Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilolu, ja już 2 razy lądowałam z krwawieniem na IP. Za każdym razem krwawienie było niewiadomego pochodzenia- nie było krwiaka- stres ogromny, bo człowiek myśli o najgorszym od razu. Sporo dziewczyn w szpitalu było w podobnej sytuacji i to na różnych etapach ciąży - u każdej wszystko skończyło się dobrze. Musisz się oszczędzać😘
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Emka31 wrote:Wiem, przez co przechodzisz, doskonale pamiętam ten stres. Pamiętam też, że poza dłuższym oglądaniem główki młodego, długo oglądał też serce i połączenie tych dwóch nieprawidłowości daje powód do zamartwień. Tym bardziej więc odganiaj złe myśli 🙂🙂
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Dziewczyny jaki adapter do pasów polecacie? Jeżdżę bardzo rzadko i to jako pasażer, najczesciej do lekarza albo nad morze bo mam niedaleko. Ale nie wyobrażam sobie jazdy bez zapiętych pasów, nigdy tak nie robiłam więc i teraz nie zamierzam.
Nie potrafię dodać zdjęcia tu na forum, próbowałam ale ciągle sam link mi wyskakuje zamiast zdjęcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 07:45
-
Jesienna mama wrote:Dziewczyny jaki adapter do pasów polecacie? Jeżdżę bardzo rzadko i to jako pasażer, najczesciej do lekarza albo nad morze bo mam niedaleko. Ale nie wyobrażam sobie jazdy bez zapiętych pasów, nigdy tak nie robiłam więc i teraz nie zamierzam.
Nie potrafię dodać zdjęcia tu na forum, próbowałam ale ciągle sam link mi wyskakuje zamiast zdjęcia.
ty już masz brzuszek? Bo ja jeszcze nic. We wszystkie ubrania normalnie się mieszcze, oprócz ultra obcislych jeansow z wysokim stanem. Pasy normalnie zapinam.
Co do adaptera to chyba takie najpopularniejsze to be safe https://www.besafe.com.pl/produkt/besafe-adapter-dla-kobiet-w-ciazy i insafe https://insafe.store/pl/p/Adapter-do-pasow-dla-ciezarnych-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74?gclid=Cj0KCQjw-r71BRDuARIsAB7i_QOPZ1xfLThIIoZE17-YoOpfEG1fxtDaJOQvN3fN w jednej z okolicznych przychodni mogę sobie wypożyczyć takie adaptery na 30 dni za 30. złJesienna mama lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:ty już masz brzuszek? Bo ja jeszcze nic. We wszystkie ubrania normalnie się mieszcze, oprócz ultra obcislych jeansow z wysokim stanem. Pasy normalnie zapinam.
Tak, mi już brzuszek się pojawia, może też przez to że szczuplaczek nie jestem.
Adapter chce z myślą o późniejszych miesiącach. Mam ok 30 km na plażę więc przypuszczam że jak zdrowie pozwoli to będę czasem tam zaglądać. A że jestem panikarą to wolę mieć jakieś zabezpieczenie 😉 -
Ja mam zimową oponkę 😅
Ogólnie nic jeszcze nie kupiłam, ani dla siebie ani dla dziecka. Niektórym kobietą adapter nie jest potrzebny jak zapna pasy w rekomendowany sposób Część biodrowa powinna być dobrze naciągnięta (ciasna) i poprowadzona pod brzuchem, po kościach miednicy. Pas ramieniowy powinien przebiegać między piersiami, na boku brzucha, ale nie na brzuchu. -
nick nieaktualnyTeż polecam adapter z Be Safe. Ja juz od kilku dni używam i jest dużo lepszy komfort jazdy, a przy gwaltowniejszym hamowaniu nie denerwuję się, że pas ucisnął mi brzuszek
Ja już mam bardzo widoczny brzuszek, właściwie to już od dawna chodzę tylko w ciuchach ciążowych, bo jest mi wygodniejJesienna mama lubi tę wiadomość
-
Kupiłam adapter insafe i jest super. Ja dużo jeżdżę normalnie, teraz mniej, ale nienawidzę ucisku na brzuch.
BTW drugi tydzień prowadzę prawie normalne zycie: wychodzenie, spacery, znajomi i mój brzuch jak jestem w ruchu, bez problemu. Spina się jak leżę i siedzę. Dziwne...
Dziewczyny współczuję stresów i trzymam kciuki.
Zazdroszczę Wam noszenia legginsów, bo bez problemu można kupić.
A moje spodnie z c&a zostały wreszcie wysłane. Po 3 tygodniach!!!!
Tych z allegro nie kupiłam w końcu, bo w opiniach było napisane, że są tylko na mały brzuszek i to ściema, że ciązowe... -
Soldering94 wrote:Jakoś mi się wydaje, że dopiero zaczyna powoli rosnąć. Ale i tak uważam, że jest malutki ;( dziewczyny Wy macie większe?
Może masz silne mięśnie brzucha lub głęboka miednice -
Soldering94 wrote:Jakoś mi się wydaje, że dopiero zaczyna powoli rosnąć. Ale i tak uważam, że jest malutki ;( dziewczyny Wy macie większe?
To żaden powód do niepokoju. Ja mam właśnie duży brzuch, pewnie już wyglądam na 6-7 miesiąc. Ale to głównie dlatego że mam małą miednicę i słabe mięśnie brzucha, więc od razu wszystko idzie mi do przodu. Nic fajnego 😉 Moja siostra (te same geny!) ma szerokie biodra i u niej ciążę widać było dopiero gdy zbliżała się do półmetka. Za każdym razem rodziła dorodnego chłopca.
Także nic się nie martw, szybciej wrócisz do formy i do figury 😊Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Miednice to chyba mam taką niezbyt dużą, ale fakt mięśnie brzucha zawsze miałam silne, bliżej lata to kosteczka. Gorzej zawsze z nogami, mimo treningu nigdy mi się nie podobały a teraz to już tragedia, nawet celulit mi wyszedł. Mąż patrzy krytycznym okiem na te moje nogi🧐 zamówiłam sobie właśnie taka szczotkę do masażu na sucho aby się go trochę pozbyć. Gorzej, że mam zakaz treningów a leżenie w tym nie pomaga. Po ciąży będzie trzeba popracować a teraz myśleć o dziecku 😇