Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże a mi się dzisiaj jakieś plamienia śniły!

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Aina Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosta to moja 3 ciaza 18 tydzien i tez cisza

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przedwczoraj zaczęłam 18tc i wydawalo mi się, ze czuje ruchy wieczorem, nie jestem tego pewna bo to pierwsza ciąża i nie wiem jakie to jest uczucie 😜 ale miałam tak jakby bardziej u dołu kilka razy taki delikatny nacisk od środka 😜 do czego byście porównały uczucie ruchów dziecka?

• gondi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie z lekarzem rozmawiałam w poniedzialek. Mówił, że mogę jeszcze nie czuć ruchów i następnego dnia poczułam smyranie. Wczoraj nic nie czułam ale też nie miałam czasu na odpoczynek, cały dzień na nogach.
    Zresztą starszy brat to był leniuszek w brzuch i pamiętam że już w zaawansowanej ciąży prosiłam go żeby się poruszył żebym wiedziała że tam jest :)Raz tylo jak wracaliśmy z Polski (10h jazdy samochodem) to odstawiał akrobacje chyba mu nie pasowała pozycja :) A tak to całą ciążę się zastanawiałam czemu on się nie rusza. Koniec końców, został ułożony pośladkowo i nie miał chęci się obrócić:)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jak pływająca rybka od środka, pękająca bańka, lekki dotyk od środka.. później będzie widać na brzuszkach, jak na moment coś się unosi 🙂
    Cudowne uczucie 🥰

Maybelle, Jesienna mama lubią tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:21

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś coraz częściej myślę że jednak będzie chłopak, wizyta w poniedziałek, może mi już powie kto się tam kryje:) bo jak nie to dopiero w czerwcu gdzieś się dowiem.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj dopadł ból sutków, nie całe piersi tylko brodawki, straszne! 1 raz doświadczam... Kurcze, dlaczego tak?

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOtka, rozmawiałam parę dni temu z kobieta, która w pierwszej ciąży czuła od 12 tc, a w trzeciej od 20go. Także różnie bywa :)

Misia, też mam staniki z h&m :D po szale na brafitting i kupowaniu tylko jedynie słusznych firm, szlag mnie trafił, sprzedałam wszystkie i całkiem przypadkiem okazało się, że jest jeden model w h&m który super leży. Kupiłam 4 kolory ;) mam też 2 z chantelle a reszta to kaphal.

Widze, że dziś sny ciążowe. Mi się śniło, że zaszłam w ciąże w sylwestra, ale byłam tak pijana, że nie wiem kto jest ojcem. Dobrze, że w realu nie piję ;)

Wowka, a gdzie planujesz rodzić w Warszawie? Ja sobie wybrałam (gdyby odpukać poród zaczął się wczęsniej) szpital na Żwirki i Wigury. Bo tak to mam cc w Medicoverze.

Misia78 lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Ja przedwczoraj zaczęłam 18tc i wydawalo mi się, ze czuje ruchy wieczorem, nie jestem tego pewna bo to pierwsza ciąża i nie wiem jakie to jest uczucie 😜 ale miałam tak jakby bardziej u dołu kilka razy taki delikatny nacisk od środka 😜 do czego byście porównały uczucie ruchów dziecka?

u mnie to sa ewidentne kopaniki. :)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, ostatnio rodziłam w Bródnowskim. Wcześniej miałam kilka pobytów na patologii i krótkich wizyt na ip. Byłam zadowolona z ich opieki i chyba pojadę tam jeszcze raz.

Żwirki mają dobre opinie, koleżanka miała cc i zadowolona. Ja korzystałam z nocnej pomocy dla dzieci, też spoko, tylko bardzo dużo ludzi 🙂

Freja000 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w ciąży, szczególnie mam sny których sama się czasem wstydzę 🤭🤫 ostatnio śnił mi się dziki seks w windzie z jakimś piłkarzem z RM 🤭 wstyd mężowi opowiadać 🙈 i żebym jeszcze była fanką piłki...

Evoleth, baby, Kejti22 lubią tę wiadomość

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry, rozbawiłaś mnie🤣
    Mi na początku ciąży śniło się, że całowałam się z czarnoskórym mężczyzną. I tak mi było głupio🤭

baby, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• baby Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też miałam już parę razy sny erotyczne w ciąży. Za każdym razem z innym "bohaterem" 😂 i za każdym razem nieznajomy 😂 A ja z jednym chłopem od 1996 😁😳😳😳

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Nieraz nacisk, nieraz jakby gazy w jelitach, oczywiście pukanie no i takie uczucie jakby od środka ktoś przesuwał palcem.
    To wszystko z moich poprzednich ciąż raczej, bo teraz na razie to tylko ruchy jelit i nie wiem czy to to 🤨

17u96iyefisxlskp.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby praca biurowa, teraz wzięłam sobie to biuro do domu, co bardzo przydaje się moim dziewczynom bo im skanuje, kseruje i koordynuje lekcje online😥 czego szczerze nie znoszę 🤬

17u96iyefisxlskp.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Baby praca biurowa, teraz wzięłam sobie to biuro do domu, co bardzo przydaje się moim dziewczynom bo im skanuje, kseruje i koordynuje lekcje online😥 czego szczerze nie znoszę 🤬

Jak ja cie rozumiem. Ja myślałam że dużo drukowalam kserowałam i skanowalam zawodowo. Aż przyszła zdalna szkoła 😂😣 i dopiero wszystko się grzeje. Kończę drugą ryze papieru 😒

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny ja to się najbardziej boje tego, że nie dam sobie rady. Jestem sama z mężem, nie mamy tu ani rodziny, ani znajomych bliższych... Boje się że nie podołam. A jak już to nie wrócę do pracy po macierzyńskim a tak bardzo bym tego nie chciała ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 11:11

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    To ja w ciąży, szczególnie mam sny których sama się czasem wstydzę 🤭🤫 ostatnio śnił mi się dziki seks w windzie z jakimś piłkarzem z RM 🤭 wstyd mężowi opowiadać 🙈 i żebym jeszcze była fanką piłki...

buu, a mi się już skończyły :(
    Dziś jakiś koszmar ze śmiercią dziecka :(

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś na Hm -20% na dział kobiecy ;)

Misia78 lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ