Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina ja się nie znam na wynikach.

Tez musiałam posprzątać bo choinka się sypała,to przeleciałam się ze szmatką,odkurzaczem,mopem.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa jeśli my możemy dowieźć nasienie do inseminacji do szpitala z domu, to na pewno Wy możecie dowieźć na badanie, w szpitalu macie je zrobić tak? do pobrania nasienia wystarczy jałowy pojemmnik na mocz! a jest szansa żebyś przemyciła suple stelażowi? fertilman plus jest dobry, mamy sprawdzony!

Też miałam dzisiaj dzień sprzątania, też mnie sypiąca się choinka zmobilizowała! muszę zająć się czymś cały czas, bo inaczej zwariuje ze swoimi myślami...

Odrobina jak masz dodatnią różyczke to dobrze, bo masz przeciwciała, które będą Was chronić, kilka przypadków tutaj chyba było że dziewczyny miały dodatnie przeciwciała a ani nie chorowały ani nie były szczepione, więc o ile to możliwe musiało być przechorowanie bezobjawowe! jeśli chodzi o mchc to często podwyższa się przy odwodnieniu, pijesz odpowiednio dużo?

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile kojarzę to u Ktosiowej nie chodzi o sposób badania tylko o sam fakt że musi,powinien to zrobić,męska duma itp.
    Taki typ mężczyzny ale wierze ze dojrzeję do badania,trzymam kciukasy.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Odrobina jak masz dodatnią różyczke to dobrze, bo masz przeciwciała, które będą Was chronić, kilka przypadków tutaj chyba było że dziewczyny miały dodatnie przeciwciała a ani nie chorowały ani nie były szczepione, więc o ile to możliwe musiało być przechorowanie bezobjawowe! jeśli chodzi o mchc to często podwyższa się przy odwodnieniu, pijesz odpowiednio dużo?

Niestety pije na pewno za mało :/
    A z różyczka to dobrze że są te przeciwciała bo ja pracuje w przedszkolu i dzieciaki wiecznie na coś chore aktualnie mamy jelitowke i ospe :/

• mitonia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tylko w poniedziałek się okaże z usg, że łożysko daje rade jeszcze a Gocha nie za duża, czyli poród sn, to nie ma problemu, kupuje bilet miesięczny i robię objazd po Waszych oknach iiiihhhhhaa.... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 15:30

ojejku, ktosiowa, Demsik, Corcula, bita_smietana, Karolczyk lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to nie chodzi o samą czynność badania (chociaż z tego co przebąkuje, to łatwo w czerwcu nie było). Badanie mamy zrobić prywatnie (na Kopernika tego nie robią)...
    Zastanawiam się jeszcze, czy nie iść się przedmuchać (kurde, nie pamiętam jak ta drożność jajowodów się fachowo nazywa) i mieć już wszystko z głowy.

Ogólnie to M sobie ubzdurał, że będziemy mieć chore dzieci... Osobiście uważam, że gdzie indziej jest pies pogrzebany, a on nie mówi mi prawdy...

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa badanie hsg czyt. droznosci jajowodow nie jest czymś szczególnie przyjemnym, więc lepiej niech stelaż się ogarnie i pójdzie. Mam wielką nadzieję, że nie będzie potrzeby ani badania nasienia ani hsg. A jakie ma spojrzenie na męskie suple?

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lekarz stwierdził, że mam zrobić AMH, Stelaż ten test potrójny nasienia i że jeszcze myśli o tym hsg, ale że ono jest mało przyjemne, to najpierw spradźmy amh i nasienie. No i że jak się raz trafiła cb, to znaczy że jeden z jajowodów na pewno jest drożny (znaczy ja tak zrozumiałam, ale nie jestem pewna czy dobrze, przez 33 lata -no dobra troche przesadziłam- głównie myślałam jak nie wpaść, więc moja wiedza, nie do końca jest perfekcyjna, no cóż łudziłam się -pewnie jak większość z nas-, że to hop siup i ciąża).
    Tak czy siak u nas chwilowy (mam nadzieję, że chwilowy) kryzys w związku, więc o suplach nawet nie wspominam (bo się dowiedziałam, że wywieram presję).

Edycja: koniec narzekania! Wolę się delektować waszymi ciążami i jajcami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 16:34

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zrobiła hsg zdecydowanie Ktosiowa jak nie miałaś jak dla mnie to jedno z podstawowych badań, robią na Kopernika na nfz, Emaj miała w Krakowie nie drogo!w takim razie trzymam kciuki za zmianę nastawienia u stelaża:*

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego się nad tym hsg zastanawiam (dało mi do myślenia, że Rosolina miała w listopadzie i w tym samym cyklu zaszła w ciążę i od razu bach bliźniaki, - wiem, że to nie jest reguła itp, ale lekarz sam przbąkiwał o tym). Może przejdę się ze Stelażem (jak w końcu się odważy na tę męską rozmową z lekarzem) na Kopernika i powiem, że chcę to hsg. To od razu się wychodzi ze szpitala po tym? Możecie mi coś przybliżyć? (Zrobiłabym to po cichu, tzn żebym nie musiała nikomu o tym mówić, czyli w pracy i rodzinie, jak badanie z krwi, czyli idę, badają i wychodzę - tak to się odbywa?)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz w wielu miejscach jest tak ze w dzien zabiegu wypuszczaja do domu.u mnie lezy sie dobe i wychodzi na drugi dzien bo kiedys trafila do nich pacjentka po hsg z zapaleniem otrzewnej i ledwo ja odratowali wiec wola dmuchac na zimno.to teoretycznie zabieg,malo przyjemny ale zawsze moga zdarzyc sie powiklania.moze przeczekaj te gorsze chwile i za jakis czas wroc do tematu nasienia.ja do hsg podeszlam jak maz byl juz po badaniu i u niego wszystko bylo ok,wtedy wiedzialam ze ja musze zrobic kolejny krok.wiem co czujesz bo moj tez nie raz mi wypomnial ze wszystko sama wymyslam i badanie nasienia i iui itd ale ostatecznie po jakims czasie oswajal sie z kazda decyzja.trzymam za was kciuki a suplementy by nie zaszkodzily.powiedz ze kupilas sobie i jemu witaminy kompleks i dawaj mu niech lyka "bo sie o niego troszczysz"

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa u mnie o 7 było przyjęcie na oddział i to jedyne szybkie było postępowanie w trakcie całego dnia. Na badanie musiałam czekaz chyba do 10:30 aż się mądre głowy zbiorą. Wyszłam chwilę po 12:00 z wypisem w ręku. Z tym, że ja nie dostałam żadnego przeciwbólowego czy znieczulenia.
    Oczywiście w niektórych przypadkach hsg pomaga w zajsciu w ciążę w przyspieszonym trybie natomiast ja nie miałam tyle szczęścia. Od marca zaliczylam tylko cb i dalej cisza.
    Przed hsg musiałam zrobić CRP i wymaz z szyjki, ale wiem, że rodzaj badań zależy od szpitala.

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, tak by mi pasowało, o 7 przyjęcie i wypuszczenie do 15 ;-); przemyślę sprawę :)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    O właśnie, tak by mi pasowało, o 7 przyjęcie i wypuszczenie do 15 ;-); przemyślę sprawę :)
    Ja tak też miałam w Oławie, i też zaszłam w ciążę w cyklu z hsg w kwietniu :) a badanie jak badanie, nawet się nie stresuj, to trwa trzy minuty w porywach do 5 ;)
    Ja mialam trochę kiepsko bo nie mogłam ze znieczulenia wyjść i chyba zbyt duża dawkę mi dali, jakiś narkotyczny dożylnie dostałam, ale poza tym było klawo ;)

Ed. Na jakiej podstawie stelaż twierdzi ze dzieci będą chore? Obniżone parametry nasienia nie mają z ty związku, niech mu może lekarz powie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 17:39

• Corcula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa a czy ja dobrze kojarze, ze Twoj facet ma dzieci z innego zwiazku czy cos mi sie pochrzanilo?

Znasz go na pewno bardzo dobrze, wiec pewnie czujesz co mu moze chodzic po głowie. Może rzeczywiscie czegos sie obawia, moze o zdrowie dziecka no cholera wie.
    Dobrze byloby pogadac od serca co tam mu po glowie chodzi i zajac sie problemem od podstaw. Brat mojego meza mial podobnie. Jego zona jest dosc mocno obarzona roznymi chorobami w rodzinie. Wiem, ze chodzili do genetyka i to go uspokoilo.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Corcula imię wybraliście <3

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa, mój też miał słabe wyniki nasienia... -> patrz na suwaczek ! I to bez brania supli ani nic bo dalismy sobie spokój na pare miesięcy.... jak zaszłam w ciążę to wykminiliśmy że zmieniła się tylko jedna rzecz która mogła do tego doprowadzić - mąż zastąpił laptopa (trzymanego na kolanach wiecznie) na komputer stacjonarny :P hah

w dodatku jestem z Krakowa... mój badanie nasienia robił hm.... nie pamiętam gdzie ale jakbyś potrzebowala namiar to znajde :)

ckaidqk34aroni5a.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rozpiszę się na FB

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Ja robiłam na Kopernika tylko ze zlecenia innego lekarza niż Twój, ale podejrzewam że wymogi takie same, przyszłam do lekarza rano koło 8-9 dał mi skierowanie na oddział, poszłam na oddział, tam założyli mi wenflon, z reguły tego nie robią ale że ja miałam reakcje dziwne po kontraście dożylnym przed rezonansem i tomografią to mi założyli wenflon, dali domiesniowo ketonal, poszliśmy z lekarzem do drugiego budynku, tam zapodał mi kontrast i właściwie to jest najbardziej nieprzyjemne, w trakcie dawania kontrastu kilka fotek rtg i po wszystkim, potem antybiotyk na pare dni i tyle... jak dla mnie b.mało bolesne, ale ja mam b.wysoki próg bólu, zobaczymy jak to sie sprawdzi przy porodzie;)
    do badania musisz mieć wymazy z szyjki - chlamydia, urea i mykoplazmy plus szczepienie p-zółtaczce!
    Wyszłam kolo 12-13 tego samego dnia;) aha no i bez znieczulenia ale jak dla mnie nie musiało być;)

ktosiowa lubi tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala,
    to mi się podoba (tylko bez wenfolna!), na żółtaczkę jestem zaszczepiona, a reszta do zrobienia :)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ