Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia. Foto80. Witaj 🙂
Mileczka. Rozumiem Twój stres. Trzymam kciuki i daj znać 🙂
Właśnie umówiłam wizytę serduszkową i jestem tym bardzo podekscytowana 🙂 Niestety sporo czekania, bo dopiero 29 luty, ale co zrobić.
Mąż powiedział naszej 2,5 latce, że będzie miała braciszka lub siostrzyczkę i ona oczywiście zaczęła płakać, że chce JUŻ 😂
Nie będziemy już poruszać przy niej tego tematu, bo na pewno mnie wygada, a wiele osób jeszcze nie wie 😉
Foto80 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają maluchy i prowadziły ciążę prywatnie. Czy to że prowadziłyście ciążę prywatnie oznacza że wszystkie badania robicie też za swoje pieniądze? I nie pytam nawet o badania laboratoryjne, bo to jest jasne jak jest skierowanie od prywatnego. Ale co w przypadku np. usg połówkowego? Można się na nie zapisać na nfz? Robiłyscie tak że po cześć skierowań na badania chodziłyście na nfz?
-
ma.rysia wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które już mają maluchy i prowadziły ciążę prywatnie. Czy to że prowadziłyście ciążę prywatnie oznacza że wszystkie badania robicie też za swoje pieniądze? I nie pytam nawet o badania laboratoryjne, bo to jest jasne jak jest skierowanie od prywatnego. Ale co w przypadku np. usg połówkowego? Można się na nie zapisać na nfz? Robiłyscie tak że po cześć skierowań na badania chodziłyście na nfz?
Ja wszytko robiłam prywatnie. Nic na NFZ.
Nie udało mi się w ciągu całej ciąży dostać rozsądnego terminu na NFZ w czymkolwiek
Córeczka 10.2018
...? 10.2020
-
Ja chodziłam do ginekologa prywatnie, w cenie wizyty (150 zł) 4 lata temu było usg na każdej wizycie, w tym prenatalne i połówkowe, a nawet zdjęcia 3d.Badania labolatoryjne prywatnie. Nie wiem jak jest obecnie, ale wtedy było tak, że na nfz przysługiwało tylko 3 usg na całą ciąże... Ja bym nie wytrzymała, dla mnie co miesiąc to było za rzadko 😉
-
Co do badań USG, warto zorientować się który lekarz w Twojej okolicy jest w tym naprawdę dobry i ma dobry sprzęt. Wtedy warto iść tam prywatnie na USG tzw. genetyczne w 12 tyg i właśnie połówkowe. A także pod koniec ciąży. To są najważniejsze badania w ciąży i warto zrobić je u specjalisty. Co do USG w 12 tyg., niektórzy lekarze mają specjalne uprawnienia i certyfikat. Mój lekarz na NFZ miał taki papier i zrobiłam u niego to badanie, ale już odpłatnie, bo przyjmował też prywatnie.
Mam nadzieję że nie namotałam😋Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Chciałabym powiedzieć o ciąży mojej trzylatce w okolicach 12 tygodnia, tak jak reszcie rodziny. Wcześniej to nie ma sensu, ona ma bardzo długi język i nie rozumie co to tajemnica😉 Ale nie wiem, co jej powiem gdy dopadną mnie wymioty i będzie słabo. Nie chcę mówić, że jestem chora, ani nic w tym rodzaju. Będę musiała coś wymyślić.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My póki co chodzimy do lekarza u którego leczyliśmy się na niepłodność. Niestety wizyty swoje kosztują, dodatkowo zleca sporo badań, póki co wizyty też są dość często. Zastanawiam się co będzie dalej i czy finansowo podołamy. Do tego lekarza mam chyba już zaufanie i pewnie dalej u niego zostaniemy ale próbuje sobie w głowie poukładać co na nas jeszcze mniej więcej czeka.
Ja niestety dziś gorzej się czuje, serduszko pewnie znow nie bije mi jak trzeba. Pewnie jutro będę musiała wybrać się do rodzinnego. Sama nie wiem co robić. Na leki na serce lekarz stwierdził że za wcześnie, bo mogłoby to zaszkodzić maluszkowi. Może trzeba wziąć L4 i odpocząć trochę... -
Zuuziia wrote:Dziewczyny zostaje z Wami 😊 termin z om 18 października
W którym tc wybieracie się na pierwsze usg ?
Ja byłam wczoraj, następne mam za 2 tygodnie 22.02. Widoczny był jedynie pecherzyk ciążowy 6.5mmago91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się z nowymi dziewczynami! 😉 Cieszę się że do nas dołączyłyście. Nudnych 9 miesięcy życzmy sobie 🙂
Ja wczoraj miałam dzień lenia i na nic nie miałam ochot. Mąż dzieci ogarniał bo ja jak bez życia. Mdłości mam momentami nieznośne, jedzenie przez gardło nie przechodzi i zapachy potwornie przeszkadzają. Syn otworzył wczoraj sobie ciastolinę a ja nie wytrzymałam tego zapachu.
U nas różnica wieku między synem a córką jest 4 lata. Syn uwielbia siostrę bardzo na nią czekał. Tylko za wcześnie miał powiedziane bo mój tata się mu wygadał i codziennie pytał kiedy ta dzidzia będzie 😉 teraz zamierzamy powiedzieć dużo później jak brzuch urośnie. Mam duże obawy co do córki ona kroka odemnie nie odstaje, różnica będzie też 1,5 roku i wiem że będzie ciężko. Ale nie chciałam już dużej różnicy robić. Może jak bym była jeszcze przed 30-stką to tak 😉
U nas się ferie zaczynają młody wolne od przedszkola, szkoda że śniegu nie ma 😔
Dziewczyny wszystkie które dziś wizytują kciuki i dajcie znać po wizycie ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 11:10
Gruszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyma.rysia wrote:
Ja niestety dziś gorzej się czuje, serduszko pewnie znow nie bije mi jak trzeba. Pewnie jutro będę musiała wybrać się do rodzinnego. Sama nie wiem co robić. Na leki na serce lekarz stwierdził że za wcześnie, bo mogłoby to zaszkodzić maluszkowi. Może trzeba wziąć L4 i odpocząć trochę...
Marysia jeśli czujesz taką potrzebę weź L4 teraz najważniejsze jest Wasze zdrówko, praca poczeka ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 11:19
ma.rysia lubi tę wiadomość
-
Zuuziia wrote:Dziewczyny zostaje z Wami 😊 termin z om 18 października
W którym tc wybieracie się na pierwsze usg ?
Ja się umówiłam na 6+6, żeby serduszko zobaczyć. Sporo czekania, a ja niecierpliwa jestem 🙈
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
Bluberry wrote:Pytanie do mam które kp i z małą różnicą wieku... dziewczyny jak długo planujecie karmić w ciąży, czy planujecie karmić później w tandemie?
Bluberry lubi tę wiadomość