kciuki, żeby to tylko straszaki u was były.
Wczoraj z moim m. poszliśmy wieczorkiem na zakupy, i kupiliśmy małemu już prezent na mikołaja, tor wyścigowy z wyścigówkami na pilota... tzn. nie wiem czy małemu, bo m. przy kasie skomentował:" Fajnie mieć synka mona SOBIE takie zabawki kupować"???...Będę się miał czym bawić na święta... biedne dziecko:-P chyba ja muszę kupić coś stosownego do wieku 3 lat:-)
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Imię Róży z prezentami to normalka
. A synek na pewno bedzie szczesliwy jak nie z powodu prezentu to z powodu wspolnek zabawy prezentem z tata
Abby ciesze sie, ze czujesz sie lepiej. Kazda z nas tutaj wie co znaczy czekac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 11:51
Imię_Róży, _Hope_, Arwi, Demsik lubią tę wiadomość
-
Corcula masz rację, dziadek (mój tata) jest taki sam, kupują dziecku samochód terenowy sterowany, potem się dziwią, że nie szanuje zabawek, bo synka najczęściej interesują bebechy, a nie czy zrobi dryfta na posadzce w przedpokoju:-)
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, musimy zluzować dupy razem z Ojejku
Musi być dobrze
Właśnie słyszałam takie opinie, że synek jest super wymówką dla taty przy kupowaniu gadżetów typu drony, sterowane auta itp
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
marzusiax wrote:Szwagierka kupiła dziecku na roczek auto za 800zł, takie co dziecko wsiada do środka. Bo to było audi i ma radio z mp3..
i tak dostała tysiąc zabawek od innych
ojejku lubi tę wiadomość
-
Hopeless wrote:To ja jestem wyrodna bo na roczek kupiłam soniczna szczoteczkę do zębów
i tak dostała tysiąc zabawek od innych
Arwi, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
A nie wiem czy wiecie ale uczucie twardnienia macicy często powoduje dziecko
jak kopie gdzieś w macice to uczucie jest bardzo podobne do stawiania się macicy.
-
Hopeless wrote:A nie wiem czy wiecie ale uczucie twardnienia macicy często powoduje dziecko
jak kopie gdzieś w macice to uczucie jest bardzo podobne do stawiania się macicy.
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
kate55 wrote:Też mi to doktorek mówił, nawet nie tyle, że uczucie jest podobne, co wręcz dziecko pobudza ruchami macicę do skurczu. U mnie podczas tego skurczu wyraźnie czuję mega twardy cały brzuch i jakby trochę inny kształt, bardziej kulisty.
ojejku lubi tę wiadomość
-
Hopeless wrote:A nie wiem czy wiecie ale uczucie twardnienia macicy często powoduje dziecko
Mi gin powiedziała, że od końca 4 miesiąca to mogą się też już powoli pojawiać skurcze... tu wstaw długą fachową nazwę + to maluch może boksować.
Mi się taki brzuch twardy robi jak dużo siedzę. Przy chodzeniu i leżeniu jest lepiej
Ale metoda z patrzeniem jak się ręce podnoszą mi się podoba, w razie czego może mnie uspokoi.
Jedno mnie martwi... Już drugi trymestr, a ja jeszcze nie miałam badanej szyjki pod względem długości. Tzn tylko przy badaniu wziernikiem, ale nie miałam za pomocą usg dopochwowego, ani u mojej gin, ani w szpitalu. Mam nadzieję, że za 3-4tyg. na połówkowym mi zrobią. No i w sumie chyba poproszę moją gin, żeby mi na następnej wizycie sprawdziła. -
Hopeless wrote:Mój kazał mi się kłaść na plecach. Chwilę odpocząć i dłonie symetrycznie ułożyć na dnie macicy. I jak równo idą do góry i równo opadają to niestety skurcze i jeśli po nospie i mg nie przechodzi to na ip sprawdzić szyjkę. Jak któraś ręką schodzi czy podnosi się inaczej to dziecko.
Wypróbowałam i u mnie nie działa. Moje dłonie unoszą się i opadają bardzo szybko i równo - idealnie w rytm mojego tętna -
Qasha wrote:Wypróbowałam i u mnie nie działa. Moje dłonie unoszą się i opadają bardzo szybko i równo - idealnie w rytm mojego tętna
znaczy ze oddychasz
Arwi lubi tę wiadomość
-
Marzu gratucje synka i Demsik córki;)
ciekawe jak to sie czuje twardnienie macicy:P hehe ja póki co pracuje nad twardnieniem i rzeżbieniem miesni brzucha:P
normalnie komediodramat, koleżanka rodziła pare dni temu w szpitalu w Krakowie, miała dwa skierowania na cesarskie cięcie, w tym jedno od lekarza z tego szpitala, akcja porodowa zaczela sie ok 2 tygodnie przed planowanym terminem cesarki i co koleżanka wieczorem przyjeżdża do szpitala a lekarz na dyzurze każe jej rodzic naturalnie!!! dziewczyna meczyla sie do 3 w nocy, po czym tetno małej zaczęło gwałtownie spadać i wtedy zdecydowali sie na cesarke, na szczescie wszystko dobrze sie skończyło i dziewczyny są już w domu całe i zdrowe...
edit: Abby udalo Ci sie dostac do lekarza? ciesze sie ze masz pozytywne nastawienie:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:52
marzusiax, Demsik lubią tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Paola dostałam się. Po 19 mają mi sprowadzić procha do apteki
dziękuję za pomoc
ojejku lubi tę wiadomość