X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja swojego tez wyszkoliłam i już skubany jest lepszy w tym ode mnie :D także ja na każdą ewentualność jestem przygotowana nie straszne mi ciążowe mdłości :D
    Mi też. Z racji bycia migrenikiem rzyganie mam przećwiczone ;)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tez nauczył sie gotować i dzisiejszy obiad on serwuje :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Mi też. Z racji bycia migrenikiem rzyganie mam przećwiczone ;)
    Możesz z moja teściową przybić piątkę... ona też rzgi migrenowe opanowała do perfekcji
    tumblr_inline_nomc2y4gJt1t2kp90_500.gif

Mona_M, ojejku, Zołza:), bita_smietana lubią tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez Maz lepiej gotuje :) Jak zrobi danie to jest takie dosmakowane, palce lizac ;) U nas wszyscy lubia kurczaki i warzywa, teraz non stop kroluje cukinia w plasterkach albo zapiekana z farszem. A zupy to glownie krupnik, w rodzinnym domu lubie smak ogorkowej albo pieczarkowej.

bita_smietana lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że Tylko Śmietana ma (pozytywnie) zryty beret :D a tu proszę... :D
    Miszczynie :D

mitonia, Karolczyk, Mona_M, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż kiedyś zrobił obiad w proporcji 50 % oleju i 50% reszty więc od tego czasu wstępu do kuchni raczej nie ma ;] chyba że fryty robi! Więc żeby kuchnia była zdrowa to gotuje ja także Karolczyk możesz wysyłać męża do nas na obiadki dzisiaj królowały bataty z baklazanem cebulką papryka i kurczakiem :]

Karolczyk, emaj lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zołzo witaj! Zawsze to jakiś fejm urodzić bobasa w wieku 90 lat, może przyznają Ci honorowe 900+ ;) a tak powaznie, to worek z ciążami się otworzył i zaraz padnie na Ciebie ;)

Czytam Was i dochodzę do wniosku, że to najlepszy wątunio w całym Belly i Obu :D

Mój małż też gotuje i to całkiem pysznie, niestety przypadkiem zawsze w trakcie jego pichcenia wybucha nam bomba atomowa w kuchni ... Sok z granatów na ścianie, olej na frontach i suficie, zupa groszkowa na firanie to u nas codzienność ;)

A co do planów, to ja swój jakimś cudem wypełniłam. Miało być pierwsze dziecko w 25 rż i będzie :D w marcu/ kwietniu narodziny, a w maju matka zachleje się na party urodzinowym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 15:53

Zołza:), Morwa, ojejku, Karolczyk, bita_smietana lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zawsze do 25 lat najpóźniej urodzić i mam nadzieję że nie będzie to na ostatnią chwilę

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pazdzierniku stuknie 25 :D
    Jak bedzie teraz znowu chlopak to wracam za jakies 2 lata tutaj :D a jak dziewuszka to juz chyba sobie odpuszcze :D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wyrobie się z ciążą powiedzmy do tego cyklu, na który obecnie czekam to uda mi się urodzić mając jeszcze 26 lat , natomiast kolejny miesiąc starań ,czyli ten z kliniką zaowocuje porodem w moje 27 urodziny ,czyli jak dla mnie odpada , bo wolałabym sączy wtedy wino niż wody płodowe ;) ale jak wyjdzie to się nie obrażę. Szkoda ,że w tym miesiącu nie pykło. Byłoby idealnie.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko szczęścia buhahah

543dca09.jpg

Jagah, Kjopa3, Zołza:), Karolczyk, Paolala, bita_smietana lubią tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to w końcu jest... Częste <3 poprawiają pogarszają jakość nasieenia ?
    Chodzi mi o takie codziennie, co drugi dzien.
    No za rzadko to wiem że pogarsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Dziewczyny, jak to w końcu jest... Częste <3 poprawiają pogarszają jakość nasieenia ?
    Z tego co wiem to co drugi dzień jest optymalnie. A jeszcze lepiej wtedy jak jest ochota :D

Paolala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi latami dajcie sobie spokój :) ja tam marzyłam o dziecku a nie o dziecku z konkretnego roku ;)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gorzej jak ta ochota jest ciągle haha :)

No.. poza okresem po owulce, wtedy libido spada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 17:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Właśnie gorzej jak ta ochota jest ciągle haha :)

No.. poza okresem po owulce, wtedy libido spada
    Zazdraszczam :) u nas albo czasu nie ma, albo dziec się obudzi albo padamy na ryje wieczorem ;) a ochotę to ja mam najczęściej w ciągu dnia jak nie ma szans żeby się sexic :D

• kate55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    U nas w oba ciążowe cykle były seksy codzienne w okresie płodnym. Z tym, że my ogólnie dość często się kochamy, co dwa dni najrzadziej, więc armia wyćwiczona w szybkiej regeneracji ;)

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych ciąż!
    Ja jestem w 4 dniu ciąży urojonej. Sprawdziłam sobie termin przyszłego porodu, co by nie kolidował z imprezą rodzinną i kalkulator mi oznajmił, że aktualnie moja ciąża jest ciążą urojoną. A co on tam wie :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mężu gotuje od tygodnia, bo ja lodówki boję się otwierać. Akurat urlop ma, jak ja pogłębiam więź z toaletą. Teraz twierdzi skubany, że specjalnie wziął wolne, żeby się mną opiekować. Już się boję co będzie za to chciał później :p Pyszne obiady gotuje, szkoda, że niektóre nie smakują w obie strony tak samo.

Ale ekstra, że rozwiązał się worek. Jeśli dobrze rozumiem tych dzieci, które od razu załatwiły sobie wolne na urodziny. Kurde sprytni od poczęcia :D

Awf3p2.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolalal- dzięki Ci wielkie, zlitowałas się nad nieszczęśnikiem ;)

Madziula, ja to do Was na tę zupki bym się wprosiła, bardzo chętnie, bardzo lubię, oootak;) A mężuś to do Morwy, bo on twierdzi, że zupa to nie jedzenie i nie liczy się jako obiad, ani nic :P

Kasieniaczek- ja do finału w mdłościach nie dochodzę, ale rozumiem Cię doskonale i przybijam prawie rzygańcową piątkę!

Morał taki drogie panie, że słabo wychowałam męża. Kurde blaszka, a tak się człowiek starał :D

I ja też 26 na karku!

Przepraszam za mój mało smaczny wątek zywieniowo rzygańcowy ;)

Paolala lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ