X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!

Musicie mnie natychmiast przyjąć na SOR.
    Potrzebuje dużej dawki lwd.
    Wczoraj 5t3d ciąży byłam na wizycie i usg. Jest pęcherzyk ale "troszkę mniejszy" niż na wiek ciąży. Nie dostałam żadnych wymiarów pewnie dlatego, że moja gin widziała moja mine ;D.
    Oczywiście ja twierdzę, że był namacalnie za maly i nie mierzyla go bo na oko był za maly.
    Mam iść na usg we wtorek (bo ona w gabinecie ma aparat do pomocniczego usg) i do niej za 2 tyg.
    Ale ja już zdążyłam się załamać i przekreślic ta ciążę. No. To chyba tyle smetow.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Hej Laski!

Wczoraj 5t3d ciąży byłam na wizycie i usg. Jest pęcherzyk ale "troszkę mniejszy" niż na wiek ciąży. Nie dostałam żadnych wymiarów pewnie dlatego, że moja gin widziała moja mine ;D.
    Oczywiście ja twierdzę, że był namacalnie za maly i nie mierzyla go bo na oko był za maly.
    Mam iść na usg we wtorek (bo ona w gabinecie ma aparat do pomocniczego usg) i do niej za 2 tyg.
    Ale ja już zdążyłam się załamać i przekreślic ta ciążę. No. To chyba tyle smetow.
    A w którym dc miałaś owu?

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Hej Laski!

Corcula!!!

masz kopa w dupe ode mnie giphy.gif

masz super moc, zrobilas mi dzidziusia hahaha ! nie zapominaj o tym!

byl pecherzyk? byl! a to ze maly, to moglas miec pozniej owulacje albo dziedzic leniwy jest a potem nadrobi! nie ma jednej normy na wielkosc pecherzyka! moze chcialas od razu ruchy dziecka poczuc? :D bejbe glowa do gory! nie przekreslaj swojego groszka bo mu smutno jak tak piszesz!!!!

Corcula, Morwa, Ania_84, Jagah, Kjopa3 lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za przekreslanie ciąży to kop w dupsko się należy! Kto ma w nią wierzyć jak nie matka?!

bita_smietana, Corcula, Morwa lubią tę wiadomość

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, niestety jestem zmuszona pisac dalej prace..za kilka dni bede mgr inzynier B-) oby hahahah

do potem!!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 11:14

Morwa lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że nie mogę przekreślac ale wole się przygotować mentalnie.
    Owu miałam około 16dc.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Wiecie co jest najgorsze? Że po długim czasie starania, mnie te porażki nie bolą, kupuje test z przekonaniem że na pewno będzie negatyw, ale sikam na niego bo to lubię. a jak wychodzi druga kręcha to od razu sobie wmawiam że to błędny test, bo przecież to jest zupełnie nierealne że ja mogłabym być w ciąży. Skoro nie wychodziło tyle czasu to czemu nagle ma się udać? Strasznie mnie to wszystko zobojetnilo. I czuję że jak w końcu się uda to pewnie długo się będę z tym oswajać niczym nastolatka która zaliczyła wpadkę.

A propo mężów na mojego dziś też mam nerwy.
    Dobrze Cię rozumiem , sama niedługo zacznę 29cs. Twoja postawa jest obronną postawą, w taki sposób bronisz się przed cierpieniem. Siła umysłu jest ogromna. Jak umarł mój tato było mega ciężko. Nie wyrabiałam sama z sobą , ale odnajdywałam siłę by dać wsparcie mojej mamie, która ma chore serce i również ciężko to przechodziła , do tego mój młodszy brat. To był dla nas mega cios i istny koszmar.... wiesz jak mój mózg poradził sobie z częścią bólu ? Wymazał z pamięci jego głos , głos mojego taty. Nie zatarł się z wiekiem , bo ja potrafię przypomnieć sobie głos babki z przedszkola, której od tamtej pory nie słyszałam. To mega frustrujące, ale z czasem zdałam sobie sprawę ,że pomaga..
    Wracając do tematu to każdy radzi sobie z problemem na swój własny sposób. Płacz też jest zbawieniem , bo obmywa rany i ulecza serce. Dlatego czasami warto dać upust emocjom i wylać z siebie całą złość (pod warunkiem ,że nie odbije się ona na drugiej osobie ;) ).... ale zmartwiła mnie bardziej Twoja niewiara w powodzenie. To już jest zła postawa. Autosugestia potrafi działać cuda i czasami trzeba ją odpowiednio podrasować. Trzeba wierzyć w lepsze jutro by przyciągać szczęście , a nie niepowodzenie. Takim sposobem dasz szanse waszemu dziecku by w przyszłości zaistniało ;) uwierz w was , zacznij od wiary w siebie, bo jesteś naprawdę wspaniałą osobą i będziesz jeszcze lepsza matką :*:*

Paolala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Owu miałam około 16dc.
    No to już jest rozbieżność :) wszystko jest liczone dla idealnego cyklu z owu w 14 dc :) Głowa do góry! Teraz nic nie możesz zrobić poza braniem odpowiednich prochów i dbaniem o siebie :)

bita_smietana lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Owu miałam około 16dc.
    Będzie dobrze i tego się trzymajmy :* wiele zależy od sprzętu lekarza, oczywiście od sprzętu usg ;) także bądźmy dobrej myśli !

Corcula, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

łojjj jak ja mam Was nadrobić :)

niestety mi dane odpoczac nie jest :D

Corcula mój maluch był prawie tydzień mniejszy na początku .a teraz jest 4-5 dni starszy na kazdym usg :) także spokojnie :)

Ja od rana mam faze na gotowanie juz starłam cukinie na placki :)
    i ogórki na zupe ogórkową :D ojjjj mój wujek jest królemw robienu ogórków kiszonych ale fakt woda ze studni daje całkiem inny smak tych ogórków ;) i jeszcze nigdy nie trafiło się tak że były złe..zawsze twarde , dobrze ukiszone :D

jeszcze pozostaja mi braki dostałam od siosry masakra nie wiem co ja z nich zrobie .. chyba najlpiej zrobe zwykłe buraczki ewentualnie z papryka :)

teraz piję kawke niestety moje ciśnienie znowu mnie powaliło 80/50 więc nie dziwie się że co wstanę to mam ciemno pod oczami na wizycie musze jej o tym powiedzieć

lecę Was choć troche nadrobić :D

Corcula, bita_smietana lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta dziś 11,25 przyrost o 37 z hakiem, gdyby było 13 było by w normie ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    U mnie beta dziś 11,25 przyrost o 37 z hakiem, gdyby było 13 było by w normie ;/
    Urwis mały wam rośnie. Urwisie bierz się do roboty i nadrabiaj!

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    kiedy wizyta? jakie hormony jeszcze kuleja? myslisz, ze 100 lat temu kazda kobieta miala idealne hormony? nie!
    wiesz co ja robilam? pewnie teraz polowa OF ma mnie za debila :D moje tsh skakalo z 5,6 na 0,02 i potem znowu na 4,3

zaczelam rozmawiac z tarczyca a moj maz ja codziennie calowal :D :D :D

poskutkowalo (chyba! ;) )

Kuleją wszystkie co zrobiłąm czyli FSH, LH,Estradiol, Prolaktyna, Progesteron i TSH też szału nie robi. Wizyta u endokrynologa 16.09 a do gina mam się umówić jak dostanę @ żeby umówić wizytę na 13dc.

Czyli od dzisiaj będę rozmiawiać ze swoimi hormonami i plemnikami męża haha :D

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:

Maluch nadrobi,bądź dobrej myśli. Mocno, bardzo mocno trzymam kciuki <3

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    nadrobi maluch <3 trzymam kciuki

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to od dziś zastrzyki

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    To są jeszcze strasznie małe wartości. Nic się nie martw. Może zrób jeszcze jeden przyrost?
    A ja jestem przykładem na to ze świetne przyrosty nie gwarantują sukcesu. Głowa do góry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem grupo!
    Oczywiście nie dałam rady wszystkiego nadrobić ale utkwił mi wpis s1985 o małym przyroście, może dlatego, że sama mam ten sam problem.
    Założyłam pamiętnik, zobaczymy, czy będzie o czym pisać ;)
    Z ta betą, że tak powiem, na dwoje babka wróżyła- za mały przyrost nie przekreśla, przyrost w normie nie gwarantuje sukcesu. I tak oto zaczęłam żałować że w ogóle ją robiłam. No ale teraz już "po ptokach".
    Teraz nie pozostaje mi nic innego jak zastosować się do zaleceń lekarza i we wtorek zbadać proga i bete własnie.

Czy to normalne, że zamiast myślec o środowej wizycie u lekarza myśle o tym że zamiast tego mogłabym się wybrać na zakupy na które czekam pół miesiąca? I że jestem zła że muszę iść do lekarza??

• s1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak widać już nie raz poronilam i miałam już wspaniałe wzrosty bety, jedna 890 % i też dziecko z tego się nią urodziło, a miałam też małe i skończyło się tak samo, ale serduszko ❤ było, niestety nie wie jakie miałam przy moich dzieciach które urodziłam, bo wtedy żyłem w blogiej nieświadomości

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Dziewczyny jak widać już nie raz poronilam i miałam już wspaniałe wzrosty bety, jedna 890 % i też dziecko z tego się nią urodziło, a miałam też małe i skończyło się tak samo, ale serduszko ❤ było, niestety nie wie jakie miałam przy moich dzieciach które urodziłam, bo wtedy żyłem w blogiej nieświadomości
    I właśnie dlatego trzymam kciuki i wierzę że jesteś pod dobrą opieką :) a kiedy usg?

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ