Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry. Jeszcze nieśmiało witam się z Wami. Termin z OM to 19 październik. Wyniki moich bet: 04.02- 15,3mIU/ml. 06.02- 39,45mIU/ml, dzisiaj 10.02- 202,3mIU/ml.Dla świętego spokoju powtórzę jeszcze w sobotę betę. Mam umówione dwie wizyty na NFZ 21.02.20 oraz 26.02.20.
Bluberry, Annie1981, ago91 lubią tę wiadomość
04.02 beta 15,3 mIU/ml prog 18,48 ng/ml
06.02 beta 39,45 mIU/ml
10.02 beta 202,3 mIU/ml
15.02 beta 1459 mIU/ml
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatarzynka to tak jak moja cycuch taki że w nocy najlepiej z buźką pomiędzy nimi 😂 potrafi co 2 godziny w nocy cyca łapać. W dzień jedynie na drzemkę ale noce nie odpuszcza. Planuje bliżej lata już odchodzić od kp by trochę odpocząć do kolejnej rundy 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 11:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie ciąża jest umiejscowiona dobrze, jest pęcherzyk ciążowy i zoltkowy. Zarodek też jest u ma całe 1mm, kolejną wizyta na 25.02. Planowany termin porodu to 7.10
Evoleth, Bluberry, Katarzynka89, Foto80, Maybelle, Annie1981, ago91 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2017
Poronienie 04.2018 (7 tc)
10.02 - CRL 1mm
25.02 - ❤ ???
-
My powiemy po usg w 12 tygodniu... już raz dzieci czekały na rodzeństwo o innych stratach im nie mówiłam...
ma.rysia wrote:Nigdy nie brałam nic na tarczycę. Przed ciążą bywało ponad 3 ale ft3 i ft4 zawsze w normie. Jod biorę w suplementach, w prental uno. Myślisz że można jeszcze dodatkowo coś brać z jodem? Witamina D około 40 więc w normie, witamina B12 przed ciążą też była na dobrym poziomie.
40 to nisko, bierz dodatkowo. B12 powinna być przy górnej granicy. A! serce to jeszcze anemia. Jak ferrytyna i żelazo? Żelazo powinno być ok 110, a ferrytyna powyżej 50-60.
Jod jedz w naturze bo osobno w małych dawkach nie ma.
-
Bluberry wrote:Pytanie do mam które kp i z małą różnicą wieku... dziewczyny jak długo planujecie karmić w ciąży, czy planujecie karmić później w tandemie?
Tala. Shine. Witajcie 🙂
Mileczka. Super wieści 🙂
Mnie poproszę wpisać na listę z TP 18.10.2020.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mileczka23 wrote:Ja już po wizycie ciąża jest umiejscowiona dobrze, jest pęcherzyk ciążowy i zoltkowy. Zarodek też jest u ma całe 1mm, kolejną wizyta na 25.02. Planowany termin porodu to 7.10
Dzisiaj robiłas usg? Ja robiłam w piątek i nie było widać jeszcze zarodka a termin z aplikacji mam na 8.10. -
Freja000 wrote:My powiemy po usg w 12 tygodniu... już raz dzieci czekały na rodzeństwo o innych stratach im nie mówiłam...
40 to nisko, bierz dodatkowo. B12 powinna być przy górnej granicy. A! serce to jeszcze anemia. Jak ferrytyna i żelazo? Żelazo powinno być ok 110, a ferrytyna powyżej 50-60.
Jod jedz w naturze bo osobno w małych dawkach nie ma.
Ja już nic z tego nie wiem 😀 lekarze mówią, że wyniki dobre, tu się okazuje że mogą być lepsze. Byłam dziś u rodzinnego zbadał ciśnienie, stwierdził że puls 100 jest w normie. Uspokojal że tak może być, tym bardziej że biorę dhupaston. Ile lekarzy tyle teorii. Jeszcze zrobię próbę chodzenia do pracy, ale jak będę się tak źle czuć jak dziś to poproszę o chociaż kilka dni chorobowego.
Anemii niby nie mam chyba. Żelazo w normie choć nie tak wysokie jak mówisz, a ferrytyny w sumie nigdy nie badałam...
Kiedy u Was było widać serduszko na usg? Ja mam kolejną wizytę dopiero 25.02 i mam nadzieję że wtedy coś zobaczę, bo w piątek był tylko pęcherzyk widoczny. -
ma.rysia wrote:Ja już nic z tego nie wiem 😀 lekarze mówią, że wyniki dobre, tu się okazuje że mogą być lepsze. Byłam dziś u rodzinnego zbadał ciśnienie, stwierdził że puls 100 jest w normie. Uspokojal że tak może być, tym bardziej że biorę dhupaston. Ile lekarzy tyle teorii. Jeszcze zrobię próbę chodzenia do pracy, ale jak będę się tak źle czuć jak dziś to poproszę o chociaż kilka dni chorobowego.
Anemii niby nie mam chyba. Żelazo w normie choć nie tak wysokie jak mówisz, a ferrytyny w sumie nigdy nie badałam...
Kiedy u Was było widać serduszko na usg? Ja mam kolejną wizytę dopiero 25.02 i mam nadzieję że wtedy coś zobaczę, bo w piątek był tylko pęcherzyk widoczny.
a bo te normy to sobie można wsadzić jest coś takiego jak wartości optymalne i tego się należy trzymać zawsze do usług, hehema.rysia lubi tę wiadomość
-
ma.rysia wrote:
Ja niestety dziś gorzej się czuje, serduszko pewnie znow nie bije mi jak trzeba. Pewnie jutro będę musiała wybrać się do rodzinnego. Sama nie wiem co robić. Na leki na serce lekarz stwierdził że za wcześnie, bo mogłoby to zaszkodzić maluszkowi. Może trzeba wziąć L4 i odpocząć trochę...
ma.rysia nawet się nie zastanawiaj. Ja tez się źle czułam, na początku myślałam ze dam radę ale było coraz gorzej. A w związku z tym ze mam stresująca prace również bardzo się denerwowałam i postanowiłam iść na L4. Nikt nam zdrowia nie odda, a jeśli się nie da inaczej to lepiej zostać w domu, jeszcze zdążymy się zmęczyć pracą😉Annie1981 lubi tę wiadomość