X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... pieką mnie suty :x
    Nie bolą piersi itp., tylko te sutki. Jeżu, jakie dziwne uczucie :D

ojejku lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paolala dobre gada, jesli masz 8 ampułek to zacznij sie kłuć. W tym czasie znajdziesz kogoś kto sie tym zajmie. Ja bym się mocno zastanowiła nad prowadzeniem ciąży u tej gin, która znając Twoje wyniki nie chce Ci kleksy przepisać.
    Dziewczyny dzięki, musze jakoś sie ogarnąć i nie marudzić. Wszystko będzie dobrze, musi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 08:11

• Jagah Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala - taką butle z chęcią przygarnę :D

Ojejku - Ty za kilka dni masz kolejną wizytę, a ja dopiero będę po pierwszej i zapewne dalsze czekanie na badania, naprawdę masakra. Wiecie, że tutaj całą ciążę i poród odbiera położna? :) Lekarz zjawia się tylko w czasie komplikacji.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Paolala - taką butle z chęcią przygarnę :D

Ojejku - Ty za kilka dni masz kolejną wizytę, a ja dopiero będę po pierwszej i zapewne dalsze czekanie na badania, naprawdę masakra. Wiecie, że tutaj całą ciążę i poród odbiera położna? :) Lekarz zjawia się tylko w czasie komplikacji.

Ale ty przecież nie będziesz miała żadnych komplikacji <3

ojejku, bita_smietana lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha - no raczej, jedno parcie i dzieciak na świecie ;)

Nie zakładam żadnych czarnych scenariuszy, bo wiem, że natura zrobi swoje :) No, ale na pewno zadbam o moje kontakty z położną, żeby później jak najwięcej mi pomogła. Myślę, że dobre wino i krówki to będzie miły wstęp :D

Arwi, ojejku, bita_smietana lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc :-) Byłam u internisty i bez problemu dała mi receptę na Cleaxane z refundacją. Kłucie chyba od jutra rana bo na wieczór nie chcę za bardzo. Była bardzo zdziwiona,że gin kazała iść do immunologa jeśli jestem w takiej sytuacji i poradziła jak nie jedna osoba zmienić lekarza.

ojejku, vitae13, Imię_Róży, bita_smietana, Corcula, Morwa, Jagah, Paolala lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam pytanko. dostałam skierowanie na kariotypy i nie wiem czy to mam iść sama czy z stelarzem? Do szpitala standardowo się nie dodzwoniłam :/

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu razem ze stelażem, tak mi się wydaje, bo tu chodzi o Waszego dziedzica a nie tylko Twój kariotyp. Ale pewności to ja nie mam, co napisane jest na skierowaniu ?

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skierowanie jest tylko na mnie. Nie ma na nim danych stelarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sensu badania tylko Twojego kariotypu. A może spytaj lekarza który Ci wypisywał skierowanie? W razie czego to może za Stelaża dopłacie. Chociaż wydaje mi się ze takie badanie robi sie parami. Nie mam pewności juz żadnej ;) albo dodzwonisz sie do szpitala albo do lekarza który dal skierowanie. Na wynik dość długo sie czeka bo jakies 4-6 tygodni.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekło mi z głowy, a badanie w poniedziałek:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Uciekło mi z głowy, a badanie w poniedziałek:/
    To bierz Stelaża, ja bym wzięła, może na darmo ale lepiej tak nic nie wziąć a miałby być. To jest badanie z krwi, pobierają 6 fiolek i do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Camille a Tobie pokrywają się terminy z om i usg? Pytanie kieruje też do innych obecnych tu ciężarówek;)

Tak Ania, pierwsza wizyta 6t0dni wg om i tak samo na usg ale byl tylko pecherzyk. Ale ja mialam owulacje w 18dc;-) jutro ide na kolejna wizyte to bedzie 8t0d i mam nadzieje ze ujrze zarodek z serduszkiem <3 trzymajcie kciuki

Ania-nowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Tak Ania, pierwsza wizyta 6t0dni wg om i tak samo na usg ale byl tylko pecherzyk. Ale ja mialam owulacje w 18dc;-) jutro ide na kolejna wizyte to bedzie 8t0d i mam nadzieje ze ujrze zarodek z serduszkiem <3 trzymajcie kciuki
    Camille trzymam kciuki baaaardzo mocno za serducho <3
    Tylko nie padnij z wrażenia :D
    giphy.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 08:26

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Camille trzymam kciuki baaaardzo mocno za serducho <3
    Tylko nie padnij z wrażenia :D
    giphy.gif

Dzieki :-) Haha, no jakis spokoj mnie ogarnął wierze ze wszystko jest ok :-) wierze tez ze bedzie serduszko!

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu ja się nie znam na tych badaniach więc nie poradzę.

Camille będzie jutro serduszko. Trzymam kciuki.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm Marzu a to Twój stelaż nie był z Tobą na wizycie u genetyka? na Kopernika idziesz na kariotyp? my byliśmy ze stelażem, tak jak Ojejku napisała samo Twoje badanie nie ma sensu...tyle że mój stelaż musiał mieć osobne skierowanie do poradni genetycznej, normalną wizyte u genetyka i wtedy mielismy dwa skierowania dla mnie i stelaża na kariotyp... ale może doktorek ma jakiś inny plan dla Ciebie;)

Camille kciuki zacisniete!!! bedzie serducho jak dzwon!

a teraz z cyklu rozmowy telefonicznej ze znajomą, z którą nie słyszałam się ładnych parę lat, zadzwoniła po porade z tematu mojego fachu, szybko powiedziałam jej co i jak i nagle twierdzenie: ZACZĘŁABYŚ SIĘ JUŻ ROZMNAŻAĆ, bo wiesz ja właśnie jestem w 5 miesiącu ciąży...swoją drogą dziewczyna starała się długo, wiedziałam o tym od osób trzecich przez przypadek, a teraz zachowuje sie jakby conajmniej wpadła...nie ogarniam takich osób! haha odp jej że jestem prawie w pierwszym tygodniu cionrzuni, nie do końca zrozumiała:)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille trzymam kciuki:) U mnie mała rozbieżność terminów, dlatego bylam ciekawa jak to u Was wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 12:23

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala - kolezanka ma przesiakniety musk cionzowymimi chormonami :D :D przegonisz ja niedlugo jak zmajstrujesz cala druzyne pilkarska! o!

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy caly czas spicie? bo ja zaczelam sie zastanawiac czy wszystko, ze mna w porzadku :D nosz kurde, ile mozna spac? zaplodnil mnie maz a nie susel albo przescieradlo...w nocy spie po 9 godzin - czysty luksus - a i tak w ciagu dnia wale minimum jedna drzemke, ponad dwugodzinna.. :D :D spalabym dalej ale budze sie na sile bo nie chce przespac zycia! ;) czy brakuje mi czegos? od 1 pazdziernika zaczynam prace i bede najbardziej wydajnym pracownikiem miesiaca ;)

edit: maz sie smieje, ze pasozyt kradnie mi energie ale ja mam tam chyba piecioraczki albo grubasa jakiegos... ewentualnie dziecko XXI wieku - zachlanne bardzo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:46

vitae13 lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ