X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za wszystkie dzisiejsze wizyty (Paulinqa, edytkaa93, Lejla, ktoś jeszcze? ) trzymam kciuki :) niech przyniosą radość i ulgę :)

wszystkim forumowym Monikom najlepsze życzenia urodzinowe :)

Misia a mierzysz sobie czasem ciśnienie? ja mam zadyszkę po dłuższym spacerze albo przy szybszym kroku, ale nie jest to raczej jak przyspieszone bicie serca, tylko właśnie przyspieszony oddech jak po wysiłku. No szybciej się męczę :) nawet przy zamiataniu albo zmianie pościeli. Taki stan ;)

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i poproszę o kciuki za mnie w piątek 😊

Witam też nowe mamusie, mam syna z 31.10 i co roku ma imprezę w stylu Halloween, a ja bardzo starałam się, by nie urodzil się 1.11 i wyszło 🙈

Misia, miałam tak wczoraj, rozmawiając z mamą ponad godzinę przez telefon, od słowotoku chyba😆, ale to taka zadyszka bardziej. Ciśnienie mam dobre, za niskie nawet, więc teraz popijam kawę 🙂

Dziś w Lidlu leginsy ciążowe i zaraz jadę na łowy 🙈 może jakaś „eska” gdzieś leży 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś za dwie godziny mam wizytę 🙈 stres oczywiście i ekscytacja... bo co tam nam się wyklaruje między nóżkami 🤭

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, pewnie :) co wejdę po schodach to dyszę ;) teraz lepiej, ale w pierwszym trymestrze masakra.

Witam nowe mamy :)

Kciuki za wizyty.

Btw popatrzyłam na te misiowe kombinezony i odpłynęłam z zachwytu. Kappahl ma cudne, ale nie dostępne :/

dqprp07wzt9w07bj.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Ja też dziś za dwie godziny mam wizytę 🙈 stres oczywiście i ekscytacja... bo co tam nam się wyklaruje między nóżkami 🤭

Blue :) no to za Was też oczywiscie kciuki. Jakieś preferencje co do płci? :)

zamówiłam parę rzeczy w lidlu i na pieknamama.pl - ciekawe co będzie dobre
    w Lidlu już koszulek tych które chciałam nie było w wielu rozmiarach. Tylko XS został :/ a do sklepu jechać mi się nie uśmiecha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 13:31

f2wl4z17a25l2zbv.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie, dalej nie wiem kto tam mieszka bo nie zrobiła mi nawet USG, tylko słuchałyśmy serduszka. Także no... Nie będę może tego nawet komentować, szkoda trochę bo tak jak myślałam dowiem się na kolejnych prenatalnych. Nie liczę już nawet na wizytę normalną. Ale ogólnie wszystko okej.

Byłam w Lidlu po te legginsy ciążowe i kupiłam dwie pary:) pierwsze moje wyjście do sklepu od stu lat:p

Emka31, Wowka, baby lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Aina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty ja tez mam dwie pary tych leginsow kupione 2 lata temu czekaja z metka
    Przydaly by sie te podkoszulki ale tez nie mam odwagi ruszyc do sklepu

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, trzymam kciuki 😍
    Dajcie znać po wizytach, koniecznie!

66f2b88525.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie ciśnienie mam niskie, tętno mierzy mi dzisiaj zegarek i wskazuje jak siedzę ok 80.
    Nie miałam zegarka na ręce jak miałam te napady, będę teraz nosić non stop. Przez ten koronawirus nie maluję się, nie noszę stanika i nie noszę zegarka. Musze się wziąć za siebie;)

17u96iyefisxlskp.png
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    No własnie ciśnienie mam niskie, tętno mierzy mi dzisiaj zegarek i wskazuje jak siedzę ok 80.
    Nie miałam zegarka na ręce jak miałam te napady, będę teraz nosić non stop. Przez ten koronawirus nie maluję się, nie noszę stanika i nie noszę zegarka. Musze się wziąć za siebie;)
    A ja nosze zegarek którzy mierzy puls i mam między 50-60 zazwyczaj 🙂 przed ciąża tez byl na takim poziomie i teraz w 18 tygodniu niewiele się zmieniło, fakt szybciej się mecze ale ciśnienie u lekarza zawsze wzorowe wychodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy chłopca, 275g szczęścia 😍 wszystko w porządku. 1 czerwca robimy połówkowe, za dwa tygodnie glukoza 🙊

Najlepszy prezent imieninowy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 15:59

edytkaa93, Virad, moni_90, Emka31, Wowka, Misia78, Evoleth, Kosmamitka, Maybelle, baby, Freja000, Jesienna mama, Sylwia Sylwia, Natalii lubią tę wiadomość

• Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za kciuki, już po🙂 wszystko ok, raczej dziewczynka, 220g szczęścia, nie dała się zmierzyć bo się odwróciła i tatuś dostał tylko zdjęcie stopy i twarzy z profilu😁 cudo

edytkaa93, Virad, Emka31, moni_90, Wowka, Misia78, Kosmamitka, Maybelle, baby, Freja000, Jesienna mama, Natalii lubią tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Bluberry, super wiadomość! Wszystkiego najlepszego z okazji imienin;) połówkowe masz w moje urodziny ;)
    Lajla gratulacje! Wspierasz grono dziewczynek, chociaż chłopaków troszkę więcej na forum z moich obserwacji;) wrzucajcie fotki jak macie, one są takie rozczulające ;)

Bluberry lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim udanych dzisiejszych wizyt i chwalę się naszymi nowościami 😉 my też mieliśmy dziś wizytę, tata chciał zdjęcie maluszka więc dostał zdjęcie buziaka w 3d. Nie widać super, ale o tak jest rozczulające. Mam nadzieję, że prawidłowo wkleję link 😉

b141683a1cc0.jpg

Póki co wszystko wygląda dobrze i jak to lekarz stwierdził nic między nogami nie widać więc pewnie dziewczynka 😊 czekamy na połówkowe żeby potwierdzić. Dziś 17+4. Ale to leci!

Evoleth, Maybelle, baby, Freja000, Wowka, Jesienna mama, Kosmamitka, Natalii lubią tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziutka! Gratulacje! Ja wizyta 13.05 więc wtedy będą pewnie połówkowe.

66f2b88525.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie prawdopodobnie będzie DZIEWCZYNKA ;) 18 maja mam polowkowe i już mi potwierdzi na 100%. Ale drugi raz mowil ze nic nie dynda miedzg nogami i ja tez nic nie widziałam 🤣 a tak to ok moje wyniki w normie dzidzia wazy 282 g;) 1 maja glukoza..

Maybelle, baby, Freja000, Wowka, Misia78, Jesienna mama, Evoleth, Kosmamitka, Natalii lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:21

baby, Wowka, Bluberry, Evoleth lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Przez ten koronawirus nie maluję się, nie noszę stanika i nie noszę zegarka. Musze się wziąć za siebie;)

:) hehe dobre :D

wooow ale pracowity poniedziałek mieli ginekolodzy dzisiaj :) gratuluję wieści z wizyt!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 18:20

Misia78, Bluberry lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, tak wcześnie glukoza? Myslałam, że robią po 24 tygodniu...

Gratuluję wizyt :D

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!

Czy któraś zaliczyła powrót mdłości, w okolicach mojego tygodnia?
    Bo od 2,3 dni mnie mdli rano, identiko jak w 1 trymestrze. Oczywiście pomyślałam że to oznacza coś złego, jak to zwykle ja...

17u96iyefisxlskp.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ