Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam stresa lekkiego łapać :)
    Dobrze ze autem jade, to jakby co, poryczę sobie w środku!
    Kurde, tylko ciezko będzie prowadzić jak nic nie będę widzieć. Co tu robić, co tu robić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno, pożalę się.
    Otóż na nastepny tydzien byłam umowiona z moja prawodpodobnie prowadzaca z lux medu na wizyte, uprzedziłam ze ciążowa itd. A dzis dowiaduje się, ze Pani nie wykona mi usg, bo ona nie robi usg (???!!!!!) i na USg osobne skierowanie mi da, no i dopiero wtedy. Ja się pytam co to kur#$#%%wa jest???? Jak w takich warunkach ma się prowadzić ciąże skoro w gabinecie nie ma sprzetu do USG????? paluchem mi pogmera i wystawi diagnoze?????

No i w związku z tym zapisałam sie do babeczki która prowadziła moja 1 ciąże, ale dopiero na 14 września, bo wczesniej jej nie ma.

Takie historie!

Poziom zdenerwowania i frustracji rośnie dziś z godziny na godzine...mam nadzieję że nie eksploduję przed wizytą.

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,

moja beta wzrosla z 172 na 444 :D
    nie wiecie jak bardzo jestem szczesliwa, poprzednie dwie cionzunie juz na samym poczatku mialy problemy ze wzrostem bety i nigdy nie przekroczylam 50 a teraz no jaram sie, jaram!!!

200.gif

Kjopa3, Sylwia_80, Corcula, Paolala, ZakreconaŻona, ojejku, Jagah, Mona_M, Isia93, Kim87 lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia!!!! wdech, wydech!!!! :D wdech, wydech!! lepiej, ze sie teraz dowiedzialas niz w nastepnym tygodniu na wizycie..wiesz moze ta pani zaglada wziernikiem do macicy i rozpoznaje juz plec w 6/7 tygodniu :D przynajmniej mialas teraz jeszcze szanse na dostanie terminu na 14.9 - dwa tygodnie szybko zleca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 15:44

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszędzie w Lux Medzie tak jest. Ja też chodzę i zarejestrowałam się do przychodni która z nimi współpracuje i moja lekarka akurat tam ma USG w gabinecie i od razu robi.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku beta rewelacja:) Sylwia spokojnie, nie denerwuj się!

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Chyba wszędzie w Lux Medzie tak jest. Ja też chodzę i zarejestrowałam się do przychodni która z nimi współpracuje i moja lekarka akurat tam ma USG w gabinecie i od razu robi.

Ha, to ja mogłam tez się zapisać do takiej co ma USG na...uwaga uwaga: grudzień...
    I to nie żart, bo dopytywałam Pani 3 razy. Ma takie obłożenie że wcześniej nie wciśnie :D.
    No to jak znalazł na ostatni trymestr!!!!

Ja jestem zdegustowana tym co oferują w LM :). A juz myslałam ze zaoszczędze troche i bede miała wizyty na free a jednak nie. Ale co zrobić.

• mitonia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Śmietana, rewelacja beta :D czy to film z twojej trasy dziś do gina??? Wiesz, od bety w mózgu się kisi:D

bita_smietana lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    No Śmietana, rewelacja beta :D czy to film z twojej trasy dziś do gina??? Wiesz, od bety w mózgu się kisi:D

hahaha no nie moglam wytrzymac! przechodzil facet w garniaku i musialam !!! musialam !!! :D

• Paolala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, Śmietana pieeeeknie :) nudnych ciąży Wam życzę:*

bita_smietana lubi tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Ojejku, Śmietana pieeeeknie :) nudnych ciąży Wam życzę:*

Nawzajem! Z Twoim wypasionym doktorkiem to ty bedziesz bach bach w ciazuni!!!! <3

Paolala, ojejku lubią tę wiadomość

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia niestety w LM tak jest. Konsultacja to tylko gabinet z samolotem, a na USG piszesz się po skierowaniu. Ja zazwyczaj mam w jednym tygodniu wizytę, a za tydzień USG, ale mój gin przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu. Pytałam nawet ostatnio, czy mogę się zapisać na USG prywatnie tak jakbym miała za wizytę zapłacić, a jak dostanę skierowanie przed wizytą, to pójdzie, ze skierowania, ale się tak nie da i już. Jak prywatnie się umowisz poza pakietem, to nie da się tego niby zmienić.

Awf3p2.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Ha, to ja mogłam tez się zapisać do takiej co ma USG na...uwaga uwaga: grudzień...
    I to nie żart, bo dopytywałam Pani 3 razy. Ma takie obłożenie że wcześniej nie wciśnie :D.
    No to jak znalazł na ostatni trymestr!!!!

Ja jestem zdegustowana tym co oferują w LM :). A juz myslałam ze zaoszczędze troche i bede miała wizyty na free a jednak nie. Ale co zrobić.

Możesz się powołać na terminy jakie podają przy pakietach. Nie wiem ile maksymalnie można czekać na USG-3 dni?

ojejku lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia daj znac co i jak bo jajo juz znosze! :)

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Sylwia niestety w LM tak jest. Konsultacja to tylko gabinet z samolotem, a na USG piszesz się po skierowaniu. Ja zazwyczaj mam w jednym tygodniu wizytę, a za tydzień USG, ale mój gin przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu. Pytałam nawet ostatnio, czy mogę się zapisać na USG prywatnie tak jakbym miała za wizytę zapłacić, a jak dostanę skierowanie przed wizytą, to pójdzie, ze skierowania, ale się tak nie da i już. Jak prywatnie się umowisz poza pakietem, to nie da się tego niby zmienić.
    Ja we Wro w luxmedzie zawsze mam usg w gabinecie. Natomiast enelmed działa tak jak opisujecie - usg po skierowaniu. Sylwia - czekamy <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    I jeszcze jedno, pożalę się.
    Otóż na nastepny tydzien byłam umowiona z moja prawodpodobnie prowadzaca z lux medu na wizyte, uprzedziłam ze ciążowa itd. A dzis dowiaduje się, ze Pani nie wykona mi usg, bo ona nie robi usg (???!!!!!) i na USg osobne skierowanie mi da, no i dopiero wtedy. Ja się pytam co to kur#$#%%wa jest???? Jak w takich warunkach ma się prowadzić ciąże skoro w gabinecie nie ma sprzetu do USG????? paluchem mi pogmera i wystawi diagnoze?????

No i w związku z tym zapisałam sie do babeczki która prowadziła moja 1 ciąże, ale dopiero na 14 września, bo wczesniej jej nie ma.

Takie historie!

Poziom zdenerwowania i frustracji rośnie dziś z godziny na godzine...mam nadzieję że nie eksploduję przed wizytą.
    U mnie też tak jest :) całą ciążę tak prowadziłam :)

• kate55 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula, śliczny dziedzic! <3

Ojejku, gratuluję ładnej bety! <3

Bita tobie również gratuluję <3

Sylwia, to chyba powszechne w Luxmedzie niestety

Corcula, bita_smietana lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam ostatni test owu i mam już całkowity LWD. Nic nie mierzę, nic nie sprawdzam, tylko męża molestuję.

Kciuki ciągle trzymam, a piszę nosem :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja we Wro w luxmedzie zawsze mam usg w gabinecie. Natomiast enelmed działa tak jak opisujecie - usg po skierowaniu. Sylwia - czekamy <3

Ojejku w imie LWD nakazuje Ci napisac sprawozdanie z wizyty jak tylko zamkniesz za soba drzwi gabinetu!
    Bo jak nie to:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c34214c4c7c.jpg

VillemoVilo, bita_smietana, Kjopa3, Mona_M, pepsunieczka, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula no chlop jak dab!;)
    Ojejku i Smietana gratuluje chabetek ;*

xnw4krnt7935gj3w.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ