X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam miseczkę truskawek ☺ i bryka

Soldering94, Freja000, Jesienna mama, Malinka, Bluberry, Wowka lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz 😍😍🥰

66f2b88525.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś od rana tak zasłodziłam, że wystarczy mi chyba na miesiąc 😳 rano robiłam tort urodzinowy młodemu i jeszcze o muffinki poprosił, zrobiłam marchewkowe to i młoda zje 😉

baby, Malinka lubią tę wiadomość

• agusiagim1. Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty i będzie chłopak 🤪 tak czułam ale nikomu nie mówiłam 🤪. Wszystko oki. Ale się splakalam jak się potwierdziło, mąż dumny córcia się cieszy ze będzie miała młodszego brata🤗 dziś męża urodziny - to mu prezent zrobił dzidziuś ze jajeczka pokazał, noi kupilam mu prezent - przejażdżka Audi R8 V8 po torze 😀😀😀 chyba się ucieszy hihi

Kosmamitka, baby, Maybelle, Freja000, Evoleth, Malinka, Jesienna mama, Bluberry, Wowka, Virad, Misia78, Natalii, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

shl9at3.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:22

Jesienna mama, agusiagim1. lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu tylko przechodzę..
    Byłam tu u was na chwilę na początku jako Gruszka, niestety testy miałam wadliwe stąd dwie kreski. W każdym razie życzę wam wszystkim nudnych ciąż i wszystkiego co najlepsze!
    Blueberry pozdrawiam!
    Powiedzcie mi co z MałaMi24??

• Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle :
    Pewnie gdybym znała już płeć to bym zaczęła kupować wyprawkę. A tak tylko to mnie powstrzymuje, bo nie wiem czy kupować rzeczy w kwiatki czy lepiej nie 😂[/QUOTE]

Mam dokładnie to samo, już oglądam te wszystkie piękne kocyki, rożki itp ale jeszcze nie mogę. Gdzieś tam mam przeczucie że dziewczynka, ale póki nie wiem na 100% to się wstrzymuje 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 13:19

de3dab218e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle a kiedy wizyta z usg? Jakieś przeczucia co do płci masz? 🙂 Pewnie na Twoim miejscu też bym nie wytrzymała i na prywatną wizytę się zapisała z ciekawości 😉

My przy trzecimi to chcieliśmy zrobić sobie niespodziankę i z poznaniem płci dziecka czekać do porodu, później stwierdziliśmy że może my sami będziemy wiedzieć ale innym dopiero po urodzeniu powiemy.

Czy ktoś jeszcze jest kto nie powiedział rodzinie o dzidziusia? Mój mąż focha strzelił na swoich rodziców i powiedział że narazie im nie powie 😒 teściowa nie chcę narazie byśmy ich odwiedzali z racji jej zawodu i ja ją doskonale rozumiem, ale mój mąż już nie i twierdzi że przez telefon nie będzie takich informacji przekazywał. Ja się śmieję że przez niego z teściową na porodówce się spotkamy i wtedy pozna nowinę 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Malinka 🙂 co słychać jak postępy w działaniu, testowanie zaplanowane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Cześć Malinka 🙂 co słychać jak postępy w działaniu, testowanie zaplanowane?
    Nie chcę wam tu się wcinać w wątek za bardzo hehe ale odpowiem. Testowanie 14ego zaczynam :) zapas testów dzisiaj zostanie do mnie dostarczony kurierem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka to mocne kciuki ✊✊✊ za owocne testowanie i żeby tylko jeden Ci wystarczył 😉 🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 13:35

Malinka lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 maja 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam mocno kciuki, wiem niestety ile nerwów to kosztuje. Też to przerabiałam, robiłam chyba wszystko : aplikacje, testy owulacyjne, mierzenie temperatury, pełno witamin dla kobiet planujących ciąże, kwas foliowy, piłam olej z wiesiołka i w końcu się udało ❤️ Wierzę, że i Ty niedługo będziesz się cieszyć tym stanem. Bardzo Ci kibicuje. Jeśli się uda, to wpadnij tu na forum i pochwal się koniecznie 😊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 13:54

Malinka lubi tę wiadomość

de3dab218e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie taka sprawa. Dzwoniła dziś do mnie pani z kadr i mówi, że nie wpłynęło do nich jedno L-4 z przełomu marca i kwietnia. Pamietam, że załatwiałam to zwolnienie zdalnie przez telefon u mojego lekarza. Możliwe że zapomniał to zrobić albo coś mi się źle kliknęło. Wiem że muszę to przede wszystkim z nim wyjaśnić. Ale zanim go złapię, może któraś z Was wie czy lakarz może to odkręcić i wystawić takie zwolnienie wstecz?

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• baby Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Dziewczyny, u mnie taka sprawa. Dzwoniła dziś do mnie pani z kadr i mówi, że nie wpłynęło do nich jedno L-4 z przełomu marca i kwietnia. Pamietam, że załatwiałam to zwolnienie zdalnie przez telefon u mojego lekarza. Możliwe że zapomniał to zrobić albo coś mi się źle kliknęło. Wiem że muszę to przede wszystkim z nim wyjaśnić. Ale zanim go złapię, może któraś z Was wie czy lakarz może to odkręcić i wystawić takie zwolnienie wstecz?

Nie może. Mój wystawia 1 dzień roboczy wstecz

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)

Wysłany: 6 maja 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth miałam taką sytuację przed Wielkanocą, zadzwonili z pracy że nie ma mojego zwolnienia. Zadzwoniłam do lekarza i wystawił zwolnienie wsteczne, ale trzy dni miałam po czasie, więc jak gdyby nie usprawiedliwione, ale lekarz wysłał że to z powodów medycznych się nie stawiłam. Ogólnie było ryzyko wezwania na komisję do ZUSu ale jakoś się obeszło. Polecam Ci założyć konto w ZUSie online i sobie monitorować na bieżąco czy zwolnienie doszło. Ja już mam nauczkę i już pilnuje. Poszło mi bardzo szybko z założeniem konta bo mam Profil zaufany założony, a wtedy to już 5 minut roboty, ale wszystko widzę co się dzieje.

Evoleth lubi tę wiadomość

de3dab218e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth lekarz może do trzech dni wstecz wystawić L4 ale jeśli to z jego winy wynikła taka sytuacja to może są jakieś procedury inne żeby to odkręcić. Zadzwoń do lekarza niech to sprawdzi może on prędzej będzie wiedział co z tym zrobić.

• agusiagim1. Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth właśnie dziś na wizycie rozmawiałam na ten temat z moją doktor. I dwa zwolnienia w kwietniu jej nie doszły a wysłała i system nie informował o żadnym błędzie. Mówiła ze to w tym systemie musi odnaleźć i wyprostować.

shl9at3.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. O tych tych trzech dniach właśnie wiedziałam. Będę dzwonić i wyjaśniać.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) napewno się pochwalę! :)

Bluberry, Jesienna mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Dzięki dziewczyny. O tych tych trzech dniach właśnie wiedziałam. Będę dzwonić i wyjaśniać.

Przede wszystkim warto mieć wgląd do PUE zawsze pod kontrolą sprawy zusoskie i widać co gdzie kiedy jeśli chodzi o zwolnienia.

Evoleth lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ