X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wysyłam Ci cały mój LWD jest go sporo, musisz odpoczywać i być dobrej myśli, trzymaj sie !!!! bedzie git:)

a ja stwierdzam ze poniedzialek to najzdrowszy dzien tygodnia:) co poniedzialek porządne rozbieganie w lesie i fajny koktajl, dzisiaj z malin i młodego jęczmienia:)
    udanego tygodnia!

Arwi, bita_smietana lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha będzie dobrze kochana. Zobaczysz,że dzieciątko da radę. Jestem z Tobą kochana :-*

Ja dziś pierwszy zastrzyk dopiero zaliczyłam bo miałam stracha i pojechałam do przychodni :-P

Ojejku ale musi być pięknie, cudownie i romantycznie <3
    Kominek,konie cała chata dla Was. To ja nie wiem czemu LWD Cię opuszcza :-P Już mi się tam relaksować w takich pięknych okolicznościach :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) tak wchodzę na forum i myślę, co to te LWD poczytałam Was i myślę, że świetny wątek :D mogę czasami z Wami popisać? Qasha trzymaj się majówko, będzie dobrze :* trzymam mocno kciuki za Twoją dzidzię

ojejku, Jagah, Arwi, bita_smietana, Morwa lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha <3 leż i odpoczywaj.
    czyli jednak to nie był błąd labu... buziaki i moc pozytywnej energii wysyłam.

Paola ja też chcę taki koktajl. Jejku do miłości do jedzeń dojdzie mi miłość do pić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Hej:) tak wchodzę na forum i myślę, co to te LWD poczytałam Was i myślę, że świetny wątek :D mogę czasami z Wami popisać? Qasha trzymaj się majówko, będzie dobrze :* trzymam mocno kciuki za Twoją dzidzię
    Ofkors :)

ag194 lubi tę wiadomość

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha - jak trzeba to lez w szpitalu lub w domu i hoduj dziedzica! groszku trzymaj sie tam i rosnij!!
    200.gif

Arwi lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha trzymaj się kochana, odpoczywaj i na pewno będzie wszystko dobrze:* Dziewczyny, bierzecie jakieś witaminy, jak tak to napiszcie co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 16:24

• mitonia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, no teraz to juz będzie tylko wszystko na + :D duży plusiol :D trzymajcie się tam razem i niech Maluszek się rozgaszcza solidnie w mamusi :)

Ania-nowa, tylko Femibion, to kompleks z dużą dawką kwasu foliowego. Nic innego nie ruszyłam do 16 tygodnia. U niektórych jakiekolwiek witaminy wzmagają mdłości i wymioty :D

ag194 dawaj do nas, im więcej wariatek tym lepsze szoł :D

Paolala i czego kusisz tymi smakami, koniecznie podrzucaj kurierem :D

A mi zaczęło się analizowanie "gdzie rodzić?". Szpital do którego można powiedzieć, że należę jest z całkowicie drugiej strony miasta, pod którym mieszkam, w sumie mam do niego jakieś 16km. Za to szpital wychwalany przez masę mam na forach naszego województwa i w którym pracuje mój gin jest 27km spod naszego domu w innym mieście, ale czasowo jest to jakieś max 10min dłużej jazdy i prowadzi do niego prosta droga bez żadnych węzłów miejskich itp.
    To mnie ruszyło :D

PS. Jeszcze 7 dni i usg połówkowe iiiiihhhhaaaaaaa :D

ag194, bita_smietana lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore actifolin, magne b6 i vitaminer prenatal.. zastanawiam się czy nie za dużo

• Arwi Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ile wy tego łykacie :D Ja to jadę tylko na Foliku :D Witaminki dostarczam w formie owoców :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas siedzę na internecie z telefonu... teraz mnie uświadomili, że tu jest wifi! Witajcie seriale! Witajcie filmy!

ag194, bita_smietana lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Abby :* Qasha, jak tam w porządku ? Ja zjadłam rollo max przed chwilą i uwaga...jestem głodna! :D niedługo będę słoniem :D A ja biorę Symnatal pro baby takie wieeelkie tabsy ledwo je przełykam :D bo musiałam w panice pójść i nagadać dla gina, że pewnie sam folik nie wystarczy to mi już coś tam przepisał:) i teraz dziecię rośnie chyba mocno bo beta jest ogromna :D prawie 11 tysi :D i bardzo szybko rośnie, podobno jak na bliźniaki :D

bita_smietana, Ania-nowa lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia a u mnie 2 dni i I usg :D trzymam kciuki za połówkowe :*

bita_smietana lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Jeju, ile wy tego łykacie :D Ja to jadę tylko na Foliku :D Witaminki dostarczam w formie owoców :)
    No właśnie zastanawiam się czy czegoś nie odpuścić, nie chce "przedobrzyc" Gin jeszcze mówi, żeby DHA brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dha 500 w omegamed forte a do tego femibion nadal 1.
    Poza tym luteina, duphaston, medrol, clexane, acard, glucophge. Wszystko z polecenia lekarza.

Ed. W owocach nie ma dha ;) ani większości witamin i minerałów z zestawów dla ciężarnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 19:03

Paolala lubi tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kupiłam vitaminer prenatal + DHA, mam nadzieję że jest dobry. A no i też biorę lutke i dupka. Tylko nad tym kwasem się zastanawiam,nie chcę "przedawkowac"

• mitonia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ed. W owocach nie ma dha ;) ani większości witamin i minerałów z zestawów dla ciężarnych.

A wiecie, że dzienna potrzebna dawka DHA odpowiada 4-5 orzechom włoskim,tzn. Roślinny odpowiednik który pobudza nasz organizm do produkcji DHA. 9 lat temu w pierwszej ciąży brałam tylko Centrum Materna i nigdzie nie było żadnej propagandy na te kwasy. Teraz jest nagonka i koncerny mają używanie. Wszystko zależy od indywidualnego podejścia i rozsądku w diecie.

Więc kto co woli :D

Aniu, ja brałam do Femibion i w nim kwasu foliowego było chba 0,6 lub 0,8, na pewno więcej niż w standardowym Foliku (0,4).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 20:42

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nakazał brać aż 700mg dha. Ale ja mam może inne problemy i w ciążę nie zaszłam przypadkiem a ze sporą pomocą medyczną. Zatem być może mam większe zapotrzebowanie i sama dieta codzienna nie uzupełni mi niedoborów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie :) dzidzius jest ma 1,32cm i bije mu serduszko <3 ! Z usg wychodzi 7t4d wiec nieco mlodsza ciaza ale tak przypuszczalam ;-) jestem szczesliwa i mega spokojna :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae449035d3d7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 20:45

ojejku, ag194, Kjopa3, Ania-nowa, bita_smietana, Morwa, kasieniaczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie :) dzidzius jest ma 1,32cm i bije mu serduszko <3 ! Z usg wychodzi 7t4d wiec nieco mlodsza ciaza ale tak przypuszczalam ;-) jestem szczesliwa i mega spokoja :-)

https://naforum.zapodaj.net/ae449035d3d7.jpg.html
    cuuuuuuudownie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 21:00

Camille87, bita_smietana lubią tę wiadomość

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ