X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki od zawsze Paula :)
    Może komuś podpowiem dla dziewczyny Arleta moja siostra się tak nazywa i na wszystkich to zawsze robiło fajne wrażenie. Bracia Albert i Szymon też fajnie brzmią.

66f2b88525.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano, jak wstałam do toalety i wróciłam później się polozyc, tak mi się jakby „napompowala” macica. I od tamtego czasu jest taka twarda... trochę się martwię :/ wzięłam teraz espumisan, co mogę jeszcze zrobić, żeby trochę puściło napięcie? :/ jutro lekarz dopiero na 15:30. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 10:29

• Wowka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, możesz doraźnie wziąć nospę 🙂

Freja, co do poduszki ciążowej, to dla mnie warto. Jeśli śpisz na boku i jeśli pobolewa Cię kręgosłup, to poduszka daje odpowiednie oparcie i ulgę. W szczególności później, jak brzuch jest już duży. My z poduszką byłyśmy nierozdzielne 😁 Chociaż pewnie z podobnym skutkiem możona zrolować sobie jakiś koc, czy zapasową kołdrę 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 10:44

Kejti22, Freja000 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Wojciech o ile będzie chłopiec:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest już Pola i Błażej :) także Pola to spoko imię 😍

Co do poduszki, to mam takie wspomnienia z poprzednich ciąż, kiedy to upychałam małe jaśki pomiędzy nogi, pod brzuch i pod plecy 🙈 a nocny obrót na drugi boczek z tym wszystkim, nie należał do najłatwiejszych 😂 dlatego zamówiłam 🙂

BlondHeroina_, Freja000 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Dzisiaj rano, jak wstałam do toalety i wróciłam później się polozyc, tak mi się jakby „napompowala” macica. I od tamtego czasu jest taka twarda... trochę się martwię :/ wzięłam teraz espumisan, co mogę jeszcze zrobić, żeby trochę puściło napięcie? :/ jutro lekarz dopiero na 15:30. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło

Nospa i poleżeć 🙂

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, oprócz nospy możesz wziąć magnez 2x1 a jak nie pomoże to 2x2 ( ja mam zaleconą taka dawke). Ja biorę magnez zamiast nospy - zawsze to bezpieczniej dla dziecka. Nospe tylko jak już muszę 🙂

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti a moze dzidzia się pleckami obróciła?

66f2b88525.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, to jest tak, ze jak leżę na płasko albo stoję to robi się twarda, a jak usiądę albo położę się bokiem to mięknie. Nawet jakoś nie boli inaczej, ale wyjątkowo mi dzisiaj na pęcherz uciska, bo do toalety biegam co 15-20min 😅 nospy nie posiadam na stanie, okazało się, ze ta co była jest przeterminowana. 🤷🏼‍♀️ Oprócz tego, ze robi się twarda i mi się wyjątkowo dzisiaj sikać chce to nie czuje się jakoś inaczej. Mam nadzieje, ze to dzisiaj takie jednorazowe i niegroźne i jutro na wizycie będzie wszystko dobrze....

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro tez powinnam się dowiedzieć czy zostaje dziewczynka czy z dziewczynki zrobił się chłopiec 😜 co do imion, jak córka to będzie Maja albo Zosia, a jak synek to Leon albo Szymek 🥰 jutro wszystko się okaże i czekają nas dyskusje co do imienia 😂

Jola17a lubi tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co wiecie na temat tzw skurczy Braxtona-Hicksa? Jestem w 19tc, czy to może od tego tak mi twardnieje macica? Jak myślicie? 🤔

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lalka będzie Laura Łucja. Lewandowska dała córce na imię Laura i mam obawy ze popularność tego imienia wzrośnie, ech trudno.
    Jeśli lekarz się pomylił będzie Jan Witold.
    Póki co męczą mnie zaparcia.
    Już bym chciała organizować pokoik dla maleństwa, ale trzeba poczekać do połówkowych 12 czerwca, upewnię się co do płci mam nadzieję

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:23

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli potwierdzi się dziewczynka to będzie chyba Wiktoria Zofia. Najpierw miała być Nadia Zofia , ale mąż woli wersję ukraińską Nadieżda i się nie mogliśmy dogadać 🙈
    Ale tyle innych mi się też podoba. Aurora, Anastazja Laura, Liliana, Oktawia, Róża, Zoja, Gaja....

Jeśli by się okazało, że jednak chłopiec to mnie się podoba Adam, Wojciech, Piotr, ale już zajęte w najbliższym otoczeniu. I jakoś mi się ostatnio podoba Teodor, Ignacy i Leon.

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Nela albo Liliana. Dla chłopca mamy ciężko z wyborem ale na razie myślimy dla dziewczynki skoro lekarz widział dziewczynkę 😁

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Aina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba po wizycie jeszcze sie nie odezwalam

Jakos mam problem z nastrojem

Wizyta ok polowkowe wykonane w 19+1
    W tym samym czasie mialam konsultacje z genetykiem wiem ze w brzuszku mieszka zdrowa genetycznie dziewczynka

Przed wizyta mialam miec dentyste ale ginka wstrzymala mi dentyste az do polowkowych teraz okzalo sie ze pomieszali mi termin i nie moglam sie zglosic bo bylam w tym czasie w krakowie
    .juz zaczynam chwilami tego zeba odczuwać ale smiertelny mam strach czy nie zaraza mnie wirusem

Nawet moj maz dostal paniki z tym dentysa ze nie powinnam isc .ale przeciez stan zapalny jesli sie rozwinie tez moze byc niebezpieczny

Dzieci wciaz nie wiedza ale juz czas by im ppowiedziec bo jak pojawiam sie na balkonie sasiedzi sugeruja mi ciaze.
    Glupio jak dzieci od obcych usysza

Chcialam powiedziec im w jakis fajny sposob . ale nie chodze do sklepow do zadnuch gadzetow nie mam .sadzilan ze moze cos zamowie niemowlecego kurierem ale jakos nie potrafie sie za to zabrac

Wszytko do tej pory mialam z ciuszka i raz nowe body ze smyka ktore byly dramatyczne

Myslalam zeby zamowic cos na sinsey ale powiem wam szczerze nie pamietam jaki rozmiar mialy dzieci po porodzie. Czy 62 bedzie oki i zawiniete rekawki ?

Maybelle, Evoleth lubią tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Wybieracie po 2 imiona? Mi jest trudno wybrać pierwsze, a co dopiero jeszcze drugie 😄

Nasze dziecko będzie miało tylko jedno imię :) tylko jeszcze nie potrafimy się zdecydować jakie 😂

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Ja chyba po wizycie jeszcze sie nie odezwalam

Jakos mam problem z nastrojem

Wizyta ok polowkowe wykonane w 19+1
    W tym samym czasie mialam konsultacje z genetykiem wiem ze w brzuszku mieszka zdrowa genetycznie dziewczynka

Przed wizyta mialam miec dentyste ale ginka wstrzymala mi dentyste az do polowkowych teraz okzalo sie ze pomieszali mi termin i nie moglam sie zglosic bo bylam w tym czasie w krakowie
    .juz zaczynam chwilami tego zeba odczuwać ale smiertelny mam strach czy nie zaraza mnie wirusem

Nawet moj maz dostal paniki z tym dentysa ze nie powinnam isc .ale przeciez stan zapalny jesli sie rozwinie tez moze byc niebezpieczny

Dzieci wciaz nie wiedza ale juz czas by im ppowiedziec bo jak pojawiam sie na balkonie sasiedzi sugeruja mi ciaze.
    Glupio jak dzieci od obcych usysza

Chcialam powiedziec im w jakis fajny sposob . ale nie chodze do sklepow do zadnuch gadzetow nie mam .sadzilan ze moze cos zamowie niemowlecego kurierem ale jakos nie potrafie sie za to zabrac

Wszytko do tej pory mialam z ciuszka i raz nowe body ze smyka ktore byly dramatyczne

Myslalam zeby zamowic cos na sinsey ale powiem wam szczerze nie pamietam jaki rozmiar mialy dzieci po porodzie. Czy 62 bedzie oki i zawiniete rekawki ?

super, ze z córeczką wszystko dobrze . ❤️
    Może starszemu rodzeństwu zamówisz takie T-shirty z napisami bedę starszą siostrą / starszym bratem?

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:24

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina zależy jakie będzie dziecko, jak duze to 62, jak mniejsze to 56. Moja miała niecałe 3200 i 54 cm i w rozmiarze 56 miała jeszcze sporo miejsca:) więc teraz na pewno się zaoptrze w 56 od razu

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ