X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko chyba będzie miało burze włosów, bo mam taką zgage jakby mi tam stezonego kwasu siarkowego dolali! Ałć

bita_smietana, Arwi lubią tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka każda praca z klientem/ ludźmi niestety nie jest łatwa bo różni się trafiają. Zawsze współczuję kasjerka w marketach bo tam chyba najwięcej buraków. Ja pracowałam kilka lat w obsłudze jako kelnerka i też czasami takie typy się trafiały, a jeszcze pracuj z pijanymi. Teraz w przedszkolu z rodzicami niestety też nie jest łatwo. Polacy chyba mają jakąś głupia mentalność że im się należy. A wydaje mi się że kultura osobista to podstawa i nawet jak jesteśmy z czegoś niezadowoleni to powinismy o niej pamiętać.

Myshka jesteś :) My z myshka razem rodzimy i będziemy się wirtualnie trzymać za rączki bo ja termin na 16.08 a ona 17.08. :)

Pierogi ruskie mogłabym jeść cały czas, to moja miłość.

myshka84, marciaa lubią tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Marzusiu, nie zaszyłaś się w domu, nie zapadłaś w sobie, dałaś sobie możliwość kolejnej szansy na dziecko i jesteś w ciąży :) Dla mnie jesteś fighterką prawdziwą! I już niebawem czeka Cię za to wymarzona nagroda :) Przypuszczam, że dzisiaj jest bardzo ciężko, więc przesyłam moc ciepłych myśli. Mam nadzieję, że masz dzisiaj ciepłego stelażowego ramienia pod dostatkiem <3

MyshkaNo nareszcie! Witamy :)

Parę stron wcześniej pisałam o tym rozwiązaniu. Dla mnie na "nie" niestety. Po zamianie na łóżko dla starszego dziecka, musisz wymienić materac na większy, a dobry swoje kosztuje. Dlatego moim zdaniem lepsze samo łożeczko, które zamienia się na pierwsze łóżko po odkręceniu boku, bo wykorzystujesz ten sam materac. A do tego przewijak na łóżeczko (dla mnie też na "nie") albo najtańsza komoda lub tani przewijak. Ikea ma taki drewniany surowy, prosty, można sobie przemalować łatwo. Osobiście wybrałam łóżeczko 2w1 Hensvik z Ikei, do tego regał, który wzięłam bez przewijaka (można z nastawką do przewijania, też fajna, tania i 2w1 opcja), a przewijak zorganizuję na komodzie, którą zabiorę z naszej sypialni, a jak córcia podrośnie, to tę komodę znowu gdzieś wykorzystam. To samo z fotelem do karmienia. Skłaniam się ku szaremu, klasycznemu, który później wstawię sobie do pokoju dziennego lub sypialni, jak przestanę karmić. Taki bujany, typowo do dziecięcych pokoików, później byłby bezużyteczny, a ja zbyt pragmatyczna jestem chyba :P

Impresja masz juz jakiś taki fotel bujany upatrzony? Bo właśnie też szukam obecnie.

Abby tez mam te pojemnki z Ikea. Rewelacja! Nie wyobrażam sobie bez nich.

Co do przewijakow to polecam najtańsze. To tylko na parę miesięcy jest naprawdę szkoda kasy. Potem już dziecko jest tak ruchliwe ze strach.

A łóżeczko tez uważam najtańsze. To pierwsze 120x60 używałam rok. Potem Córka się kręcila i ewidentnie miała za mało miejsca i poszla na 100x200 do swojego pokoju. Naprawdę wiele rzeczy dla maluszka nie trzeba. To samo z ubrankami. Mialam ich chyba tone. Były rzeczy ktorych nawet nie zdążyłam założyć bo wyrosła. Czasami wystarczy 2 tyg i juz zmiana rozmiaru. Wiele rzeczy z list w necie to zwykłe naciąganie niestety.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Farmaceutka każda praca z klientem/ ludźmi niestety nie jest łatwa bo różni się trafiają. Zawsze współczuję kasjerka w marketach bo tam chyba najwięcej buraków. Ja pracowałam kilka lat w obsłudze jako kelnerka i też czasami takie typy się trafiały, a jeszcze pracuj z pijanymi. Teraz w przedszkolu z rodzicami niestety też nie jest łatwo. Polacy chyba mają jakąś głupia mentalność że im się należy. A wydaje mi się że kultura osobista to podstawa i nawet jak jesteśmy z czegoś niezadowoleni to powinismy o niej pamiętać.

Myshka jesteś :) My z myshka razem rodzimy i będziemy się wirtualnie trzymać za rączki bo ja termin na 16.08 a ona 17.08. :)

Pierogi ruskie mogłabym jeść cały czas, to moja miłość.
    Dokładnie! Wszyscy teraz sa najmadrzejsi, najwazniejsi i w ogole naj naj naj...
    Kto cwanszy ten lepszy, masakra co się z tym narodem powyrbialo... zero szacunku do drugiego czlowieka...

xnw4krnt7935gj3w.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Równe 102!
    Kto się ze mną dzieli nagrodą? :D :D :D

Edek: Właśnie wsunęłam pierogi ruskie. Dajcie mi chwilę i zaraz będzie 103 :P
    Fu$k! Jednak jestem tłusta skoro jestem 3tyg w tyle a brzuch taki sam :/ A myślałam, że mam mały...

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o czym mówicie. Z moim teściem wstyd wyjść na miasto bo wszedzie się kłuci. A jak go naciągneli na niekorzystny abonament komórkowy i mu mówiłam, żeby to odkręcił bo przepłaca to siedzi cicho. A tak ''wszystko mu się należy''. I jeszcze strzela hasłami, że my też powinniśmy ''domagać się swojego''. Nie ma takiej obcji... kiedy mam prawo to korzystam, ale bez przesady...

Edit a najlepsze hasło ''jak nie będziecie walczyć o swoje to do niczego w życiu nie dojdziecie"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 08:48

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Impresja masz juz jakiś taki fotel bujany upatrzony? Bo właśnie też szukam obecnie.

Abby tez mam te pojemnki z Ikea. Rewelacja! Nie wyobrażam sobie bez nich.

Co do przewijakow to polecam najtańsze. To tylko na parę miesięcy jest naprawdę szkoda kasy. Potem już dziecko jest tak ruchliwe ze strach.

A łóżeczko tez uważam najtańsze. To pierwsze 120x60 używałam rok. Potem Córka się kręcila i ewidentnie miała za mało miejsca i poszla na 100x200 do swojego pokoju. Naprawdę wiele rzeczy dla maluszka nie trzeba. To samo z ubrankami. Mialam ich chyba tone. Były rzeczy ktorych nawet nie zdążyłam założyć bo wyrosła. Czasami wystarczy 2 tyg i juz zmiana rozmiaru. Wiele rzeczy z list w necie to zwykłe naciąganie niestety.
    Dokładnie! Na cycu to i tak głównie z nami dziec spał. W łóżeczku kika tygodni i tak walila kończynami o szczebelki ze kupiliśmy takie przejściowe piankowe. A jak będzie miała ze 4 lata kupimy normalne młodzieżowe. Nasze łóżeczko z materacem ze 180 zł kosztowało ;)

A ciuszki miałam swoje ulubione. Głównie z tesco i ciągle je pralam i zakladalam a cała reszta leżała. I najlepsze na początek są takie które się łatwo zakłada bo jednak trochę człowiek się boi taka kruszyne tarmosic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 09:15

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fb17903a2a2.jpg

Wrzucam obiecany brzuchol! Zdjecie zrobione 2 dni temu wiec 18t2d

W brzuszko 100cm!!! (dwa dni temu było 97!!!) Zastraszające tempo! Kochane pojedynak na brzuchy WYGRYWAM...jaka nagroda?

zFolwarku, kate88:), farmaceutka77, Karolczyk, odrobinacheci, emaj, pepsunieczka, Arwi, Demsik, Impresja, Blondik lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52698f9cd8d8.jpg

O a taka śliczna mamy dzis zimę :) UWIELBIAM!!!

ojejku lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fb17903a2a2.jpg

Wrzucam obiecany brzuchol! Zdjecie zrobione 2 dni temu wiec 18t2d

W brzuszko 100cm!!! (dwa dni temu było 97!!!) Zastraszające tempo! Kochane pojedynak na brzuchy WYGRYWAM...jaka nagroda?
    Ale piękny :)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Mitonia, jak Cię rodzić uczyli? Tak na raty? :D
    No co ja zrobię? :P

Ale zostaję, bo na weekend jest jakiś lekarz gbur który za sztukę tylko robi i nikogo nie puszcza haha

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:15

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..w dupie"to chyba jest twó wózek.
    Ferie ma co za typ chyba bym go zjadła.

Impresja lubi tę wiadomość

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    No, dopóki mi nie odpisał, to było ok. Miałam polubowne nastawienie. Ale jak on do mnie z paszczą, to bez jaj... Jak wózka nie dostanę do końca stycznia, to się rozglądam za czymś tutaj, kupuję, a tego nie odbieram i wnoszę o zwrot kasy przez eBay.
    Zgodnie z prawem w PL możesz odstąpić od umowy, nie wiem co z kosztem wysyłki, ale ja bym chyba napisała gosciowi, ze w takim razie odstępuję od umowy i nie odbieram wózka od kuriera, bo po prostu jest juz za późno i wózek już masz, termin deklarowany na dostawę minął.

Impresja, marzusiax lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulactwo poziom hard!
    Ludzie bywają okrutni:/

Impresja lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:04

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra jak mówią dziewczyny, odstąpiłabym od umowy. Nie jesteś upierdliwym klijentem tylko klijentem zrobionym w h#ja. Jak taki koleś mądry to niech sobie ten wózek zje, a tobie odda pieniądze. Ja pewnie na twoim miejscu szukałabym inny, zamówiła na adres w polsce i poprosiła rodzinę o wysłanie do siebie. Miałabyś wgląd gdzie twoja przesyłka. A po polsce kurierskie paczki idą expresem 2-3dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Impra jak mówią dziewczyny, odstąpiłabym od umowy. Nie jesteś upierdliwym klijentem tylko klijentem zrobionym w h#ja. Jak taki koleś mądry to niech sobie ten wózek zje, a tobie odda pieniądze. Ja pewnie na twoim miejscu szukałabym inny, zamówiła na adres w polsce i poprosiła rodzinę o wysłanie do siebie. Miałabyś wgląd gdzie twoja przesyłka. A po polsce kurierskie paczki idą expresem 2-3dni
    Tylko prywatna przesyłka takiego wózka do USA kosztuje krocie niestety...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:04

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ