X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobina wspaniale wiesci:D

odrobinacheci lubi tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobinko super wieści, bardzo się cieszę ❤ na kiedy wypada termin ?

Ojejku, strasznie mi przykro z powodu strat tych dziewczyn :( To musi być tragedia stracić ciążę na takim etapie, największy koszmar :(

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 16.08 :) zawsze chciałam chodzić z ciążowym brzuchem w letnich sukienkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 20:17

ojejku, Blondik, Morwa, zFolwarku, Arwi, Paolala, kate55, emaj, Demsik, Karolczyk, Impresja, pepsunieczka, ktosiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Termin mam na 16.08 :) zawsze chciałam chodzi z ciążowym brzuchem w letnich sukienkach :)
    elegancko ! :D ominie Cię myślenie, jak przykryć brzuszysko w czasie zimy, bo wszystkie kurtki tego nie ogarniają :D Genialnie :)

A u mnie będzie ok, musi być, to jakaś pierdoła musi być, nie ma sensu się tym przejmować. ;)

odrobinacheci, Corcula, Paolala, Karolczyk, Impresja, mitonia, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Ojejku mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy na następnej wizycie.

Ja dziś byłam u gina jest zarodek i akcja serca :) cudowny widok ta pulsująca kropka <3
    Odra wspaniała wiadomość! !!!!! Najwspanialsza wiadomość dnia :*:*

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobinka super wieści!!♡♡ :*

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, wiem że już na to czekacie <3
    U nas same dobre wieści! Kubuś jest ślicznym chłopcem, wszystko ma w porządku, zgadza się wymiarami z terminem OM mimo późnej owulacji :D
    Serducho biło dziś 148 u/min, ma ok. 25cm (łącznie z nóżkami), 10+10 paluszków, piękne serducho no i waży już 420g :)
    Wód ma w normie, łożysko na przedniej ścianie ok. 2,5cm od szyjki :)
    Dostaliśmy fotki 3D i filmik! :D
    Wpuszczono nawet babcię, która pobeczała się razem z mamą, czyli oczywiście mną :D Marcin zachwycony, stwierdził, że Kuba ma nos po mnie :p
    A co robił Kuba? SPAŁ :D

Poniżej foteczki:
    1. 6f17ceac7a82670am.jpg
    2. d915d0cb0db1f4dem.jpg
    3. d672e8bc8ccf1d85m.jpg
    4. 9ecb839900c0c7ecm.jpg
    5. 7bbaea8cba2895b0med.jpg

Nie wiem czemu obróciło część fotek :<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:22

marzusiax, Blondik, Paolala, ZakreconaŻona, kate55, emaj, Demsik, Karolczyk, odrobinacheci, Impresja, Imię_Róży, kate88:), Corcula, zFolwarku, pepsunieczka, ktosiowa lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha super ! Grzeczne dziecko z tego Kubusia :)
    Na drugim zdjęciu masz te komory boczne, 0,64 i 0,52cm :) Elegancko

A ja zrobiłam szybki i krótki rekonesans po internetach w poszukiwaniu informacji o tych powiększonych komorach bocznych, tak na szybko, nie spotkałam przypadku, kiedy sprawa źle się skończyła - pewnie takie są, ale to żadna pewna diagnoza, i już więcej nie czytam na ten temat, kompletuję dalej wyprawkę i wypoczywam od stycznia na l4 :P ;)

Arwi, kate55, Paolala, emaj, Blondik, Demsik, Karolczyk, Impresja, kate88:), Corcula, pepsunieczka, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Quasha super ! Grzeczne dziecko z tego Kubusia :)
    Na drugim zdjęciu masz te komory boczne, 0,64 i 0,52cm :) Elegancko

A ja zrobiłam szybki i krótki rekonesans po internetach w poszukiwaniu informacji o tych powiększonych komorach bocznych, tak na szybko, nie spotkałam przypadku, kiedy sprawa źle się skończyła - pewnie takie są, ale to żadna pewna diagnoza, i już więcej nie czytam na ten temat, kompletuję dalej wyprawkę i wypoczywam od stycznia na l4 :P ;)

Kocham twoje pozytywne podejście! <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko HC/AC mam 1,04 a norma jest od 1,05.
    HC 176,9mm
    AC 169,3mm
    Więc ma troszkę małą główkę. No, ale powiedzieli, że wszystko okej to nie będę panikować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:01

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • emaj Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:19

odrobinacheci, Impresja lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby masz prawo czuć się jak kupa. Świeta po stracie bolą bardzo. Ja poprzednie święta przebeczałam. Za chwile miną 2 lata od śmierci mojego dziecka, jakimś cudem po 1,5roku walki udało się zaciążyć a ja już mam dość tych świąt. Wcale nie jest lepiej jak w tamtym roku. Mówcie co chcecie ale w takich chwilach zawsze będzie brakowało tych którzy odeszli. Nie każdy potrafi szybko zamknąć za sobą przeszłość

Qasha super że z Małym ok. Malutki pozytyw tego dnia. :)

Też podczytuje kwietniówki. Bardzo mi żal tych dziewczyn :(

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) wpadłam na wasz wątek przez przypadek, w sumie to zaintrygowała mnie nazwa waszego forum :-) poczytałam trochę o Was i chciałam przekazać Ojejku moja historię.

Ojejku zazdroszczę Ci Twojego podejścia. Jeszcze niedawno byłam w takiej samej sytuacji jak Ty. U mojego maluszka mój ginekolog (bez żadnego certyfikatu) również zauważył poszerzenie komór bocznych, obustronne w 23 tyg. Kazał się nie przejmować ale dla mojego spokoju wysłał do specjalisty (ja oczywiście przebeczałam każdy dzień do wizyty u niego) Tam na usg lekarz przebadał chyba każdy cm mojego dziecka. Potwierdził to poszerzenie, mówił jednak ze jeśli byłaby to jakaś wada to występuje ona przeważnie łącznie z innymi np. rozszczepem kręgosłupa czy wadami nerek. Na badaniu wszystko wyszło ok. To poszerzenie tłumaczył tym ze czaszka po prostu urosła szybciej w stosunku do mózgu. I o ile to poszerzenie nie będzie się powiększać to wszystko powinno być ok. Dodał również że sporo płodów płci męskiej tak ma ale niektórzy lekarze nawet nie zwrócą na to uwagi (Ja również spodziewam sie synka)

Na kolejnych badaniach poszerzenie cały czas było, jednak kolo 30 tygodnia wszystko sie wyrównało :-) żałuję tylko ze nie znalazłam tyle luzu co Ty :-) I życzę aby twój przypadek zakończył sie tak jak mój

Impresja, ojejku, emaj, Blondik, Arwi lubią tę wiadomość

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi, dzięki za Twój post <3 właśnie taki scenariusz sobie zaplanowałam ;)
    I też twierdzę, że skoro wszystko inne jest w normie, z kręgosłupiek wszyściutko gra, to to nie może być nic mocno niepokojącego- bo to poszerzenie i w konsekwencji wodogłowie idzie w parze z innymi wadami cewy.
    Mam teorię, że po prostu mój syn ma za mały mózg, a rozmiar głowy, dla niepoznaki, ma niby normalny, jak każdy facet :P :D
    giphy.gif

kate88:), Blondik, Corcula, Arwi, Impresja, pepsunieczka, odrobinacheci lubią tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Myślę że chcecie mi pomóc. Ale dajcie mi proszę czuć się jak kupa. Zwłaszcza że nie udało się w tym choooyowym dla mnie czasie. Żadna z Was tak się nie czuła wiedząc że kolejny raz się nie udało?
    Juz kiedyś pisałam ze mnie nieszczęście innych nie pociesza. To ze inni mają gorzej nie wpływa na to ze ja mam lepiej.
    Tu pisze co czuje. To nie znaczy ze moje dziecko nie będzie miało udanych świat. Dla niej to wszystko robie. I serio nie siedzę z nią z miną czarnej dupy i nie chlipie jej w mankiet tylko chodzę na spacery i bawię się. Nie dolujcie mnie proszę. Nie zabierajcie mi możliwości wyrzucenia z siebie tego co jest złe.

Abby rozumiem Cie. To dobrze, ze traktujesz forum jako mozliwosc wywalenia z siebie negatywow. Uwazam, ze to zdrowy objaw, lepsze to niz udawanie, ze jest super na sile i granie roli itd. Po co? Wystarczy, ze czasami musimy udawac przed najblizszymi w realu. Kazdemu czasami potrzeba wywalic swoje wewnetrzne zlo, to oczyszcza. I wiadomo, ze nia ma nic wspolnego z np zlym traktowaniem Corki, Meza.

Co do kwestii wieku to ja (jak dobrze pojdzie) urodze drugie majac 38 lat i 8 miesiecy (sic!). Pewnie, ze lepiej wczesniej ale lepiej tak niz wcale. Wiec badz dobrej mysli. Moja serdeczna kolezanka pierwszy raz zostala matka bedac po 40stce ;) Mozna i tak. Nie rob sobie sztucznych ram. Choc i to rozumiem, bo ja wewnetrznie chce zamknac temat "rozwoju" rodziny do 40stki. Wyglada, ze sie uda choc osobiscie uwazam, ze to naprawde pozno jest ale tez widze, po mlodszych kolezankach, ze pozniejsze macierzynstwo tez ma swoje zalety :) Badz dobrej mysli! Masz wszak jeszcze chwile! :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 11:27

Arwi lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Termin mam na 16.08 :) zawsze chciałam chodzić z ciążowym brzuchem w letnich sukienkach :)

ooo a ja mam na 19.08 ;) po sasiedzku urodzimy pewnie. Dobrze, ze masz takie podejscie. Mam nadzieje, ze nim przesiakne, bo poki co ciaza latem mnie przeraza...

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale czas goni, i stres powodował, że bałam się wchodzić na forum, żebym nie wyszukiwała złych informacji. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie, więc odetchnęłam. Mimo,że nie zobaczyłam serduszka to jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, nastawiałam się raczej na złe informacje niż dobre (mój pesymizm dał o sobie znać, a tak chciałam wyluzować:)). A tu niespodzianka. Wiek ciąży z USG pokrywa się (z różnicą jednego dnia) z wiekiem z OM, chociaż owulację miałam dopiero 19dc. Wymiary GS 11,7mm, YS 0,37mm, CRL 0,18mm. Pani dr mówi, że jak na ten etap (wg OM 6t2d; wg owulacji 5t5d) wszystko w jak najlepszym porządku, i mam się nie martwić. Zdziwiona takim obrotem spraw, po niezbyt dobrze rokującej becie, dziś z rana pobiegłam do labu. I mam wyniki: beta 7742, czyli ponad 80% przyrost. Świąteczny cud! Także postanowiłam włączyć LWD do 2 stycznia, i w związku z tym, że poza powiększonymi piersiami i zawrotami głowy nie mam póki co żadnych objawów będę się cieszyć ciążą, tak po prostu... Jednocześnie życzę Wam Wesołych Świąt z najlepszymi z możliwych prezentami! :*

ojejku, Impresja, marzusiax, kate88:), emaj, pepsunieczka, ktosiowa, Ania-nowa, Blondik, odrobinacheci lubią tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • emaj Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:19

pepsunieczka, ktosiowa, marzusiax, Impresja, Ania-nowa, Blondik, kate88:) lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane z okazji nadchodzących świat Bożego Narodzenia chciałabym Wam życzyć przede wszystkim zdrowia, dużo miłości, spokoju, zrozumienia , wsparcia i dużo pozytywych relacji na co dzień , dla wciąż walczących aby Wasz walka przyniosła wyczekiwany cud <3 abyście mogły cieszyć się nim na codzień ,dla ciężarówek spokojnej resty ciąży i spokojnego rozwazana a póxniej dużo siły i pociechy :)
    Dla Mamusiek które mają już swój cud na świecie przedewszystki zdrowia dla dzieciaczków , aby rosły Wam mądralińskie któe choć nie raz dadzą w kość zawsze będą Waszymi kochanymi dzieciaczkami :)

Przeprszam ze mało zagladam ale mamy młyn a ja coraz częściej przeglądam OVU i BBF z tel bo przed kompem zbytnio nie mgę wysiedzieć :)

Z aktualności Antoś waży już 1750 g :) i wg usg 3 trym wszytso z nim ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 20:19

ojejku, Arwi, pepsunieczka, ktosiowa, emaj, marzusiax, Impresja, Ania-nowa, kate88:), Demsik, zFolwarku, ciri22, Karolczyk, odrobinacheci lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt!

pepsunieczka, Impresja, Ania-nowa, ojejku, kate88:), Demsik, odrobinacheci lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ