X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!

Musicie mnie natychmiast przyjąć na SOR.
    Potrzebuje dużej dawki lwd.
    Wczoraj 5t3d ciąży byłam na wizycie i usg. Jest pęcherzyk ale "troszkę mniejszy" niż na wiek ciąży. Nie dostałam żadnych wymiarów pewnie dlatego, że moja gin widziała moja mine ;D.
    Oczywiście ja twierdzę, że był namacalnie za maly i nie mierzyla go bo na oko był za maly.
    Mam iść na usg we wtorek (bo ona w gabinecie ma aparat do pomocniczego usg) i do niej za 2 tyg.
    Ale ja już zdążyłam się załamać i przekreślic ta ciążę. No. To chyba tyle smetow.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Hej Laski!

Wczoraj 5t3d ciąży byłam na wizycie i usg. Jest pęcherzyk ale "troszkę mniejszy" niż na wiek ciąży. Nie dostałam żadnych wymiarów pewnie dlatego, że moja gin widziała moja mine ;D.
    Oczywiście ja twierdzę, że był namacalnie za maly i nie mierzyla go bo na oko był za maly.
    Mam iść na usg we wtorek (bo ona w gabinecie ma aparat do pomocniczego usg) i do niej za 2 tyg.
    Ale ja już zdążyłam się załamać i przekreślic ta ciążę. No. To chyba tyle smetow.
    A w którym dc miałaś owu?

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Hej Laski!

Corcula!!!

masz kopa w dupe ode mnie giphy.gif

masz super moc, zrobilas mi dzidziusia hahaha ! nie zapominaj o tym!

byl pecherzyk? byl! a to ze maly, to moglas miec pozniej owulacje albo dziedzic leniwy jest a potem nadrobi! nie ma jednej normy na wielkosc pecherzyka! moze chcialas od razu ruchy dziecka poczuc? :D bejbe glowa do gory! nie przekreslaj swojego groszka bo mu smutno jak tak piszesz!!!!

Corcula, Morwa, Ania_84, Jagah, Kjopa3 lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za przekreslanie ciąży to kop w dupsko się należy! Kto ma w nią wierzyć jak nie matka?!

bita_smietana, Corcula, Morwa lubią tę wiadomość

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, niestety jestem zmuszona pisac dalej prace..za kilka dni bede mgr inzynier B-) oby hahahah

do potem!!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 11:14

Morwa lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że nie mogę przekreślac ale wole się przygotować mentalnie.
    Owu miałam około 16dc.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Wiecie co jest najgorsze? Że po długim czasie starania, mnie te porażki nie bolą, kupuje test z przekonaniem że na pewno będzie negatyw, ale sikam na niego bo to lubię. a jak wychodzi druga kręcha to od razu sobie wmawiam że to błędny test, bo przecież to jest zupełnie nierealne że ja mogłabym być w ciąży. Skoro nie wychodziło tyle czasu to czemu nagle ma się udać? Strasznie mnie to wszystko zobojetnilo. I czuję że jak w końcu się uda to pewnie długo się będę z tym oswajać niczym nastolatka która zaliczyła wpadkę.

A propo mężów na mojego dziś też mam nerwy.
    Dobrze Cię rozumiem , sama niedługo zacznę 29cs. Twoja postawa jest obronną postawą, w taki sposób bronisz się przed cierpieniem. Siła umysłu jest ogromna. Jak umarł mój tato było mega ciężko. Nie wyrabiałam sama z sobą , ale odnajdywałam siłę by dać wsparcie mojej mamie, która ma chore serce i również ciężko to przechodziła , do tego mój młodszy brat. To był dla nas mega cios i istny koszmar.... wiesz jak mój mózg poradził sobie z częścią bólu ? Wymazał z pamięci jego głos , głos mojego taty. Nie zatarł się z wiekiem , bo ja potrafię przypomnieć sobie głos babki z przedszkola, której od tamtej pory nie słyszałam. To mega frustrujące, ale z czasem zdałam sobie sprawę ,że pomaga..
    Wracając do tematu to każdy radzi sobie z problemem na swój własny sposób. Płacz też jest zbawieniem , bo obmywa rany i ulecza serce. Dlatego czasami warto dać upust emocjom i wylać z siebie całą złość (pod warunkiem ,że nie odbije się ona na drugiej osobie ;) ).... ale zmartwiła mnie bardziej Twoja niewiara w powodzenie. To już jest zła postawa. Autosugestia potrafi działać cuda i czasami trzeba ją odpowiednio podrasować. Trzeba wierzyć w lepsze jutro by przyciągać szczęście , a nie niepowodzenie. Takim sposobem dasz szanse waszemu dziecku by w przyszłości zaistniało ;) uwierz w was , zacznij od wiary w siebie, bo jesteś naprawdę wspaniałą osobą i będziesz jeszcze lepsza matką :*:*

Paolala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Owu miałam około 16dc.
    No to już jest rozbieżność :) wszystko jest liczone dla idealnego cyklu z owu w 14 dc :) Głowa do góry! Teraz nic nie możesz zrobić poza braniem odpowiednich prochów i dbaniem o siebie :)

bita_smietana lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Owu miałam około 16dc.
    Będzie dobrze i tego się trzymajmy :* wiele zależy od sprzętu lekarza, oczywiście od sprzętu usg ;) także bądźmy dobrej myśli !

Corcula, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

łojjj jak ja mam Was nadrobić :)

niestety mi dane odpoczac nie jest :D

Corcula mój maluch był prawie tydzień mniejszy na początku .a teraz jest 4-5 dni starszy na kazdym usg :) także spokojnie :)

Ja od rana mam faze na gotowanie juz starłam cukinie na placki :)
    i ogórki na zupe ogórkową :D ojjjj mój wujek jest królemw robienu ogórków kiszonych ale fakt woda ze studni daje całkiem inny smak tych ogórków ;) i jeszcze nigdy nie trafiło się tak że były złe..zawsze twarde , dobrze ukiszone :D

jeszcze pozostaja mi braki dostałam od siosry masakra nie wiem co ja z nich zrobie .. chyba najlpiej zrobe zwykłe buraczki ewentualnie z papryka :)

teraz piję kawke niestety moje ciśnienie znowu mnie powaliło 80/50 więc nie dziwie się że co wstanę to mam ciemno pod oczami na wizycie musze jej o tym powiedzieć

lecę Was choć troche nadrobić :D

Corcula, bita_smietana lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta dziś 11,25 przyrost o 37 z hakiem, gdyby było 13 było by w normie ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    U mnie beta dziś 11,25 przyrost o 37 z hakiem, gdyby było 13 było by w normie ;/
    Urwis mały wam rośnie. Urwisie bierz się do roboty i nadrabiaj!

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    kiedy wizyta? jakie hormony jeszcze kuleja? myslisz, ze 100 lat temu kazda kobieta miala idealne hormony? nie!
    wiesz co ja robilam? pewnie teraz polowa OF ma mnie za debila :D moje tsh skakalo z 5,6 na 0,02 i potem znowu na 4,3

zaczelam rozmawiac z tarczyca a moj maz ja codziennie calowal :D :D :D

poskutkowalo (chyba! ;) )

Kuleją wszystkie co zrobiłąm czyli FSH, LH,Estradiol, Prolaktyna, Progesteron i TSH też szału nie robi. Wizyta u endokrynologa 16.09 a do gina mam się umówić jak dostanę @ żeby umówić wizytę na 13dc.

Czyli od dzisiaj będę rozmiawiać ze swoimi hormonami i plemnikami męża haha :D

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:

Maluch nadrobi,bądź dobrej myśli. Mocno, bardzo mocno trzymam kciuki <3

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    nadrobi maluch <3 trzymam kciuki

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to od dziś zastrzyki

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    To są jeszcze strasznie małe wartości. Nic się nie martw. Może zrób jeszcze jeden przyrost?
    A ja jestem przykładem na to ze świetne przyrosty nie gwarantują sukcesu. Głowa do góry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem grupo!
    Oczywiście nie dałam rady wszystkiego nadrobić ale utkwił mi wpis s1985 o małym przyroście, może dlatego, że sama mam ten sam problem.
    Założyłam pamiętnik, zobaczymy, czy będzie o czym pisać ;)
    Z ta betą, że tak powiem, na dwoje babka wróżyła- za mały przyrost nie przekreśla, przyrost w normie nie gwarantuje sukcesu. I tak oto zaczęłam żałować że w ogóle ją robiłam. No ale teraz już "po ptokach".
    Teraz nie pozostaje mi nic innego jak zastosować się do zaleceń lekarza i we wtorek zbadać proga i bete własnie.

Czy to normalne, że zamiast myślec o środowej wizycie u lekarza myśle o tym że zamiast tego mogłabym się wybrać na zakupy na które czekam pół miesiąca? I że jestem zła że muszę iść do lekarza??

• s1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak widać już nie raz poronilam i miałam już wspaniałe wzrosty bety, jedna 890 % i też dziecko z tego się nią urodziło, a miałam też małe i skończyło się tak samo, ale serduszko ❤ było, niestety nie wie jakie miałam przy moich dzieciach które urodziłam, bo wtedy żyłem w blogiej nieświadomości

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Dziewczyny jak widać już nie raz poronilam i miałam już wspaniałe wzrosty bety, jedna 890 % i też dziecko z tego się nią urodziło, a miałam też małe i skończyło się tak samo, ale serduszko ❤ było, niestety nie wie jakie miałam przy moich dzieciach które urodziłam, bo wtedy żyłem w blogiej nieświadomości
    I właśnie dlatego trzymam kciuki i wierzę że jesteś pod dobrą opieką :) a kiedy usg?

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ