Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyQasha Ania dbajcie o siebie, odpoczywajcie! Dobrze ze dzieciaczki zdrowe :-*
Ja jestem w szoku jak czas szybko leci.. wczoraj zaczelam 10-ty tydzien to juz 1/4 ciazy za mna! Mdlosci sie nasilily, dzis zwymiotowalam nawet kolacjenkezbyt dobrze znosze ta ciaze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:51
-
Czas ucieka nieublaganie i ciaze rosa sobie powolutku.ja sie smieje ze z tali osy zmienię sie na talie baka;)
Milego dnia
Quasha ania jak tam?Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnyDemsik wrote:Czas ucieka nieublaganie i ciaze rosa sobie powolutku.ja sie smieje ze z tali osy zmienię sie na talie baka;)
Milego dnia
Quasha ania jak tam?
Quasha trzymam za Was kciuki, super że z dzieckiem ok, leż i odpoczywaj, tak jak Ania -
Demsik wrote:Czas ucieka nieublaganie i ciaze rosa sobie powolutku.ja sie smieje ze z tali osy zmienię sie na talie baka;)
Milego dnia
Qasha ania jak tam?
Chyba okej, dzisiaj znowu krwawiłam, ale szybko przeszło. Zastanawiam się, czy w nocy nie mam zbyt długiej przerwy od dupka, bo biorę o 7:30, 14:30 i 22:00. -
hej dziewczyny!
sledzilam was wczoraj i trzymalam mocno kciuki!!
Quasha super, ze z Olenka wszystko w porzadkujakis dupkowaty krwiak sie musial przyczepic wrr, co do dupka nie wiem bo ja biore dwa razy dziennie lutke rano i wieczorem, mysle ze tutaj jest tyle specow, ze zaraz tobie pomoga
Aniu - trzymaj sie tam! i tez super, ze z bobaskiem wszystko ok ! czytalam, ze w 8 tygodniu moga zdarzac sie krwawienia, kij wie czemu; trzeba sie zapytac kija!
Morwa - nie wiem czy czytasz ale masz takie wsparcie na OF, masz tyle kciukow od kazdej z nas, ze nie ma innej opcji niz hodowanie dziedzica przez nastepne 8 miesiecy!
Paolala - mysle, ze biel to dobry wybor, szczegolnie jak banda dzieci dorwie biala farbe, na bialym tego az tak nie bedzie widacmam nadzieje, ze obrazek sie wstawi
-
ojejku wrote:ja się juz zmieniam... serio tak mi wywaliło brzuch, że nie mogę uwierzyć, od jakichś 3-4 dni tak się dzieje...
Quasha trzymam za Was kciuki, super że z dzieckiem ok, leż i odpoczywaj, tak jak Ania
kurna paka, ja w 11 tygodniu zaczynam nowa prace, chwile sie bede musiala maskowac a ty mi z brzuchem wyjezdzaszbede zwalac na gazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 09:22
-
nick nieaktualnybita_smietana wrote:kurna paka, ja w 11 tygodniu zaczynam nowa prace, chwile sie bede musiala maskowac a ty mi z brzuchem wyjezdzasz
bede zwalac na gazy
Jest tak jak się spodziewałam, jedynym objawem cionszowym jest u mnie rosnący brzuch, w zyciu nie spodziewałam sie tego tak szybkobita_smietana lubi tę wiadomość
-
Haha Śmietana no tak jakikolwiek kolor kuchni nie będzie to i tak dzieci dadzą radę
Ojejku pamiętam że na podobnym etapie ciąży co Ty też mi wywaliło brzuch że parę osób to zauwazylo;). A ja poprawiam sobie nastrój u fryzjera;) od wczoraj złapało mnie coś gardło mega boli zatoki zatkane i osłabienie bo temp 35,6 pod pachą
i jeszcze zajady bleh a poza tym to chciałam złożyć zażalenie że od żadnej nie dostałam kopniaka :p.
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Hej dziewczyny! Zagladam codziennie, ale wychodze bez slowa, bo u mnie doslownie bez zmian. Wymioty i bol glowy mnie po prostu zniszczyly. Weekend mialam tak fatalny, ze plakalam z bezsilnosci. W poniedzialek mialam wizyte u lekarza, Orzeszek urosl na ponad 2cm
Wstydliwy taki, do zadnego zdjecia nie chcial zapozowac
Zrobili szczegolowy wywiad, wlacznie z informacjami o pierwszej ciazy i porodzie, i zdecydowano, ze bede miala wiecej kontrolnych USG ze wzgledu na dolegliwosci oraz niska wage urodzeniowa corki. Dostalam czopki przeciw wymiotne, ale to jak spasc z deszczu pod rynne, tzn. lagodza na pewno mdlosci, ale powoduja okropne gazy (na szczescie bezwonne
) i bol glowy. Czuje sie wysuszona, jedyne cieply napoj to herbata z lyzka cukru i woda, pije bo musze, i nie sprawia mi to zadnej przyjemnosci, smaku, kompletnie nic. Takze trwam w stanie zawieszenia totalnego, i powtarzam sobie, ze kazdy dzien przybliza mnie do II trymestru, ze wtedy na pewno bedzie mi lepiej
Mitonia- gratuluje coreczki, piekne zdjeciajak teraz z perspektywy czasu oceniasz obie ciaze, bardzo sie od siebie roznia?
Qasha & Ania- zycze Wam szybkiego powrotu do zdrowia, i domuJestescie pod opieka lekarzy, z dziecmi wszystko dobrze, wiec glowa do gory, wystarczy to przeczekac i wszystko dobrze sie ulozy, trzymam kciuki
bita smietana- z gazami to jest tak, ze sie ulotniaja z czasema Twoj wewnetrzny gazownik bedzie sie rozrastal, to nie wiem jak dlugo wytrzymasz pod przykrywka, ze to wina menu z restauracji
ojejku- rozumiem, ze dopiero po prenatalnych, chcesz w pracy oglosic radosna nowine? czy od razu przejsc na L4?Mysle, ze zakup ciazowych ubranek to dobry pomysl, zawsze mozna narzucic na siebie luzna tunike albo sweter
A zima w plaszczu bedziemy przeszywac guziki albo biegac w szerokich kurtkach z poncho na sobie
Morwa- serdeczne gratulacje, zycze Wam zdrowia i sily, chociaz Ty na pewno masz juz magiczna torbe dragow, ktora poprowadzi Cie do szczesciaUsciski!
-
nick nieaktualnyJagah, na L4 póki co się nie wybieram, ale nie chcę mówić o cionszy, bo nie wiem jak będzie, z dużo przeszłam aby tak wcześniej oznajmiać o tym szczęściu
zaczekam jeszcze chwilę z ogłoszeniem tej nowiny, ale będę nadal pracować, co najmniej do końca roku. Co ja zrobię w styczniu,w środku zimy na L4...
Te mdłości chyba jeszcze trochę potrwają, próbuj jakoś może colą, albo bananem... Pan Orzeszek daje w kość od poczęcia, taki urwic kochany
ed. Paolala, dla Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:44
-
Paolala dolaczam sie do kopniakow ojejku dla ciebie;)ja wlasnie siedze u fryzjera troche musze podreperowac wyglad;)Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Jagah, chociaż druga ciąża po 9 latach [szok, ale zleciało] to różnice są i doskonale mogę porównać.
Z synem na początku nie miałam mdłości tylko ciężki żołądek, najadałam się po 2-3 kęsach. Stąd spadek wagi o 3kg. Poza tym nic nowego się nie działo, tj. żadnej awersji na zapachy. A no oczywiście przez 3 miesiące dużo spałam
Z córeczką na początku również ciężki żołądek, ale ok. 9-10 tygodnia doszły odrzuty na wszelakie zapachy i mulenie. Po 12 tyg. wiele razy tyliłam porcelankę. Pozytywnym aspektem jest zmiana we włosach, w ogóle mi się nie przetłuszczają (wcześniej mycie codziennie rano).
Druga połowa ciąży w toku, może jeszcze coś nowego zauważę
Trzymam kciuki za dziewuszki muszące leżeć, jestem przykładem, że się opłaca
Jagah lubi tę wiadomość
-
Ojejku dzieki za porzadne kopniaki:) Demsik dzieki:) bo ja już zaczelam widziec w sobie objawy cionrzy ktorej nie ma!
Demsik farbowalas czy ciecie? ja podcielam troche wlosy i zrobilam kolor mniej wiecej rudy troche wpadajacy w blond z polyskiem rozowym:PAniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie...