Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Impresja wrote:Farmaceutko, zdradź nam ten sekret - Was uczą na studiach czytania lekarskiego pisma czy jak?
Czlowiek się uczy pisma, zna juz nawyki lekarza, co przepisuje:) ale czasem sa takie kwiatki, ze sie po prostu nie da:) a tak to mozna dojsc po dawkowaniu, dawce, ilosci tabletek:) drog jest wiele;DImpresja, Corcula, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
Moj lekarz pracuje w klinice nieplodbosci.tam jedna pielegniarka ma wywieszony caly alfabet a pod nim wzory danych liter poszczegolnych lekarzy bo inaczej nie mogła odczytac.smialam sie jak nie wiem bo lekarz to satyrycznie przedstawial.ale rzeczywiscie pisza tak ze czasem nie sposob zgadnac wiec szacun wielki;)
farmaceutka77, Impresja, Arwi lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydobra, mamy łóżeczko Jeszcze tylko fotelik, baza, leżaczek, szumiś, butelki, kosmetyki dla niemowląt, leki, pieluchy, smoczki, wszystkie czadowe poporodowe rzeczy (nie ogarniam tego jeszcze), wanienka, ręczniki, pościel + kołderka, poduszeczka, + poduszka do gondoli (widziałam handmade ładnetakie ryby) prześcieradełka do gondoli i kosza, katarek, windi, termometr, organizer do wózka, wózek organizer do domu (taki wózek z ikei z działu kuchennego, będzie na pieluchy i kosmetyki), literki nad łóżeczko, lampka nad łóżeczko, chyba trzeba jakies mini mleko mm mieć na chacie... podgrzeewacza ani sterylizatora na razie nie kupuję, nie wiem czy to się przydaje. Jeszcze koszula do szpitala poporodowa, jakieś ze dwie bluzki do karmienia, szafa na rzeczy młodocianego, tak mogłabym pisać i pisać chyba bez końca
ed
Cholera jestem w czarnej dupie a studniówka za dwa dniWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 22:24
Impresja, pepsunieczka, Arwi, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCorcula wrote:Ojejku na serio chcesz od razu windi kupowac? Zaczelabym od esputiconu w dawce podawanej jak sabsimplex . O ile w ogole Ci sie przyda.
-
Kateter rektalny to moim zdaniem ostatecznosc. Ale rzeczywiscie przynosi ulge jak juz nic innego nie pomaga.
Esputicon i espumisan to to samo. Sab simplex to wychwalony pod niebiosa specyfik do kupienia np w czeskich aptekach online. Nie rozni sie chyba od espumisanu niczym poza stezeniem i dawkowaniem.
Ale dzieciatko kolek nie musi wcale miec . Moja corka niestety miala i pomagal regularnie (nie tylko wtedy kiedy brzuszek bolal) stosowany espumisan .ojejku, Jagah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCorcula wrote:Kateter rektalny to moim zdaniem ostatecznosc. Ale rzeczywiscie przynosi ulge jak juz nic innego nie pomaga.
Esputicon i espumisan to to samo. Sab simplex to wychwalony pod niebiosa specyfik do kupienia np w czeskich aptekach online. Nie rozni sie chyba od espumisanu niczym poza stezeniem i dawkowaniem.
Ale dzieciatko kolek nie musi wcale miec . Moja corka niestety miala i pomagal regularnie (nie tylko wtedy kiedy brzuszek bolal) stosowany espumisan . -
Impresja wrote:Demsik, jakie Wy macie z Quashą zgrabne mini-brzuszki
Ja to kulka
Normalnie jak chodzę, to ok, ale jak próbuję wstać po nocy, to jest niezła walka. Dzieć się gdzieś tam pod żebra, wątrobę i więzadła z prawej strony tak wciska, żeę ruszyć nie mogę Moje poranne wstawanie to jest komedia
Edek1: Demsik, Tobie się suwak przyciął czy jak? Widzę na nim dopiero 23tc+2d.
Edek2: Ok, olśniło mnie Kalafior ciążowy zamiast mózgu mam.
Mi też się źle wstaje jak dłużej poleże. Nie przypominam sobie żeby w tamtem ciąży na tym etapie jeszcze bolało. A zdarza mi się z 3 razy wstawać w nocyojejku lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
ojejku wrote:właśnie, jeszcze jakieś czopki przeciwgorączkowe, musze ogarnąć co sie takiemu małemu ssakowi kupuje w aptece bo zginę na zakupach
Paracetamol w czopkach aaaale o ile nie wybuchnie wojna to w razie czego apteki dyzuruja -
nick nieaktualny
-
Wiecie co...jak ja czytam wszystkie wasze listy zakupowe to włos mi sie jeży i nie ogarniam,nie miałam większości rzeczy z waszych list,o niektorych nawet nie słyszałam.
Ooo..pierogi ...ruskie...mniam
emaj, farmaceutka77, zFolwarku, Blondik lubią tę wiadomość
..ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
Melduje się ponownie i ponownie spakowana. Dzieje się nic poza nieregularnymi skurczami i plamieniem po nocy. Dziś po obchodzie badanie i pewnie do domu. A już nawet książeczkę dziecka wypisali
Jedna z położnych wywróżyla mi powrót w dzień babcibita_smietana, Arwi, Demsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny