X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Jaaaaaa :), beta zacna!!! ZAzdroszczę! Przydałoby mi się tez jeszcze jedno zero, dla spokoju ;)
    Gratuluję :)

Kochana! Zrób bete za tydzień i będziesz miała. Nic prostszego :)

A co do wizyty to zdecydowanie się zgadzam. Chociaż dobrze jest ustalić gdzie jest ten pecherzyk itp. Ale ja też wolałabym zrobić usg około 8-9tc. Wtedy albo wóz albo przewóz.

O której masz wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 08:44

bbee lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki zaciśnięte jestem z Wami :-D czuje Wasze podekscytowanie i stres na sobie ,przed każda wizyta mam taki sam .Powodzenia ;-)

Corcula, bita_smietana lubią tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Kochana! Zrób bete za tydzień i będziesz miała. Nic prostszego :)

A co do wizyty to zdecydowanie się zgadzam. Chociaż dobrze jest ustalić gdzie jest ten pecherzyk itp. Ale ja też wolałabym zrobić usg około 8-9tc. Wtedy albo wóz albo przewóz.

O której masz wizytę?

Corcula, Ty mnie do złego nie namawiaj, bo ja juz swoje się nastresowałam :P
    Wiecej bety nie robie, pierdziele. Muszę szanowac swoje zyły bo przy dwójce małych dzieci nie wiem czy czegos nie zaczne sobie po porodzie zapodawać :D

Wizyta o 17.30, czyli od 17 bede warować pod drzwiami doktorka :D
    Ale! W nastepnym tygodniu w piatek mam wizyte teoretycznie serduchowa, mam nadzieję że już u lekarki prowadzącej. I na tą wizytę najbardziej czekam ;)

bita_smietana, Sówka35 lubią tę wiadomość

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba powinnam zmienic oddzial, na psychiatryczny....
    dzis mi sie snilo, ze znalazlam zwloki kobiety i przytargalam je w reklamowkach na moja uczelnie na prosektorium i tam razem z patomorfologiem robilismy sekcje. Okazalo sie że kobieta była w ciazy (ciążowy watek musial byc:)). Potem musialam na zaliczenie poskladac jej cialo i wszystko nazwac:0 chyba cos juz ze mna nie tak :) tymbardziej ze na sekcji(w dodatku noworodka:() bylam raz, bo boje sie krwi:0 moze wczorajsze wino za bardzo zaszumialo;0 obudzilam sie chora , zgnebiona;0

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty a w szczególności za Ojejku :-)

Farmaceutka :-D Nie oglądałaś wczoraj "Kości" lub coś podobnego ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    dzis mi sie snilo, ze znalazlam zwloki kobiety i przytargalam je w reklamowkach na moja uczelnie na prosektorium i tam razem z patomorfologiem robilismy sekcje. Okazalo sie że kobieta była w ciazy (ciążowy watek musial byc:)). Potem musialam na zaliczenie poskladac jej cialo i wszystko nazwac:0 chyba cos juz ze mna nie tak :) tymbardziej ze na sekcji(w dodatku noworodka:() bylam raz, bo boje sie krwi:0 moze wczorajsze wino za bardzo zaszumialo;0 obudzilam sie chora , zgnebiona;0
    Kochana ale wyobraźnia . Kurcze . Wiesz ja psycholog ci mowie ze to odeagowanie na wprowadzenie LWD :) nie potrzebujesz psychiatry

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku jesteś gdzieś w pobliżu?

Opowiesz mi o tej suplementacji, coś z koenzymem podobno pomaga?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    dzis mi sie snilo, ze znalazlam zwloki kobiety i przytargalam je w reklamowkach na moja uczelnie na prosektorium i tam razem z patomorfologiem robilismy sekcje. Okazalo sie że kobieta była w ciazy (ciążowy watek musial byc:)). Potem musialam na zaliczenie poskladac jej cialo i wszystko nazwac:0 chyba cos juz ze mna nie tak :) tymbardziej ze na sekcji(w dodatku noworodka:() bylam
    raz, bo boje sie krwi:0 moze wczorajsze wino za bardzo zaszumialo;0 obudzilam sie chora , zgnebiona;0

Nieźle...mi też nieraz sni się coś co ma zwiazek z pracą, ale to raczej marketingowe tematy :D
    Ale miałam kilka dziwnych, z trupami itp, wiec mysle ze cos Ci sie zakodowało w głowie, moze z jakiegos filmu, albo zajęć i połaczyło we śnie w dziwny misz masz.
    Wyrzuć to z głowy jak najszybciej i dzis zapodaj sobie jakis mega pozytywny film zeby Ci sie coś miłego przyśniło ;)

• bbee Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    no piękny sen... też mi się wydaje, że tak jak Kim pisze, odreagowanie ;)
    Stres chyba musi przez całe życie nam towarzyszyć, starania, ciąża, potem każde kaszlnięcie dziecka czy gorączka... Trzeba jakoś odreagować ;) lepiej snem niż robiąc komuś krzywdę.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka jak dostałam od gina bana na sex podczas ciazy to zgadnij co mi się śniło ciągle :-) sex sex sex i to z finałem. Aż głupio bo zazwyczaj nie z mezem te sny :-D

Arwi, VillemoVilo, farmaceutka77 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Ojejku - dajcie dzisiaj czadu na USG!!!

Farmaceutka - daj adres wysle tobie kaftan bez rekawkow :D ale zostan z nami, pasujesz tutaj :D

Kimi - ja do wizyty serduszkowej tez nie bzykam :D i jak moj sciaga koszulke to az mi sie cieplo robi hahahahahah :D tylko jedno w glowie :D pomijam, ze snia mi sie mirzyni :D

Sylwia - wchodze do laboratorium i mowie " dzien dobry to znowu ja!" a babka "no juz za Pania zaczynalam tesknic! Widzialysmy sie przeciez przedwczoraj!" :D

Sylwia_80, Morwa, Corcula, farmaceutka77 lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski! przeziebienie mnie lapie - co oprocz wit C moge? smierdziuch syrop z cebuli?

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Laski! przeziebienie mnie lapie - co oprocz wit C moge? smierdziuch syrop z cebuli?
    miodzik? sok z malin :)

bita_smietana lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Możesz spróbować śmierdziucha pana czosnka jak nie wychodzisz nigdzie :D
    Ale jak dla mnie to najlepiej, herbata+ wyciśniete pół cytryny, posłodzone miodem ( ale miód jak juz herbata troche ostygnie) + imbir.

Morwa, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Farmaceutka jak dostałam od gina bana na sex podczas ciazy to zgadnij co mi się śniło ciągle :-) sex sex sex i to z finałem. Aż głupio bo zazwyczaj nie z mezem te sny :-D
    Nie dziwota ,że nie z mężem ;) na męża dostałaś przecież bana ;) a tak na serio to ja miałam podobnie będąc w ciąży a bana nie sex nie miałam ;) rosnąca we krwi beta ryje mózg :D

Corcula, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Możesz spróbować śmierdziucha pana czosnka jak nie wychodzisz nigdzie :D
    Ale jak dla mnie to najlepiej, herbata+ wyciśniete pół cytryny, posłodzone miodem ( ale miód jak juz herbata troche ostygnie) + imbir.
    Cytryna też jak herbata nieco ostygnie :)

• Corcula Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:

Mnie uratowala kanapka z pomidorem i mega iloscia czosnku :)

bita_smietana, Morwa lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski potrzebuje kilku dni na odstresowanie i odmozdzenie. wroce do was ale dajcie mi chwile...nie chce wam tu zamulac i wprowadzac dennego nastroju :( to nie ten watek..
    11-25 wrześia mam urlop i jade w gory. malo mnie w tym czasie na forum bedzie ale zagladac bede i czasem cos wam naskrobie. po urlopie wracam na sttale z nowymi silami!!

za wszystkie trzymam kciuki!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Bondziorno! :)

Ojejku, trzymam kciuki za Twoja wizyte, ja mam trochę wcześniej, ale nie spodziewam się jakiś rewelacji. I tak sobie myśle że w sumie za wcześnie ta wizyta i bez sensu bo:
    - jak bedzie sam pecherzyk to bede sie stresować
    - jak będzie zarodek to będę się stresować bo będzie mi się wydawało że już serce powinno być widać
    - jak będzie widać serce to bede się stresować bo pewnie byłby to poczatek poczatków i bedzie biło wolniutko.

Nie dogodzisz babie!!! :)

czy ktoś ma jeszcze dziś wizytę? Jeśli kogoś pominęłam to zbiorowo życzę powodzenia!!!
    w 6t+0 wcale nie powinno być widać, serca, maksymalnie zarodek, i to też niekoniecznie. Idź i nie stresuj się <3

Corcula, Morwa, bita_smietana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serią prenalen na przeziębienia. Jak jest źle to tantum verde do psikania gardla i np apap z wit c do rozpuszczania. Aaa i syrop stodal. Jak zapytasz w aptece to dostaniesz baterie leków. A jak będzie bardzo źle do lekarza. Jak będzie potrzebny antybiotyk to się go nie bój :) gorsza choroba niż antybol dla malucha ofkors :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:37

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ