Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Kejti ☺ dziecko drogie ☺ mogłabym być Twoją mamą

Fajnie tak pisać z dziewczynami z tak różnych pokoleń 👍😜

Ja za 3 tygodnie kończę 43 🙊🙊🙊
    Nie wiem kiedy i jak to się stało

Dużo nas z urodzinami w czerwcu 👍🍓 jeszcze Soldering z tego co pamiętam
    Też miałam to napisać, to niesamowite, że jesteśmy tu z tego samego powodu a dzieli nas czasami duuuzo latek.

Kejti22, baby lubią tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Dziewczyny, a co do wina 0%, najlepsze są z Lidla (mają białe i czerwone), te z Carrefour moim zdaniem są zbyt kwaśne...
    20200515-172205.jpg
    Extra fotka i winko i kawałek brzusia. To jak reklama 😁

Evoleth, BlondHeroina_, baby lubią tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzięki za polecenie wina z Lidla, tego jeszcze nie próbowałam.

BlondHeroina, to Ty pewnie już nie pamiętasz jak alkohol smakuje 😉
    Ja miałam pół roku między zakończeniem karmienia a tą ciąża, a i tak nie poszalałam z alkoholem. No nie chciało mi się tak, jak teraz się chce 🤣

BlondHeroina_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Oo dzięki za polecenie wina z Lidla, tego jeszcze nie próbowałam.

BlondHeroina, to Ty pewnie już nie pamiętasz jak alkohol smakuje 😉
    Ja miałam pół roku między zakończeniem karmienia a tą ciąża, a i tak nie poszalałam z alkoholem. No nie chciało mi się tak, jak teraz się chce 🤣

W listopadzie 2014 skończyłam karmić drugiego synka, a w grudniu okazało się, że jestem w ciąży... trzeciego nie skończyłam nawet karmić 😂 Teraz walczę z jego ostawieniem, bo jednoczesne karmienie i ciąża to olbrzymi wysiłek dla organizmu.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córcię urodziłam we wrześniu dzień przed moimi urodzinami. Na oddziale się śmiali ze mogłam dzień poczekac🤪 teraz stuknie 35🥳 ale nie czuje się na tyle absolutnie 😜 tez mnie nieraz o dowód pytały ekspedientki. Mój stary oczywiście z córa mieli ze mnie ubaw jak im opowiadałam 🤪🤪🤪 Dzieki za info o winku, akurat lidla mam blisko to spróbuje może dziś 🍸

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

tw13qjh.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    W listopadzie 2014 skończyłam karmić drugiego synka, a w grudniu okazało się, że jestem w ciąży... trzeciego nie skończyłam nawet karmić 😂 Teraz walczę z jego ostawieniem, bo jednoczesne karmienie i ciąża to olbrzymi wysiłek dla organizmu.

Wyobrażam sobie...
    A z ciekawości, w jakim wieku jest Twój najmłodszy? Moja córka była wielkim cycoholikiem i udało mi się ją odstawić dopiero gdy miała 2,5 roku, choć próbowałam już rok wcześniej 😏

Alicja marzec 2017 ❤️

• agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e5ae2fea24ae.jpg

Takiego smaka miałam po tych śliwkach i otrębach ze musiałam zrobić kinder country🤪

Evoleth, Wowka, BlondHeroina_, nick nieaktualny, Jola17a, Maybelle lubią tę wiadomość

tw13qjh.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heroiną, właśnie doczytałam, wychodzi mi że to już chyba spory chłopak. Na pewno można mu dużo wytłumaczyć. Będzie dobrze, dacie radę 💪

Alicja marzec 2017 ❤️

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim. wrote:
    e5ae2fea24ae.jpg

Takiego smaka miałam po tych śliwkach i otrębach ze musiałam zrobić kinder country🤪

Zaraz poliżę ekran telefonu😉😋

Wowka, BlondHeroina_, Kejti22, agusiagim., nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Alicja marzec 2017 ❤️

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Baby popieram post Wowki koniecznie zmień baterie :D

Pastelovo dosiadłam się do komputera i co udało mi się z postów wyhaczyć to dziewczyny dopisałam, jak coś pokręciłam zwróćcie mi uwagę :)
    Bluberry, mnie mnie dopisałaś:) 28.10, baby boy:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 15 maja 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Wyobrażam sobie...
    A z ciekawości, w jakim wieku jest Twój najmłodszy? Moja córka była wielkim cycoholikiem i udało mi się ją odstawić dopiero gdy miała 2,5 roku, choć próbowałam już rok wcześniej 😏

Najmłodszy ma 1,5 roku... jest ze mną 24h na dobę, ponieważ mąż pracuje jako kierowca na miedzynarodówce, więc wyobraź sobie stopień zażyłości 🙈🤦🏼‍♀️

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 15 maja 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Heroiną, właśnie doczytałam, wychodzi mi że to już chyba spory chłopak. Na pewno można mu dużo wytłumaczyć. Będzie dobrze, dacie radę 💪

Ma 1,5 roku i wszystko da się mu wytłumaczyć za wyjątkiem tego, że już jest za duży na cyca... 🙈😂

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 15 maja 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Zaraz poliżę ekran telefonu😉😋

Nie masz sumienia... tak się znecać 😂 A niech Ci pójdzie w brzuszek! Smacznego! 🥰

agusiagim. lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:26

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Ty się śmiej... 😂 Ja ostatnie 5,5 roku jestem non stop albo w ciąży albo karmiąca... Nie wiem jak smakuje prawdziwy alkohol i czuję, że już zawsze będę się wyłamywać z towarzystwa jeśli chodzi o preferencje alkoholowe 😂🤦🏼‍♀️

nooo :) ładna przerwa :)

moje starsze dzieci są z różnicą wieku 2 lat - też nie poszałałam ;) ale TYLKO 3 i pół roku

Misia78 co tak mało CIebie tutaj ostatnio? Wiem że wczoraj udana wizyta była. Ale wpadaj częściej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 18:46

BlondHeroina_, Misia78 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, bio Oil nie jest dozwolony w pierwszym trymestrze ciąży więc o czymś to świadczy. Nie chcę nikogo straszyć ani nic sugerować, każda z nas ma swoje zdanie itd.
    Ja kończę 1 czerwca 26 lat.
    A wczoraj świętowaliśmy 4 rocznicę ślubu przy sushi właśnie, dla mnie byky te bez surowego mięska 😀🥰

66f2b88525.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Ale kusicie dziewczyny tym winkiem 😁 a tu weekendzik się zbliża 😉 Ale mnie ciagnie bardziej za piwem 0%. Jakoś nie lubiłam piwa takiego zwykłego chmielowego, a teraz tylko takie bym piła 😂 żeby tylko poczuć ten smak chmielu.

A macie jakieś dobre piwa bezalkoholowe w Irlandii? 😁 Bo tutaj w Polce jest z tym coraz lepiej i ta moja zerowa Perła naprawdę daje radę👍

Alicja marzec 2017 ❤️

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Ma 1,5 roku i wszystko da się mu wytłumaczyć za wyjątkiem tego, że już jest za duży na cyca... 🙈😂

A widzisz, to nie jest taki duży jak myślałam. Coś źle policzyłam. Zapominam że Ty masz już TRZECH kawalerów 😉
    Bardzo dobrze rozumiem te wszystkie trudności z odstawieniem... Trzymam kciuki żebyś nie musiała karmić w tandemie🙉

Alicja marzec 2017 ❤️

Wysłany: 15 maja 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    A widzisz, to nie jest taki duży jak myślałam. Coś źle policzyłam. Zapominam że Ty masz już TRZECH kawalerów 😉
    Bardzo dobrze rozumiem te wszystkie trudności z odstawieniem... Trzymam kciuki żebyś nie musiała karmić w tandemie🙉

Hahaha, nie ma takiej opcji! Najmłodszy przy karmieniu wykonuję takie akrobacje, że byście się uśmiały... 😂

Evoleth lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:26

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ