X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypraszam sobie ja elegantka albo golę po całości razem z piczką i mewami albo wcale a juz napewno nie robiłam takich skarpet.

Właśnie jakoś tez sie boje tych zakupow na ali :(

Fb mam ale uważam że co tu to tu co tam to tam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 19:44

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Wypraszam sobie ja elegantka albo golę po całości razem z piczką i mewami albo wcale a juz napewno nie robiłam takich skarpet.

Właśnie jakoś tez sie boje tych zakupow na ali :(

Spokojnie, jak dojdą to wstawię reckę :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • emaj Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:21

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga...porwałam się na coś szalonego...zamawiam właśnie testy ciążowe :D

Tak tak zamawiam w aptece internetowej, żeby mnie nie korciło wcześniejsze testowanie niż jest to wskazane, aczkolwiek jest potencjał umarcia do weekendu.

A co do golenia nóg to jesienią/zimą jestem wyjątkowo nieszczęśliwa jak muszę zgolić naturalne rajstopy ;)

A co do znieczulenia to gdzieś z tyłu głowy mam zdanie, że dam radę kiedyś bez zzo ale pewnie się jeszcze nieźle zdziwię ;D

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogłabym dołączyć na fejsiku do Was ? :)

Madziulla lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie nadrabiam zaległości, wpadłam tylko napisać, że jesteśmy już po pogrzebie. Było strasznie ciężko, zwłaszcza na widok małej, białej trumienki :( Później jak wkładali ją do grobu... Masakra, nie życzę nikomu :(
    Nie mniej jednak już po całym dniu czuję lekką ulgę, że to najgorsze za nami. A teraz mam przynajmniej miejsce, gdzie mogę "odwiedzać" synka - w przypadku pierwszej ciąży mi tego brakowało. I mam nadzieję, że z każdym dniem będzie nam trochę lepiej.

Możecie mi tylko w skrócie zrelacjonować, co nowego? I przede wszystkim, czy pojawiły się nowe ciążunie?
    edit: Farmaceutka, wielkie gratulacje <3

My prawdopodobnie będziemy się musieli rok wstrzymać ze staraniami o kolejną ciążę, więc podejrzewam, że nie będę często zaglądać, żeby się nie dobijać dodatkowo. Ale pamiętajcie proszę, że bardzo mocno trzymam kciuki za Wasze ciąże, rozwiązania, zdrowe dzieciaczki i za dobre nowiny od staraczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 21:59

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Ale mnie uszy pieką!!!;D

Witam wszystkie luzaczki i każdą z osobna:) Laseczki dopadło mnie, ciąża, ciazuuuunia:)
    Moja beta 11 dpo: 86,77 :) prog 33,88:) teraz chyba czas żeby ojciec się dowiedział:)
    Piękny próg i piękna beta <3 jaram się jak głupia :D

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

• Corcula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate fajnie, ze sie odezwalas :*.
    Bardzo licze na to, ze teraz z dnia na dzien bedzie u Was coraz lepiej.
    A roczna przerwa to przez cc? Bo ostatnio gdzies czytalam, ze teraz zaleca sie pol roku.

Z nowosci to oczywiście Farmaceutka w ciazy, Madziulla na wspomaganiu wiec trojaczki sie szykuja. Pepsi w ciazy ale uparciuch nie poszla na bete. No i czekamy na sikanie testujacych dziewczyn.

pepsunieczka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Kate fajnie, ze sie odezwalas :*.
    Bardzo licze na to, ze teraz z dnia na dzien bedzie u Was coraz lepiej.
    A roczna przerwa to przez cc? Bo ostatnio gdzies czytalam, ze teraz zaleca sie pol roku.

Z nowosci to oczywiście Farmaceutka w ciazy, Madziulla na wspomaganiu wiec trojaczki sie szykuja. Pepsi w ciazy ale uparciuch nie poszla na bete. No i czekamy na sikanie testujacych dziewczyn.
    Dziękuję za relację :) Pepsi, również gratuluję <3 Madziulka trzymam kciuki <3

Co prawda wizytę u mojego gina mam dopiero w poniedziałek i wtedy pewnie poznam szczegóły, ale z tego co już mi mówili w szpitalu i przeczytałam w internecie, to ten rok jest takim bezpiecznym minimum. Właśnie ze względu na cc. Do tego w moim wypadku cięcie było przeprowadzone na wczesnym etapie ciąży, kiedy macica nie osiągnęła pełnej wielkości i przez to ponoć też ta blizna jest bardziej problematyczna.
    Nie ukrywam, ucieszyłabym się, gdyby gin mi powiedział o tym pół roku :) To już o wiele bardziej optymistyczne niż rok ...

pepsunieczka, Demsik lubią tę wiadomość

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:18

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj...
    Mewa* (pacha) ;)

Kate fajnie że zaglądasz tutaj do nas.
    Pozdrawiam ciepło.

Pepsa nie uparta tylko u mnie w Szwecji trzeba sie nachodzić zapłacić(ful kasy) a i tak na wstepie robią test z sika,więc odpuszczam co ma być to będzie..znaczy...że niby córka według niektórych ;)

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Kate55, serce mi pękło na pół, jak przeczytałam, co się stało ;(
    Poznałyśmy się na jesiennym wątku i po wielu miesiącach zaszłyśmy w tym samym czasie w ciążę. Tak bardzo Ci kibicowałam i nadal kibicuję, bo wierzę, że jeszcze szczęście się do Was uśmiechnie, choć ten czas teraz to jest jakaś przeogromna trauma nie do ogarnięcia. Pamiętaj, że my tu jesteśmy cały czas, płaczemy razem z Tobą, ale możemy też po posiedzieć i pomilczeć, porozmawiać o zupełnie czymś innym, uśmiechnąć się do siebie, odgonić jakoś czarne myśli, po prostu cokolwiek, co Ci pomoże. Mam nadzieję, że masz teraz mnóstwo bliskich i życzliwych ludzi wokół siebie i nawet na 5 min nie zostajesz sama z tym wszystkim. Dużo sił Tobie i mężowi życzę, czasu i spokoju, bo chyba tylko to jest w stanie jakoś ukoić ból po stracie.
    dziękuję kochana :*
    tak, mam ogromne wsparcie w rodzinie i przyjaciołach. Sam fakt, że rodzice i teściowie przychodzili do nas codziennie posiedzieć, popłakać z nami albo porozmawiać o głupotach. Przyjaciele też dali nam ogromne wsparcie, jeszcze jak Leonek żył pomogli nam organizować mieszkanie w Gdańsku, teraz też ciągle są z nami. Mój mąż to mój bohater... Co prawda cierpi bardzo mocno, ale mimo tego jest dla mnie ogromnym wsparciem. Bez niego nie dałabym rady. Płaczemy razem, wspieramy się w tym wszystkim.

Impresja, odrobinacheci lubią tę wiadomość

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate kochana :* :( myślę codziennie o was. Rok to faktycznie sporo czasu. Ale też dużo od Twojej siły zależy kiedy będziesz gotowa na starania. Trzymaj się i pisz do nas czasem. Ja tez wiem ze szczęście się uśmiechnie do Ciebie. Zasługujesz na to :*

Corcula haha będzie jedno będzie cudownie. :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 :*

• kate55 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję kochane <3 będę na pewno zaglądać raz na jakiś czas.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:18

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak byś miała ochotę poczytać to polecam ci wątek ''poród martwego dziecka'', albo ''aniołkowe mamy'' na of. Jak by nie dziewczyny, które się tam udzielają to nie nie udźwignęłabym pierwszych miesięcy. Naprawdę trudny czas przed Wami. Jedno co na najbliższy czas mogę ci polecić to nie zamykaj się w sobie. Staraj się rozmawiać o synku. Płacz, krzycz ile tylko potrzebujesz. Wiedz, że nie jesteś sama. Sercem jestem przy Tobie

kate55 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate kompletnie nie wiem, co Ci napisać, więc będę Ci tylko życzyć dużo siły i dużo wsparcia wśród najbliższych <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    quasha, widzę że też kochasz cebulkowe zakupy na ali <3

Arwi lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    quasha, widzę że też kochasz cebulkowe zakupy na ali <3

Ktoś stąd mnie tym zaraził :D A że mam jeszcze 170zł do wydania z premii świątecznej to wiecie... ;>

marciaa, farmaceutka77 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ