X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja w pierwszej ciazy rzygalam jak kot a najgorsze ze mialam chec na cos, zjaflam to chwila zaspokojenia i od razu kibel :-/ nawet przetrawic sie nie zdazylo :P do ok 15-16tyg tak wymiotowalam :-(
    o matko, to współczuję :( najważniejsze, że to w końcu mija, ale co się nacierpiałaś to Twoje...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille a Tobie pokrywają się terminy z om i usg? Pytanie kieruje też do innych obecnych tu ciężarówek;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 20:17

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deficyt LWD.... Nakopcie mi do tylka pleaseeeee

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Dziewczyny które biorą Cleaxane czy moje białko S na poziomie
    46 normy 60-130
    to już powód do wdrożenia zastrzyków? Jeśli możecie pomóc to będę wdzięczna. Nie wiem czy lecieć do lekarza a moja gin kazała zrobić badania i iść do immunologa a wizyta w listopadzie :-/
    P/c kardiolipinowe wyszły ok czekam jeszcze na antykoagulant toczeniowy.
    Wg mnie to powód do refundacji kleksy, a do wdrożenia jej to powód bardzo duży. Nie jestem lekarzem, ale ja mam wynik 60 przy tych samych normach ci Ty i mam klekse do konca ciąży, z refundacją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Deficyt LWD.... Nakopcie mi do tylka pleaseeeee
    Ja tez poproszę. Siedzę w tych Bieszczadach i myślę co zrobić jak mi lekarz w środę powie że juz po wszystkim. Cholera nie mam żadnych objawików, mam jakąś infekcję, dziś załaduję natamycynę. Potrzebuję mega kopa w dupsko.

Edyta
    Nawet w knajpie dzis siedziałam i kartę win przewertowałam, "bo ja w sumie nie wiem czy ta ciążą jeszcze jest" dostałam wówczas kopa od Stelaża ale teraz juz tematu nie ciągnę bo on nie kuma bazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 20:44

• mitonia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Camille a Tobie pokrywają się terminy z om i usg? Pytanie kieruje też do innych obecnych tu ciężarówek;)
    Kochana dowiem się 19go :)

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Ja wg om 6+1 miałam wg usg 5+5 ale tym sie nawet nie przejęłam. Zarodek był tak maly ze pól milimetra robi dwudniową różnicę

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja tez poproszę. Siedzę w tych Bieszczadach i myślę co zrobić jak mi lekarz w środę powie że juz po wszystkim. Cholera nie mam żadnych objawików, mam jakąś infekcję, dziś załaduję natamycynę. Potrzebuję mega kopa w dupsko.

Edyta
    Nawet w knajpie dzis siedziałam i kartę win przewertowałam, "bo ja w sumie nie wiem czy ta ciążą jeszcze jest" dostałam wówczas kopa od Stelaża ale teraz juz tematu nie ciągnę bo on nie kuma bazy.

Ojejku kop w tyłek. Też się trochę denerwuję,że w piątek na USG usłyszę,że po wszystkim. ALE pamiętaj LWD to jest bardzo ważne.
    Plan mam taki:
    Jutro jadę do ogólnego do lux medu bo znajoma gin mówiła,że bez łaski powinien mi przepisać klekse.Więc jadę to sprawdzić.
    DWA
    Zrobić pilnie USG czy jest ok. żeby nie kłuć się bez sensu.

Zestresowałam się sama bo jutro 9-ty tydz. zaczynam i mam nadzieję,że nie będzie za późno na klekse.

Jednak kochane proszę być dobrej myśli. Musimy wierzyć w nasze dzieciątka :-)

EDIT: Ojejku a Tobie ginekolog dał receptę z refundacją?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 20:57

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:

Ja miałam 6t6d a na USG 7t0d ale owu miałam szybko ok 12dc.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze musze być dobrej myśli. A na pewno zadręczanie się złym scenariuszem nie pomoże.
    Czy to tak wygląda przez cala ciążę? Dwa dni spokoju po wizycie a potem dwa tygodnie schizowania?
    Kjopa pamiętaj żeby dostać refundację na kleksę bo Ci sie należy. Opakowanie wystarcza na 10 dni i z refundacja kosztuje okolo 10-15zl a bez refundacji 10 razy tyle.

Ed tak mam refundację od ginekologa, w zyciu u immunologa nie byłam. Kopa w dupe takiej gin co wie jaki masz wynik a boi sie receptę wypisać..., mam za sobą trzy poronienia i to białko S obniżone. Ale chyba samo białko by Cie kwalifikowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 21:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Wiem ze musze być dobrej myśli. A na pewno zadręczanie się złym scenariuszem nie pomoże.
    Czy to tak wygląda przez cala ciążę? Dwa dni spokoju po wizycie a potem dwa tygodnie schizowania?
    Kjopa pamiętaj żeby dostać refundację na kleksę bo Ci sie należy. Opakowanie wystarcza na 10 dni i z refundacja kosztuje okolo 10-15zl a bez refundacji 10 razy tyle.

Ed tak mam refundację od ginekologa, w zyciu u immunologa nie byłam. Kopa w dupe takiej gin co wie jaki masz wynik a boi sie receptę wypisać..., mam za sobą trzy poronienia i to białko S obniżone. Ale chyba samo białko by Cie kwalifikowało.
    Całą ciążę i całą resztę życia to tak wygląda. Napięcie mięśniowe, asymetria, rozwój, choroby... to się nigdy nie konczy

Corcula lubi tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mi ładnie wytłumaczyć jaka jest zależność między białkiem a clexane? Czy ta kleksa zwiększa szanse Waszych Dziedzicow?

Kjopa - całe szczęście, że szybko to wykrylas, plan masz dobry, full wskazówek od Ojejku, będzie dobrze ;*

Ojejku - weź kilka większych oddechów, ćwicz do porodu, a nie szukaj objawów. Było usg z pięknym serduchem, to najlepsze objawienie ;) Tak szczerze to dopiero początek Twoich zmartwień i dylematów, potem każdy etap w życiu dziecka da Ci radość, nową siłę, ale tez wyzwania i inne trudności..

Rano chciałam Wam napisać jak cudownie wygląda poranek bez serdeczności z kiblem. Od popołudnia do wieczora zwróciłam wszystko co w sobie dusilam, chyba od wielu tygodni. Jak żyć, kiedy mój LwD ma spływ kajakowy w klozecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 21:24

ojejku, Kjopa3 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, białko s to jedno z badan panelu antyfosfolipidowego. Wskazywać może na zbyt dużą krzepliwość, dlatego zaleca sie generalnie acard staraczkom, aby rozrzedzić krew i poprawić przepływy. Kleksa to heparyna, ona zmniejsza krzepliwość krwi.
    Właśnie Kjopa, póki co to ładuj acard, jak byłam w szpitalu to dawali dziewczynom po poludniu 150 acard a rano klekse ale póki jej nie masz to chociaż acard wlacz, nie wiem czy 75 czy 150, ja biorę 150

Kjopa3, Jagah lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ja mam jedno poronienie 10tc i teraz poronienie zagrażające więc może dadzą mi refundację.

Schizy dopiero się zaczną ;-) Mój synek ma 7 lat i czasem mam takie schizy. Teraz mogą jeździć ze szkoły na basen i boje się go zapisać żeby się nie utopił ;-) Nie oszukujmy się przypilnować kilkadziesiąt dzieci to nie tak hop siup. Musiałabym pojechać i zobaczyć jak to wygląda :-P

EDIT: Mam klekse w domu w spadku po skręceniu kolana przez mojego P w kwietniu tego roku. Dał sobie zrobić 2 zastrzyki. Więc mam 8 ampułek 0,4 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 21:32

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trzeba LWD bo wczoraj krwawilam rano. Lekarz nie znalazł powodu. Do teraz plamie na brunatno. Osiwieje...

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae ale Dupka albo lutkę? Będzie dobrze jak nie wypatrzył nic złego to ok. Wiem,że to na pewno stresuje ale bądź dobrej myśli.
    U mnie to widzisz żadnych bóli,plamień a jednak coś się dzieje nie dobrego.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutke pakuje w siebie od kilku tyg. Poleguje od wczoraj i staram się nie tracić głowy.
    Kilka, Ojejku. Jak nie urok to sraczka. Tak źle i tak niedobrze. Trzymam kciuki i czekam tylko na dobre wieści.

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Mi trzeba LWD bo wczoraj krwawilam rano. Lekarz nie znalazł powodu. Do teraz plamie na brunatno. Osiwieje...
    Jak brunatne To już stara krew. Pewnie poszło jakieś naczynko przy mocowaniu kosmowki. Wszystko gra naprawdę. Ważne ze nie ma świeżej krwi, brunatne plamienie to stara krew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 22:13

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Ojejku, tylko wczoraj było czerwone, swieze. Teraz resztki.
    Żre kabanosa i patrzę w serial. Może pomoże ;)

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa jak masz clexe to ja bym na Twoim miejscu zaczęła sie już kłuć, masz dawke którą najczesciej sie stosuje, w tydzien powinnas zalatwic sobie recepte, tak jak pisze ojejku nalezy Ci sie refundacja, tutaj niestety jest problem z lekarzami, chodzilam prywatnie do gina i z laski wyzebralam clexe bez refundacji, u obecnego gina mam clexe z refundacja bez problemu, podzwon popytaj!

Ojejku przywoluje Cie do porzadku;) jestes w ciąży, dziedzic sie rozwija, jestes mega szczesciara ze dobrze sie czujesz i tak ma byc do konca cionrzuuni:) Kjopa to samo pozytywne mysli, mocny kopniak dla Was:

339d5fe32081eb7bmed.png[/URL]

a no i dziele sie LWD, bierzcie i korzystajcie, bo mam go w duzym zapasie!

24fd06dc40df48efmed.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 07:26

Arwi, vitae13, Jagah, Kjopa3, bita_smietana, Corcula lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ