X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia gadaj do plemnikow! motywuj je!
    giphy.gif

Morwa przykro mi ale nie mozna rozpaczac nad rozlanym mlekiem ( wiem, ze to brzmi niefajnie albo zbyt ostro - bo ja w kazdy dostany okres wylam - ale ja nie lubie byc smutna z powodu przeszlosci, bylo - minelo - przykro mi z powodu @ ale dzialamy dalej, tak? jestes tak zajebista babka, ze smutek nic nie da a sie tylko organizm doluje!!) - malenka, afirmujesz teraz od poczatku cyklu siebie z wieeeeelkim brzuchem z blizniakami w srodku, ok? pisalas kiedys, ze mialas burdel w hormonach a teraz masz progra takiego, ze oja! wiec wrzesien jest twoj! urodzisz pod koniec maja albo na poczatku czerwca i bedziesz mogla ganiac na spacery z trojaczkami od razu bo pogoda bedzie piekna

giphy.gif

Zolza - jak moglas mu nie dac papierka do wyrzucenia?! jak moglas?! :D

kate - powiedz mezowi, ze kazde glupie slowo w jego strone odbija sie i wrac do niego wiec niech uwaza :D

Sylwia - czyli dzisiaj dzien Zombie :D proponuje espresso dozylnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 12:03

Isia93, Morwa lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit: eeee od progesteronu mi na mozg padlo - dwa razy ten sam post dodalam ? :/

czy ktoras z was ma brac acard albo aspiryne na czas ciazy???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 10:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmietana błagam ! Nie osłabiaj mnie i Ty :p

bita_smietana lubi tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

plan na dzisiaj to ketchup z cukini, wszystkie składniki mam i ide zaraz działać;)

bita-śmietana, lubie za ładny przyrost bety:) ja biore acard caly czas, jak w ciąży bylam to też, i jak bede znowu to mam brać cały czas;) pomaga w zagniezdzaniu tak w skrocie;)

hmmm wlasnie obliczalam sobie wszystko i jak ten cykl obecny bedzie tak krotki jak poprzedni, to cykl cionrzowy zaczynam okolo 18 wrzesnia:) i zdarze urodzic w czerwcu, takze szykujecie sie tutaj na wysyp cionrzuni wrzesniowych:D bo pare nas juz tutaj sie zadeklarowalo:P

ojejku, bita_smietana lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    edit: eeee od progesteronu mi na mozg padlo - dwa razy ten sam post dodalam ? :/

ja biore po południu acard, a rano heparynę (clexane) ale ja jestem jedna z czołowych ćpunek ovu :D i ładuję co tam mi i mojemu lekarzowi tylko na mysl przyjdzie ;)

200.gif

Przydałby mi się też psychotrop jakiś, bo ciągle mam w głowie czarny scerariusz...

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziekuje wam bardzo! czyli moge brac te dziwne tabsy! moja mama jak uslyszala ze dostalam cos na bazie aspiryny to zaczela krzyrzec, ze zaraz bede miala krwotok wszystkich organow :D no ale lekarz chyba wie co robi..opowiedzialam mu o kilku poronieniach mojej mamy i swoich i o trombozie dwoch babci..i wypisal recepte na pierwszy trymestr
    mam wrazenie, ze w koncu trafilam na TEGO LEKARZA - milosc od pierwszego wsadzenia badyla do usg!!!!!!!! :D

ojejku - prosze, prosze ! zaden czarny scenariusz!!!! wiem, ze sie boisz jak jasna cholera i do czasu wizyty obgryziesz paznokcie i sciany ale zobacz jakie masz piekne przyrosty bety, na jakich prochach jedziesz! dla groszka mysl pozytywnie! poza prochami i pozytywnym mysleniem nie mozesz nic wiecej zrobic! tak jak Abby wczoraj napisala (pieknie napisala!): kto ma wierzyc w dziecko jak nie matka? wierz w nie prosze! ja wierze w te moje mikro jajo co widzialam wczoraj!

Paolala - acard bierzesz codziennie? tak jak ojejku swoje prochy? :D kamien z serca, czyli moge na spokojnie lykac swoje. Czekam na Twoje czerwcowe dziecie! Czerwiec piekny miesiac :) Nie ma jeszcze mega upalow ale mozna chodzic na krotki rekawek i ladowac w siebie i dziedzica wit D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 12:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Isia gadaj do plemnikow! motywuj je!
    giphy.gif

Morwa przykro mi ale nie mozna rozpaczac nad rozlanym mlekiem ( wiem, ze to brzmi niefajnie ale ja nie lubie byc smutna z powodu przeszlosci, bylo - minelo - przykro mi z powodu @ ale dzialamy dalej, tak? jestes tak zajebista babka, ze smutek nic nie da a sie tylko organizm doluje) - malenka, afirmujesz teraz od poczatku cyklu siebie z wieeeeelkim brzuchem z blizniakami w srodku, ok? pisalas kiedys, ze mialas burdel w hormonach a teraz masz progra takiego, ze oja! wiec wrzesien jest twoj! urodzisz pod koniec maja albo na poczatku czerwca i bedziesz mogla ganiac na spacery z trojaczkami od razu bo pogoda bedzie piekna

giphy.gif

Zolza - jak moglas mu nie dac papierka do wyrzucenia?! jak moglas?! :D

kate - powiedz mezowi, ze kazde glupie slowo w jego strone odbija sie i wrac do niego wiec niech uwaza :D

Sylwia - czyli dzisiaj dzien Zombie :D proponuje espresso dozylnie :D

Oooo, dobry pomysł...tylko czy ja nie powinnam się ograniczać jeśli chodzi o kawę???Przynajmniej póki sie nie wyjasni co z kropkiem? I tak pije 2 sztuki dziennie. Ale może dziś zrobie sobie dzien dziecka...niby teraz mogłabym się zdrzemnąć bo dziecie padło, ale jak to zrobić jak akurat teraz mi się nie chce :)

Nats lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:

ja acard, brałam tez clexane, ale lekarz kazał odstawić. Mam nadzieje ze słusznie bo widze ze kazdy kto zaczyna raczej bierze długo, no ale tak postanowił to posłuchałam, bo ufam temu lekarzowi ;), w końcu doprowadzil do do tego ze coś sie tam wykluło ;)

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Oooo, dobry pomysł...tylko czy ja nie powinnam się ograniczać jeśli chodzi o kawę???Przynajmniej póki sie nie wyjasni co z kropkiem? I tak pije 2 sztuki dziennie. Ale może dziś zrobie sobie dzien dziecka...niby teraz mogłabym się zdrzemnąć bo dziecie padło, ale jak to zrobić jak akurat teraz mi się nie chce :)

aaaa no popatrz, chyba zaczne sobie lutke w piczke ladowac bo jak lykam paszcza to mi mozg zamula!
    faktycznie! dwie kawy to max raczej...proponuje w takim razie duzo wody :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 12:08

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku przywołuje Cię do porządku!!!! W środę zobaczysz dwa,trzy zarodeczki i będzie wszystko w porządku.

bita_smietana lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ojejku przywołuje Cię do porządku!!!! W środę zobaczysz dwa,trzy zarodeczki i będzie wszystko w porządku.
    chciałabym chociaż ten jeden jedyny... <3

byłas już na usg? Coś widziałaś?

ed. a już widze, w piątek idziesz :) powodzenia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 12:43

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja już cała nerwowa jestem przed jutrem, mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.

• Paolala Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku rzaden czarny scenariusz!!! scenariusz jest rożowoniebieski;P będzie dobrze, będzie dziedzic/dziedziczka/dziedzice;) nie ma innej opcji! a tak mi moja zarombista intuicja mówi że chłopak będzie conajmniej jeden ;] ja sobie wróże Zosie ;]

Śmietana tak biore codziennie acard chyba już od pół roku;), i jak cionrzunia się ujawni to też będę ładowac sobie zastrzyki z clexy do końca cionrzuni jak i nie dłużej, mam podobnie jak ojejku z ilością wspomagaczy;)

z kawy nie zamierzam rezygnowac w cionrzy, chyba ze mnie od niej odrzuci od jej smaku, dla mnie to napój bogów;)

tak czerwiec idealny na poród, będzie rewolucja czerwcowa bo prawdopodobnie bedzie to tez czas okoloprzeprowadzkowy;]

a ja wpadłam na kolejny genialny pomysł, odkładam specjalizacje i odkładam boo jak sobie poradze z dziedzicem itd, i przestaje odkładać jak sie dostane od jesieni powrót do studiowania;)

ojejku lubi tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    chciałabym chociaż ten jeden jedyny... <3

byłas już na usg? Coś widziałaś?

ed. a już widze, w piątek idziesz :) powodzenia :*

Wiem,że jest trochę ciężko ale ja obrałam strategię co ma być to będzie. Choć myślę czy na wizycie w piątek zobaczę serduszko czy to co rok temu czyli za mały zarodek i tekst "z tej ciąży nic nie będzie" :-/. No ale mamy LWD i trzeba być dobrej myśli. Idziesz szybciej na wizytę więc Ty przyniesiesz dobre wieści a ja w piątek też :-). Nie ma innej opcji będę mocno trzymać kciuki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9a37f692a2f.jpg

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bylam chwilowo na kwietniowkach, dodalam nawet kilka postow ale takiej "zajebistej" grupy to jeszcze nie widzialam i podziekowalam :-/

Takze z sierpniowych testerek zawitalam tu ;-)

Ja kawy pije tez dwie!! O dziwo nie odrzuca mnie choc tez myslalam czy na pewno nie szkodzi :P

ojejku lubi tę wiadomość

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:10

cl2sjfv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Hej dziewczyny, bylam chwilowo na kwietniowkach, dodalam nawet kilka postow ale takiej "zajebistej" grupy to jeszcze nie widzialam i podziekowalam :-/

Takze z sierpniowych testerek zawitalam tu ;-)

Ja kawy pije tez dwie!! O dziwo nie odrzuca mnie choc tez myslalam czy na pewno nie szkodzi :P

O widzisz, zapomniałam Ci powiedzieć o tej grupie. W tamtej jakoś też się nie odnalazłam ;)
    Dobrze że sama trafiłaś :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Za mnie też trzymajcie jutro kciuk. Obsikuje patyka tego samego co pokazał kreche. Ale czuję że to nie jest dziedzic. A chyba cionrzy spożywczej patyk nie pokazuje nie? Jak tak do nobel dla mnie :D

Kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    O widzisz, zapomniałam Ci powiedzieć o tej grupie. W tamtej jakoś też się nie odnalazłam ;)
    Dobrze że sama trafiłaś :p

Ja widziałam na of ze dziewczyny ja stworzyly ale mialam wcale na belly nie wchodzić :P weszlam na kwietniowki mialam kilka pytan, olano mnie totalnie wiec jaki sens cokolwiek pisac? O.o

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Za mnie też trzymajcie jutro kciuk. Obsikuje patyka tego samego co pokazał kreche. Ale czuję że to nie jest dziedzic. A chyba cionrzy spożywczej patyk nie pokazuje nie? Jak tak do nobel dla mnie :D
    Trzymam mocno:*

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ