X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 21:53

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy prawdziwej nie piłam odkąd zaszłam s ciążę z córką, jej zapach i smak z mlekiem skutecznie mnie odpychał później karmiłam młodą to też jakoś nie ciągnęło mnie i przerzuciłam się całkowicie na inke ale teraz w ciąży to i nawet inka mi nie pasuje. Moja mama kupuję inke specjalnie dla mnie bo często u niej jestem na kawkę i ostatnio mówię że wolę zwykłą wodę z cytryną lub herbatkę i tak coś chyba zaczyna podejrzewać, i próbuje odwracać jej uwagę że się odchudzam 🤣🤣🤣😂 bo jeszcze nikomu nie mówiliśmy o ciąży.

Maybelle lubi tę wiadomość

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nikomu nie mówiłam hehe, najgorzej było w pracy, bo zawsze rano każdy kawka na biurku. Ale wzięłam się na sposób i inkę przesypalam do pojemniczka i wyglada jak zwykła rozpuszczalna. Noi plus ze zawsze byłam w pracy najwcześniej hehe to dało się ukryć. Po południu było gorzej bo piłam soczki, wchodzi ostatnio koleżanka z pokoju obok i do mnie „a co Ty w ciąży jesteś ze takie zdrowe soczki pijesz” obróciłem to w żart, ale czasem to miałam wrażenie ze mam napis na czole JESTEM W CIĄŻY hehe🤪🤪🤪🤪

Maybelle, Gruszka, Bluberry lubią tę wiadomość

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bluberry lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Oj tak, przed mamą szczególnie jest ciężko coś zataić.
    Moja też podejrzewała, bo za często chodziłam siku jak byłam u niej. No i koło 17 zaczęłam okropnie ziewać 😂 Więc koniec końców powiedziałam jej, ale ma zakaz mówienia o tym komukolwiek z rodziny. Więc nawet tata nie wie, a faceci jednak nie są tacy spostrzegawczy jak kobiety 🤣

Ooo to brawa dla mamy za dochowanie tajemnicy ;)

Mi też już tak kawa nie smakuje, piję jedną rano, ale z popołudniowej zrezygnowałam. A był to mój poobiedni rytuał. Za to aromatyczna, czarna herbata... oh!

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• CherryCherry_Lady Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kawkę można :) Ja to w ogóle mam ciśnienie zazwyczaj 80/50 więc chyba filiżanka nie zaszkodzi :) A trzeba pamiętać że w herbatach jest teina która ma skutki jak kofeina :)

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wczoraj miałam wizytę serduszko jest i 1 cm szcescia❤ A tak się bałam bo z w niedzielę wieczorem zaczęłam trochę plamic ale wczoraj gin mnie uspokoił że prawdopodobnie bo neparine to jest. Dupka mi na razie zwiększył.

Chyba możecie wpisać mnie na listę z OM termin na 1 października:)

Maybelle, Foto80, Bluberry, Katarzynka89, CherryCherry_Lady, Annie1981 lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co pomoże mi na ból głowy? Zastanawiam się co mogę? Bo z synem wg mnie głowa nie bolała.

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 15:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka wrote:
    A czemu makreli nie można? Jadłam w obydwu ciążach.. to, że surowego mięsa nie można to wiem bo WZW albo toxoplazmoza, surowe jajka bo salmonella ale wędzonki? Co w nich złego?
    Gruszka, mi mówiono właśnie w poprzedniej ciąży, że jest ryzyko zarażenia Listerią, bo może być słabo uwedzona. A druga rzecz, że wędzone makrele zawierają dużo rtęci. Nie wiem, na ile to prawda, ślę sobie odpuściłam.

Gruszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinga super, ze juz slyszalas serduszko :) Ja mam wizytę w poniedziałek i nie mogę się już doczekać:) termin 1 lub 3 październik, więc podobnie :)
    Co do bólu głowy to mi pomaga kawa albo dużo wody. Możemy przeciwbólowe typu Apap chyba.

Paulinqa lubi tę wiadomość

• Katarzynka89 Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam dziewczyny że robicie usg i że słyszycie serduszka 😊 Ja mieszkam w Szwecji i tu pierwsze usg w okolicach 12 tygodnia dopiero robią. A to i tak zmienili bo jak w 2018 w ciąży byłam to miałam tu jedne jedyne usg w 24 tygodniu chyba...

gann9n732ss28gx7.png

syy26iyer7t7bt4s.png
  • moni_90 Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK tez dopiero w 12-13 tyg. pierwsze usg.
    Ja sie zdecydowalam na prywatne i ide za 2 tygodnie. To bedzie juz koncowka 7 tygodnia wiec powinno byc serduszko😊 Mam taka nadzieje. Paulinqa fajnie ze juz wizyte serduszkowa masz za soba 😊

ZY2p.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę do tych z Was, które będą robiły badanie glukozy na czco, żęby pisały jakie mają wyniki i czy jesteście zdrowe czy macie IO lub HI. Chcę porównać do swoich ;)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Gruszka ogólnie wędzonych ryb nie zaleca się w ciąży ze względu na listerioze. Ale głównie tych które są wędzone na zimno a te które są wędzone na ciepło można. I niestety makrela wędzona i łosoś zaliczają się do tej grupy niewskazanych... Ja jadłam też i makrele i łososia ale w granicach rozsądku może 2-3 razy i nic się nie stało.
    a na zagranicznych stronach piszą, że można wędzonego łososia i pstrąga ;) kupiłam sobie łososia eko (bo ogólnie łosoś hodowlany to syf), bo miałam ochotę :)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja mam wizyte dopiero 24 lutego to będzie 7 tydzień i 2 dzień.
    Jutro pojadę zrobić betę.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy korzystacie z jakiś fajnych aplikacji ciążowych ? :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Monia93 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja mam wizyte dopiero 24 lutego to będzie 7 tydzień i 2 dzień.
    Jutro pojadę zrobić betę.
    Nie przejmuj się, że późno. Ja mam wizytę na 5.03, a dzis rozpoczęłam 6 tydzień. Zwariuję do tego czasu 🤣

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Mam prośbę do tych z Was, które będą robiły badanie glukozy na czco, żęby pisały jakie mają wyniki i czy jesteście zdrowe czy macie IO lub HI. Chcę porównać do swoich ;)

Ja miałam glukozę na czczo 88 😉

Freja000 lubi tę wiadomość

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ