X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 21:53

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy prawdziwej nie piłam odkąd zaszłam s ciążę z córką, jej zapach i smak z mlekiem skutecznie mnie odpychał później karmiłam młodą to też jakoś nie ciągnęło mnie i przerzuciłam się całkowicie na inke ale teraz w ciąży to i nawet inka mi nie pasuje. Moja mama kupuję inke specjalnie dla mnie bo często u niej jestem na kawkę i ostatnio mówię że wolę zwykłą wodę z cytryną lub herbatkę i tak coś chyba zaczyna podejrzewać, i próbuje odwracać jej uwagę że się odchudzam 🤣🤣🤣😂 bo jeszcze nikomu nie mówiliśmy o ciąży.

Maybelle lubi tę wiadomość

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nikomu nie mówiłam hehe, najgorzej było w pracy, bo zawsze rano każdy kawka na biurku. Ale wzięłam się na sposób i inkę przesypalam do pojemniczka i wyglada jak zwykła rozpuszczalna. Noi plus ze zawsze byłam w pracy najwcześniej hehe to dało się ukryć. Po południu było gorzej bo piłam soczki, wchodzi ostatnio koleżanka z pokoju obok i do mnie „a co Ty w ciąży jesteś ze takie zdrowe soczki pijesz” obróciłem to w żart, ale czasem to miałam wrażenie ze mam napis na czole JESTEM W CIĄŻY hehe🤪🤪🤪🤪

Maybelle, Gruszka, Bluberry lubią tę wiadomość

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bluberry lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Oj tak, przed mamą szczególnie jest ciężko coś zataić.
    Moja też podejrzewała, bo za często chodziłam siku jak byłam u niej. No i koło 17 zaczęłam okropnie ziewać 😂 Więc koniec końców powiedziałam jej, ale ma zakaz mówienia o tym komukolwiek z rodziny. Więc nawet tata nie wie, a faceci jednak nie są tacy spostrzegawczy jak kobiety 🤣

Ooo to brawa dla mamy za dochowanie tajemnicy ;)

Mi też już tak kawa nie smakuje, piję jedną rano, ale z popołudniowej zrezygnowałam. A był to mój poobiedni rytuał. Za to aromatyczna, czarna herbata... oh!

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• CherryCherry_Lady Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kawkę można :) Ja to w ogóle mam ciśnienie zazwyczaj 80/50 więc chyba filiżanka nie zaszkodzi :) A trzeba pamiętać że w herbatach jest teina która ma skutki jak kofeina :)

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wczoraj miałam wizytę serduszko jest i 1 cm szcescia❤ A tak się bałam bo z w niedzielę wieczorem zaczęłam trochę plamic ale wczoraj gin mnie uspokoił że prawdopodobnie bo neparine to jest. Dupka mi na razie zwiększył.

Chyba możecie wpisać mnie na listę z OM termin na 1 października:)

Maybelle, Foto80, Bluberry, Katarzynka89, CherryCherry_Lady, Annie1981 lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co pomoże mi na ból głowy? Zastanawiam się co mogę? Bo z synem wg mnie głowa nie bolała.

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 15:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka wrote:
    A czemu makreli nie można? Jadłam w obydwu ciążach.. to, że surowego mięsa nie można to wiem bo WZW albo toxoplazmoza, surowe jajka bo salmonella ale wędzonki? Co w nich złego?
    Gruszka, mi mówiono właśnie w poprzedniej ciąży, że jest ryzyko zarażenia Listerią, bo może być słabo uwedzona. A druga rzecz, że wędzone makrele zawierają dużo rtęci. Nie wiem, na ile to prawda, ślę sobie odpuściłam.

Gruszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinga super, ze juz slyszalas serduszko :) Ja mam wizytę w poniedziałek i nie mogę się już doczekać:) termin 1 lub 3 październik, więc podobnie :)
    Co do bólu głowy to mi pomaga kawa albo dużo wody. Możemy przeciwbólowe typu Apap chyba.

Paulinqa lubi tę wiadomość

• Katarzynka89 Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam dziewczyny że robicie usg i że słyszycie serduszka 😊 Ja mieszkam w Szwecji i tu pierwsze usg w okolicach 12 tygodnia dopiero robią. A to i tak zmienili bo jak w 2018 w ciąży byłam to miałam tu jedne jedyne usg w 24 tygodniu chyba...

gann9n732ss28gx7.png

syy26iyer7t7bt4s.png
  • moni_90 Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK tez dopiero w 12-13 tyg. pierwsze usg.
    Ja sie zdecydowalam na prywatne i ide za 2 tygodnie. To bedzie juz koncowka 7 tygodnia wiec powinno byc serduszko😊 Mam taka nadzieje. Paulinqa fajnie ze juz wizyte serduszkowa masz za soba 😊

ZY2p.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę do tych z Was, które będą robiły badanie glukozy na czco, żęby pisały jakie mają wyniki i czy jesteście zdrowe czy macie IO lub HI. Chcę porównać do swoich ;)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Gruszka ogólnie wędzonych ryb nie zaleca się w ciąży ze względu na listerioze. Ale głównie tych które są wędzone na zimno a te które są wędzone na ciepło można. I niestety makrela wędzona i łosoś zaliczają się do tej grupy niewskazanych... Ja jadłam też i makrele i łososia ale w granicach rozsądku może 2-3 razy i nic się nie stało.
    a na zagranicznych stronach piszą, że można wędzonego łososia i pstrąga ;) kupiłam sobie łososia eko (bo ogólnie łosoś hodowlany to syf), bo miałam ochotę :)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja mam wizyte dopiero 24 lutego to będzie 7 tydzień i 2 dzień.
    Jutro pojadę zrobić betę.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy korzystacie z jakiś fajnych aplikacji ciążowych ? :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Monia93 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja mam wizyte dopiero 24 lutego to będzie 7 tydzień i 2 dzień.
    Jutro pojadę zrobić betę.
    Nie przejmuj się, że późno. Ja mam wizytę na 5.03, a dzis rozpoczęłam 6 tydzień. Zwariuję do tego czasu 🤣

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Mam prośbę do tych z Was, które będą robiły badanie glukozy na czco, żęby pisały jakie mają wyniki i czy jesteście zdrowe czy macie IO lub HI. Chcę porównać do swoich ;)

Ja miałam glukozę na czczo 88 😉

Freja000 lubi tę wiadomość

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ