Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam z wizyty i będzie chłopak 🤪 tak czułam ale nikomu nie mówiłam 🤪. Wszystko oki. Ale się splakalam jak się potwierdziło, mąż dumny córcia się cieszy ze będzie miała młodszego brata🤗 dziś męża urodziny - to mu prezent zrobił dzidziuś ze jajeczka pokazał, noi kupilam mu prezent - przejażdżka Audi R8 V8 po torze 😀😀😀 chyba się ucieszy hihi
Kosmamitka, baby, Maybelle, Freja000, Evoleth, Malinka, Jesienna mama, Bluberry, Wowka, Virad, Misia78, Natalii, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tu tylko przechodzę..
Byłam tu u was na chwilę na początku jako Gruszka, niestety testy miałam wadliwe stąd dwie kreski. W każdym razie życzę wam wszystkim nudnych ciąż i wszystkiego co najlepsze!
Blueberry pozdrawiam!
Powiedzcie mi co z MałaMi24?? -
Maybelle :
Pewnie gdybym znała już płeć to bym zaczęła kupować wyprawkę. A tak tylko to mnie powstrzymuje, bo nie wiem czy kupować rzeczy w kwiatki czy lepiej nie 😂[/QUOTE]
Mam dokładnie to samo, już oglądam te wszystkie piękne kocyki, rożki itp ale jeszcze nie mogę. Gdzieś tam mam przeczucie że dziewczynka, ale póki nie wiem na 100% to się wstrzymuje 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 13:19
-
nick nieaktualnyMaybelle a kiedy wizyta z usg? Jakieś przeczucia co do płci masz? 🙂 Pewnie na Twoim miejscu też bym nie wytrzymała i na prywatną wizytę się zapisała z ciekawości 😉
My przy trzecimi to chcieliśmy zrobić sobie niespodziankę i z poznaniem płci dziecka czekać do porodu, później stwierdziliśmy że może my sami będziemy wiedzieć ale innym dopiero po urodzeniu powiemy.
Czy ktoś jeszcze jest kto nie powiedział rodzinie o dzidziusia? Mój mąż focha strzelił na swoich rodziców i powiedział że narazie im nie powie 😒 teściowa nie chcę narazie byśmy ich odwiedzali z racji jej zawodu i ja ją doskonale rozumiem, ale mój mąż już nie i twierdzi że przez telefon nie będzie takich informacji przekazywał. Ja się śmieję że przez niego z teściową na porodówce się spotkamy i wtedy pozna nowinę 😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malinka trzymam mocno kciuki, wiem niestety ile nerwów to kosztuje. Też to przerabiałam, robiłam chyba wszystko : aplikacje, testy owulacyjne, mierzenie temperatury, pełno witamin dla kobiet planujących ciąże, kwas foliowy, piłam olej z wiesiołka i w końcu się udało ❤️ Wierzę, że i Ty niedługo będziesz się cieszyć tym stanem. Bardzo Ci kibicuje. Jeśli się uda, to wpadnij tu na forum i pochwal się koniecznie 😊✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 13:54
Malinka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, u mnie taka sprawa. Dzwoniła dziś do mnie pani z kadr i mówi, że nie wpłynęło do nich jedno L-4 z przełomu marca i kwietnia. Pamietam, że załatwiałam to zwolnienie zdalnie przez telefon u mojego lekarza. Możliwe że zapomniał to zrobić albo coś mi się źle kliknęło. Wiem że muszę to przede wszystkim z nim wyjaśnić. Ale zanim go złapię, może któraś z Was wie czy lakarz może to odkręcić i wystawić takie zwolnienie wstecz?Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Evoleth wrote:Dziewczyny, u mnie taka sprawa. Dzwoniła dziś do mnie pani z kadr i mówi, że nie wpłynęło do nich jedno L-4 z przełomu marca i kwietnia. Pamietam, że załatwiałam to zwolnienie zdalnie przez telefon u mojego lekarza. Możliwe że zapomniał to zrobić albo coś mi się źle kliknęło. Wiem że muszę to przede wszystkim z nim wyjaśnić. Ale zanim go złapię, może któraś z Was wie czy lakarz może to odkręcić i wystawić takie zwolnienie wstecz?
Nie może. Mój wystawia 1 dzień roboczy wstecz -
Evoleth miałam taką sytuację przed Wielkanocą, zadzwonili z pracy że nie ma mojego zwolnienia. Zadzwoniłam do lekarza i wystawił zwolnienie wsteczne, ale trzy dni miałam po czasie, więc jak gdyby nie usprawiedliwione, ale lekarz wysłał że to z powodów medycznych się nie stawiłam. Ogólnie było ryzyko wezwania na komisję do ZUSu ale jakoś się obeszło. Polecam Ci założyć konto w ZUSie online i sobie monitorować na bieżąco czy zwolnienie doszło. Ja już mam nauczkę i już pilnuje. Poszło mi bardzo szybko z założeniem konta bo mam Profil zaufany założony, a wtedy to już 5 minut roboty, ale wszystko widzę co się dzieje.
Evoleth lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvoleth wrote:Dzięki dziewczyny. O tych tych trzech dniach właśnie wiedziałam. Będę dzwonić i wyjaśniać.
Przede wszystkim warto mieć wgląd do PUE zawsze pod kontrolą sprawy zusoskie i widać co gdzie kiedy jeśli chodzi o zwolnienia.Evoleth lubi tę wiadomość