X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko chyba będzie miało burze włosów, bo mam taką zgage jakby mi tam stezonego kwasu siarkowego dolali! Ałć

bita_smietana, Arwi lubią tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka każda praca z klientem/ ludźmi niestety nie jest łatwa bo różni się trafiają. Zawsze współczuję kasjerka w marketach bo tam chyba najwięcej buraków. Ja pracowałam kilka lat w obsłudze jako kelnerka i też czasami takie typy się trafiały, a jeszcze pracuj z pijanymi. Teraz w przedszkolu z rodzicami niestety też nie jest łatwo. Polacy chyba mają jakąś głupia mentalność że im się należy. A wydaje mi się że kultura osobista to podstawa i nawet jak jesteśmy z czegoś niezadowoleni to powinismy o niej pamiętać.

Myshka jesteś :) My z myshka razem rodzimy i będziemy się wirtualnie trzymać za rączki bo ja termin na 16.08 a ona 17.08. :)

Pierogi ruskie mogłabym jeść cały czas, to moja miłość.

myshka84, marciaa lubią tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Marzusiu, nie zaszyłaś się w domu, nie zapadłaś w sobie, dałaś sobie możliwość kolejnej szansy na dziecko i jesteś w ciąży :) Dla mnie jesteś fighterką prawdziwą! I już niebawem czeka Cię za to wymarzona nagroda :) Przypuszczam, że dzisiaj jest bardzo ciężko, więc przesyłam moc ciepłych myśli. Mam nadzieję, że masz dzisiaj ciepłego stelażowego ramienia pod dostatkiem <3

MyshkaNo nareszcie! Witamy :)

Parę stron wcześniej pisałam o tym rozwiązaniu. Dla mnie na "nie" niestety. Po zamianie na łóżko dla starszego dziecka, musisz wymienić materac na większy, a dobry swoje kosztuje. Dlatego moim zdaniem lepsze samo łożeczko, które zamienia się na pierwsze łóżko po odkręceniu boku, bo wykorzystujesz ten sam materac. A do tego przewijak na łóżeczko (dla mnie też na "nie") albo najtańsza komoda lub tani przewijak. Ikea ma taki drewniany surowy, prosty, można sobie przemalować łatwo. Osobiście wybrałam łóżeczko 2w1 Hensvik z Ikei, do tego regał, który wzięłam bez przewijaka (można z nastawką do przewijania, też fajna, tania i 2w1 opcja), a przewijak zorganizuję na komodzie, którą zabiorę z naszej sypialni, a jak córcia podrośnie, to tę komodę znowu gdzieś wykorzystam. To samo z fotelem do karmienia. Skłaniam się ku szaremu, klasycznemu, który później wstawię sobie do pokoju dziennego lub sypialni, jak przestanę karmić. Taki bujany, typowo do dziecięcych pokoików, później byłby bezużyteczny, a ja zbyt pragmatyczna jestem chyba :P

Impresja masz juz jakiś taki fotel bujany upatrzony? Bo właśnie też szukam obecnie.

Abby tez mam te pojemnki z Ikea. Rewelacja! Nie wyobrażam sobie bez nich.

Co do przewijakow to polecam najtańsze. To tylko na parę miesięcy jest naprawdę szkoda kasy. Potem już dziecko jest tak ruchliwe ze strach.

A łóżeczko tez uważam najtańsze. To pierwsze 120x60 używałam rok. Potem Córka się kręcila i ewidentnie miała za mało miejsca i poszla na 100x200 do swojego pokoju. Naprawdę wiele rzeczy dla maluszka nie trzeba. To samo z ubrankami. Mialam ich chyba tone. Były rzeczy ktorych nawet nie zdążyłam założyć bo wyrosła. Czasami wystarczy 2 tyg i juz zmiana rozmiaru. Wiele rzeczy z list w necie to zwykłe naciąganie niestety.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Farmaceutka każda praca z klientem/ ludźmi niestety nie jest łatwa bo różni się trafiają. Zawsze współczuję kasjerka w marketach bo tam chyba najwięcej buraków. Ja pracowałam kilka lat w obsłudze jako kelnerka i też czasami takie typy się trafiały, a jeszcze pracuj z pijanymi. Teraz w przedszkolu z rodzicami niestety też nie jest łatwo. Polacy chyba mają jakąś głupia mentalność że im się należy. A wydaje mi się że kultura osobista to podstawa i nawet jak jesteśmy z czegoś niezadowoleni to powinismy o niej pamiętać.

Myshka jesteś :) My z myshka razem rodzimy i będziemy się wirtualnie trzymać za rączki bo ja termin na 16.08 a ona 17.08. :)

Pierogi ruskie mogłabym jeść cały czas, to moja miłość.
    Dokładnie! Wszyscy teraz sa najmadrzejsi, najwazniejsi i w ogole naj naj naj...
    Kto cwanszy ten lepszy, masakra co się z tym narodem powyrbialo... zero szacunku do drugiego czlowieka...

xnw4krnt7935gj3w.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Równe 102!
    Kto się ze mną dzieli nagrodą? :D :D :D

Edek: Właśnie wsunęłam pierogi ruskie. Dajcie mi chwilę i zaraz będzie 103 :P
    Fu$k! Jednak jestem tłusta skoro jestem 3tyg w tyle a brzuch taki sam :/ A myślałam, że mam mały...

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o czym mówicie. Z moim teściem wstyd wyjść na miasto bo wszedzie się kłuci. A jak go naciągneli na niekorzystny abonament komórkowy i mu mówiłam, żeby to odkręcił bo przepłaca to siedzi cicho. A tak ''wszystko mu się należy''. I jeszcze strzela hasłami, że my też powinniśmy ''domagać się swojego''. Nie ma takiej obcji... kiedy mam prawo to korzystam, ale bez przesady...

Edit a najlepsze hasło ''jak nie będziecie walczyć o swoje to do niczego w życiu nie dojdziecie"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 08:48

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Impresja masz juz jakiś taki fotel bujany upatrzony? Bo właśnie też szukam obecnie.

Abby tez mam te pojemnki z Ikea. Rewelacja! Nie wyobrażam sobie bez nich.

Co do przewijakow to polecam najtańsze. To tylko na parę miesięcy jest naprawdę szkoda kasy. Potem już dziecko jest tak ruchliwe ze strach.

A łóżeczko tez uważam najtańsze. To pierwsze 120x60 używałam rok. Potem Córka się kręcila i ewidentnie miała za mało miejsca i poszla na 100x200 do swojego pokoju. Naprawdę wiele rzeczy dla maluszka nie trzeba. To samo z ubrankami. Mialam ich chyba tone. Były rzeczy ktorych nawet nie zdążyłam założyć bo wyrosła. Czasami wystarczy 2 tyg i juz zmiana rozmiaru. Wiele rzeczy z list w necie to zwykłe naciąganie niestety.
    Dokładnie! Na cycu to i tak głównie z nami dziec spał. W łóżeczku kika tygodni i tak walila kończynami o szczebelki ze kupiliśmy takie przejściowe piankowe. A jak będzie miała ze 4 lata kupimy normalne młodzieżowe. Nasze łóżeczko z materacem ze 180 zł kosztowało ;)

A ciuszki miałam swoje ulubione. Głównie z tesco i ciągle je pralam i zakladalam a cała reszta leżała. I najlepsze na początek są takie które się łatwo zakłada bo jednak trochę człowiek się boi taka kruszyne tarmosic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 09:15

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fb17903a2a2.jpg

Wrzucam obiecany brzuchol! Zdjecie zrobione 2 dni temu wiec 18t2d

W brzuszko 100cm!!! (dwa dni temu było 97!!!) Zastraszające tempo! Kochane pojedynak na brzuchy WYGRYWAM...jaka nagroda?

zFolwarku, kate88:), farmaceutka77, Karolczyk, odrobinacheci, emaj, pepsunieczka, Arwi, Demsik, Impresja, Blondik lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52698f9cd8d8.jpg

O a taka śliczna mamy dzis zimę :) UWIELBIAM!!!

ojejku lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fb17903a2a2.jpg

Wrzucam obiecany brzuchol! Zdjecie zrobione 2 dni temu wiec 18t2d

W brzuszko 100cm!!! (dwa dni temu było 97!!!) Zastraszające tempo! Kochane pojedynak na brzuchy WYGRYWAM...jaka nagroda?
    Ale piękny :)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Mitonia, jak Cię rodzić uczyli? Tak na raty? :D
    No co ja zrobię? :P

Ale zostaję, bo na weekend jest jakiś lekarz gbur który za sztukę tylko robi i nikogo nie puszcza haha

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:15

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..w dupie"to chyba jest twó wózek.
    Ferie ma co za typ chyba bym go zjadła.

Impresja lubi tę wiadomość

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    No, dopóki mi nie odpisał, to było ok. Miałam polubowne nastawienie. Ale jak on do mnie z paszczą, to bez jaj... Jak wózka nie dostanę do końca stycznia, to się rozglądam za czymś tutaj, kupuję, a tego nie odbieram i wnoszę o zwrot kasy przez eBay.
    Zgodnie z prawem w PL możesz odstąpić od umowy, nie wiem co z kosztem wysyłki, ale ja bym chyba napisała gosciowi, ze w takim razie odstępuję od umowy i nie odbieram wózka od kuriera, bo po prostu jest juz za późno i wózek już masz, termin deklarowany na dostawę minął.

Impresja, marzusiax lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulactwo poziom hard!
    Ludzie bywają okrutni:/

Impresja lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:04

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra jak mówią dziewczyny, odstąpiłabym od umowy. Nie jesteś upierdliwym klijentem tylko klijentem zrobionym w h#ja. Jak taki koleś mądry to niech sobie ten wózek zje, a tobie odda pieniądze. Ja pewnie na twoim miejscu szukałabym inny, zamówiła na adres w polsce i poprosiła rodzinę o wysłanie do siebie. Miałabyś wgląd gdzie twoja przesyłka. A po polsce kurierskie paczki idą expresem 2-3dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Impra jak mówią dziewczyny, odstąpiłabym od umowy. Nie jesteś upierdliwym klijentem tylko klijentem zrobionym w h#ja. Jak taki koleś mądry to niech sobie ten wózek zje, a tobie odda pieniądze. Ja pewnie na twoim miejscu szukałabym inny, zamówiła na adres w polsce i poprosiła rodzinę o wysłanie do siebie. Miałabyś wgląd gdzie twoja przesyłka. A po polsce kurierskie paczki idą expresem 2-3dni
    Tylko prywatna przesyłka takiego wózka do USA kosztuje krocie niestety...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:04

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ