X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam stresa lekkiego łapać :)
    Dobrze ze autem jade, to jakby co, poryczę sobie w środku!
    Kurde, tylko ciezko będzie prowadzić jak nic nie będę widzieć. Co tu robić, co tu robić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno, pożalę się.
    Otóż na nastepny tydzien byłam umowiona z moja prawodpodobnie prowadzaca z lux medu na wizyte, uprzedziłam ze ciążowa itd. A dzis dowiaduje się, ze Pani nie wykona mi usg, bo ona nie robi usg (???!!!!!) i na USg osobne skierowanie mi da, no i dopiero wtedy. Ja się pytam co to kur#$#%%wa jest???? Jak w takich warunkach ma się prowadzić ciąże skoro w gabinecie nie ma sprzetu do USG????? paluchem mi pogmera i wystawi diagnoze?????

No i w związku z tym zapisałam sie do babeczki która prowadziła moja 1 ciąże, ale dopiero na 14 września, bo wczesniej jej nie ma.

Takie historie!

Poziom zdenerwowania i frustracji rośnie dziś z godziny na godzine...mam nadzieję że nie eksploduję przed wizytą.

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,

moja beta wzrosla z 172 na 444 :D
    nie wiecie jak bardzo jestem szczesliwa, poprzednie dwie cionzunie juz na samym poczatku mialy problemy ze wzrostem bety i nigdy nie przekroczylam 50 a teraz no jaram sie, jaram!!!

200.gif

Kjopa3, Sylwia_80, Corcula, Paolala, ZakreconaŻona, ojejku, Jagah, Mona_M, Isia93, Kim87 lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia!!!! wdech, wydech!!!! :D wdech, wydech!! lepiej, ze sie teraz dowiedzialas niz w nastepnym tygodniu na wizycie..wiesz moze ta pani zaglada wziernikiem do macicy i rozpoznaje juz plec w 6/7 tygodniu :D przynajmniej mialas teraz jeszcze szanse na dostanie terminu na 14.9 - dwa tygodnie szybko zleca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 15:44

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszędzie w Lux Medzie tak jest. Ja też chodzę i zarejestrowałam się do przychodni która z nimi współpracuje i moja lekarka akurat tam ma USG w gabinecie i od razu robi.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku beta rewelacja:) Sylwia spokojnie, nie denerwuj się!

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Chyba wszędzie w Lux Medzie tak jest. Ja też chodzę i zarejestrowałam się do przychodni która z nimi współpracuje i moja lekarka akurat tam ma USG w gabinecie i od razu robi.

Ha, to ja mogłam tez się zapisać do takiej co ma USG na...uwaga uwaga: grudzień...
    I to nie żart, bo dopytywałam Pani 3 razy. Ma takie obłożenie że wcześniej nie wciśnie :D.
    No to jak znalazł na ostatni trymestr!!!!

Ja jestem zdegustowana tym co oferują w LM :). A juz myslałam ze zaoszczędze troche i bede miała wizyty na free a jednak nie. Ale co zrobić.

• mitonia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Śmietana, rewelacja beta :D czy to film z twojej trasy dziś do gina??? Wiesz, od bety w mózgu się kisi:D

bita_smietana lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    No Śmietana, rewelacja beta :D czy to film z twojej trasy dziś do gina??? Wiesz, od bety w mózgu się kisi:D

hahaha no nie moglam wytrzymac! przechodzil facet w garniaku i musialam !!! musialam !!! :D

• Paolala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, Śmietana pieeeeknie :) nudnych ciąży Wam życzę:*

bita_smietana lubi tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Ojejku, Śmietana pieeeeknie :) nudnych ciąży Wam życzę:*

Nawzajem! Z Twoim wypasionym doktorkiem to ty bedziesz bach bach w ciazuni!!!! <3

Paolala, ojejku lubią tę wiadomość

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia niestety w LM tak jest. Konsultacja to tylko gabinet z samolotem, a na USG piszesz się po skierowaniu. Ja zazwyczaj mam w jednym tygodniu wizytę, a za tydzień USG, ale mój gin przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu. Pytałam nawet ostatnio, czy mogę się zapisać na USG prywatnie tak jakbym miała za wizytę zapłacić, a jak dostanę skierowanie przed wizytą, to pójdzie, ze skierowania, ale się tak nie da i już. Jak prywatnie się umowisz poza pakietem, to nie da się tego niby zmienić.

Awf3p2.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Ha, to ja mogłam tez się zapisać do takiej co ma USG na...uwaga uwaga: grudzień...
    I to nie żart, bo dopytywałam Pani 3 razy. Ma takie obłożenie że wcześniej nie wciśnie :D.
    No to jak znalazł na ostatni trymestr!!!!

Ja jestem zdegustowana tym co oferują w LM :). A juz myslałam ze zaoszczędze troche i bede miała wizyty na free a jednak nie. Ale co zrobić.

Możesz się powołać na terminy jakie podają przy pakietach. Nie wiem ile maksymalnie można czekać na USG-3 dni?

ojejku lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia daj znac co i jak bo jajo juz znosze! :)

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Sylwia niestety w LM tak jest. Konsultacja to tylko gabinet z samolotem, a na USG piszesz się po skierowaniu. Ja zazwyczaj mam w jednym tygodniu wizytę, a za tydzień USG, ale mój gin przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu. Pytałam nawet ostatnio, czy mogę się zapisać na USG prywatnie tak jakbym miała za wizytę zapłacić, a jak dostanę skierowanie przed wizytą, to pójdzie, ze skierowania, ale się tak nie da i już. Jak prywatnie się umowisz poza pakietem, to nie da się tego niby zmienić.
    Ja we Wro w luxmedzie zawsze mam usg w gabinecie. Natomiast enelmed działa tak jak opisujecie - usg po skierowaniu. Sylwia - czekamy <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    I jeszcze jedno, pożalę się.
    Otóż na nastepny tydzien byłam umowiona z moja prawodpodobnie prowadzaca z lux medu na wizyte, uprzedziłam ze ciążowa itd. A dzis dowiaduje się, ze Pani nie wykona mi usg, bo ona nie robi usg (???!!!!!) i na USg osobne skierowanie mi da, no i dopiero wtedy. Ja się pytam co to kur#$#%%wa jest???? Jak w takich warunkach ma się prowadzić ciąże skoro w gabinecie nie ma sprzetu do USG????? paluchem mi pogmera i wystawi diagnoze?????

No i w związku z tym zapisałam sie do babeczki która prowadziła moja 1 ciąże, ale dopiero na 14 września, bo wczesniej jej nie ma.

Takie historie!

Poziom zdenerwowania i frustracji rośnie dziś z godziny na godzine...mam nadzieję że nie eksploduję przed wizytą.
    U mnie też tak jest :) całą ciążę tak prowadziłam :)

• kate55 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula, śliczny dziedzic! <3

Ojejku, gratuluję ładnej bety! <3

Bita tobie również gratuluję <3

Sylwia, to chyba powszechne w Luxmedzie niestety

Corcula, bita_smietana lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam ostatni test owu i mam już całkowity LWD. Nic nie mierzę, nic nie sprawdzam, tylko męża molestuję.

Kciuki ciągle trzymam, a piszę nosem :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja we Wro w luxmedzie zawsze mam usg w gabinecie. Natomiast enelmed działa tak jak opisujecie - usg po skierowaniu. Sylwia - czekamy <3

Ojejku w imie LWD nakazuje Ci napisac sprawozdanie z wizyty jak tylko zamkniesz za soba drzwi gabinetu!
    Bo jak nie to:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c34214c4c7c.jpg

VillemoVilo, bita_smietana, Kjopa3, Mona_M, pepsunieczka, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula no chlop jak dab!;)
    Ojejku i Smietana gratuluje chabetek ;*

xnw4krnt7935gj3w.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ