WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha i Ania leżcie, odpoczywajcie i wszystko będzie dobrze <3

A co u Morwy? Odezwała się bo nie widzę ;/

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam że Wy też nie wiecie co u niej. Jakoś net mi nawala ;/

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa odezwała się na różu. Może niedługo tu wpadnie.

ojejku lubi tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, super, że z maleństwem wszystko ok. Trzymam kciuki, będzie na pewno dobrze :*

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha Ania dbajcie o siebie, odpoczywajcie! Dobrze ze dzieciaczki zdrowe :-*

Ja jestem w szoku jak czas szybko leci.. wczoraj zaczelam 10-ty tydzien to juz 1/4 ciazy za mna! Mdlosci sie nasilily, dzis zwymiotowalam nawet kolacje :-( nkezbyt dobrze znosze ta ciaze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:51

• Demsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas ucieka nieublaganie i ciaze rosa sobie powolutku.ja sie smieje ze z tali osy zmienię sie na talie baka;)
    Milego dnia
    Quasha ania jak tam?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Czas ucieka nieublaganie i ciaze rosa sobie powolutku.ja sie smieje ze z tali osy zmienię sie na talie baka;)
    Milego dnia
    Quasha ania jak tam?
    ja się juz zmieniam... serio tak mi wywaliło brzuch, że nie mogę uwierzyć, od jakichś 3-4 dni tak się dzieje...

Quasha trzymam za Was kciuki, super że z dzieckiem ok, leż i odpoczywaj, tak jak Ania <3

• Arwi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Milego dnia
    Qasha ania jak tam?

Chyba okej, dzisiaj znowu krwawiłam, ale szybko przeszło. Zastanawiam się, czy w nocy nie mam zbyt długiej przerwy od dupka, bo biorę o 7:30, 14:30 i 22:00.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    sledzilam was wczoraj i trzymalam mocno kciuki!!

Quasha super, ze z Olenka wszystko w porzadku :) jakis dupkowaty krwiak sie musial przyczepic wrr, co do dupka nie wiem bo ja biore dwa razy dziennie lutke rano i wieczorem, mysle ze tutaj jest tyle specow, ze zaraz tobie pomoga :D

Aniu - trzymaj sie tam! i tez super, ze z bobaskiem wszystko ok ! czytalam, ze w 8 tygodniu moga zdarzac sie krwawienia, kij wie czemu; trzeba sie zapytac kija! :D

Morwa - nie wiem czy czytasz ale masz takie wsparcie na OF, masz tyle kciukow od kazdej z nas, ze nie ma innej opcji niz hodowanie dziedzica przez nastepne 8 miesiecy!

Paolala - mysle, ze biel to dobry wybor, szczegolnie jak banda dzieci dorwie biala farbe, na bialym tego az tak nie bedzie widac :D mam nadzieje, ze obrazek sie wstawi

20.jpg

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 21 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba, ze odkryja maslo orzechowe...wtedy no niestety...ale biale szafki nie sa zbyt fajnym rozwiazaniem :D

3203444300000578-3483248-Yum_This_toddler_above_liked_peanut_butter_so_much_he_shared_it_-a-50_1457527781673.jpg

Wysłany: 21 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    ja się juz zmieniam... serio tak mi wywaliło brzuch, że nie mogę uwierzyć, od jakichś 3-4 dni tak się dzieje...

Quasha trzymam za Was kciuki, super że z dzieckiem ok, leż i odpoczywaj, tak jak Ania <3

kurna paka, ja w 11 tygodniu zaczynam nowa prace, chwile sie bede musiala maskowac a ty mi z brzuchem wyjezdzasz :D :D :D bede zwalac na gazy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 09:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    kurna paka, ja w 11 tygodniu zaczynam nowa prace, chwile sie bede musiala maskowac a ty mi z brzuchem wyjezdzasz :D :D :D bede zwalac na gazy :D
    Daj spokój. Ja byłam pewna ze do konca października nie będzie nic widać a tutaj... Mam jeszcze 3 tygodnie do prenatalnych, musze do tego czasu ukrywać brzuch. Postanowiłam na razie ze w pn po wizycie kupuje spodnie cionszowe bo juz wchodzę tylko w spódnice, które zatrzymują sie nad pępkiem, wygląda ti wszystko komicznie. Serio myślałam ze taki brzuch bede miała najszybciej na koniec listopada.
    Jest tak jak się spodziewałam, jedynym objawem cionszowym jest u mnie rosnący brzuch, w zyciu nie spodziewałam sie tego tak szybko :P

bita_smietana lubi tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Śmietana no tak jakikolwiek kolor kuchni nie będzie to i tak dzieci dadzą radę:) Ojejku pamiętam że na podobnym etapie ciąży co Ty też mi wywaliło brzuch że parę osób to zauwazylo;). A ja poprawiam sobie nastrój u fryzjera;) od wczoraj złapało mnie coś gardło mega boli zatoki zatkane i osłabienie bo temp 35,6 pod pachą:/ i jeszcze zajady bleh a poza tym to chciałam złożyć zażalenie że od żadnej nie dostałam kopniaka :p.

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Zagladam codziennie, ale wychodze bez slowa, bo u mnie doslownie bez zmian. Wymioty i bol glowy mnie po prostu zniszczyly. Weekend mialam tak fatalny, ze plakalam z bezsilnosci. W poniedzialek mialam wizyte u lekarza, Orzeszek urosl na ponad 2cm <3 Wstydliwy taki, do zadnego zdjecia nie chcial zapozowac ;) Zrobili szczegolowy wywiad, wlacznie z informacjami o pierwszej ciazy i porodzie, i zdecydowano, ze bede miala wiecej kontrolnych USG ze wzgledu na dolegliwosci oraz niska wage urodzeniowa corki. Dostalam czopki przeciw wymiotne, ale to jak spasc z deszczu pod rynne, tzn. lagodza na pewno mdlosci, ale powoduja okropne gazy (na szczescie bezwonne ;) ) i bol glowy. Czuje sie wysuszona, jedyne cieply napoj to herbata z lyzka cukru i woda, pije bo musze, i nie sprawia mi to zadnej przyjemnosci, smaku, kompletnie nic. Takze trwam w stanie zawieszenia totalnego, i powtarzam sobie, ze kazdy dzien przybliza mnie do II trymestru, ze wtedy na pewno bedzie mi lepiej ;)

Mitonia- gratuluje coreczki, piekne zdjecia :) jak teraz z perspektywy czasu oceniasz obie ciaze, bardzo sie od siebie roznia?

Qasha & Ania- zycze Wam szybkiego powrotu do zdrowia, i domu :) Jestescie pod opieka lekarzy, z dziecmi wszystko dobrze, wiec glowa do gory, wystarczy to przeczekac i wszystko dobrze sie ulozy, trzymam kciuki :)

bita smietana- z gazami to jest tak, ze sie ulotniaja z czasem :D a Twoj wewnetrzny gazownik bedzie sie rozrastal, to nie wiem jak dlugo wytrzymasz pod przykrywka, ze to wina menu z restauracji :D

ojejku- rozumiem, ze dopiero po prenatalnych, chcesz w pracy oglosic radosna nowine? czy od razu przejsc na L4? :) Mysle, ze zakup ciazowych ubranek to dobry pomysl, zawsze mozna narzucic na siebie luzna tunike albo sweter ;) A zima w plaszczu bedziemy przeszywac guziki albo biegac w szerokich kurtkach z poncho na sobie ;)

Morwa- serdeczne gratulacje, zycze Wam zdrowia i sily, chociaz Ty na pewno masz juz magiczna torbe dragow, ktora poprowadzi Cie do szczescia ;) Usciski! <3

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, na L4 póki co się nie wybieram, ale nie chcę mówić o cionszy, bo nie wiem jak będzie, z dużo przeszłam aby tak wcześniej oznajmiać o tym szczęściu :) zaczekam jeszcze chwilę z ogłoszeniem tej nowiny, ale będę nadal pracować, co najmniej do końca roku. Co ja zrobię w styczniu,w środku zimy na L4...

Te mdłości chyba jeszcze trochę potrwają, próbuj jakoś może colą, albo bananem... Pan Orzeszek daje w kość od poczęcia, taki urwic kochany :)

ed. Paolala, dla Ciebie <3
    giphy.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:44

• kate55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah ty bidulko :( Oby szybko się skończyły te dolegliwości!

Ojejku, ja marzę o brzuchu, a u mnie dalej nic :(

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nowego, mają mi robić usg. Plamienia pojawiają się i znikają i tak cały czas:(

• Demsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala dolaczam sie do kopniakow ojejku dla ciebie;)ja wlasnie siedze u fryzjera troche musze podreperowac wyglad;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, chociaż druga ciąża po 9 latach [szok, ale zleciało] to różnice są i doskonale mogę porównać.
    Z synem na początku nie miałam mdłości tylko ciężki żołądek, najadałam się po 2-3 kęsach. Stąd spadek wagi o 3kg. Poza tym nic nowego się nie działo, tj. żadnej awersji na zapachy. A no oczywiście przez 3 miesiące dużo spałam :)
    Z córeczką na początku również ciężki żołądek, ale ok. 9-10 tygodnia doszły odrzuty na wszelakie zapachy i mulenie. Po 12 tyg. wiele razy tyliłam porcelankę. Pozytywnym aspektem jest zmiana we włosach, w ogóle mi się nie przetłuszczają (wcześniej mycie codziennie rano).
    Druga połowa ciąży w toku, może jeszcze coś nowego zauważę :D

Trzymam kciuki za dziewuszki muszące leżeć, jestem przykładem, że się opłaca :)

Jagah lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku dzieki za porzadne kopniaki:) Demsik dzieki:) bo ja już zaczelam widziec w sobie objawy cionrzy ktorej nie ma!
    Demsik farbowalas czy ciecie? ja podcielam troche wlosy i zrobilam kolor mniej wiecej rudy troche wpadajacy w blond z polyskiem rozowym:P

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ