X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam okropną sytuacje, bawiłam się w chowanego z siostrzeńcem i pośliznęłam się na podłodze w skarpetkach i wywróciłam z całej siły na plecy i łokieć, uderzyłam tez głowa w podłogę. Tak się przestraszyłam... nie mam żadnych plamien, czuje ruchy, Boże... nie wiem co myślec, tak sie boje czy nie uszkodziłam dziecka... nigdy bym sobie nie wydarowała...

66f2b88525.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimfadorka wrote:
    Ehh dziewczyny ja to się najbardziej boje tego, że nie dam sobie rady. Jestem sama z mężem, nie mamy tu ani rodziny, ani znajomych bliższych... Boje się że nie podołam. A jak już to nie wrócę do pracy po macierzyńskim a tak bardzo bym tego nie chciała ☹️

Z takim obawami mierzy się nie jedna z nas, ale kto jak nie kobiety ma taką siłę by to ogarnąć? Facet poległ by na starcie 😉 nigdy nie jest łatwo, zwłaszcza z dziećmi. Też miałam obawy jak ogarnę dwójkę sama bo mąż długo pracuje i jedynie niedziele spędzamy razem. Ja mam jedynie ten komfort że jak wrócę do pracy malucha zabieram ze sobą.

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimfadorka wrote:
    Ehh dziewczyny ja to się najbardziej boje tego, że nie dam sobie rady. Jestem sama z mężem, nie mamy tu ani rodziny, ani znajomych bliższych... Boje się że nie podołam. A jak już to nie wrócę do pracy po macierzyńskim a tak bardzo bym tego nie chciała ☹️

Ja mam takie same obawy, do tego narzeczony jeździ na ciężarówkach to tez różnie bywa z dniami i godzinami, w których jest w domu, a mi został jeszcze ostatni semestr studiów od października... nie wiem jak to będzie, trochę to przeżywam zwłaszcza wieczorami 😥 ale ponoć na nasze obawy maja duży wpływ hormony i z czasem powinnismy się uspokoić, tym się pocieszam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    buu, a mi się już skończyły :(
    Dziś jakiś koszmar ze śmiercią dziecka :(

😔😔 miewałam podobne sny tylko z chorobami dziecka jak byłam z synem w ciąży, takie sny są potwornie męczące.

Soldering94 wrote:
    Wczoraj miałam okropną sytuacje, bawiłam się w chowanego z siostrzeńcem i pośliznęłam się na podłodze w skarpetkach i wywróciłam z całej siły na plecy i łokieć, uderzyłam tez głowa w podłogę. Tak się przestraszyłam... nie mam żadnych plamien, czuje ruchy, Boże... nie wiem co myślec, tak sie boje czy nie uszkodziłam dziecka... nigdy bym sobie nie wydarowała...

Ważne że brzuch cały i nie uderzyłaś nim o podłogę, jeśli nie wymiotujesz i nie ma objawów wstrząsu to bądź dobrej myśli. Maluszek się rusza i oby miał się dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 13:31

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 ja w pierwszej ciąży spadłam ze schodów, więc wiem co czujesz. Wyłam potem przez pół dnia że strachu ale nic się nie stało. Jeśli dobrze się czujesz i czujesz dzidziusia to pewnie wszystko jest okej, od tego jest macica żeby chronić dziecko, nie tak łatwo jest je uszkodzić:)

Ps oczywiście jeśli masz obawy to jedz to sprawdzić, to cię uspokoi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 14:04

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny mam nadziej, ale jestem tak zła na siebie. Nie jestem ostrożna, wczoraj jego ruchy były delikatne. Ale teraz daje mocno czadu wiec musi być dobrze, wierze w to. Podobno intuicja kobiety jest nieomylna.
    Edytka! Nawet mi nie mów... pewnie tysiące myśli przeleciało Ci przed oczami i scenariuszy... ale Twój komentarz daje mi potwierdzenie, ze dziecko jest dobrze chronione.

Freja000 lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciąży miałam stłuczkę samochodowa. Bylam w szpitalu i tam zrobili mi usg i oczywiście wszystko było ok. Spadłaś na plecy, nic na pewno się nie stało dziecku, gorzej z Tobą. Trzymaj się i uważaj na Was:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 17:43

17u96iyefisxlskp.png
  • Mag80 Znajoma

Wysłany: 2 maja 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa. Wcześniej zaglądałam na forum, ale ze względu na poronienia (x2)... jakoś nie miałam odwagi. Termin mam na 7 października. Nastawiam się jednak na poród wrześniowy bo to ciąża bliźniacza :). 18 tydzień a do mnie jeszcze chyba nie dociera, że udało się i szykują się zmiany w moim życiu. Od 1,5 tygodnia jestem już na L4, a i na ten moment ma być 2 chłopców (po 130g w zeszłym tygodniu). 2 kg na plusie, chyba że się objem to wtedy więcej. To tak w bardzo dużym skrócie. Bardziej szukam opinii, niż mogę dawać opinie ze względu na brak doświadczenia.

Jesienna mama, baby, Kejti22, Evoleth, Misia78, Freja000, Natalii lubią tę wiadomość

• Aina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg witaj ....mega blizniaki brzmi egzotycznie u nas każda nosi jedno maleństwo tez mam 18 tydzien .... Rozgosc się i pisz co ci w duszy gra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 06:23

baby lubi tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag80, witaj i gratulacje!;)
    Też mam dwa poronienia za sobą, wiec nie jesteś sama. Jak sie czujesz? Twoje dwa aniołki wróciły na raz;) mamy podobny termin, ja 8-10 pazdziernik zależy od usg. ;) czujesz już dzieciątka?

66f2b88525.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojego upadku, szyja mnie okropnie boli, łokieć trochę więcej nie czuje juz nic niepokijacego. ;)

66f2b88525.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mag! Zaglądaj do nas częściej i opowiadaj co u Was. Gratuluję chłopców 🙂 niech rosną zdrowo. Jesteś naszą drugą forumową mamą z podwójnym szczęściem ♥️

• Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mag80, cudownie, bliźniaki 💕 Rozumiem że się boisz, ja też po moich przejściach do tej pory boję się cieszyć moją ciążą, i też długo nie odważyłam się nic napisać na forum.
    Musimy być dobrej myśli 😊

de3dab218e.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering współczuje upadku! Dobrze ze jednak nie na brzuch wtedy byłoby gorzej. Szyja pewnie z naciągnięcia, może niech ci ktoś rozmazuje? Oby przeszło 🙏 dobrze ze dzidzia się rusza.
    Zazdrosze wam tych ruchów! Ja nic nie czuje, łożysko na przedniej ścianie. W pierwszej ciąży czułam dopiero ok 20 tygodnia wiec nie łudzę się ze teraz poczuje coś wcześniej ale to takie uspokajające ze dzidzia się rusza.

Mag witaj! Cudowna wiadomość -bliźniaki! Gratulacje :) mamy drugie bliźniaki na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 08:39

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie ruchy uspokojają najbardziej... ;) ze wszystkimi dolegliwościami wytrzymam, nie narzekam bo najważniejsza jest ta mała istotka, taka niewinna i bezbronna. Na początku te mi lekarz powiedział, ze łożysko mam z przodu pózniej na prenatalnych zmienił, ze jednak z tylu. Ruchy czuje od 20 kwietnia. ;) baaaardzo wcześnie i nie spodziewanie, nawet lekarz twierdził, ze szybko. Na ocznymi to były takie bulgotki w lewej pachwinie a teraz pod pępkiem takie wiercenie. 😘❤️

66f2b88525.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag, witaj :) ja po 4 stratach. Gratuluję bliźniaków :D

Wczoraj miałam wzruszający moment. Moja córka miała gorszy dzień i w momencie kiedy przytulałam ją spłakaną, mały kopnął tak, że ona tez poczuła 8)

Słuchajcie, w co zamierzacie ubierać dzieci na wyjście ze szpitala i spacery?

Emka31 lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam syna z października, było to co prawda, 11 lat temu, ale przeglądałam zdjęcia i ma na wyjście cieplejszego pajaca, polarowego, na to kocyk :)

Spacery - teraz zamierzam też kupić ciepłego pajaca, wózki w tych czasach mają śpiworki, co ułatwia życie 🙂

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że pajacyk cieplejszy i na to grubszy kocyk:) i czapka:)
    No chyba że będzie ciepły październik to może sam sweterek, kocyk i czapka lub sam cieplejszy pajacyk:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 12:46

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kosmamitka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) chciałabym dołączyć do Waszego grona 🍀
    Termin 25.10.2020 🥰 Trójmiasto :)

baby, bebetka.b, Bluberry, Jesienna mama, Wowka lubią tę wiadomość

bca46b590a.png

34l
    Endometrioza, AMH <0,2 POF

III 2019 - ICSI z KD (4.1.1) 😔
    V 2019 - ICSI z KD (4.2.2) [*] 😭 11tc (11dpt bhcg - 233,3, 14dpt bhcg - 776,7)
    08 II 2020 - transfer 4.1.1. (PRG 19.082)
    14 II 2020 - beta 6dpt - 71,7 🍀
    17 II 2020 - beta 9dpt - 414,98 🍀, PRG 35,76
    21 II 2020 - beta 13dpt - 2045,84 🍀, PRG 36,8
    28 II 2020 - beta 20dpt - 15389 🍀, PRG 34,8
    05 III 2020 - 26dpt jest ❤️
    20 X 2020 - Narodziny Floriana 🙏❤️🍀
    30 VIII 2021 - transfer 4.1.1 (PRG 32) 😞
    30 V 2022 - transfer 4.1.1 + EmbryoGlue (PRG 27) 😞

Zakończona przygoda z IVF
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag witaj;)

Ja co prawda pewno urodze we wrześniu więc jakiś pajac plus będę mieć kocyk w razie co i czapeczka jak będzie zimno

Jutro wizyta 😁😁

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ