X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Czy wy tez czujecie ruchy dziecka nieregularnie? Od półtora tygodnia czułam je szczególnie z rana i wieczorem, czasami po południu, ale tak intensywnie. Dzisiaj drugi dzień już niby czuje ale takie leciutkie i bardzo mało, ze prawie wcale 🤔 może być, ze dzidzia obróciła się pleckami i mogę teraz nie czuć tak często ruchów? Nie chce świrować, a następna wizyta za dwa tygodnie jako badanie połówkowe 😅

Jeśli jest pleckami to ruchów praktycznie w ogóle nie czuć... :*
    Ja od trzech dni czuję niunię o bardzo różnych porach dnia. Raz muszę przyłożyć dłoń, innym razem czuję ot tak...

Kejti22 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 16 maja 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Mi tak jakoś brzuch od wczoraj wywaliło że nie wiem o co chodzi. Dzisiaj byliśmy z mężem w sklepie i pani zapytała czy może chce sobie usiąść bo musimy troszkę poczekać,więc chyba już po mnie widać:p

Aż cieplej się robi na serduchu... ❤

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Mi tak jakoś brzuch od wczoraj wywaliło że nie wiem o co chodzi. Dzisiaj byliśmy z mężem w sklepie i pani zapytała czy może chce sobie usiąść bo musimy troszkę poczekać,więc chyba już po mnie widać:p

Miło ze zaproponowali, oby więcej takich osób 😜 i super, ze już widać!

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:27

Kejti22 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle Widocznie ominęłam twój post 😕 ale widocznie to jest normalne i za szybko jest jeszcze na regularne ruchy 🙂 ponoć liczy się ruchy dopiero po 22tc 🙂

• baby Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po zakupach. Kupiłam blender 😆 i spożywkę. Ale sobie pooglądaliśmy 😍
    Chyba jednak kupię chicco next to me. A wózek chyba Tutis Aero. Rozmyślam tylko nad kolorem

Ubranka 😍😍😍 śliczne! Ale M powiedział że zwariowalam 🙊😆 więc jeszcze poczekam

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój chyba pleckami wiecznie odwrócony, albo taki z niego leniuch. Ruchy czuję zazwyczaj tylko wieczorem jak już spocznę. Ale tak jak Maybelle staram się nie zamartwiać, że mało czuję ruchy bo jeszcze trochę miejsca dziecko ma, potem to będzie
    tu ręką, tam głowa, noga i trzymanie za brzuch czasem aż będzie bolało 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 14:27

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy regularnie, teraz to już dość mocno i praktycznie cały dzień. Ale też lekarz powiedział, że odczuwam je mocniej przez brak tkanki tłuszczowej a maluszek akurat ma nie tak dużo miejsca. Dodawałam tu fotkę jak wygląda w 19 tyg. Ale czuję też jak się przekręca i wtedy czuje ruchy jakby od środka i one są znacznie mniej odczuwalne, nasz mały jest ułożony podłużnie miednicowo.

Pytam o ubranka, zaczynam przeglądać powoli aby sobie zapisać co będę chciała, ale szczerze... Ciężko mi wybrać coś fajnego na tyle aby było warte ceny. Na pewno chce jakieś bardziej jednolite, newbie ma fajne wzory takie nie nachalne ale mało tego na kopertowe zapięcie, spioszkow też jakoś specjalnie dużo nie mają.
    Ile kupujecie bodziaków z krótkim i z długim rękawem?
    Ile pajacyków, śpioszków?
    Czy kupujecie raczej spodenki? Co się bardziej sprawdzi?

66f2b88525.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2e40d30a5405.jpg

Kejti22, Jola17a, BlondHeroina_, Wowka, Kosmamitka, agusiagim., Jesienna mama lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) mam termin na 30.09 a z crl 4.10. Sentyment mam do października bo rodziłam dwa lata temu właśnie w tym miesiącu więc dołączam tutaj.

Jestem w 21 tygodniu ciąży. Ruchy czuje słabiej niż w pierwszej ciąży. Za tydzień połówkowe. Mam już córeczkę 1.5 roku z ciąży bliźniaczej. Porod przez cc. Niestety synek był bardzo chory i zmarł w dobie przed porodem. Czy są też tu jakieś przyszłe mamy po stracie?

Soldering ja w pierwszych miesiącach nie zakładałam córce spodni. Chodziła cały czas w śpiochach a pod tym body z długim lub krotkim rękawem bo tak było wygodniej. H nas córka bardzo dużo płakała szczególnie przy ubierniu więc już robiliśmy wszystko żeby sobie oszczędzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 15:03

Evoleth, BlondHeroina_, Bluberry, Maybelle, Freja000, bebetka.b lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose, witaj! Super że tu jesteś 👍

Współczuję straty synka, to musiał być straszny ból... Wiele jest tu dziewczyn po poronieniach, ale raczej na wcześniejszych etapach. Jestem pewna, że teraz wszystko skończy się dobrze, my tu wszystkie trzymamy za siebie kciuki.

A wiesz już kto mieszka w Twoim brzuszku? 😊

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Aina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red rose witaj ja tez jedna noga we wrzesniu jedna w pazdzierniku termin na 28.09 lub 2.10

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej RedRose, ja też po dwóch stratach ale do 12 tygodnia, bardzo Ci współczuję. Tym razem będzie już dobrze😍😘
    Właśnie też mi się wydaje, że śpioszki będą wygodniejsze, dzięki za opinie :)

66f2b88525.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie chłopiec :) ❤️ dzięki dziewczyny.. Chciałam się dowiedzieć czy o kolejnych ciążach też nie chciałyście mówić nikomu.. Czy to normalne uczucie. Teraz już widać brzuch to jak ktoś spyta to wiadomo muszę coś powiedzieć. Też prosiliśmy najbliższych zeby nie mówili nikomu. Wczoraj dowiedziałam się że rodzice męża niestety jakiś czas temu jak jeszcze nie było widać brzucha powiedzieli ilus tam osobom. Byłam bardzo zła. Jakoś próbuje sobie wytłumaczyć że się cieszą i to dlatego i że jak ktoś nie jest po stracie to nie zrozumie tego.
    Zapomniałam dodać że o tamta ciążę się staraliśmy jakieś 2 lata i była wynikiem stymulacji a ta naturalna w dodatku podczas karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 16:02

Jezu ufam Tobie
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też czasem tak rwie w pochwie? Klucie od macicy w dół i rwanie. To moja 1 ciąża więc kompletnie nie potrafię rozróżniać dolegliwości. Tak chyba nie wygląda skurcz, nie wiem 😑

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.

Wysłany: 16 maja 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Ja czuję ruchy regularnie, teraz to już dość mocno i praktycznie cały dzień. Ale też lekarz powiedział, że odczuwam je mocniej przez brak tkanki tłuszczowej a maluszek akurat ma nie tak dużo miejsca. Dodawałam tu fotkę jak wygląda w 19 tyg. Ale czuję też jak się przekręca i wtedy czuje ruchy jakby od środka i one są znacznie mniej odczuwalne, nasz mały jest ułożony podłużnie miednicowo.

Pytam o ubranka, zaczynam przeglądać powoli aby sobie zapisać co będę chciała, ale szczerze... Ciężko mi wybrać coś fajnego na tyle aby było warte ceny. Na pewno chce jakieś bardziej jednolite, newbie ma fajne wzory takie nie nachalne ale mało tego na kopertowe zapięcie, spioszkow też jakoś specjalnie dużo nie mają.
    Ile kupujecie bodziaków z krótkim i z długim rękawem?
    Ile pajacyków, śpioszków?
    Czy kupujecie raczej spodenki? Co się bardziej sprawdzi?

Ale zwróć uwagę na jakość nowych kolekcji Newbie, bo są gorsze niż w Pepco... :/

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond Heroiną, no i masz 🤣 to ja już nie wiem gdzie ja kupię te rzeczy, nie lubię kupić coś i patrzeć jak się wyciąga we wszystkie strony. Kiedyś zapomniałam w góry zabrać piżamę i kupiłam w pepco, później przy prasowaniu to szew był jakoś tak po środku bluzki... Masakra 😲 nie mam przekonania

66f2b88525.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nic nie potrafie ruszyc z wyprawka
    Przegladam juz grupy sprzedazowe z okolicy i nic nie ma na noworodki
    Na sinsay wzielabym drugi rozmiar tak na dluzej
    Do couszka boje sie isc nie ma jescze odwagi na wizyty na mieście

Ale jak tak bede sie zbierac to moge na porodowce nic nie miec

• RedRose Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola tak szczególnie jak pochodzę lub postoje trochę. Ale oczywiście dla spokoju polecam skonsultować z lekarzem. Nawet zadzwonić i spytać o to.

Jeśli szukacie na prawdę dobrej jakości spioszkow polecam białe od mamyginekolog oraz z firmy Mothercare (można kupić na Zalando) bardzo miękkie tkaniny. Pieluchy od mamyginekolog też najlepsze i posłużą mi jeszcze dla kolejnego dziecka.
    Nie polecam firmy Endo oraz jakichkolwiek body czy spioszkow z haftem bo po wewnętrznej stronie niestety haft drapie i jak ktoś ma schizę ze dziecko coś gryzie tak jak ja nie zniesie tego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 17:34

Jola17a, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie

Wysłany: 16 maja 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 ja chyba pozostanę wierna H&M i F&F... sweterki za to uwielbiam z Zary. Zamówiłam też kilka rzeczy z Alie żeby przekonać się jakie będą w dotyku i czy coś się z nimi będzie dziać.

thgf3e3kyrhxotsx.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ