Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
ma.rysia wrote:Dzisiaj robiłas usg? Ja robiłam w piątek i nie było widać jeszcze zarodka a termin z aplikacji mam na 8.10.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 19:53
Starania od 11.2017
Poronienie 04.2018 (7 tc)
10.02 - CRL 1mm
25.02 - ❤ ???
-
nick nieaktualnyma.rysia wrote:
Kiedy u Was było widać serduszko na usg? Ja mam kolejną wizytę dopiero 25.02 i mam nadzieję że wtedy coś zobaczę, bo w piątek był tylko pęcherzyk widoczny.
Ja mam wizytę w piątek to będzie 6+4tc i liczę że serduszko będzie, w poprzednich ciążach na podobnym etapie już było. -
A w kwestii jedzenia, to nie dość ze jestem cały czas głodna, to dziś wieczorem zachciało mi się kaszki śmietankowej z lidla i żelków kwaśnych.. musiałam je kupić. Na szczęście zjadłam tylko jedna kaszkę uyy ale żelki już się kończą.. a Wy jak macie?
-
nick nieaktualnyAgusiagim, może to nie jest jakaś wymyślna zachcianka, ale mi dziś bardzo podeszły ziemniaczki z jogurtem gęstym. Wpakowałam do kubeczka z jogurtem ziemniaki i zmieszałam razem 😋 odrzuca mnie dosłownie od większości jedzenia ale takie połączenia smakowe mi pasują bardzie kwaskowe. I jogurty kefiry itp mogę jeść bez problemu. W poprzednich ciążach kefiry mi nie podchodziły, a i tradycyjnie mam odrzut do kawy.
agusiagim lubi tę wiadomość
-
Hehe, ja ostatnio jak robiłam kapustę kiszona z marchewka do obiadu to nie płukałam bo taka była pyszna kwaśna, noi musiałam prawie cała zjeść bo stary i córcia tak się krzywili ze nie dali rady🤣🤣🤣 w pierwszej ciąży tez miałam taki epizod, nawet będąc w pracy woziłam ogórki w aucie 🙈
-
Śpicie jeszcze dziewczynki? Co robicie dziś na obiad? Ja karczek, ziemniaczki i marchewka a na pierwsze pomidorowa z ryżem. A propos jedzenia i picia, czego jeszcze nie możemy / nie powinnyśmy 😌😌
- surowe mięso wiadomo
- sery pleśniowe podobno tez ble
- kawy nie pic chyba ze inkę co czynię
???? co jeszcze... -
Cześć dziewczyny! Chętnie do was dołączę! Ja na razie zrobiłam test ciążowy i wyszła blaada kreseczka, dziś zrobiłam betę i jutro wyniki. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze i kropka się rozwinie !
Termin wychodzi na 18.10.
Nie wiem kiedy umówić się do gina, w Poprzedniej ciąży poszłam zbyt wcześnie i nic nie było jeszcze widać.. dopiero w 7 tygodniu był pęcherzyk ... ech już bym chciała żeby było serduszko i żeby było wszystko dobrze!
Kiedy wy poszliście na pierwsza wizytę? Macie już ją za sobą?
Bluberry, Foto80, Zuuziia lubią tę wiadomość
-
agusiagim wrote:Śpicie jeszcze dziewczynki? Co robicie dziś na obiad? Ja karczek, ziemniaczki i marchewka a na pierwsze pomidorowa z ryżem. A propos jedzenia i picia, czego jeszcze nie możemy / nie powinnyśmy 😌😌
- surowe mięso wiadomo
- sery pleśniowe podobno tez ble
- kawy nie pic chyba ze inkę co czynię
???? co jeszcze...
Tak mi gin, powiedział.
Córeczka 10.2018
...? 10.2020
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySok z kapusty to i na zdrowie 😉 smaka mi narobiłyście tą kapustą.
U mnie obiad tzw. dojadany 😂 w niedzielę były krokiety ziemniaczane i jeszcze zostały, jedynie rosół chyba na pomidorową przerobię bo mam ochotę a i syn mówi że chętny na pomidorówkę.
Ja ser pleśniowy jadłam w ciąży ale dopiero w II i III trymestrze jak mi przeszły już te odrzuty zapachowe i mdłości, łososia wędzonego też jadłam i nic się nie działo. -
nick nieaktualnyKawę możemy, a nawet 2 filiżanki,tylko nie mocna
Ja pstatnio kupilam makrelę i uswiadomilam sobie, ze nie mozemy
W ciąży z synkiem uwielbiałam kwaśne, co tydzień gotowałam kapuśniak, taki mega kwaśny, bez płukania:)
Teraz nie mam na nic ochoty. Od kilku dni męczą mnie mdłości, polecam wodę z imbirem -
U mnie dziś na obiad spaghetti bolognese, tylko odchudzone z makaronem razowym, bo mąż na diecie.
Kurcze, mieliśmy piękny plan, żeby zrobić sobie sushi na walentynki, (a ja najbardziej lubię z wędzonym na zimno łososiem) ale chyba nic z tego. Za to winko z Rossmanna do rozważeniaGruszka lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGruszka ogólnie wędzonych ryb nie zaleca się w ciąży ze względu na listerioze. Ale głównie tych które są wędzone na zimno a te które są wędzone na ciepło można. I niestety makrela wędzona i łosoś zaliczają się do tej grupy niewskazanych... Ja jadłam też i makrele i łososia ale w granicach rozsądku może 2-3 razy i nic się nie stało.
-
nick nieaktualny
-
O tej rybce na zimno nie wiedzialam🙈🙈 a tak uwielbiam świeżo wędzoną...
to mówicie ze kawkę pijecie? Ja jak byłam w pierwszej ciąży nie piłam kawy bo jeszcze nie miałam takiego nawyku, ale od jakiegoś czasu a szczególnie od kiedy zainwestowałam w maszynę do kawy DeLonghi to piłam codziennie. W sumie dobrze wiedzieć hehe. Ale inka tez jest pycha 😂😃 -
Macie racje ZDROWO to podstawa. Ja wcinam dużo sałaty ciekawe czy ona taka zdrowa... czy pryskają cudakami jakimiś itp. zawsze się zastanawiam jak kupuje. Chyba trzeba swoją zasiać na działce wiosna wtedy będzie pewność.
Gruszka, melisa lubią tę wiadomość