Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam miseczkę truskawek ☺ i bryka

Soldering94, Freja000, Jesienna mama, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Wowka lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz 😍😍🥰

66f2b88525.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś od rana tak zasłodziłam, że wystarczy mi chyba na miesiąc 😳 rano robiłam tort urodzinowy młodemu i jeszcze o muffinki poprosił, zrobiłam marchewkowe to i młoda zje 😉

baby, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• agusiagim1. Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty i będzie chłopak 🤪 tak czułam ale nikomu nie mówiłam 🤪. Wszystko oki. Ale się splakalam jak się potwierdziło, mąż dumny córcia się cieszy ze będzie miała młodszego brata🤗 dziś męża urodziny - to mu prezent zrobił dzidziuś ze jajeczka pokazał, noi kupilam mu prezent - przejażdżka Audi R8 V8 po torze 😀😀😀 chyba się ucieszy hihi

Kosmamitka, baby, Maybelle, Freja000, Evoleth, nick nieaktualny, Jesienna mama, nick nieaktualny, Wowka, Virad, Misia78, nick nieaktualny, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

shl9at3.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:22

Jesienna mama, agusiagim1. lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu tylko przechodzę..
    Byłam tu u was na chwilę na początku jako Gruszka, niestety testy miałam wadliwe stąd dwie kreski. W każdym razie życzę wam wszystkim nudnych ciąż i wszystkiego co najlepsze!
    Blueberry pozdrawiam!
    Powiedzcie mi co z MałaMi24??

• Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle :
    Pewnie gdybym znała już płeć to bym zaczęła kupować wyprawkę. A tak tylko to mnie powstrzymuje, bo nie wiem czy kupować rzeczy w kwiatki czy lepiej nie 😂[/QUOTE]

Mam dokładnie to samo, już oglądam te wszystkie piękne kocyki, rożki itp ale jeszcze nie mogę. Gdzieś tam mam przeczucie że dziewczynka, ale póki nie wiem na 100% to się wstrzymuje 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 13:19

de3dab218e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle a kiedy wizyta z usg? Jakieś przeczucia co do płci masz? 🙂 Pewnie na Twoim miejscu też bym nie wytrzymała i na prywatną wizytę się zapisała z ciekawości 😉

My przy trzecimi to chcieliśmy zrobić sobie niespodziankę i z poznaniem płci dziecka czekać do porodu, później stwierdziliśmy że może my sami będziemy wiedzieć ale innym dopiero po urodzeniu powiemy.

Czy ktoś jeszcze jest kto nie powiedział rodzinie o dzidziusia? Mój mąż focha strzelił na swoich rodziców i powiedział że narazie im nie powie 😒 teściowa nie chcę narazie byśmy ich odwiedzali z racji jej zawodu i ja ją doskonale rozumiem, ale mój mąż już nie i twierdzi że przez telefon nie będzie takich informacji przekazywał. Ja się śmieję że przez niego z teściową na porodówce się spotkamy i wtedy pozna nowinę 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Malinka 🙂 co słychać jak postępy w działaniu, testowanie zaplanowane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Cześć Malinka 🙂 co słychać jak postępy w działaniu, testowanie zaplanowane?
    Nie chcę wam tu się wcinać w wątek za bardzo hehe ale odpowiem. Testowanie 14ego zaczynam :) zapas testów dzisiaj zostanie do mnie dostarczony kurierem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka to mocne kciuki ✊✊✊ za owocne testowanie i żeby tylko jeden Ci wystarczył 😉 🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 13:35

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 maja 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam mocno kciuki, wiem niestety ile nerwów to kosztuje. Też to przerabiałam, robiłam chyba wszystko : aplikacje, testy owulacyjne, mierzenie temperatury, pełno witamin dla kobiet planujących ciąże, kwas foliowy, piłam olej z wiesiołka i w końcu się udało ❤️ Wierzę, że i Ty niedługo będziesz się cieszyć tym stanem. Bardzo Ci kibicuje. Jeśli się uda, to wpadnij tu na forum i pochwal się koniecznie 😊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 13:54

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

de3dab218e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie taka sprawa. Dzwoniła dziś do mnie pani z kadr i mówi, że nie wpłynęło do nich jedno L-4 z przełomu marca i kwietnia. Pamietam, że załatwiałam to zwolnienie zdalnie przez telefon u mojego lekarza. Możliwe że zapomniał to zrobić albo coś mi się źle kliknęło. Wiem że muszę to przede wszystkim z nim wyjaśnić. Ale zanim go złapię, może któraś z Was wie czy lakarz może to odkręcić i wystawić takie zwolnienie wstecz?

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• baby Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Dziewczyny, u mnie taka sprawa. Dzwoniła dziś do mnie pani z kadr i mówi, że nie wpłynęło do nich jedno L-4 z przełomu marca i kwietnia. Pamietam, że załatwiałam to zwolnienie zdalnie przez telefon u mojego lekarza. Możliwe że zapomniał to zrobić albo coś mi się źle kliknęło. Wiem że muszę to przede wszystkim z nim wyjaśnić. Ale zanim go złapię, może któraś z Was wie czy lakarz może to odkręcić i wystawić takie zwolnienie wstecz?

Nie może. Mój wystawia 1 dzień roboczy wstecz

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)

Wysłany: 6 maja 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth miałam taką sytuację przed Wielkanocą, zadzwonili z pracy że nie ma mojego zwolnienia. Zadzwoniłam do lekarza i wystawił zwolnienie wsteczne, ale trzy dni miałam po czasie, więc jak gdyby nie usprawiedliwione, ale lekarz wysłał że to z powodów medycznych się nie stawiłam. Ogólnie było ryzyko wezwania na komisję do ZUSu ale jakoś się obeszło. Polecam Ci założyć konto w ZUSie online i sobie monitorować na bieżąco czy zwolnienie doszło. Ja już mam nauczkę i już pilnuje. Poszło mi bardzo szybko z założeniem konta bo mam Profil zaufany założony, a wtedy to już 5 minut roboty, ale wszystko widzę co się dzieje.

Evoleth lubi tę wiadomość

de3dab218e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth lekarz może do trzech dni wstecz wystawić L4 ale jeśli to z jego winy wynikła taka sytuacja to może są jakieś procedury inne żeby to odkręcić. Zadzwoń do lekarza niech to sprawdzi może on prędzej będzie wiedział co z tym zrobić.

• agusiagim1. Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth właśnie dziś na wizycie rozmawiałam na ten temat z moją doktor. I dwa zwolnienia w kwietniu jej nie doszły a wysłała i system nie informował o żadnym błędzie. Mówiła ze to w tym systemie musi odnaleźć i wyprostować.

shl9at3.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. O tych tych trzech dniach właśnie wiedziałam. Będę dzwonić i wyjaśniać.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) napewno się pochwalę! :)

nick nieaktualny, Jesienna mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Dzięki dziewczyny. O tych tych trzech dniach właśnie wiedziałam. Będę dzwonić i wyjaśniać.

Przede wszystkim warto mieć wgląd do PUE zawsze pod kontrolą sprawy zusoskie i widać co gdzie kiedy jeśli chodzi o zwolnienia.

Evoleth lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ