Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ktoś tu pytał o pępowinę dwunaczyniowa w drugiej ciąży miałam takie rozpoznanie lekarze uspokajali że to nie ma dużego wpływu na ciążę. Monitorowali częściej jak dziecko rośnie i było wszystko ok. Ostatecznie urodziłam w 38 tygodniu i dziecko miało 3800 więc dosyć duże.
baby, bebetka.b, Nina83 lubią tę wiadomość
-
url=https://naforum.zapodaj.net/d24f7835b04d.jpg.html]
[/url
Wyciągnęłam spodnie z poprzedniej ciąży, i mój bobas w nich prezentuje się tak:)
P.s oczywiście to po obiedzie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 15:42
Freja000, Jesienna mama, Maybelle, Bluberry, Wowka, baby lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Moje mięśnie szyte, więc może dlatego mniej widać
Spędziłam pół dnia na szukaniu spodni ciążowychmasakra! w H&M nie ma w ogóle rozmiarów! Albo im z Chin nie przyszedł towar albo ludzie kompulsywnie kupują...
w końcu zamówiłam 3 spodnie, z 3 sklepów, w tym c&a, które przyjdą po 17 dniach
A chciałam zwykłe, lużne spodnie dresowe ze ściągaczem na dole.adella1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam już jeansy długie i krótkie z Hm a chciałam sobie jakieś fajne kupić dresowe niekoniecznie ciążowe ale z jakaś taka lekka gumką u góry i na dole, ale nic znaleźć nie mogę ;(
Freja a Ty jakiś model wypatrzyłas dresów w Hm? Fajne są na reserved spodnie kilka kolorów ale rozmiarów tez nie ma... -
Nieee ruchy to jeszcze trochę - mimo że w poprzednich ciążach czułam dość wcześnie. Nie pamiętam dokładnie, 15? 16tc? póki co na pewno ktoś tam rządzi bo jelita szaleją, bulgocze w nich, coś się przesuwa, ale ja myślę że bym rozpoznała ruchy malucha od perystaltyki.
Za 2 i poł tyg wizytato sobie go zobaczę
Soldering94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie też juz brzuszek widać, muszę zrobić fotkę
Ruchy już czuję od pewnego czasu, ostatnio coraz częściej, ale nadal są bardzo nieregularne.
Przy synku czułam coś koło 16 tygodnia, teraz podobnie, ale wtedy byłam dużo szczuplejsza, a teraz wiem, czego się spodziewać 😀 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, czytam was na bieżąco ale nie mam co pisać 🙂
Jak Wasze samopoczucie? U mnie chyba lepiej, mdłości są ale już nie cały dzień, wymioty też się zmniejszyły, czasami jest dzień bez 👏👍
Brzuszki macie już piękne! Mój jednego dnia jest wieeelki a kolejnego nie ma go wcale.
Jutro mam USG prenatalne, trzymajcie kciuki. Nie wiem dlaczego ale stresuje się już 😖
Jola17a, Jesienna mama lubią tę wiadomość
-
edytkaa93 wrote:A przytyłyście już coś? Mi waga stoi w miejscu cały czas, aż dziwne. Myślałam że po świętach będzie z dwa kilo do przodu a tu nic:p
moja też stoi w miejscu - brzuchol wypełnia się zapasami z pleców, boczkówz fałdek z brzucha
i dobrze!
chyba że mam wagę zepsutąhaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 09:41
-
Cześć dziewczyny, można jeszcze dołączyć?
Mam 41 lat i 2 córeczki. Czytałam ten wątek, ale nie udzielałam się, wolałam poczekać, bo straciłam 2 ciąże i jakoś tak bałam się zapeszyć... Wczoraj miałam usg prenatalne, wszytko wyszło ok, więc po prostu uwierzyłam że tak będzie:)
Są tutaj moje 2 koleżanki z 40+, więc tym bardziej czuję się już jak u siebie;)
Dziś umawiam się na test sanco, wczoraj zamówiłam pierwsze spodnie, także można powiedzieć, że po prenatalnych zaczęłam na nowo żyć
edytkaa93, Nina83, bebetka.b, Natalii, baby, Freja000, Jesienna mama, Papierówka lubią tę wiadomość
-
edytkaa93 wrote:A przytyłyście już coś? Mi waga stoi w miejscu cały czas, aż dziwne. Myślałam że po świętach będzie z dwa kilo do przodu a tu nic:p
Soldering94 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Hmm ja pamiętam że ruchy jelit w ciąży poprzedniej inaczej czułam niż normalnie, więc to mogą być jelita, one się przesuwają wyżej więc też inaczej możecie je czuć niż zwykle.
Moja córka odkąd w poprzedniej ciąży zaczęła się ruszać to miała conajmniej kilka razy dziennie czkawkę, pamiętam że miałam już tego dosyć, oby to maleństwo tak nie miało bo oszaleje:p ten brzuch mi ciągle skakał, zasnąć nie mogłam bo skakał i skakał:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Maybelle wrote:U mnie niby łożysko na przedniej ścianie i na wizycie usg powiedzieli mi, że nie powinnam czuć ruchów do jakiegoś 20 tygodnia. Ale przedwczoraj poczułam takie 2 delikatne "puknięcia" i nie wiem czy sobie wmawiam, ale jelit to chyba nie przypominało.
Także do końca nie wiem jak to jestMama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!! -
Maybelle wrote:Też mam łożysko na przedniej ścianie. Nie pomyślałam wcześniej o tym, może faktycznie to powoduje, że brzuszek szybciej jest widać 🤔 U mnie też jest już spory, nawet z rana. Ale też nie miałam dobrze wyćwiczonych mięśni brzucha to też pewnie swoje zrobiło, że już jest tak widoczny.
Robię sobie zdjęcia tak co tydzień albo co dwa właśnie rano jeszcze przed śniadaniem. I jak je porównuję to widzę sporą różnicę.
A w ogóle to już pępek zaczął mi znikać 😁 miałam wcześniej baardzo wklęsły, że mogłam palec włożyć a teraz nie ma o tym mowyMama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!