Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI jeszcze jedno, pożalę się.
Otóż na nastepny tydzien byłam umowiona z moja prawodpodobnie prowadzaca z lux medu na wizyte, uprzedziłam ze ciążowa itd. A dzis dowiaduje się, ze Pani nie wykona mi usg, bo ona nie robi usg (???!!!!!) i na USg osobne skierowanie mi da, no i dopiero wtedy. Ja się pytam co to kur#$#%%wa jest???? Jak w takich warunkach ma się prowadzić ciąże skoro w gabinecie nie ma sprzetu do USG????? paluchem mi pogmera i wystawi diagnoze?????
No i w związku z tym zapisałam sie do babeczki która prowadziła moja 1 ciąże, ale dopiero na 14 września, bo wczesniej jej nie ma.
Takie historie!
Poziom zdenerwowania i frustracji rośnie dziś z godziny na godzine...mam nadzieję że nie eksploduję przed wizytą. -
dziewczyny,
moja beta wzrosla z 172 na 444
nie wiecie jak bardzo jestem szczesliwa, poprzednie dwie cionzunie juz na samym poczatku mialy problemy ze wzrostem bety i nigdy nie przekroczylam 50 a teraz no jaram sie, jaram!!!
Kjopa3, Sylwia_80, Corcula, Paolala, ZakreconaŻona, ojejku, Jagah, Mona_M, Isia93, Kim87 lubią tę wiadomość
-
Sylwia!!!! wdech, wydech!!!!
wdech, wydech!! lepiej, ze sie teraz dowiedzialas niz w nastepnym tygodniu na wizycie..wiesz moze ta pani zaglada wziernikiem do macicy i rozpoznaje juz plec w 6/7 tygodniu
przynajmniej mialas teraz jeszcze szanse na dostanie terminu na 14.9 - dwa tygodnie szybko zleca!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 15:44
Sylwia_80 lubi tę wiadomość
-
Chyba wszędzie w Lux Medzie tak jest. Ja też chodzę i zarejestrowałam się do przychodni która z nimi współpracuje i moja lekarka akurat tam ma USG w gabinecie i od razu robi.
-
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Chyba wszędzie w Lux Medzie tak jest. Ja też chodzę i zarejestrowałam się do przychodni która z nimi współpracuje i moja lekarka akurat tam ma USG w gabinecie i od razu robi.
Ha, to ja mogłam tez się zapisać do takiej co ma USG na...uwaga uwaga: grudzień...
I to nie żart, bo dopytywałam Pani 3 razy. Ma takie obłożenie że wcześniej nie wciśnie.
No to jak znalazł na ostatni trymestr!!!!
Ja jestem zdegustowana tym co oferują w LM. A juz myslałam ze zaoszczędze troche i bede miała wizyty na free a jednak nie. Ale co zrobić.
-
Sylwia niestety w LM tak jest. Konsultacja to tylko gabinet z samolotem, a na USG piszesz się po skierowaniu. Ja zazwyczaj mam w jednym tygodniu wizytę, a za tydzień USG, ale mój gin przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu. Pytałam nawet ostatnio, czy mogę się zapisać na USG prywatnie tak jakbym miała za wizytę zapłacić, a jak dostanę skierowanie przed wizytą, to pójdzie, ze skierowania, ale się tak nie da i już. Jak prywatnie się umowisz poza pakietem, to nie da się tego niby zmienić.
-
Sylwia_80 wrote:Ha, to ja mogłam tez się zapisać do takiej co ma USG na...uwaga uwaga: grudzień...
I to nie żart, bo dopytywałam Pani 3 razy. Ma takie obłożenie że wcześniej nie wciśnie.
No to jak znalazł na ostatni trymestr!!!!
Ja jestem zdegustowana tym co oferują w LM. A juz myslałam ze zaoszczędze troche i bede miała wizyty na free a jednak nie. Ale co zrobić.
Możesz się powołać na terminy jakie podają przy pakietach. Nie wiem ile maksymalnie można czekać na USG-3 dni?ojejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasieniaczek wrote:Sylwia niestety w LM tak jest. Konsultacja to tylko gabinet z samolotem, a na USG piszesz się po skierowaniu. Ja zazwyczaj mam w jednym tygodniu wizytę, a za tydzień USG, ale mój gin przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu. Pytałam nawet ostatnio, czy mogę się zapisać na USG prywatnie tak jakbym miała za wizytę zapłacić, a jak dostanę skierowanie przed wizytą, to pójdzie, ze skierowania, ale się tak nie da i już. Jak prywatnie się umowisz poza pakietem, to nie da się tego niby zmienić.
-
nick nieaktualnySylwia_80 wrote:I jeszcze jedno, pożalę się.
Otóż na nastepny tydzien byłam umowiona z moja prawodpodobnie prowadzaca z lux medu na wizyte, uprzedziłam ze ciążowa itd. A dzis dowiaduje się, ze Pani nie wykona mi usg, bo ona nie robi usg (???!!!!!) i na USg osobne skierowanie mi da, no i dopiero wtedy. Ja się pytam co to kur#$#%%wa jest???? Jak w takich warunkach ma się prowadzić ciąże skoro w gabinecie nie ma sprzetu do USG????? paluchem mi pogmera i wystawi diagnoze?????
No i w związku z tym zapisałam sie do babeczki która prowadziła moja 1 ciąże, ale dopiero na 14 września, bo wczesniej jej nie ma.
Takie historie!
Poziom zdenerwowania i frustracji rośnie dziś z godziny na godzine...mam nadzieję że nie eksploduję przed wizytą.całą ciążę tak prowadziłam
-
Corcula, śliczny dziedzic!
Ojejku, gratuluję ładnej bety!
Bita tobie również gratuluję
Sylwia, to chyba powszechne w Luxmedzie niestetyCorcula, bita_smietana lubią tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
ojejku wrote:Ja we Wro w luxmedzie zawsze mam usg w gabinecie. Natomiast enelmed działa tak jak opisujecie - usg po skierowaniu. Sylwia - czekamy
Ojejku w imie LWD nakazuje Ci napisac sprawozdanie z wizyty jak tylko zamkniesz za soba drzwi gabinetu!
Bo jak nie to:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c34214c4c7c.jpg
VillemoVilo, bita_smietana, Kjopa3, Mona_M, pepsunieczka, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość