Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarzusia
Kamila, najlepiej po skończonym 22 tygodniu wg wieku z usg, wówczas powinny być juz podomykane wszystkie komory w serduszku i można sprawdzić czy to jest w porządku, bo wczesniej nie muszą, problem w tym że jesli wczesniej nie będą to trzeba usg powtórzyć oo 22tc bo od okolo 24tc klatka piersiowa maluszka zaczyna wapnieć i zaczyna być utrudniona możliwość obserwacji tego.marzusiax lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marzu
To pewnie nigdy nie przestanie boleć Ale jesteś mega silną babką, idziesz z życiem do przodu i jesteś na pewno inspiracją dla wielu osób Powiem ci na moim przykładzie - dopóki nie znalazłam ovu i belly nie mogłam stanąć na nogi... dopiero jak zobaczyłam, że są kobiety w takiej samej sytuacji jak ja, a nawet i po gorszych przeżyciach i znajdują w sobie siły, chęć do życia i cholera im zaczyna się układać i czerpią z tego radość to pomyślałam... "A może u mnie też będzie okej?". I kurde powiem ci, że jest! Są problemy, czasem jest źle, czasem jest smutno, ale umiem znaleźć siłę, mam już na to sposób Więc wszystkim tym babeczkom i Tobie też bardzo dziękuję za pokazanie mi tej siłyfarmaceutka77, marzusiax, zFolwarku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyojejku wrote:ja mówię jak mi mówił mój lekarz, byłam zapisana na skończony 20tc i musiałam to przełożyć
kamika23 lubi tę wiadomość
-
Marzu tulam kochana
witam się z 14 C w domku ...bryyyy chyba pójde na zakupy z meżem pózniej i czekolade na gorco a spece niech działaja
Jeśli chodzi o połówkowe to ja miałam dokładnie 21+0Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:19
marzusiax lubi tę wiadomość
-
kamika23 wrote:Ojejku no ale jak po skończonym 22 jak wszyscy mówią że od 18 - 22 tygodnia... ? To już nie wiem na kiedy się umawiać
-
Marzusiax
Żono mojamarzusiax lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za wszystkie ciepłe słowa :* Znajoma wstawiła filmik na fb, który już widziałam jak byłam w 1 ciąży. Wtedy mnie to tak ni ruszyło, a teraz strasznie mnie rozkleił... Dla dziewczyn o mocnych nerwach https://www.youtube.com/watch?v=bQSBmLcsEuI
Aż z ciekawości poszłam popatrzeć kiedy ja miałam prenatalne i pisze "wiek ciąży 19tc + 6 dni". Sami mnie tak zapisali po 1 prenatalnym Chyba co lekarz to inne wymagania mają. Nic nie mówiła, że czegoś nie widzi.
Ania czekolada na gorąco? A ty nie miałaś kontrolować cukru? No nie ładnie
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnyDziewczyny, miałam nie kupować na razie łóżeczka (mamy kosz Mojżesza) ale kupujemy, na grupie sprzedażowej na fb znalazłam super łóżeczko, krótsze od ikeowych o dosłownie 3cm co rozwiązuje nasz problem ze zmieszczeniem go w konkretne miejsce. Zatem dziś o 18 odbieramy łóżeczko, koszt 250zł, z materacykiem lateksowym (jak coś to kupimy nowy, zobaczymy w jakim jest stanie), łóżeczko po 1 dziecku, wygląda super i co najważniejsze - mieści się tam gdzie chcemy
I w związku z tym mogę zacząć szukać obrazków na ścianę nad łóżeczkiem, literek filcowych, lampki i tej całej masy pięknych rzeczy Yeee bo juz mi sie skończyły pomysły na zakupy
http://iv.pl/images/27170571218802923401.jpg
ed. Marzu piękny filmik, puszczam dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:20
Arwi, emaj, Jagah, odrobinacheci, Impresja, ktosiowa, farmaceutka77, Karolczyk lubią tę wiadomość
-
ojejku wrote:Dziewczyny, miałam nie kupować na razie łóżeczka (mamy kosz Mojżesza) ale kupujemy, na grupie sprzedażowej na fb znalazłam super łóżeczko, krótsze od ikeowych o dosłownie 3cm co rozwiązuje nasz problem ze zmieszczeniem go w konkretne miejsce. Zatem dziś o 18 odbieramy łóżeczko, koszt 250zł, z materacykiem lateksowym (jak coś to kupimy nowy, zobaczymy w jakim jest stanie), łóżeczko po 1 dziecku, wygląda super i co najważniejsze - mieści się tam gdzie chcemy
I w związku z tym mogę zacząć szukać obrazków na ścianę nad łóżeczkiem, literek filcowych, lampki i tej całej masy pięknych rzeczy Yeee bo juz mi sie skończyły pomysły na zakupy
http://iv.pl/images/27170571218802923401.jpg
ed. Marzu piękny filmik, puszczam dalej
Ale fajne łóżeczko! Ja żałuję, że nie kupiłam przed Świętami tego, co chciałam, bo było za 750zł, a teraz jest za 1000zł Za 1000zł to nie kupię, wewnętrzny żyd mi nie pozwoli. -
nick nieaktualnyQuasha, daj spokój z łóżeczkiem za tysiaka, szukaj czegoś na olx albo na grupach sprzedażowych na fb, ja znalazłam przypadkiem, tak samo jak wózek
ed. bo wiesz, ze cena łóżeczka to jeszcze plus materac, nowe łóżeczka bez materacyka sa sprzedawane, a to kolejne 1-2 stówki. Za różnicę w cenie możesz nakupić pięknych literek, obrazków, cottonballsów i kocyków, serio
http://iv.pl/images/34654560322791104227.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:29
-
ojejku wrote:Quasha, daj spokój z łóżeczkiem za tysiaka, szukaj czegoś na olx albo na grupach sprzedażowych na fb, ja znalazłam przypadkiem, tak samo jak wózek
Tylko ze względu na miejsce chcieliśmy takie, które jest od razu z komodą i przewijakiem A to są ceny właśnie 750+ Bo jak kupię osobno łóżeczko, przewijak i jakąś komodę to wyjdzie ten sam koszt, to już wole takie łóżeczko 3 w 1 + do tego rozkłada się ono później i można z niego zrobić tapczanik i pierwsze biurko + mała szafka. I te 750zł to serio mogłam za nie dać, bo było śliczne, ale 1000zł to trochę przesada -
nick nieaktualny
-
ojejku wrote:ja w końcu przewijaka nie kupuję na razie, nie mam też gdzie go postawić, takiego łóżeczka z przewijakiem też...
No u nas właśnie takie by się zmieściło idealnie.
Wymiary (DxSxW): 173,2 x 63,6 cm 100.0
Waga: 62.66 kg
Materac dla dzieci: 60 x 120 cm
Serio żałuję, że go wtedy nie kupiłam Teraz muszę szukać nowego, a używanych jak na złość nigdzie nie widzę -
Qasha wrote:Tylko ze względu na miejsce chcieliśmy takie, które jest od razu z komodą i przewijakiem A to są ceny właśnie 750+ Bo jak kupię osobno łóżeczko, przewijak i jakąś komodę to wyjdzie ten sam koszt, to już wole takie łóżeczko 3 w 1 + do tego rozkłada się ono później i można z niego zrobić tapczanik i pierwsze biurko + mała szafka. I te 750zł to serio mogłam za nie dać, bo było śliczne, ale 1000zł to trochę przesada
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
marzusiax wrote:Możesz dać fotę tego zestawu? Jakoś tego oczami wyobraźni nie widzę
Dokładnie to:
https://olxpl-ring11.akamaized.net/images_tablicapl/428264287_1_644x461_lozeczko-dzieciece-wielofunkcyjne-polini-1000-knurow.jpgmarzusiax lubi tę wiadomość